לפגוש בדב שכול

vizini

New member
לא נכון.

די ביתרון קטן בקצב היציאה או ההריסה של המולקולה הרצויה, כדי שיחס דילול כזה יקרה אחרי מספר קטן של מחזורי שכפול, כפי שהראיתי קודם.
 
דוקא

כפי שהראתי לך, מהחשבון שלך יוצא : אם מספר המולקולות ההתחלתי היה X - אז, מספיק שקצב הריבוי יהיה סינוס של שורש X כדי ש X יהפוך ל אחד חלקי Y ואז אם נשאיף את Y לאפס נקבל פונקציה מרצדת בין מינוס אינסוף לפלוס אינסוף, כך שאם נניח שהיו מלחתחילה אינסוף מולקולות רנ"א כעלותך מחצית חיים אז מטרם שעברו רבע מחייהם כבר נאבדו שלשת רבע המולקולות. מה שמוכיח שלמרות שלא הוכח מעולם שכדה"א לא היה מצופה כולו בשכבה בעובי של 20^10 מולקולות רנ"א מעורבות עם אלפי סוגי חלבונים אנזימטים, למרות זאת ניתן להוכיח כפי שהראתי שגם מבנים מרכבים כמח האדם ניתנים לשליטת אנטרופיה מחרידה ועד כדי הוכחת הדבולוציה כפי שהראתי.
 

Providence

New member
"מתוך 23^10 מולקולות בחרת אחת בעלת

התכונות הרצויות לך והשלכת את השאר" _לא_. זה רק _הסבר_ מדוע מהילה כללית (overall dilution) של 452^10 _אינה_ דורשת 452^10 מולקולות, שהן 20^10 מולים מים בדוגמא שלנו, אלא רק 20 מולים מים, שהם _הרבה_ _פחות_. `כל הרעיון של האבולוציה - בין אם מולקולרית שמדובר עליה כאן ובין אם בבע"ח הוא רעיון הברירה הטבעית` נכון, אם כי selection pressure על אורגניזמים חיים, אינו דומה ל- selection pressure על מולקולות `כאן - 100% של הברירה נעשה ע"י אדם` נכון. אדם הגדיר את ה- template על פיו התבצע התהליך, אולם ה- template בטבע יהיה פרי selection pressure, ולא כל מרק יצליח להפיק תוצר. אולם, בטבע, עמד לרשות התהליך, המרק (soup) שעל כל פני כדה"א, ועמד לרשות התהליך זמן של מאות מליוני שנים. הענין המרכזי כאן הוא שהופקו self-replicating molecules עם פעילות ספציפית. `א"כ הדילול לא זרז את האבולוציה כאן אלא יצר אותה` _לא_. הוא אכן זרז ולאו דוקא יצר. תהליך כימי מגיע מהר מאד למצב שווי-משקל, אלא אם כן אתה מסלק בתדירות גדולה את התוצרים, ומספק בתדירות גדולה חמרי גלם טריים. `אין כאן שום הדגמת אבולוציה מקרית או שרח בדל ראייה לכזו` לא היה כאן selection pressure כמו בטבע מבחינה זו שה- template היה פרי תכנון אדם ונבחר לצרך מסוים. `אל תשכח שמולקולות הרנ"א בניסוי זה השתכפלו עם מוטציות מקריות לגמרי ולא העדיפו בכלום שום תכונה. האדם שדילל בחר להשאיר רק את הרנ"א הרצויות לו` נו, האדם הוא זה שהגדיר את ה- selection pressure ו"ברר" את המולקולות ה"שורדות". `ואל תשכח גם שהרנ"א בכלל השתכפל כאן רק בגלל שהוא היה בסביבה חומצית ואנזימטית אופטימלית` המלה optimal במאמר _אינה_ מופיעה בקטע הנסוי דנן, אלא בסיפא, בתאור נסוי אחר "דבר שאין סיכוי אפילו אחד ל452^10 שיזדמן בטבע" נו, את זאת אינך יכול לקבוע "ואל תשכח שבטבע היו מולקולות הרנ"א מתחמצנות מיד לאחר שנוצרות" נו, את זה אינך יכול לקבוע `ואל תשכח שבכלל לא היה בטבע רנ"א` נכון "בקיצור - אמונתך המטורפת ביצירת החיים במקרה, מסמאת את עיניך לחלוטין" כמה מטענותיך אינן מבוססות, לכן אין מסקנה זו נובעת מן ההנחות 972357O34IOB3
 
הסבר פשוט

רק חבל שאין קשר רציף בין חלקי משפטיו. אמר ויזיני: "לא קרה כאן שום דבר מלאכותי. הכל טבעי. המולקולות יצרו את הריאקציות שלהן בעזרת כימיה, ולא בדרך נס" תגיד! אני אמרתי שקרה במעבדה נס? מה זה אמור היה להביע? בטח שהכל בכימיה ובחכמה והתערבות ושליטה אנושית מוחלטת. ובפקטור הידוע. הנס היחיד הוא שהוכח כאן ע"י חסידי האבולוציה שהיא אינה אפשרית. אמרת - "לאור המספר האדיר 452^10*3 (אם כי מדובר במולקולות), " האם אתה יודע באיזה חזקה צריך להעלות את מספר המולקולות ביקום כדי להגיע למספר זה? ", וכל הקושיה שלך שהעסיקה את מחשבתי משך שבוע" - לא היה ניכר עליך.
 

