למי שרוצה ללכת ולהראות תמיכה בישראל

guyguy2003

New member
למי שרוצה ללכת ולהראות תמיכה בישראל

יש עצרת במלבורן ביום ראשון הזה בPRINCES PARK - הפרטים בתמונה המצורפת.

השתתפות והמחאה חשובים לכולנו ,לא לשתוק

שיר מחאה ידוע של נימלר כנגד שיתוף הפעולה וכנגד השתיקה של הרוב הדומם:

"לא הרמתי את קולי,
בגרמניה לקחו הנאצים תחילה את הקומוניסטים,
אני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי קומוניסט,
ואז הם לקחו את היהודים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי יהודי,
ואז הם לקחו את חברי האיגודים המקצועיים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי חבר איגוד מקצועי,
ואז הם לקחו את הקתולים, ואני לא הרמתי את קולי, כי הייתי פרוטסטנטי,
ואז הם לקחו אותי, אך באותה עת כבר לא נותר אף אחד שירים את קולו למעני."

Kofico

New member
שאלה לקפטן

אנחנו כאן בישראל תחת אזעקות וטלים. בעזה התושבים והחמאס תחת התקפה קשה של צה"ל- השיר הזה מתאים כמעט לכל צד.

בהפגנות בתל אביב של אנשי שמאל נגד המלחמה בעזה (שוב תוך ציטוט השיר) הותקפו המפגינים על ידי אנשי ימין אלימים (שהשתמשו ברוח השיר כשהם מניפים אגרופים וקרשים- למרות שהם המציאו גם שירים משלהם שהסבירו בדיוק את מי הם רוצים לקחת ולאן.)

בהפגנות למען פלסטין פריז שהיו מאד אלימות וברחבי העולם המפגינים שקוראים לעצור את הציונים (עבורם זהו כינוי מקביל למפלגה הפוליטית בשורה השניה של השיר המצוטט) שהורגים את הילדים בעזה - כי אסור לשתוק וכו'.

בקיצור אולי תבאיר מי לוקח את מי, בעד מי ונגד מי אתה מציע למחות?

אישית אני נגד אלימות, גזענות ומלחמה - לא משנה לי הזהות הלאומית או הדתית של מפעיל האלימות.

Caput femoris

New member
מן הסתם זה היה משל

ואם היית קורא את הפוסט שלו מלפני 24 שעות בערך (לפני שנמחק) גם היית מבין את הנמשל.

רק מה,

שהשיר אומר ההיפך ממה שהתכוונת.
אם נימלר היה כותב, נניח
"ואז הם לקחו את הקומוניסטים, ואני לא הרמתי קול, למרות שהייתי קומוניסט"
זה היה מתאים איכשהו לסיטואציה הזו.

אם אני, כישראלי, מעוניין לחיות לפי העקרונות שהשיר מציב, אני אמור למחות על עוולות שלא קשורים אליי אישית. אני אמור להשתתפף בהפגנות למען נושאים עקרוניים שאין לי אליהם נגיעה, כמו ההפגנה הפרו-קפריסאית שעברתי על פניה הערב על מדרגות הפרלמנט של ויקטוריה.

מי שמתעורר לזעוק רק על עוולות שעושים לו וליקרים לו, שייך לרוב הדומם, ואין לו הצדקה לצטט את נימלר.

ANZ1

New member
נראה לי שהתבלבלתם

כתוב wear red
טעיתם בצבעים
wear red זה סימון של יום השנה במלחמה נגד התקפי לב
http://en.wikipedia.org/wiki/National_Wear_Red_Day

וגם, אדם שבוחר לא לגור בישראל, לא לשרת במילואים ולא לשלם מיסים
מאבד קצת גם את הזכות שלו לבקר את ישראל, אבל גם את הזכות להיות בעדה

ועוד דבר, כדאי לישראלים לצאת מהפוזיציה של המסכנות הקלאסית היהודית
נכון, החמאס זה ארגון טרור רצחני
אבל זה לא עושה את מדינת ישראל למדינה שלווה, עדינה וחובבת שלום.
חלק מהגורמים למצב הנוכחי ישראל אשמה
וישראל מזמן מדינה חזקה מאד, אבל גם לאומנית, קיצונית וגזענית
ממשלת ישראל שמורכבת מאנשים כמו ליברמן ובנט הם לא בדיוק פעילי גרין פיס
ב2014, בישראל, מי שמעיז להגיד משהו כמו "כדאי לזכור שגם פלסטינאים בני אדם", "חבל להרוג חפים מפשע"
נהפך להיות אויב המדינה והעם ומאוים ברצח

guyguy2003

New member
למה מאבד את הזכות שלו לבקר? או לשבח?

