לפלסטיק: יש לי אליך עוד סוגיה...

masorti

New member
לפלסטיק: יש לי אליך עוד סוגיה...

כבודו ודאי מודע לכך שבבסיסי צה"ל מרווח הזמן בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב נע סביב 5 שעות. כבודו גם יודע ודאי שארוחת הצהריים היא בשרית בעוד שארוחת הערב היא חלבית. מה יעשה מי שגירסא דינקותא שלו היא להקפיד על 6 שעות הפרדה בין בשר לחלב? זה לא בדיוק הפרת ההלכה, אבל מדובר בהפרת מנהג המחייב את האדם מבחינה הלכתית. --- ובהזדמנות חגיגית זו של דיון על אוכל, אולי כדאי שנעיין בבעיית פסח בצבא. בין אם כתוצאה מהחלטה עקרונית של הצבא ובין אם בגלל מוצאם של מרבית הטבחים - המטבח הצבאי מתנהל בפסח לפי הכשרות הספרדית (קרי: קטניות וכו'). מגיע לו חייל אשכנזי שומר מסורת לחדר האוכל, ומגלה שאת מרבית האוכל המוגש בארוחה אסור לו לאכול. טכנית הוא יכול לאכול את המאכלים המותרים לבני עדתו, אלא שמדובר בכף או שתיים של תפו"א (שהרי המנה הכילה גם תוספת אורז ותוספת שעועית וכיו"ב) וקצת מצות יבשות. בקיצור... החייל יוצא רעב. וזה מנסיון. נשמע לך שזה יעודד את החרדים האשכנזים להתגייס לצבא?

vizini

New member
גם שעות הארוחות קבועות בפקודות

מטכ"ל? נו, באמת... אפילו אתה יכול למצוא לזה פיתרון... בקשר לפסח - הבעיה לא מצומצמת רק לצבא. מה עושה אשכנזי שהתחתן עם ספרדיה והוזמן לארוחת החג עם משפחתה?

masorti

New member
מה אתה מתחכם?

האם הטענה שלי שאין מרווח 6 שעות בין הארוחות בצה"ל נכונה או לא נכונה? (דרך אגב, שעות הארוחות הן בהחלט חלק מהפקודות הרשמיות של כל יחידה צבאית. גש פעם לחדר אוכל צבאי ותראה מה רשום על הדלת לגבי שעות הפתיחה.) מה עושה אשכנזי בשולחן הפסח של הורי אשתו? פשוט מאוד... חמותו מודעת לבעייה והיא מכינה מספיק מנות שמותרות לו, כך שגם הוא ישבע. בצה"ל לא ממש מוטרדים מבעיה זו.

vizini

New member
אתה בטוח? כי אני מכיר גרסא שאומרת

שהחתן ינהג כמשפחת הכלה (ולהיפך). בקשר לזמני הארוחות, אני בטוח שיש תחום כזה שמאפשר את מרווח 6 השעות.

masorti

New member
הגירסא שאני מכיר היא...

שהחתן יאכל בבית כלתו רק מה שמותר לו. לגבי זמני הארוחות... אתה חד משמעית משקר ביודעין. ידוע לך מצוין שזמני הארוחות בצבא הן כאלה שאין דרך מעשית לשמור על שש שעות רווח. הטענה "אני בטוח שיש..." היא עוד אחד מהשקרים שלך מבית המדרש של "שינוי" בנוסח ההיתר לשחוט בהימום.

vizini

New member
מבחן האדם הסביר...

בפני האדם הסביר שלא יודע את זמני הארוחות, עומדות שתי אפשרויות: האפשרות האחת היא שמסורתי צודק, ועשרות אלפי הדתיים שמשרתים בצבא אכן לא שומרים על מרווח 6 השעות, עוברים על ההלכה ביודעין ולא מוחים על כך, והמפד"ל, שעל פחות מזה כבר הפילה ממשלות, לא פוצה פה ולא מצפצפת. האפשרות השניה היא שמסורתי משקר ביודעין. מה לדעתכם היא האפשרות שבה יבחר האדם הסביר?

masorti

New member
באמת מעניין...

יעידו כאן כל מסיימי הצבא האם המרווח בין הארוחות הוא 6 שעות או פחות. וכרגיל אתה משקר בעוד נקודות (לא רק בזמני הארוחות): א. לא כל עשרות אלפי הדתיים שבצבא הם אשכנזים, וגם לא כל האשכנזים שבהם נוהגים לשמור 6 שעות. ב. הבהרתי כבר שמדובר במנהג מחייב ולא במצווה הלכתית. והיות אתה מעיד על עצמך שאינך יודע את זמני הארוחות בצבא, האם עלי להסיק שהשתמטת משירות צבאי?

vizini

New member
אכן יעידו...

