למנהל היקר

פאספרטו

New member
למנהל היקר

ההודעה לא עוסקת במה שרון רוצה או לא רוצה. ההודעה שלי מנתחת את המצב הנוכחי של הימין האידיאולוגי. דור שלם דורש טרור. כיום רק הטרור יכול להציל את ארץ ישראל השלמה AND IF YOU CAN TELL A BETTER TALE I SWAER TO GOD YOU HAVE TO TELL A LIE

Zack DA

New member
ידידי היקר

אף אחד בימין לא רוצה לשלוט על 3.5 מיליון פלשתינאים. זה לא עניין של ימין ושמאל. מה שכן, אני מתנגד למדינה ריבונית פלשתינאית. אני לא חושב שהקונספט הזה התרסק בשלב זה או אחר. האירוע היחיד שלא תואם אותו הוא ששרון לא הלך בדרך זו - זה הכל. לא ראיתי הוכחות בדבריך, רק טיעונים.

אני לא כל כך בטוח בכך:

נראה לי שרוב הימין דווקא כן רוצה להמשיך לשלוט על 3.5 מליון פלשתינאים. הרי מלבד גירוש ורצח שמציע הימין הקצוני הגזעני הפנאטי, ומלבד האופציה של מדינה פלשתינאית, כל אופציה אחרת, פירושה המשך שליטה שלנו עליהם בצורה כזאת או אחרת.

Zack DA

New member
אני לא חושב

זה לא שחור או לבן. הם יכולים להקים ממשלה עם שיטור, משפט, חינוך ואוטונומיה מלאה משלהם - בלי לקבל ריבונות מלאה. אבל אני לא חושב שיש מישהו שרוצה לשלוט על האוכלוסיה הזו בכוח.

מה זה כולל?

חוץ מטנקים ומטוסים האם זה כולל הכל? אם כן, אז מה ההבדל בין זה לבין מדיניות השמאל? אם לא, אז אילו מאפיינים של ריבונות לא יהיו להם לפי הימין?

Zack DA

New member
זה אומר שכנסת ישראל יכולה להחליט

כל דבר בנוגע לשטחים הללו.

מה לא ברור?

חוץ מטנקים ומטוסים האם זה הריבונות הפלשתינאית כוללת הכל? אם כן, אז מה ההבדל בין זה לבין מדיניות השמאל? אם לא, אז אילו מאפיינים של ריבונות לא יהיו להם לפי הימין? אתן לך דוגמה: האם יש שוטרים פלשתינאים? נאמר שכן, ושיש גם שוטרי תנועה פלשתינאים. מה קורה אם ישראלי נוסע בכביש פלשתינאי ועובר עבירה ונתפס ע"י שוטר פלשתינאי? ובעצם, זה לא חייבת להיות עבירת תנועה - איזו כפיפות יש לישראלים לחוק הפלשתינאי על פי הריבונות שאתה מציע להם? עוד דוגמה? מי מחליט איפה לבנות עוד ישובים? הפלשתינאים או ישראל?

Zack DA

New member
הבנתי

הכוונה היא שישראל לא שומרת רק את הריבונות הצבאית אלא גם את מה שקשור במשאבים כגון מים למשל. כמו כן, כן התיישבות ישראלית ביש"ע נשארת תחת ריבונות ישראלית מלאה. ישראלי שנתפס באיזור פלשתינאי פירושו ישראלי שנתפס עובר על המהירות המותרת בצרפת. יש איזור מוסכם שהוא האיזור של הפלשתינים. באיזור הזה מותר להם להקים ישובים חדשים ללא רשות מאף אחד.

ברוך הבא לשמאל

אז בעצם מה שאתה מציע זה בדיוק הצעת השמאל: מדינה פלשתינאית חסרת צבא שיכול לסכן את ישראל. ההתנחלויות נשארות תחת ריבונות ישראלית, פשוט מכיוון שהשטח שבו הן נמצאות מסופח למדינת ישראל ובמקומו אנחנו נותנים להם שטחים אחרים, בהם יש להם ריבונות מלאה. אם ישראלי עובר על החוק הפלשתינאי, הוא נשפט על פי החוק הפלשתינאי, ואם על פיו הוא צריך ללכת לכלא, אז הוא יושב בכלא פלשתינאי. (אתה בטוח שלזה התכוונת?) האיזור שמוסכם שהוא האיזור של הפלשתינאים הוא פשוט הטריטוריה של המדינה הפלשתינאית, ובאיזור הזה, הם רשאים לעשות ככל שעולה על רוחם, ובלבד שלא יפגעו בכך בישראל, כמו למשל על ידי הסטת נתיבי המים של הנחלים. ברוך הבא לשמאל, צחי.

