למרבה הזעזוע

אלה שני דברים שונים.

חופש הביטוי, כפי שקבע השופט העליון של ארה"ב אוליבר ונדל הולמס, אינו כולל את הזכות לצרוח "אש" באולם תיאטרון מלא אדם. קל וחומר שאינו כולל את הזכות לקרוא למישהו "רוצל" או "נאצי", ובמיוחד כאשר אותו מחרף ומגדף מסתתר לו מאחורי כינוי. אבל להציע מילים שימושיות זה דבר אחר לגמרי, שאינו פוגע באף אחד מלבד אותם חברי אקדמיה שלדעתי מלאים חשיבות עצמית לא מוצדקת (שימו לב: אין כאן הוצאת דיבה, זו דעתי!), ועורבים פסימיסטיים המתביישים כנראה בגודל אברותיהם.

צימעס

New member
מה זה?!?

רק מצמצתי, נהיה פה בלגן? איך מהתלה חביבה יחד עם אהבת השפה העברית, הפכו לאיום על האקדמיה? בהצלחה במסע ההסברה!

She Dolphin

New member
מה???!!!! ../images/Emo12.gif לא יאומן!

אני לצידכם באש ובמים

עִידן

New member
גנגי, את ../images/Emo47.gif!!!!!!!!!!!!!!!!!1

מאוד מעצבן, אבל אני חייבת להודות שיש בכל העניין גם דבר משעשע. (זה מה שנקרא "שעשוע מצער") היי חזקה, אנחנו אתך.

רוב מהומה על לא מאומה

כפי שכבר צויין לאקדמיה דנן אין כל מעמד חוקי כלפי הפורום הנוכחי לפעילות של הפורום, עם כל הכבוד, אין משקל של ממש עד כדי להביא נזק אמיתי או תועלת של ממש. מה לעשות. אנשים נידברים כאן ומעלים הצעות שהן בבחינת שעשוע אקדמי שספק אם אי פעם ישפיע באופן כלשהו על התפתחות השפה אדם גולש לכאן, נרעש ושולח מכתב לאקדמיה האדמיה שולחת מכתב לתפוז... סערה בכוס תה

ססילי

New member
סערה בכוס תה, אבל לתפוז יש אינטרס

ברור שלא להכנס למאבק עם האקדמיה, ולכן, הוא עלול להחליט לסגור את הפורום. לא חבל?

ומה יהיה?

נניח שיסגר הפורום והוא יפתח בשם אחר בתפוז נניח שזה לא יהיה בתפוז אלא במערכת פורומים אחרת נניח שהוא לא יפתח אלא נאלץ לערוך את הדיונים הללו במסגרת אחרת אנחנו לא לוקחים את עצמנו קצת יותר מדי ברצינות?

מוגג

New member
אני מריח מזימה

האם אתה רוצה בסגירת הפורום ולחזור "לערוך את הדיונים הללו במסגרת אחרת"? אני מסכים שלא צריך לקחת את עצמנו יותר מדי ברצינות, אבל לפי מספר השרשורים והגולשים, כנראה יש לפורום הזה הצדקה.

מסכים איתך כמובן

אני רוצה בטובתו של הפורום ובהחלט יש לו הצדקה, נהנה להשתתף בו ונהנה לראות בהנאתם של האחרים ואני גם שמח לראות שחרב הידמקים והעורבים לא מתנופפת לה מעל כל זאת באשר לכיף שהפורום האיכותי הזה משרה שהוא לטעמי ההצדקה לקיומו של פורום באשר הוא, דבריי רק כוונו לאוירה המעט טרגית שזיהיתי בשרשור עד כה

ססילי

New member
סתם חבל. נחמד לי פה.

זה לא שלבשתי שק ואפר (להפך, אני מלכת אסתר
), אבל אם הפורום הזה יסגר, כמה דקות נחמדות ביום יהיו כלא היו. (זאת כמובן, אם המקומות אחרים התאורטיים לא ישמחו את ליבי כמו זה). לדעתי, פשוט כדאי להחליף את השם וחסל.

אפשר למצוא מילה חליפית לאקדמיה.

