לפחות, פסיקה אחת הגיונית של ביהמ"ש -

SupermanZW

Well-known member
סביר לך. לא סביר לשוטר. שופטים נוטים לקבל את גירסת השוטר ולא הנאשם (כי זה יהיה הסטטוס שלי כשאגיע למשפט).
אז את טוענת בעצם שרוב השופטים הם רובוטים חסרי שיקול דעת. אם כן, נישאר חלוקים.

משתפרת1

Well-known member
אז את טוענת בעצם שרוב השופטים הם רובוטים חסרי שיקול דעת. אם כן, נישאר חלוקים.
סופרמן, יש לך דעה מוצקה לגבי איך העולם צריך להתנהל. לחלק מהשאיפות שלך אני מסכימה. רק שהמציאות איננה כזו...

דיברגנט חדש

Well-known member
סופרמן, יש לך דעה מוצקה לגבי איך העולם צריך להתנהל. לחלק מהשאיפות שלך אני מסכימה. רק שהמציאות איננה כזו...
הוא, עדיין, חושב שעולם המשפט הוא טהור ולא מבין שיש הרבה פוליטיקה שמנהלת אותו, לא מהכנסת אלא בעיקר מאג'נדה של השופטים.
הוא לא מבין שהשופטים, בראש ובראשונה, דואגים לתחת שלהם ורוצים להרתיע אנשים מלהגיע להישפט בכדי שהם יוכלו לעבוד פחות, לכן הם לרוב גם מעלים את סכום הדו"ח לפי 2 ואפילו פי 3.
כמו כן, הם רוצים ליצור הרתעה בציבור שאם לא יתנהגוו יפה, יקבלו דו"חות ואם יבטלו דו"חות, הציבור יזלזל בדיוק כפי שעכשיו קורה עם הקורונה שהמפגינים משוכנעים שביהמ"ש יבטל את הדו"חות שלהם.

SupermanZW

Well-known member
הוא, עדיין, חושב שעולם המשפט הוא טהור ולא מבין שיש הרבה פוליטיקה שמנהלת אותו, לא מהכנסת אלא בעיקר מאג'נדה של השופטים.
הוא לא מבין שהשופטים, בראש ובראשונה, דואגים לתחת שלהם ורוצים להרתיע אנשים מלהגיע להישפט בכדי שהם יוכלו לעבוד פחות, לכן הם לרוב גם מעלים את סכום הדו"ח לפי 2 ואפילו פי 3.
כמו כן, הם רוצים ליצור הרתעה בציבור שאם לא יתנהגוו יפה, יקבלו דו"חות ואם יבטלו דו"חות, הציבור יזלזל בדיוק כפי שעכשיו קורה עם הקורונה שהמפגינים משוכנעים שביהמ"ש יבטל את הדו"חות שלהם.
מדבריך ניתן להסיק שאם תקבל דו"ח על אי עצירה בתמרור עצור למרות שעצרת אתה תשלם אותו במקום לבקש להישפט. לי זה קרה, ביקשתי להישפט והדו"ח בוטל.

דיברגנט חדש

Well-known member
מדבריך ניתן להסיק שאם תקבל דו"ח על אי עצירה בתמרור עצור למרות שעצרת אתה תשלם אותו במקום לבקש להישפט. לי זה קרה, ביקשתי להישפט והדו"ח בוטל.
תלוי מה הנזק.
הזמן שלי מאוד יקר ואני עושה שיקול כלכלי, מה עדיף לי, לשלם ושיהיה לו לתרופות או ללכת עם הראש בקיר ולהפסיד זמן וכסף.
אגב, זה קרה לי ובגלל שאני נקי מעבירות, קיבלתי 'אזהרה' ולא וטרחתי לערער על זה גם במחיר השחרת הגיליון שלי שכיום הוא כבר לא נקי עיקב כך.

אבי בן 1231

Well-known member
עדיין, בלי ראיות אי אפשר להרשיע אותך. אם השוטר יביא איתו עדים שלא היו איתו ואת זוכרת שלא היו איתו תוכלי להצביע על כך. אם באמת יש רק מילה מול מילה אז התחרות היא מי יותר משכנע, את או השוטר. יתכן שבית המשפט מושחת ויאמין לו ללא ראיות, אבל החוק היבש קובע שהנאשם זכאי כל עוד לא הוכחה אשמתו ומילה אינה ראיה מספקת.
אם זכרוני אינו מטעני, יש אפשרות בגב הדו"ח לכתוב כמה מלים על האירוע.
תוספת זו עשויה לעזור בבית משפט!

