לעיונכם

yoramgat

New member
לעיונכם

אני כותב בלוג LeftFAQ המוקדש לנושאים העומדים על סדר היום הציבורי מנקודת מבט שמאלית. לאחרונה הוספתי מספר רשימות בנושא סרבנות. (סדר הרשימות מלמטה למעלה).

בקיבוץ דורות במפעל לייצור שום

ישנה ערימה של קליפות שום משנה שעברה , הן יותר מענינות אותי מכל גיבובי המילים שלך למען הפלסטינים .

Alexco

New member
אזהרה

הודעות מסוג זה עלולות להעליב ואינן מקדמות את הדיון. אתה מתבקש להימנע מהן להבא.

The Bugi

New member
רק משום שדעתו מנוגדת לדעתך?

אחלה דמוקרטיה בנית לך פה!

Alexco

New member
לא,

אלא משום שההודעה עלולה להעליב ואינה מקדמת את הדיון, כפי שאתה יכול לקרוא בעצמך.

The Bugi

New member
כל נושא הפורום הזה

אסור לדיון גם ככה... סרבנות אסורה בכל מקרה לפי חוק. האם לדעתך יש מקום לדיון בחוק מחייב ולהטיף התנגדות לחוקים?

Alexco

New member
תגובה

זה לא עניין של דיעה אישית, הפורום חוקי - נקודה. במקום לנסות להתווכח עם העובדות ולהתקומם על קיומו של חופש הביטוי, אתה יכול לנסות ולהעלות טיעונים לוגיים נגד סרבנות ולבחון את כושר השכנוע שלך. אל תשכח, זה פורום "סרבנות - בעד ונגד", ומיועד גם להבעת הדיעה שלך (במסגרת כללי הפורום ותקנון תפוז).

The Bugi

New member
בעד ונגד?

איזה מין איזון יש כאן כשאתה בעצמך סרבן שירות?! בפעם האחרונה שניסיתי להוכיח את טיעוני כאן(ביום עלייתו של הפורום לאוויר) מחקת את השירשור כולו...

Alexco

New member
תגובה

לקרוא למה שהלך בזמנו "דיון" או "טיעונים" זה עלבון לאינטילנגציה. היו שם התנצחויות מעליבות שעברו אחד אחד על כל כללי הפורום, ונימקתי את זה בזמנו, גם לך בבמסר באופן אישי על ההודעות שלך שנמחקו. סתם לידע כללי, טיעון לוגי בנוי מהנחות יסוד, גרירה לוגית ומסקנות. אין לי בעיה שיכתבו טענות לא מבוססות, יש לי בעיה עם הכללות מעליבות, עלבונות אישיים ויתר הפרות כללים. אף אחד לא אמר שיש "איזון". ואיזה איזון היה אם לא הייתי סרבן שירות? למעשה בשביל שיהיה איזון צריך מנהל אחד שהוא סרבן שמאל, מנהלת שהיא סרבנית ימין, פצפיסט, דתייה, שמאלני שמתנגד לסרבנות מטעמים טקטיים, ואחת מטעמים אידיאלוגיים, וימנית שמתנגד לסרבנות בגלל שהיא קורעת את העם, וטוב, הבנת את הכוונה. מה שכן הבמה בפורום פתוחה לדיונים בעד ונגד סרבנות. אם אתה רוצה אתה מוזמן באמת לנסות לפתוח דיון, או להשתלב באחד מאלה שמתנהלים כרגע ממש.

The Bugi

New member
אולי בשבילך לא

אבל קיבלתי מכמה אנשים שהשתתפו אז בדיון מסרים נזעמים על דרך התנהלותך. אגב הם גם היו שמאלנים. בפורום הזה צריך איזון של עוד מנהל ימני בדיעותיו, רק אז הפורום יהיה ראוי לשם "סרבנות-בעד ונגד". כרגע באותה מידה אתה אפשר לשנות את שמו אפילו ל"אחרי לסרבנים".

Alexco

New member
תגובה

"אגב הם גם היו שמאלנים". בדיוק. מי שעובר על הכללים - נמחק, בלי שום קשר לדיעותיו. הפורום נותן במה לדיון בעד ונגד סרבנות, ומכיל הרבה יותר משתי דיעות שהיו יכולות להיות "מיוצגות" אם היה מתווסף מנהל. פה הדיון נגמר, אם אתה רוצה תמשיך אותו אצלי במסרים.

Ebrami

New member
"כל נושא הפורום הזה אסור לדיון"

פשש. אומנם ידעתי על חוקים דרקוניים שחוקקו בישראל, אבל על משטרת המחשבות עוד לא שמעתי. "כל נושא הפורום הזה אסור לדיון גם ככה" ממתי יש איסור לדון על דברים שמנוגדים לחוק? אין פה קריאה לסרבנות, אין פה כלום, יש פה רק דיון והבעת דעות בעד ונגד סרבנות, לא קריאה לסרבנות. אני שוב חוזר, צאו מהסרט שלכם, סרבנות אסורה על פי חוק, ובגרמניה הנאצית ישיבה של יהודים על ספסלים ציבוריים היתה בניגוד לחוק. לא, אני לא טוען שראש ממשלת ישראל הוא אדולף היטלר ושהכנסת היא הרייכסטאג, אלא שישנם חוקים שהם ביסודם אנטי-דמוקרטיים ובלתי הגיוניים ולהם דווקא כן יש לסרב, אפילו שזה מנוגד לחוק. לדעתי יש מקום לדיון על כל דבר שבעולם, כן, גם על ציות לחוק כזה או אחר.

sela v

New member
זוכרים את איי בי נתן

שישב בכלא על שנפגש עם ערפאת? ולאחר כמה שנים ר"מ לחץ את ידו על מדשאות הבית הלבן. בכלל היה הרבה סטייה שמאלה במהלך השנים, אתם לא חושבים?

The Bugi

New member
אין קריאה לסרבנות?

אז איך זה שיש הזמנה לכנס היסוד של תנועת הסירוב החדשה במאמרים של הפורום? המחשבה יכולה להיות שלך כל עוד היא נשארת בגדר מחשבה. להוציא אותה החוצה זה כבר עניין אחר, אז אל תשווה.

yoramgat

New member
אז במקום לבלבל את המוח בהודעותיך

פה, תתקשר למשטרה ותודיע להם על העברה החמורה על חוקי הדיבור.

yoramgat

New member
במקום להודיע למשטרה על הפעולות

הפליליות החמורות שמתקיימות כאן אתה שולח את ידך בנסיונות כושלים לשנון שנינות? אתה מזניח את חובתך האזרחית ומשתף בכך פעולה עם האוייב. ראה הוזהרת, מר בוגי!

Ebrami

New member
הפורום עצמו נועד לדיון בעד ונגד

זה שאנשים מסויימים מפרסמים בהודעות שלהם הזמנה לכנס היסוד לא אומר שמטרתו של הפורום היא לקרוא לסירוב.

The Bugi

New member
יש הבדל מאוד גדול בין פירסום

הודעה ובין פירסום הודעה והשמתה בטאגליינס הקבועים של הפורום,כמעיין כותרת. תסתכל בעצמך למעלה.

למעלה