Zack DA

New member
שמאל ????? LOL

אני אמרתי מדינה ? אני אמרתי לתת להם שטחים אחרים במקום ? להפך ! אמרתי שהם צריכים לתת שטחים אחרים במקום.... אין להם ריבונות מלאה בשום מקום, רק ריבונות בעלת אופי אוטנומי בלבד...

רגע...

בתחילת השרשור טענת שאף אחד בימין לא מעוניין בהמשך השליטה על הפלשתינאים אלא מעוניינים ל"להפסיק לשלוט עליהם" רק שלא תהיה להם ריבונות. וכששאלתי אותך מה זה אומר שאין להם ריבונות אמרת שהם עדין יכולים להחליט איפה להקים ישובים בשטחים שיהיו שלא יהיו בשליטתנו, ושהחוק הפלשתינאי שהם יחוקקו יחול בשטחים אלו גם על ישראלים שיתארחו בהם. אז מה ההבדל בין זה לבין הצעת השמאל? שכל מה שאמרת הוא בלוף וכוונתך היא למדינה פלשתינאית בירדן? אם כן, איך זה מתיישב עם הפסקת השליטה הישראלית בשטחים בהם נמצאים 3.5 מליון הפלשתינאים, שמה לעשות, לא נמצאים בירדן, אלא בטריטוריה שכבשנו במלחמת ששת הימים.

Zack DA

New member
ננסח את זה ככה :

אני לא רוצה לשלוט עליהם, אך הכוונה במובן האזרחי: שיהיה להם חינוך, שירותים, שיטור וחוקים משלהם. במובן הריבוני-מהותי במה שקשור לצבא, שטח, מים - אני לא מוכן לוותר.

אם לא תרשום הודעות מפורטות יותר,

אז לא יהיה אפשר להתווכח איתך. אתה הרי מבין שגם השמאל לא מוכן לאפשר להם להקים צבא כמו צה"ל. שטח - אמרת שהם יוכלו לבנות ישובים בשטח שלהם. אז מה הם לא יוכלו לעשות בשטח הזה? מים - זה חלק מההסכמים שיש בין מדינות, שאומרים שלמדינה אסור לשנות את נתיבי הנחלים שיוצאים ממנה ומגיעים למדינה שניה, ואסור לה למנוע את מעבר המים. מה מיוחד פה? ולסיכום, שוב אאלץ לחזור על מה ששאלתי קודם. מה ההבדל בין זה לבין הצעת השמאל לטווח הארוך?

Zack DA

New member
השאלה היא מהו השטח הזה

וחוץ מזה, זה לא שהם לא יגעו במים, אלא שלא יוכלו לקחת מהם לעצמם בלי לשלם לנו עליהם, כלומר המים הם על האדמה שלנו. במילים אחרות, הריבונות המהותית היא שלנו. לבד מזאת, אני חוזר ואומר שהתנחלויות לא יפורקו. זה לא קצת נוגד את השמאל ?

אז מה שאתה אומר...

זה שתהיה להם מדינה, אבל על המים בה הם יצטרכו לשלם לנו... מוזר ביותר. לא מבין מה הקשר. מדוע? למה שלא יהיו הסכמים בין שתי המדינות שאומרים איזו כמות מים מותר לכל מדינה לשאוב מהמשאבים המשותפים? אתה אומר שההתנחלויות לא יפורקו. יופי, אז אתה אומר. את מי בדיוק אתה משכנע חוץ מאת עצמך?

Zack DA

New member
אני אומר את דעתי, שאני סבור

כי היא הנכונה. אני נגד פירוק התנחלויות. מה תעשה ? זו דעתי. ועובדה שהם לא פורקו עד היום. זה מוזר, נכון ? אבל העיקרון המהותי הוא, למי הריבונות המהותית ומי שולט ברמה האזרחית. ----------- אני מבין שאתה מתחמק משהו.

בלוגמן

New member
אכן התחמק..

כן, ברגע שהוא אמר: יופי שאתה חושב כך, אך למי איכפת" -הוא בעצם יכול לתלות את כל הוויכוח שלכם על זה.. חוצמזה רציתי לשאול- האם השמאלנים באמת לא רוצים לתת להם צבא משלהם כמו צהל? ומה זה השוטרים הפלסטינאצים שרצחו בעזרת הנשק שאנחנו (רבין ז"ל ליתר דיוק..) נתנו להם?

למעלה