למרבה הזעזוע

גנגי

New member
למרבה הזעזוע

זה שלא הלכתי לישון עדיין (אצלי עכשיו שתיים וחצי בלילה) גם הוציא לי את החשק לישון בכלל הלילה. ככה לפני כחצי שעה בדקתי דואר, ובין השאר היה שם מכתב מהאקדמיה ללשון העברית. אני ברשימת התפוצה של האקדמיה זה שנים רבות, ומכתב מהם זה לא עניין מפתיע או חדש - אלא שהפעם הודיעו לי שמישהו מהגולשים כאן בפורום ביקש את התערבותם(!) בפורום אח"לה (הם שלחו לי גם עותק ממכתבו, אבל מהנהלת תפוז נמסר לי שאסור לפרסם את התכתובת הזאת, מחשש לפגיעה בפרטיות הגולשים. ראו עד מה גדול האבסורד: פוגעים בנו ואיננו יכולים להשיב מלחמה שערה) וסיפר להם על "העוול שאנחנו גורמים לעברית" ועל "השחתת הלשון ולעג לאקדמיה ולפועלה" שכביכול קורים כאן בפורום. ובכן, מסתבר ש"עורב פסימיסטי" הלך רחוק עם איומיו, ועף איתם ישר לאקדמיה ללשון העברית ולהנהלת תפוז, וכעת מתנהל דיון בעניין הפורום - אם לאשר את המשך פעילותו או לסגור אותו. האקדמיה דורשת לסגור אותו או לכל הפחות להחליף לו שם, והנהלת תפוז מנסה למצוא פשרה שתשביע את רצון כל הצדדים (עניין השם נראה לי עקרוני, אגב. לא מתכוונת לוותר). ברור לי שאת שארית הלילה אני הולכת לבלות בטלפונים ארצה - יש לי קשרים באקדמיה ואני מקווה לנצל אותם עד תום הפעם, אלא שההרגשה... נאחסית. מקווה שלא יקיץ עלינו הקץ גנגי

הקדימו את אחד באפריל?

אף אחד לא יקח את אחלה. מקסימום יסירו הגרשיים. לא תחיי עם זה? לכי תשני. בסוף הכל יהיה טוב ואת תחסכי לך את המהומה.

HotGod

New member
../images/Emo63.gifהמלצה שלי:

בקרו מדי פעם באתר הנ"ל. רק למקרה שהנהלת תפוז תתקפל שוב ותפסיק את פעילות הפורום המכובד הזה. אתר מהסוג הנ"ל יכול להמשיך לשמש בית למאות הגולשים שאינם חושבים בקו מחשבה חופף להנהלת תפוז.

מזה חששתי

סליחה אם זה יישמע קנטרני או "חינוכי" כזה אמנם אני לא מהבאים הקבועים פה, אבל כשקראתי את השרשור עם העורב הרגשתי (שוב, זה הזכיר לי כמה שרשורים דומים מפורום שכן) שהתגובות העוקצניות נתפסות כ"חביבות" בעיני המשתתפים הקבועים המכירים זה את זה ואת הפורום, אבל לעובר אורח, החוזר ואומר שהוא מתייחס ברצינות לדבריו זה לא נראה כך (והאמת: אי אפשר שייראה כך) העובדה ששני המנהלים אוהבים לחייך את האחרים ואת עצמם היא דבר מבורך והיא מה שעושה את הפורום למה שהוא, אבל היא לא יכולה לבוא על חשבון תגובות רציניות לשאלות רציניות גנגי - את צריכה עזרה עם קשרים באקדמיה? אם אוכל לתרום את הגנתי/עדותי (הבלתי משוחדת) אשמח להועיל

גנגי

New member
תודה -

קשרים יש לי למכביר שם, מה שעוזר כרגע זו התחושה שיש לי הגיבוי שלכם. אם אזדקק לעזרתך אפנה אלייך - וגם כאן אני מכירה דרכים נסתרות.

ובבדיחה שלא לא ממין העניין

דודה ז'ניה, אצלה טכט כל כך מתוח היתה, שכל פם מתי קורצת עם עיין, מפליטה לה אחד מיטכט.

אטיוד5

Active member
בחיי, הנה מה שסבי נהג לומר ...

די דומה, אע"פ שהוא לא מהתפוצה של ז'ניה. בתרגום חופשי: "מה מופלא הוא העולם - מרוט שערה מאחורך דמעה תצוץ בעינך"

והשטייה עדיין כדת.

