למנהל היקר

אני מתייאש באיזשהו שלב,

כשהטיעונים שאני שומע הם סהרוריים וברור לי שרוב העם חושב אחרת. אז נמאס לי לענות עליהם ואני חושב שזה חסר תועלת. ולשאלתך: לא, השמאלנים לא רוצים לתת להם צבא כמו צה"ל. צבא כמו צה"ל זה צבא שיש לו (על פי פרסומים זרים) מאות מטוסי קרב חדישים, אלפי טנקים, ספינות, צוללות, טילים, ואפילו נשק גרעיני. הכוח החמוש של הפלשתינאים אמור להיות חמוש בנשק אישי (רובים ואקדחים) ולא יותר מזה. כמובן שכאשר אנחנו בעימות צבאי איתם, אז עדיף שגם הנשק הזה לא יהיה להם, אולם כדאי לזכור שרוב ההרוגים הישראלים נהרגו כתוצאה מפיגועי החמאס, שלא השתמש בנשק הזה אלא במטעני תופת. ותעשה לי טובה - לקרוא למחבלים נאצים זו זילות השואה - כל ההרוגים כתוצאה מהתקפות המחבלים לא מגיעים ל"יום עבודה" אחד באוושויץ.

Zack DA

New member
כמה הערות:

קודם כל, למה רובים ? הם צריכים נשק שיטור כמו אקדחים. יש להוציא לאלתר את כל הרובים מכל האירגונים כולל הרשות. ------------------- הם נאצים לא פחות מהיטלר. הם רוצים להרוג יהודים, ואם היה להם צבא כמו של גרמניה הנאצית הם היו גם "מספיקים" כמו גרמניה הנאצית. אבל אין להם, אז הם הורגים אותך במנות קטנות. זה לא אומר שהם לא טובים. גם ככה "מיין קאמפף" רב מכר אצלם.

משטרת ישראל משתמשת ברובים

כך שאני לא רואה כאן הבדל ממשי. בכל מקרה, אין כאן עניין מהותי. ------ אז לפי הטיעונים שלך, המחבלים ותומכיהם הם ניאו-נאצים / אנטישמים.

Zack DA

New member
נכון ../images/Emo13.gif

משטרת ישראל באמת משתמשת ברובים במקרים נדירים, אבל במקרה של אש"ף שהוא עדין ברמה הזאת שהם יכולים להשתמש ברובים שלא למטרות שיטור - יש להיזהר. וכן, אני טוען שהמחבלים הם מונעים גם במישור אנטישמי טהור. הסכמנו ?

פאספרטו

New member
מה הכוונה אף אחד בימין לא רוצה לשלו

על 3.5 מיליון פלש' ? הרי זה כמו לבשר יום בהיר אחד שמקור החלב הוא לא הפרה. על מה אתה מדבר ? כבר 30 שנה שהשמאל והימין נחלקים על שאלה אחת : האם להחזיר את השטחים או לא. השמאל אמר ואומר שכל ארץ ישראל שלנו אך למרבה הצער לא ניתן לשלוט על אוכלוסייה אחרת ולכן כדאי לנצל את המצב כדי לקבל עבור השטחים המאוכלסים : הסכם שלום. הימין לעומת זאת טען : אף שעל ! אסור לתת שום שטח . ארץ ישראל שלנו לנצח נצחים. וכדי למסמר את העיקרון הזה פעל הימין ליצירת מציאות בשטח אשר תמנע כל אפשרות להחזיר את השטחים. זהו סלע המחלוקת ההיסטורי בין השמאל והימין. אך כאשר הפלש' בשטחים ישבו פחות או יותר בשקט וניקו לנו את בתי השימוש, הסכנה הגלומה בהמשך הכיבוש היתה רק תיאורטית , ומכאן שרק אנשים בעלי מנת משכל מעל מן הממוצע יכלו להביט אל היום בו השקט המדומה יחלוף. אנשים פחות מתוחכמים , כמו בליכוד.היו זקוקים לאינתיפאדות ולהתגברות האלמנט הדמוגרפי כדי להבין כי אין פיתרון למשאווה הזו זולת שתי מדינות והפרדה. כל הסיסמאות שלך בדבר אוטונומיה וכו', היא סמנטיקה כמו הסיגריה האחרונה של נגמל טרי. שלך פאספרטו

Zack DA

New member
בבקשה לא לדבר שטויות

זה לא סלע המחלוקת בין שמאל וימין. השמאל טען ב- 67' כי "אין כזה דבר עם פלשתינאי" והתנגד לכל ניסיון לדבר על נסיגה. הימין אכן מתנגד ליציאה מיש"ע. אך זה לא עולה בקנה אחד, בהכרח, עם שליטה ב- 3.5 מיליון בני אדם.

איך אתה מיישב את הסתירה?

איך אתה מיישב את הסתירה בין ישיבה בשטחים שבהם נמצאים מליוני פלשתינאים, לבין הרצון שלא לשלוט בהם בצורה כזאת או אחרת. וזכור שהכוונה היא לימין שלא תומך בגירוש או ברצח. המסקנה היחידה האפשרית היא שהם רוצים להמשיך לשלוט בפלשתינאים. ועוד דבר - כשאנחנו מדברים על שמאל, אין לנו כוונה למפא"י או אפילו לח"כים של העבודה כמו בן אליעזר למשל. אז נא לא להיתמם.

Zack DA

New member
אני לא מבין מה כאן הסתירה

אם הערבים לא היו שונאים אותנו, הם לא היו נסים לרצוח אותנו. ואז בכלל לא הייתה בעיה.

פריפטס

New member
אני פשוט המום...

בין ההודעה של שיר ובין התגובה שלך אין שום קשר, בכלל.

Zack DA

New member
מה ????

שיר טען שאי אפשר להשאר ביש"ע בלי לשלוט על הפלשתינאים. אני טוען שזה לא נכון. אם לא תהיה אלימות - אין בכלל סיבה שיהיה שם צבא שלנו. והם יעשו מה שבראש שלהם. אני לא רוצה לשלוט עליהם.

תעשה לי טובה, אל תיתמם

עד האינתידפה בראשונה בסוף שנות השמונים לא היתה כמעט אלימות מצד הפלשתינאים בשטחים. האם אז לא היה הכיבוש? האם אז הצבא לא היה בשטחים? האם הם עשו מה שבראש שלהם? האם אז לא שלטנו בהם? אם הממשל בשטחים הוא ישראלי, אז אנחנו שולטים שם - מהגדרה. וכמובן שאז אנחנו שולטים בתושבי השטחים, שהם 3.5 מליון פלשתינאים.

Zack DA

New member
לכן, בניגוד לאז, אני בעד

...שהם יקימו ממשל עצמי, שהסמכות הריבונית שלו מוגבלת.

למעלה