"לממשלה יש דם על הידיים!"

"לממשלה יש דם על הידיים!"

"לממשלה יש דם על הידיים!" "לממשלה יש דם על הידיים", קראו מאות מפגינים מול שערי משרד הבטחון "להפסיק לירות, להתחיל לדבר!" קראו מאות מפגינים מול שערי משרד הבטחון בתל אביב. את ההפגנה יזמה תנועת שלום עכשיו ואליה הצטרפו פעילי גוש שלום, קואליצית הנשים למען השלום, אנרכיסטים למען השלום, וכן מפלגות מרץ וחד"ש. המפגינים, שהתארגנו בהתראה של מספר שעות, התכנסו מול שערי משרד הבטחון כשהם מניפים דגלים שחורים ודגלי ישראל מוכתמים בצבע אדום, והחלו בקריאות קצובות "בבית חנון ובשדרות, ילדים רוצים לחיות", "לא טעות ולא שוגג, הכיבוש הזה הורג", "דן חלוץ תדאג תדאג, עוד נפשוט אותך בהאג", "פרץ פרץ שר הבטחון, כמה ילדים רצחת היום?", "כל החכ"ים ששותקים, על כולכם דם ילדים", "ארטליריה וקסאם, הכיבוש רע לכולם", "חיסולים ורעב, צאו מעזה עכשיו", "הרג ילדים זהו פשע מלחמה", "הרעבת אוכלוסיה זהו פשע מלחמה", "רק משא ומתן יעצור את הקסאם", "עד שנדבר זה לא יגמר", "קודם הורגים, אחר כך מתנצלים", "אין פתרון צבאי", "יאללה יאללה לדבר, לא רוצים למות יותר", "רוצים שלום, שלום עכשיו". כמה מן המפגינים הניפו שלטים בנוסח "פרץ, תפסיק לירות על שדרות!" והסבירו "שר הבטחון יודע היטב שהוא עצמו מביא את הקסאמים על שדרות בפעולות הזוועתיות שהוא שולח את צה"ל לבצע בעזה". שלטים אחרים שהונפו כללו: "במקום להתנצל חדל אש", "ממשלת פושעים, ממשלת רוצחים, ממשלת חלולים", "ילדים הרוגים לא יעצרו את הקסאם", "זה לא בטחון", "הכיבוש מוליד פשעי מלחמה", "האם השתגעתם?!", "לצאת מעזה באמת", "זה לא בטחון", "די להפצצות, די להרג", "די להרג ילדים". במקביל התכנסו מאתיים מפגינים יהודים וערבים בעיר התחתית של חיפה, הניפו דגלים שחורים ודגלי פלסטין וקראו קריאות זעם ומחאה. המשטרה לא התערבה בשתי ההפגנות. במהלך ההפגנה בתל אביב הודיעו נציגי שלום עכשיו על כוונתם לקיים בשבוע הבא שיירת מכוניות אל גבול רצועת עזה, לאות מחאה על המשך ההרג. אנו דוחים בשאט נפש את ההתנצלויות המגומגמות של דוברי הממשלה. גם אם לא” היתה כוונה מפורשת לבצע הבוקר טבח מסיבי באזרחים שלווים וילדים הישנים בבתיהם, הטבח הזה היה תוצאה בלתי נמנעת מן ההשתוללות המופקרת של הצבא, בגיבוי מוחלט של הממשלה. ב"תגובה" כביכול על טילי קסאם שלא הרגו איש בישראל בשנה האחרונה הרג צה"ל קרוב למאה פלסטינים רק בשבוע האחרון. אנו קוראים להפסיק מיד את ההרג, ולפתוח במו"מ עם ההנהגה הפלסטינית הנבחרת על הפסקת וחילופי שבויים כפתיחה למו"מ כולל על הסכמי שלום וסיום הכיבוש" אומרים המארגנים.

IM echo

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד על היוזמה!

האזרחים המפוכחים איתכם! ותודה על השמעה משמעותית של קולנו, כן תרבו.

chris benoit1

New member
כיבוש????אתם בסדר??