איפה סבא ואיפה דודה ז'ניה, אטיודינקה. רק מלחשוב על מה סבא אמר היה נתפס אצל דודה ז'ניה תחת לעולמים. סבא הוא משורר של חיים. דודה ז'ניה היא אנקונדה של חיים. יודע איך אנקודנדה לוקחת במבי קטן ועושה לו ככה קוועטש? זה מה דודה ז'ניה עושה לחיים. לחיים.

HotGod

New member
מוזר. סבי, עליו השלום, היה נוהג להג

יד דברים דומים. הוא תמיד הושיב אותי על ברכיו ובטון עמום היה אומר: "מה מופלא הוא היקום - מרוט ריס מעיניך, וגז יצוץ מאחוריך" סבא נחום היה איש מוזר. באיזה שהוא שלב כבר לא היה ניתן לבקר אותו במוסד.

מוגג

New member
אל חשש

גם אני קיבלתי את המכתב וזה סתמשעשע, לא נראה לי שהם יכולים לעשות משהו בנידון. יש כאן דמוקרטיה, והם יכולים לאיים כמה שהם רוצים אנחנו לא נזוז מפה! כפי שאתם רואים אינני כאן, כי אני עסוק במצוות הפורים אבל אני עוד אחזור וניכנס בהם. ונהפוך הוא, אשר ישלטו האחלאים המה בשונאיהם!

עד שהתחלתי להתרגל

אבל אני מניח שאיני היחיד שהתלוננתי. בשם אהבת השפה אתם מקלקלים את השורה. באים לברך ויוצאים מקללים. לו הייתם בוררים את המוץ מן התבן ומציבים את האדרת השפה בראש מעיינכם, יכולתם לעשות שירות נפלא לשפת עבר. אך, למרבה הצער, פורום זה מהווה שירות דב ועל כן אם יוחלט כי ייסגר או יצונזר, השפה העברית ואנחנו רק נרוויח מכך. חג פורים שמח!!

MajorWinters

New member
אתה אדם קטנוני../images/Emo19.gif

לנו, יש פה קהילה נחמדה שאנחנו נהנים ממנה. לך לא יהיו בעיות לישון בלילה בידיעה שקיים פורום כזה או אחר, ש"מקלקל" את השפה. העובדה היא שאינו מקלקל. מה יותר לעברית? אם קבוצת אקדמאים, אם כל הכבוד שאני רוחש כלפם יחליטו על השפה, או אנשי העם, אלו הצריכים להשתמש בשפה יחליטו על מילונם. כי קבוצת האקדמאים לא תצליח להכניס את המילה "מוז" לתוך השפה. ואני רוחש כבוד כלפי השכלה, אבל קבוצה של כמה מאות אנשים הם לא מייצג של שפה. לנו יש פה קהילה נחמדה שאנחנו נהנים ממנה, ואף תורמים. לך לא תפריע לישון בלילה העובדה שקיים פורום כזה. אתה בן אדם קטנוני שנהנה מלגרום נזק לאנשים שאתה לא מכיר

תּמר

New member
האח הגדול מסתכל?

אני ממש לא בקיאה בפוליטיקה הזאת, אבל הסיפור שסיפרת נשמע לי כמו משפט שילדים בבית ספר אוהבים לומר "אני יגיד אותך למנהל" (או בקיצור "אותך למנהל"). אני ממש לא רואה איפה הרע פה (באחל"ה). יורידו את הפורום למחתרת? ייסתמו פיות? יכריחו את הציבור הלא ממושמע ללכת לפי דרך האקדמיה? אני חושבת שזכותו של כל אחד להתנגד לדעותיך, אבל בהחלט לא לכפות את דעותיו. ודרך אגב, האם לאקדמיה יש איזה-שהוא מעמד חוקי? זכות ראשונים? משהו?

משטרת המחשבות המיטבה

האם אנשים שרוצים להחליף דעות על העברית, צריכים לעשות זאת תחת עינה הפקוחה של משטרת העברית? על מה עוד יאסרו עלינו בעתיד לדבר? (שאני אוכל להתכונן נפשית). האם כאשר יש קבוצת אנשים שאוהבת עברית ורוצה התייחס לשפה בדרכה המיוחדת, צריך בדחיפות לחבר את שפתותיהם באיספלנית? כנראה שיש אנשים שחושבים שכן.

למעלה