ונראה מי משקר. אבל גם ללא עדותם ברור לכל מי משקר... גם התירוץ העלוב על "מנהג מחייב ולא מצווה הלכתית" לא מחלץ אותך. מה לעשות, נפלת...

masorti

New member
כרגיל אתה משקר...

א. נשמע את עדותם של כל יוצאי הצבא בפורום. ב. בהודעה הראשונה בשירשור הבהרתי שמדובר במנהגים. שים לב למשפט שכתבתי שם: "זה לא בדיוק הפרת ההלכה, אבל מדובר בהפרת מנהג המחייב את האדם מבחינה הלכתית." נפלת קשות בדבר שהוא עובדתי וקל לבדיקה, ובמקום להודות באמת אתה מעדיף להמציא "מבחן הגיון" פיקטיבי. חמודי... העובדות הן פשוטות וידועות לכל מי שהיה בצבא. מן הסתם אתה השתמטת משירות צבאי, ולכן אינך יודע את העובדות לאשורן. ועוד יש לך חוצפה לתקוף את החרדים על השתמטותם.

נריה_ה

New member
אני לא חושב שמישהו משקר ביודעין

פשוט אנשים לא יודעים... העדות שלי. מי שרוצה פרוט של הבסיסים בהם הייתי, ושאני יודע שאפשר לשמור על 6 שעות מרווח, שישאל...

מתנדב

New member
ויזיני, מסורתי צודק....

בצבא אין מרווח של 6 שעות בין הצהריים לארוחת ערב...

vizini

New member
זה לא מה שמסורתי אמר

מסורתי אמר שזמני הארוחות הקבועות בפקודות מטכ"ל , לא מאפשרות מרווח של 6 שעות בין בשר לחלב. וזה כמובן שקר גמור.

מתנדב

New member
זה גם לא שקר.....

כי בצבא יש זמנים מתי שהחדר אוכל פתוח, ואתה לא יכול לבוא לאכול מתי שאתה רוצה והדתיים יבואו לאכול בשעה אחרת, והחרדים בשעה אחרת, והחילונים בשעה אחרת והקצינים בשעה אחרת, ואז יהיה קרקס בצבא, יש זמנים מתי החדר אוכל פתוח, מעבר לזמנים האלו החדר אוכל סגור, ולא יתחשבו בך עם אתה חרדי או לא, והזמנים של שעות פתיחת החדר אוכל הם בפקודות המטכ"ל.... כך שלא ראיתי בהודעה אחת שמסורתי שיקר, בינתיים כל הודעותיו אמיתיות....

vizini

New member
אני שב וטוען שמסורתי משקר.

כדי להוכיח שאינו משקר, על מסורתי להביא את פקודת המטכ"ל הרלוונטית, שאומרת לגבי ארוחת הצהרים שלא תוגש לפני זמן X, ולגבי ארוחת הערב האומרת שלא תוגש אחרי Y, כך שההפרש בין X ל- Y אינו עולה על 6 שעות. אני טוען שאין דבר כזה.

masorti

New member
אני שב וטוען שויזיני משקר...

כאמור כאן. ויזיני יודע שפקודות הקבע של מרבית בסיסי צה"ל הן כפי שאמרתי, והוא מנסה להתחמק מהודאה באמת ע"י התפלפלות בשאלה האם מדובר בחוקי מטכ"ל.

פלסטיק

New member
אולי די?

בזמנו של רפול כשהחליט על פקודה שמשאירה את החיילים (אלה שיוצאים) בצבא במקום עד חמש עד שש הוא גם החליט שארוחות ערב יהיו בשש אז לא היתה בעיה של שש שעות לא כתוב בעשרת הדיברות באיזו שעה תהיה ארוחת ערב בצבא, ניתן לשנות את זה.

masorti

New member
תמיד היתה בעיה של 6 שעות...

נצא מהגירסה המקלה (התואמת את טענתך) שדלת חדר האוכל נפתחת בצהריים ב-12 ונפתחת בערב ב-6. נא לזכור שהזמן מחושב מהביס האחרון בצהריים לביס הראשון בערב. נראה לך שתוכל להבטיח לכל חייל מרווח של שש שעות? (נא לכלול גם קורסים צבאיים, שבהם החניכים לא יכולים לתמרן ולבחור את שעת כניסתם לחדר האוכל) --- אני מסכים איתך שניתן לשנות את השעה. ומכיון שלא יאכלו צהריים ב-11, מן הסתם הפתרון התיאורטי הוא להזיז את ארוחת הערב ל-6:30 ואף ל-7 בערב. ברור לך שהמשמעות היא שהבישול + הניקוי אחרי האוכל נדחים בשעה. נראה אותך מסדר "שעה ביציאה" לטבחים ומארגן עוד שעת עבודות רס"ר לכל תורני/ות המטבח.

למעלה