עם כל הכבוד כולנו נולדנו בישראל, גדלנו שם, יודעים דבר או שניים על מה שהולך ויש לנו את חופש הביטוי כשזה מגיע למדינה שבה חיים עדיין קרובינו וחברינו.
ליברמן ובנט הם לא גרין פיס אבל עם כל הכבוד חמאס גם לא. בספקטרום הכולל חמאס הוא שחור והם אפור בהיר..
ואגב, יש אולי חמומי מוח שהם נגד מי שאומר ש'צריך לזכור לא להרוג חפים מפשע' אבל הרוב הישראלי חושב ומרגיש כך. כרגע אבל מתמקדים בהישרדות של המדינה שלהם.

ANZ1

New member
צבעים

אני מוותר על השחור ועל האפור
הם כולם מעבר לקו האדום שלי
אני מעדיף להשאר עם כחול וירוק

אם תתרחק מהישראליות שלך ומהקריאה שלך באתרי חדשות ישראלים
אז המערכה הנוכחית לא התחילה עם הטילים מעזה
הטילים מעזה היו תגובה למעצר מנהלי של מאות אנשי חמאס ביהודה ושומרון
ישראל הענישה מאות אנשים בגלל ששני מחבלי חמאס רצחו 3 ישראלים.
בהחלט, צריך לרדוף אחרי ה2 ולהרוג אותם
אבל אין שום הצדקה למעצר של מאות אנשים בתור עונש, בלי שום הצדקה
אלפי פלסטינאים נמצאים במעצר מנהלי בישראל בלי משפט.
את החלק הזה ישראל שוכחת להכניס למשוואה
דבר נוסף זה מצב קיים של המצור, ישראל לא מאפשרת הגעה של אוניות או מטוסים לעזה.
ולא מאפשרת מעבר אנשים, עזה היום, לפני המבצע הנוכחי, הוא בית כלא ענק.

אם תקרא את מה שהפלסטינאים דורשים מהתחלת המערכה הנוכחית,
זה בנוסף לשקט, שחרור של מאות האנשים שנעצרו בלי סיבה (מדינת ישראל כבר הודיעה שרצח ה3 היו מקרה לא מאורגן שלא שייך לחמאס)
ושחרור המצור על עזה.

ישראלים שחושבים ומדברים על הארוע, שוכחים חלק מהעובדות.
שוב, החמאס הוא ארגון טרור,
אבל ישראל היא לא ניו זילנד

guyguy2003

New member
לידיעתך אני הייתי בנוער מרץ

ושמאלן שמאלני נלהב. ואני זוכר את 'תקופת השלום' עם הפיגועים. ואיך שברק הלך להביא לערפאת חלקים מירושליים ואז גילו שכל הזמן הזה הוא בנה לעצמו צבא וחיכה לרגע המתאים להגיד לו. והייתי בן אלו שישבו וראו איך העם 'שוחר השלום' הפלסטיני רוצח בכיכר העיר שני חיילי מילואים אומללים בידיים שלו ואיך ישראל לא שלחה את הצבא להוציא אותם כי השטחים היו של הפלסטיניים והם לא רצו לשבור את הסכם ה'שלום'.
הם חיות אדם, מחנכים למוות כשהידים. גם האוסטרלים כבשו את הלבנונים המוסלמים? לא סתם נתנו להם בית חדש ומדהים אחרי שבאו כפליטים. ואת התוצאות משלמים עד היום בסידני.
זה לא אומר שאני אגב בנט. התפיסה שלי מאוד ברורה - להיות שוחר אהבה וטוב, אבל ריאליסט. זה שאתה כזה לא אומר שהצד השני (כקבוצה, ברור לי שלא כל הפלסטינים הם מחבלי חמאס) מאמין בערכים הללו.

guyguy2003

New member
אני שמח שהתפקחתי.