אקדמיה נקראת על שמו של הגיבור היווני אקדמוס, שבשדהו קמה האקדמיה הראשונה. איזה גיבור מתאים יש לנו כאן? רצוי מישהו שהוא גם אינטלקטואל? "רפוליה" או "קהלניה" לא נשמע טוב. אולי "ידינית" על שם יגאל ידין?

הפורומים הופכים

להיות לאחת המדיות המשמעותיות שבו לאנשים יש הזדמנות להחליף דעות. לכן יש משמעות לסגירה של פורום, גם אם הוא עוסק בעניינים חסרי משמעות.

../images/Emo45.gif

על מלים אלו ובמשמעות הזאת אני חותם קשה להאשים אותי שענייני פורום לא קרובים ללבי, הלא כן?...

סערה בכוס תה עם לימון

אכן כן. העניין התמוה הוא העץ עליו בוחרת האקדמיה לטפס (עץ תפוז). ותמוה עוד יותר שהתפוז לא מנפנפים אותם בהינף זנב.

לי אשית יש חשבון ארוך עם האקדמיה.

לא שפגשתי או דיברתי אי פעם עם מי מהם, אבל מאחר ואני ביולוג בהשכלתי אני מזועזע כל פעם מחדש מהשמות התפלים שהם נותנים לבעלי חיים וצמחים. כמה דוגמאות: ישנה פטריה שנראית כמו פין זקור. שמה המדעי Phalus impudicus. משמעות המילה impudicus היא "חסר בושה". האקדמיה ללשון העברית נתנה לה את השם העבש "פינית מבאישה". בכל פעם שמוזכרת אלת האהבה ונוס בשם צמח, היא מוחלפת ב"שולמית". כך הפך השרך בעל השם האירוטי Adiantum capillus-veneris (שניתן להבין את שמו הספציפי גם כ"שערות ערוה) ל"שערות שולמית מצויות". שלא להזכיר את מנהגם לשבש שמות שמזכירים שמות נשים או אלות זרות- Veronica הופכת ל"ברוניקה" ן-Iris ל"אירוס". עבשים נמאסתם!

לפי השמות הלועזיים, כמובן.

פין חצוף (או חסר בושה) ושערות ונוס. תודה בוודאי שונוס הרבה יותר סקסית מאיזה "שלומית".

דעותינו שונות בעניין זה

אני יכול להבין את האקדמיה שמעדיפה סקסית עבריה משלנו על פני היווניה. ומי אם לא השולמית, שנושאת בגאווה שני תאומי צביה, שירכיה כמעשה אומן, שאפה כמגדל, ושעיניה חבל"ז? א שׁוּבִי שׁוּבִי הַשּׁוּלַמִּית, שׁוּבִי שׁוּבִי וְנֶחֱזֶה-בָּךְ; מַה-תֶּחֱזוּ, בַּשּׁוּלַמִּית, כִּמְחֹלַת, הַמַּחֲנָיִם. ב מַה-יָּפוּ פְעָמַיִךְ בַּנְּעָלִים, בַּת-נָדִיב; חַמּוּקֵי יְרֵכַיִךְ--כְּמוֹ חֲלָאִים, מַעֲשֵׂה יְדֵי אָמָּן. ג שָׁרְרֵךְ אַגַּן הַסַּהַר, אַל-יֶחְסַר הַמָּזֶג; בִּטְנֵךְ עֲרֵמַת חִטִּים, סוּגָה בַּשּׁוֹשַׁנִּים. ד שְׁנֵי שָׁדַיִךְ כִּשְׁנֵי עֳפָרִים, תָּאֳמֵי צְבִיָּה. ה צַוָּארֵךְ, כְּמִגְדַּל הַשֵּׁן; עֵינַיִךְ בְּרֵכוֹת בְּחֶשְׁבּוֹן, עַל-שַׁעַר בַּת-רַבִּים--אַפֵּךְ כְּמִגְדַּל הַלְּבָנוֹן, צוֹפֶה פְּנֵי דַמָּשֶׂק פין חצוף? אני לא מקנא במדריכה הצעירה בוגרת בני עקיבא, שתצטרך להשיב לחניכים על השאלה: "איך נקרא הצמח הזה?"

למעלה