Providence

New member
טוב, אני משער שסופק הסבר מניח-דעת

בנוגע למשמעות המספר 452^10*3... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=18321638 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=18328549 (עדיין לא השגתי ביוכימאי...) 972357O34IOB2
 

Providence

New member
מה לעשות, אולם, דווקא כן.

overall dilution של 452^10 _אינו_ אומר שאנו זקוקים ל- 452^10 מולקולות, או שהסכוי להתחוללות תהליך דומה בטבע הוא אחד חלקי 452^10...
 
טרוף

מתי אמרתי שדרושות היו באותו ניסוי 452^10 מולקולות? הרי אין מספר כזה ביקום. בסביבה טבעית שאין בה מדענים רחמנים שמדללים ללא הרף את התמיסה - שם אולי נצטרך 452^10 מולקולות בשביל ליצור אחת עם התכונות הרצויות. אולי פחות איני יודע. אבל לא זה מה שאמרתי וגם אתה יודע זאת. 452^10 הוא פקטור ההתערבות האנושית באותו ניסוי.
 

Providence

New member
452^10 הוא פקטור ההתערבות האנושית

באותו ניסוי. לא. זה רק ה- overall dilution וזה מינוח בומבסטי...
 

התולעת 1

New member
כיצד נקבע גילו של צומח ?

כיצד נקבע גילו של צומח ? רוב הצמחים גדלים בקצב ידוע וניתן לבצע הערכת גיל על סמך קצב גדילה, גובה, צבע ושלבים בצמיחה כמו פריחה, הנצה, הופעת אבקנים פירות וכיו''ב. ההערכה מתבצעת לאור ידע קודם ובהתבסס על הכרת צמחים אחרים. הערכת גילאי עצים, ובמיוחד עצים עתיקים, נעזרת בשיטות נוספות, הידועה שבהן שיטת ''הטבעות'' .
 

התולעת 1

New member
רקע להתפתחות תיאוריית ההתפתחות

דר` שלמה קאפח מדעני המאה ה19- היו משוכנעים שבכוחם להסביר את כל עולם החומר בצורה טבעית ועל בסיס חוקיות עקבית וברורה. במאה ה19- התרחשו תהליכים שונים אשר הובילו לעליה בתודעת החירות, ולהתגברות הנטייה להשתחרר ממגבלות שונות. החופש החירות והשוויון היו מושגים שנחרטו על דגלן של מדינות שונות בעיקר באירופה המערבית. המהפכות התעשייתיות והשלטוניות עודדו מגמה זו. הפרט בקש זכויות וחופש. חופש זה בא לביטוי בתחומים שונים; מדיניים, חברתיים ומוסריים, דבר אשר הביא להחלשת כוחם ולערעור סמכותם של גורמים דתיים שונים. התיאוריה, אשר באה להציע דרך ''טבעית'' להיווצרות החיים ולהתפתחותם על בסיס ''מדעי'', ללא צורך בהתערבות ''גורם מכוון על טבעי'', התאימה מאוד לרוח התקופה והתיישבה מהר על הלבבות. החברה, שבקשה להשתחרר מסמכות מחייבת ומגבילה, מצאה צידוק - מדעי כביכול - לרצונה להאמין, שאין גורם מכוון, ''אין דין ואין דיין''. על רקע זה, נתקבלה התיאוריה באהדה, בהבנה, בהסכמה, בסיפוק, ואף בהרגשת רווחה. התיאוריה נתפרסמה לראשונה ב1859- על ידי צ'ארלס רוברט דארוין, ביולוג בריטי, אשר הפליג מספר פעמים לארצות מרוחקות ותיאר את בעלי החיים המיוחדים שראה במסעותיו. כיוון שכפר בבריאת העולם כפי שהיא מתוארת בתורה, חיפש הסבר להתפתחות החי והצומח על פני כדור הארץ. עיקרי השערתו מתבססים על העובדה, שישנם יצורים רבים הדומים זה לזה בצורה החיצונית או במבנה הפנימי. עקב ההשקפה אשר לפיה אין ''גורם מכוון'', הניח דארוין כי היצורים נתפתחו זה מזה בצורה אקראית, בלתי מתוכננת ובלתי מכוּונת. על פי ההנחה, מרבית היצורים אשר ''התפתחו באקראי'' לא התאימו לסביבה ולא הצליחו לשרוד לאורך זמן. רק יצור אשר הסתגל לסביבה, יכול היה להתרבות ולשרוד. מכאן העיקרון אשר נוסח במילים: הישרדות המתאים ביותר - Survival of the fittest (לעתים משתמשים בביטוי שאינו מדויק; הישרדות החזק). דארוין הבין כי אקראיות והדרגתיות, כרוכות בהתפתחותן של אלפי צורות מעבר. התפתחות שכזו, אם אמנם היתה אקראית, התרחשה בהכרח לאורך פרקי זמן ארוכים ביותר. הנחה זו גררה בעקבותיה הנחה נוספת המתחייבת ממנה והיא - גיל עולם מופלג. צרוף זה של תצפיות ''אובייקטיביות'', הנחות ''מדעיות'', ומסקנות ''הכרחיות'', אשר כרוכות בסתירת ההשקפה הדתית, המאמינה בבריאה יש מאין, נפל על לבבות פתוחים ואוזניים קשובות.
 
למעלה