לרצות שטחים של המדינה שלנו זה כיבוש?כל האזורים שבהם הפלסטינאים יושבים הם של ארץ ישראל..אנשים תפעלו מהלב..הלב אומר שכל ארץ ישראל שלנו ועליה לא נוותר..אנחנו צריכים להיות גאים בצבא שלנו גם אם הוא עושה לפעמים טעויות...טעויות קורות לכולנו כי כולנו בני אדם.. לדעתי בושה וחרפה שקוראים למה שהצבא שלנו עושה כיבוש..

יש "מדינת ישראל" החוקית

ויש "ארץ ישראל". כל עוד מדינת ישראל שולטת בשטחים לא שלה, היא כובשת. שטחים או "רק" בני אדם, היא עדיין כובשת

Perfect sense

New member
מתקן טעות שלך

כל השטחים שאנחנו יושבים עליהם, הם שלהם. לא ההפך. ויש כבר יותר מידיי טעויות. הגיע זמן למעשה קיצוני.

עשו כבר משו קיצוני מה עכשיו

אתם רוצים?? יצאנו מלבנון חטפנו בראש יצאנו מגוש קטיף אנחנו חוטפים מדיי יום קאסמים על שדרות..... שניה יש לי רעיון..... נפנה תגולן והגליל וחיפה- כי יש שמה בעיות עם החיזבאללה נפנה את שדרות- כי נופלים קסאמים בשדרות נפנה את ירושלים- כי כבשנו אותה בששת בימים... מה ישאר לנו לכל הרוחות??? מה?? צפון תל אביב?? מתי תתפכחו לעאזל.... מה עוד צריך לקרות בשביל להבין שנסיגות זה לא הפיתרון??

IM echo

New member
מתכננים לנו מלחמה..

ב2007, זה מה שצריך. מלחמה עד הסוף המר בה שני הצצדים יכנעו והסכם שלום יהיה בלתי נמנע. אין שום דרך אחרת, גם הפסקת הטרור לא תביא לצדק.

Perfect sense

New member
חבר, לא דיברתי על נסיגות

אבל משהו קיצוני צריך לקרות. כי לשחק בקקי, זה כבר לא יעבוד. רק הרוגים, אסונות, והרס.

vnskhe

New member
chris benoit1 זה מה שאתה מאמין בו!

אתה לא יכול לכפות את זה עלינו. סליחה אבל הדעות שלי סותרות את שלך ואני מצפה שלא תבוא בכזאת גישה של אתה צודק ושמה שאתה אומר נכון.

אני נגעל ממכם!!!!!1

אתם אטומים כלפיי אחים שלכם שחוטפים מדיי יום קאסמים וחייהם אינם חיים, ומצד שני מגלים רחמים כלפיי האויבים שלנו שחוטפים כמובן אבל להם זה מגיע ערמה של מפגרים מה הקשר הצבא כובש?? מי כבש? את מה? את מי? כבר עשרות שנים אתם מנפנפים בתירוץ הזה כאילו שבגלל זה יש לנו צרות עם החלאות האלה.... וכאילו שאם (נגיד!) לא היינו כובשים היינו נחים 58 שנה על זרי דפנה. תעופו כולכם לקבינמאט!!

vnskhe

New member
יודע מה? אני נגעל ממך

גם אם הייתי מאמין בזה שהקופים צריכים לשלוט על העולם אתה צריך לקבל את הדעה שלי אוקי? אתה לא חייב להסכים איתה אבל לקבל את זה שיש אנשים שונים ממך שחושבים אחרת כן! אז בבקשה או שתפסיק לכתוב פה או שתפסיק עם התגובות הפשוט לא ראויות האלה.

למה שאני אקבל

ת'דעה הזותי שקוראים לנו כובשים? ואם אני אגיד עליך שאתה הומו? אתה חייב לקבל אצה, לא? זו דעתי כאילו אז תכבד אותה.... אחי אל תטיף לי מוסר ת רוצה דבר איתי לגופו של עניין.

vnskhe

New member
שמע אני חלק מהעם שלך..