וכן אני גם יודע שישראל לא תלית שכולה תכלת, ויודע מתי לבקר את התנהלותה. שזה לא עכשיו. מקווה עדיין שישראל תנצח ולא הצד השני, ויודע גם שכשיש מלחמה מתרכזים במורל של הצד שלך ולא של האחר, ביחוד כשהרבה בחורים שהם בנים של חברות של אמא שלי (כולל אגב הבן של אנט - ערביה מוסלמית שהיא ספרית בכפר ורדים ונאמנה לישראל יותר מרוב הישראלים) נלחמים בעזה במחבלים שהתכוונו להיכנס לקיבוץ סופה ולהרוג משפחות שלמות. כנראה שהם לא שמעו על זה שלא בסדר להרוג ילדים.

ANZ1

New member
אני לא מכיר את החברות של אמא שלך

אבל
כמה שהמחשבה הישראלית והפלסטינאית דומות
מעבר לעובדה ששני הצדדים רואים רק חצי מהעובדות ומתעלמים מהחצי השני,
ואין בעיה להוכיח בכל נושא איך הישראלים מתעלמים מחצי מהסיפור ומתרכזים רק בעובדות שנח להם
ומעבר לעובדה שאנשים כל כך משוכנעים בסיפור שהם המציאו
כך שישראלי יכול בויכוח להעלות טענה על הרג ילדים ומתעלם מהמציאות שכרגע זה 120:0 לרעת ישראל בעניין ילדים מתים.
לא כדאי לך להעלות יותר את נושא הילדים בשיחה על עזה, במיוחד לא עם אנשים לא ישראלים, הם יבינו שאתה לא קשור למציאות.

שני הצדדים אומרים : כל השטח שלי
שני הצדדים אומרים : אלוהים אישית נתן לנו את האדמה הזו
שני הצדדים אומרים : הם לא היו כאן כשאנחנו היינו , הם עם מומצא והם השטן
שני הצדדים מצפים שירחמו על המתים שלהם אבל הורגים בקלות את הצד השני

הבעיה הכי גדולה
אין סיכוי שהבעיה תפתר
ואין סיכוי שמשהו טוב יקרה מהמלחמה הקטנה הזו, מה המספר שלה ? עזה 2 ? עזה 3 ?
רק מוות, שנאה ויאוש בשני הצדדים

וזאת הבעיה, שני עמים נלחמים על אותו פיסת אדמה קטנה
לשם השוואה, ניו זילנד היא מדינה קטנה, כל אוסטרלי או קיווי יגיד לך
אבל היא גדולה פי 10 מישראל ופלסטין ביחד
וישראל והפלסטינאים הם פי 3 אוכלוסיה מניו זילנד
מה שאומר, שבאותו היחס של צפיפות
קח את כל הניו זילנדים, קח מהם 97 אחוז מהשטח, ושים אותם רק ב3 אחוז ממה שהיום ניו זילנד
אני מבטיח הקיווים שוחרי השלום יפתחו טילים בבית ויהרגו אחד את השני

arieltr

New member
מתעלם מהמציאות

עכשיו בוא בטענות לגרמנים שבאמת הגזימו - מעל ומעבר לכל פרופורציות - שזה נגמר 7:1 ולא 2:1.
ולא כדאי לך להעלות את נושא התוצאה בשיחה על כדורגל, במיוחד לא עם אנשים ברזילאים, הם יבינו שאתה לא קשור למציאות.

arieltr

New member
מתעלם מהמציאות

עכשיו בוא בטענות לגרמנים שבגללם זה נגמר 7:1 ולא רק 2:1.
לא כדאי לך להעלות את נושא הכדורגל בשיחה על ברזיל, במיוחד לא עם אנשים לא ברזילאים, הם יבינו שאתה לא קשור למציאות.

ANZ1

New member
מתעלם מהמציאות

ישראלים מתחבאים מאחורי מאות מטוסי קרב אמריקאים ומסוקי קרב
אם האמריקאים היו נותנים לפלסטינאים כאלו, גם הם היו כמו הישראלים מתחבאים מאחוריהם.

