למרבה הזעזוע

hillelg

New member
לשאלתך:

כן, יש לאקדמיה מעמד חוקי. אם תגידי "שתי שקל", תקבלי קנס (שני שקלים, מן הסתם). סתם... אבל באמת, "חוק האקדמיה ללשון עברית" קובע שמשרדי הממשלה מחוייבים להחלטות האקדמיה בענייני לשון.

ג שם

New member
לאות מחאה

החלטתי על תענית בה במשך שבוע אני ידבר בעברית עם שגיאות

ססילי

New member
כמה טפשי!

לאקדמיה הרשמית, יש מעמד כלשהו (חוקי? לא יודעת) וכך יש לה השפעה קלה על השפה, בעזרת המדיה וגורמים רשמיים המאמצים את תחדישיה. לאושרי הגדול ההשפעה של האקדמיה על השפה, אינה גדולה. השפה ככלי של הבעה ותקשורת (comunication), היא תוצר מתחדש וחי של התרבות, ואי אפשר לכפות עליה חוקים חיצוניים נוקשים וזרים. לנו לעומתה, אין (לצערי) שום השפעה שלי. הסיכוי שאיזו מילה שהמצאנו תמצא עצמה בשפה העברית שרחבה יותר ממשתתפי הפורום הזה, גדול בדיוק כמו שגדולים סיכוייה של מילה שהומצאה בכל פורום אחר. בואו נהיה כנים: מה שאנחנו עושים פה זה משתעשעים להנאתינו. ברור שאנחנו לא עושים פה שום דבר לא 'חוקי'. לפיכך, אין לאקדמיה שום יכולת חוקית להשפיע. מה שיכול להוות בעיה, הוא ההשפעה שלהם על הנהלת תפוז, שהרושם שלי הוא שהיא מנסה להמנע מחיכוחים עם גורמים זרים, ומשתדלת שלא 'להרגיז' איש. באמת לא ברור לי למה שמישהו בכלל יקח אותנו ברצינות, כיוון שהשפעה אין לנו כלל, וגם כוונותינו אינן קיצוניות, ובוודיא שלא יותר משל כל מחזור טירונות חדש שממציא לו שפה משל עצמו. אבל אם בכל זאת מישהו מתרגש, ואם אתם מחפשים 'קשרים' לפנות אליהם, הייתי הולכת על הנהלת תפוז.

ועוד משהו

האח"לה גורמ להכפלת מספר הכניסות לאתר האקדמיה ללשונ, ולהגדלת העניינ בלשון העיברית. המ יורימ לאצממ ברגל. (פתחתי בתענית אותיות סופיות עד שתוסר הגזרה, או עד שיעברו שעתיימ מעכשיו)

מעניין

לא הצלחתי להבין את הסיפור כי חלקו בארמית. מה הסיפור? על איזה נס מדובר? מה הקשר לאסתר?

hillelg

New member
ובכן

הרי הציטוט: ואמר רבי ירמיה ואיתימא (-או) רבי חייא בר אבא: מנצפ"ך צופים אמרום (-האותיות הסופיות, התחדשו על ידי הנביאים, ולא היו בזמן מתן תורה). ותסברא? (האומנם?)והכתיב (ויקרא כז) "אלה המצות" - שאין נביא רשאי לחדש דבר מעתה! (-והלוא אין לנביאים סמכות לחדש דברים, שלא היו בתורה, ועל כן מנין מותר להם לשנות את צורת הכתיבה בתורה?) ועוד: האמר רב חסדא, מ"ם וסמ"ך שבלוחות בנס היו עומדין! (-ראיה שבזמן מתן תורה היום אותיות סופיות - שכן הלוחות היו כתובים "מזה ומזה", כלומר חרותים מקצה אל קצה. ומכאן, שהאמצע של ה-מ' הסופית (ושל ה-ס') עמד בנס. מכאן, שהייתה מ' סופית.) אין, מהוה הוו, ולא הוו ידעי הי באמצע תיבה והי בסוף תיבה, (אכן, היו האותיות הסופיות, אך לא היו יודעים איזו באמצע מילה ואיזו בסופה) ואתו צופים ותקינו: פתוחין באמצע תיבה וסתומין בסוף תיבה (ובאו הנביאים ותיקנו שהסתומות תהיינה בסוף המילה) סוף סוף, "אלה המצות" - שאין נביא עתיד לחדש דבר מעתה! (בכל זאת, השאלה הראשונה נשארה) אלא: שכחום, וחזרו ויסדום. (התקנה אינה אלא החזרה של הנשכחות). הקשר לאסתר - גם שהם הייתה התלבטות לגבי תיקון מצוה, דבר שאף נביא לא עשה.