דיברגנט חדש

Well-known member
זה רק למי שרשם את הדו"ח
אח"כ השוטרים באים לבית המשפט ומסתכלים שם כדי לרענן את זכרונם
אכן, רק לשוטר, אך אתה מתבקש לחתום על כך ויכול להוסיף שורה משלך מבלי שהשוטר ישים לב.
כמה משמעות יש לזה, אין לי מושג, מניח שלא הרבה.

דיברגנט חדש

Well-known member
נגיעה קלה לא סביר שתשמש לשליחת SMS, אלא יותר למגע בGPS, לכן אין ממה לפחד.
השופט לא מטומטם והיה יודע, שאם זאת הייתה נגיעה קלה, היית מראה לשוטר את המסך של הטלפון שהמסך הוא על ה-GPS.
אין כאן, אפילו, את הטיעון של חדירה לפרטיות, כי היה מספיק להראות לשוטר את המסך של ה-GPS כשהטלפון בידיים שלך.

SupermanZW

Well-known member
השופט לא מטומטם והיה יודע, שאם זאת הייתה נגיעה קלה, היית מראה לשוטר את המסך של הטלפון שהמסך הוא על ה-GPS.
אין כאן, אפילו, את הטיעון של חדירה לפרטיות, כי היה מספיק להראות לשוטר את המסך של ה-GPS כשהטלפון בידיים שלך.
ואם אני לא רוצה שידע לאן אני נוסע? הרי זה לא עניינו! נסכים שלא להסכים.

משתפרת1

Well-known member
ואם אני לא רוצה שידע לאן אני נוסע? הרי זה לא עניינו! נסכים שלא להסכים.
תשמע, אתה אדם חכם מאד. לפעמים צריך לא להיות דווקא חכם, אלא פיקח. אל תראה לשוטר מסך. תעמוד בצד הכביש עד שהוא יסיים לרשום את מה שהוא חושב שקרה. קבל דו"ח. לך לבית משפט, תבזבז יום עבודה. תציב מול השופט את המילה שלך מול המילה של השוטר, וכעת כבר לא תוכל להראות לשופט את מסך הניווט, ותקווה לטוב.
לסובב את המכשיר אל כיוון השוטר היה לוקח שניה.
אגב, כשאני על הוייז השוטר יכול לראות שאני על מסך ניווט ונוסעת נגיד צפונה או מזרחה, היעד שלי מופיע על המפה רק כשאני קרובה אליו. אפשר לבדוק לאן אני נוסעת, אבל למה שהשוטר יעשה את זה כשכל מה שהוא צריך לראות זה את מסך הניווט?

משתפרת1

Well-known member
כשזה בסמארטפון היעד כתוב בשורה השנייה.
לא יודעת איזה סמארטפון יש לך, אצלי היעד לא מופיע. אולי יש איזו הרשאה שלא ביטלת? בעצם לא, אני כמעט ולא מבטלת הרשאות, כך שלא מדובר בהרשאה מיותרת.
בכל מקרה כשמי שעומד מחוץ לרכב מעיף מבט לכיוון הנייד שלי שתפוס באיזור אמצע הפאנל הקדמי של הרכב, הסיכוי שיקרא מה כתוב בשורה השניה- קלוש. הוא לא אמור לעיין בנייד, רק להעיף עין ולראות שזה המסך שאצלי.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא יודעת איזה סמארטפון יש לך, אצלי היעד לא מופיע. אולי יש איזו הרשאה שלא ביטלת? בעצם לא, אני כמעט ולא מבטלת הרשאות, כך שלא מדובר בהרשאה מיותרת.
בכל מקרה כשמי שעומד מחוץ לרכב מעיף מבט לכיוון הנייד שלי שתפוס באיזור אמצע הפאנל הקדמי של הרכב, הסיכוי שיקרא מה כתוב בשורה השניה- קלוש. הוא לא אמור לעיין בנייד, רק להעיף עין ולראות שזה המסך שאצלי.
זה גם לא מעניין אותו, אלא אם כן זה בתקופת סגר שאסור לנסוע.

למעלה