אתה לא יכול להציג אותי כבוגד או כ"הומו" כי אני לא מאמין במה שאתה מאמין, זאת דעתי וזהו. ושמע תתחיל להרגיע עם השפה המלוכלכת הזאת שלך שאתה מדבר ככה מראש אנשים יבואו בגישה שלילית ויגיבו גם ככה אתה יכול להסביר את דבריך בטעם. ואני לא אומר את זה בשום טון של התנשאות אני מדבר ברצינות זה מגעיל אותי שאתה רוצה להעביר את המסר שלך אז אתה במקום לדבר מקלל וחושב שזה יעזור, אז תשני את הגישה שלך אתה פוגע רק בעצמך.

feel so low

New member
כמובן שלירות עלינו קסאמים

זה לא הכי נחמד שיש אבל עם כל הכבוד לקסאמים אין בכלל מה להשוות בין הקסאמים ולבין מה שקורה שם..

אהבה אמיתית

זה להכיר בטעויות ובפאקים שקיימים, ולאהוב למרות זאת. ה"אהבה" שלך למדינה היא אהבה ילדותית בציוויון התנ"ך, מי שקם מתוכנו וקורא להכיר בטעויות, לשבת על שולחן ולהגיע לשלום זה מישהו שאכפת לו מהמדינה והיא חשובה לו, אחרת הוא היה חי בנורווגיה, שם שוכן שלום. כן, במדינת ישראל תחת ההנהגה הצולעת יש המון המון מקומות להשפיל את הראש ולהודות שאנחנו מובלים לאבדון שאנחנו יוצרים. אם אכפת לי מה שקורה בעזה- זה רק בגלל שאני חיה ואוהבת את מדינת ישראל. ביום חמישי, כשפתחתי את העיתון וראיתי את הנהרות של הדם, בתור ישראלית חשתי בושה, חשתי כעס על ההתנערות מאחריות, חשתי כעס על הקלות הבלתי נסבלת של הטמטום. וכשהתחלתי לקרוא שמעתי את עדותו של עד ראייה שטיפל בפצועים, הוא סיפר על הכאב שבהרג, דבר שכל כך מוכר לנו, על הפינוי דרך עיינים דומעות, הוא לא ביקש נקמה- הוא ביקש לדבר. הוא ביקש שזה יפסק, שיבוא השלום. עם האיש הזה, הפלסטיני, אביתר, אני מוצאת מחנה משותף הרבה יותר גדול משיש לי איתך, אתה לעומת זאת הצד המקבלי לקבוצת המתפרעים שהגיבו בירי הקסאמים ובאלימות והטרור המוכרים. הסיבה היחידה שאין פה שלום היא בגלל הצד שלך בישראל והצד שלהם בעזה, אז אל תגיד לי שאי אפשר לדבר איתם, אתה האחרון שמותר לו. ואגב גועל, לכתוב אחרי מה שקרה "האויבים שלנו שחוטפים כמובן אבל להם זה מגיע" זה אולי המשפט המגעיל ביותר, כי האויב שהרגנו ביום רביעי בלילה, היה בן השאר תינוק בן 10 חודשיים שנרצח בשנתו. אל תתאמץ להראות לנו כמה שאתה בור, קיצוני וחסר אנושיות, ואם כבר החלטת להביע דעה- כדאי שתלמד את העובדות. נכון, חיים בצל קסאמים הם אינם חיים, אז תאר לך איזה סוג של חיים יש בצד השני אם אתה לא מצליח לתאר אני אתן לך רמז- מאז חטיפתו של החייל גלעד שליט יש מעל 300 הרוגים בצד הפלסטיני, כמעט פי 8 ממה שאנחנו ספגנו. כן, אנחנו משתמשים בכח שלנו נגד עצמנו- ורק בגלל אנשים כמוך. אולי הגיע הזמן שפעם אחת תודה בטעות אחת מיני רבות.

למעלה