../images/Emo2.gif

אני מסכים עם מה שנאמר כאן - אנחנו רק מפתחים את העניין בשפה העברית החדשה

YAYA15

New member
כמה פסימיים אפשר להיות

למרות שמאוד אהבתי את התוכנית "היו היה" והיא גרמה לי לצחוק יותר מפעם אחת קשה לי שלא להשוות את הגמד הג'ינג'י לעורב הפסימי הזה. כמו בסידרה גם פה הולך הקטנצ'יק ומחרחר מלחמות, מלשין ורוטן בכל הזדמנות. גם כלפי האקדמיה יש לי טענות. אני לא יודע כמה אנשים משתתפים הפורום אבל קשה לי להאמין שמפה תצא השפה העברית החדשה ( בלי לפגוע בקדושת הפורום כמובן ). מאיפה החוצפה לבוא ולהשתיק אותנו - הם יקבעו לי איך לדבר ועל איזה נושאים לקשקש???
גנגי, אני כאן כדי לחזק את ידיך ומקווה מאוד שלא יהפכו פה עולמות על לא כלום.

מוגג

New member
אני גם מחזק

את ידיה של גנגי. אמנם משרדי האקדמיה הלא חלופית סגורים היום אבל אני בטוח שאין כוונתם רעה. וכל העניינים יסתדרו. בקשר לתרדנים - אנחנו נצטרך לראות מה לעשות בעניין. בכולופן מקווני שבתפוז לא לוקחים יותר מדי ברצינות כלמיני איומים, אם כי נראה לי כי הם קצת חוששים בגלל כל העניין עם "פורום מורים" שהתרחש לא מכבר. תודה על החיזוק והעידוד. אתם אח"לה!

holy spirit

New member
מכל מיני מקרים שקרו לאחרונה

אני יכולה להגיד שבתפוז לוקחים מאוד ברצינות איומים מהסוג הזה. הם לא רוצים להסתבך משפטית והם עושים הכול כדי לרצות את מי שעלול לדפוק אותם. הגעתי לכאן בעקבות המהומה שעשתה לה כנפיים, ואני דווקא חושבת שיש לכם אחלה פורום באמת, אבל אל תצפו שתפוז תקריב את שמה על המזבח שלכם. אני, בכל אופן, מחזיקה לכם אצבעות. ואגב, למה אתה "מחזק את ידיה של גנגי"? אתה לא מנהל כאן גם? זה לא גם עניין שלך?

גנגי

New member
טוב, אז אחרי לילה לבנבן

עמוס התקשרויות לכל מי שיכול לתת יד (תחשבו רק מה זה בערך שלושים פעם להציג -באופן חיובי והומוריסטי- את המצע של אח"לה במה שאצלי היה בין שלוש לשש בבוקר) הלכתי לישון בתחושה שלפחות מקשיבים לי. הבנתי שמחר יתנהל דיון נוסף בענייננו, ואני מקווה לטוב. תחזיקו אצבעות. (אה, הציעו לשנות את משמעות ראשי התיבות של אח"לה ל"אֹסף חכמולוגים להשתעשע" - בחיי! מי אמר שבאקדמיה אין הומור הורס!)

ססילי

New member
מחזיקה

אבל יש לי שאלה: קשה לי להבין, למה האקדמיה מעוניינת לסגור את הפורום. אני כן מבינה, למה השם מפריע לה: (ולמה תפוז מתייחסים ברצינות אל טענות כלפיו) אני חושבת שבגלל מעמדו של תפוז כאתר, השם (של הפורום שלנו) עלול ליצור רושם, שמדובר בגוף רשמי כלשהו. גם אם במציאות לא זה הרושם שנוצר, אני מניחה שמכך חוששים אנשי האקדמיה. לכן, אולי ניתן באמת למצוא איזו פשרה בעניין השם? למה בעצם השם הקיים המדוייק חשוב כל כך? (שם מוצלח, בלי ספק. אבל היחיד המתאים?)? אם תסבירי לנו, אולי נוכל להעלות רעיונות?

למעלה