ואתה באמת לא רוצה להשוות מספרים של גולים במשחק כדורגל למספר של ילדים מתים, זה רק יראה כמה הישראלים איבדו את המוסר האנושי הבסיסי
בינתיים יש 2 תמונות שהעולם זוכר מהמלחמנות הזו
1. הסרט שרואים ילדים פלסטינאים משחקים כדורגל על החוף, ומטוס ישראלי מפציץ והורג אותם
2. קבוצת ברברים ישראלים יושבים על גבעה מול עזה , אוכלים וצוחקים בזמן שהם צופים בהפצצות של אזרחים בעזה.
ואחרי זה הישראלים מופתעים למה העולם לא מבין ולא אוהד אותם
גם אלוהים כבר לא מבין ולא אוהד את הישראלים

arieltr

New member
אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותו הדבר?

כי עד כמה שידוע לי, גם מעדויות יד ראשונה, אנשים נורמטיבים בישראל מתחבאים במקלטים, ממ"דים ושאר חדרי מיגון או מקומות דומים.
אבל אני אקח את המילה שלך שמכריך בישראל מתחבאים מאחורי מטוס או מסוק. רעיון לא רע בכלל בהתחשב שהפינוי לבית החולים דרך האויר הוא הכי מהיר שיש.

ANZ1

New member
אנחנו לא מדברים על אותו הדבר

אם היית מסתכל על המציאות והעובדות
ולא על סיסמאות, פחדים ורעיונות פוליטים
היית נשמע אחרת
אז לא, אנחנו לא מדברים על אותו הדבר
ואני בהחלט רוצה ומנסה שמשפחתי וחברי הקרובים יעלו על מטוס, בואינג 777, חד כיוונית לכיוון דרום מזרח

סתם עצוב לי על הפער בין מה שהייתי רוצה או מצפה מאנשים דומים לי לבין מה שנהיה מהם.
איך אנשים משכילים, מודרנים, שרוצים להיות מוסרים, מסוגלים לעוות כל כך את המציאות ולהסתכל רק על חלק קטן מהעולם מסביב.
ולחזור על סיסמאות שאין קשר בינם לבין העובדות
זה די מסביר איך קרו כל מני דברים נוראים בעולם, איך כל אחד מסתכל רק על התחת שלו.

וכן, אין לך צורך לעודד את ישראל במלחמה הזו, זה לא כוחות, די ברור מי ינצח הפעם.
אם היה באוסטרליה הימור על מי ינצח במלחמונת הזו, גם ההימור היה 120:0
כמו שברור שהמלחמה הזו לא תשיג כלום, והספירה לאחור עד המלחמה הבאה תתחיל ביום ששני הצדדים יצהירו שהם נצחו

Lolypopman

New member
איך קרה

איך קרה שערכי המוסר של יהודים משכילים מודרניים שרוצים להיות הומניים וטובים לקחו פניה שונה כל כך מערכי המוסר היהודים שהם לא רואים את העם שלהם יותר ,ואפילו לא מסוגלים להזדהות עם הסבל של הצד של המשפחה שלהם שיושבת במצור שגרת אזעקות אישי ונפגעים פיזית וכלכלית?

ANZ1

New member
איפה ראית ?

איפה ראית שכתבתי שאני לא מצטער על פגיעה בישראלים, ישראל או יהודים ?
לא תראה,
עצוב לי על כל פגיעה בכל אדם, ויותר אם זה מישהו קרוב אלי.

זאת דוגמא טובה על הקיצונים כמוך, מעבר לעובדה שאין לך בעיה לשקר ולהמציא עולם חדש על עובדות
אתה גם יוצא מההנחה שאם אני כותב שזה רע לפגוע בפלסטינאים, אני מתכוון שזה טוב לפגוע בישראלים
וכמובן זה לא נכון
אגב, אם לא ראית, כתבתי שאין לי יכולת לענות להמצאות שלך ולכן אני מפסיק את הדיון
אז אין טעם לקפוץ לדיון עם אחר

Lolypopman

New member
איפה כתבת שאתה כן מצטער?

איפה כתבת שאתה כן מצטער אפילו רק קצת יותר כי זה יותר קרוב לליבך?

למעלה