לפלסטיק: יש לי אליך עוד סוגיה...

מתנדב

New member
פלסטיק, ידידי אתה לא הבנת מה

שמסורתי הסביר לך, מבחינת הכשרות עצמה בא נצא מתוך נקודת הנחה, שפתרנו את הבעיה, אבל ישנה בעיה אחרת אם איזה כלים הם יאכלו את האוכל?, בכלים שעורבבו בשרי וחלבי יחד?

פלסטיק

New member
אני בהחלט הבנתי

קיבלתי דוקא ציון טוב בהבנת הנקרא
מסורתי אמר שיש מקרים של עבירות בשמירה על כשרות ואני הסכמתי שיש מקרים שזה קורה. (לא בתדירות שהוא טוען אבל הסכמתי שזה עלול לקרות). איפה הצעתי שיעברו על כשרות? אני חושב שכל ההודעות שלי מהימים האחרונים מנסות לחפש איך כן יהיה כשר וטוב לכולם. מה שעוד הבנתי (ואתה לא הבנת) זה שגם אם יהיה פתרון מושלם לבעית הכשרות זה לא יספק אותו. לכן אני לא מבין מה הוא רוצה מהחילונים בפורום, האם הוא רואה בהם מומחים לבעיות כשרות ועל פיהם ישק דבר? אני הראתי שאם פונים לרבנות הצבאית ניתן להעלות בעיות ולקבל תשובות. אז מי הכתובת לבעית כשרות, חייל מילואים חילוני או הרב הצבאי הראשי?

מתנדב

New member
פלסטיק, הכתובת היא אכן הרבנות

הצבאית, ולא החילונים, אבל הוא מנסה רק להסביר לך את הבעיות שאנו נקלעים אליהם, לא מבקשים ממך שאתה תטפל בבעיות החרדים, רק מסבירים לך שתבין שישנם בעיות לחרדים בצבא.....

פלסטיק

New member
זה שיש בעיות לחרדים בצבא זה לא

חדש גם לקראים לצמחונים לטבעונים לפצאפיסטים וגם למי שסתם אוהב נקיון יש בעיות. השאלה היא מה עושים עם הבעיות האלה אם מישהו מראה שאין בעיה קשה בהפרש של שש שעות בין בשר לחלב ושהוא מיושם בהמון בסיסים והמון חילות הפתרון הוא להתחיל להגיד אחד לשני שקרן? הפתרון הוא להגיד תודה ולשאול את הרבנות הראשית למה בבסיס שאותו אדם משרת הפתרון איננו מיושם. אני בהחלט מוכן לעזור בפתרון של הבעיות האלה. כאדם שחשוב לו שכולם יוכלו למלא את המצווה של שירות צבאי בלי לותר על מצוות אחרות אני מוכן להרתם ולעזור. אני בטוח שעוד רבים שרחוקים מחרדיות כרחוק מזרח ממערב מוכנים להרתם למאבק כזה (שאלתי בסביבתי הקרובה וכולם הסכימו). כל מה שצריך הוא שגם החרדים ירצו

מתנדב

New member
פלסטיק, יקירי אני מוכן גם לנסות

ולדבר עם אותם רבנים, ולעשות הכל למען גיוס החרדים, דבר ראשון על הצבא להכשיר את המקום בכדי לקבל את החרדים לצבא, אחרי שהמקום יהיה מוכשר אז נוכל לדבר, לפני זה אין מה לדבר בכלל, דבר ראשון צריך שהמקום יהיה מסודר מבחינת החרדים, אז שיסדרו אחרי זה נעבור לשלב הבא, צריך ללכת שלב שלב....

פלסטיק

New member
אכן שלב שלב זו נוסחה טובה

מכיוון שלהעביר את כל צה"ל על כל בסיסיו הקבועים והזמניים להכשרים המהודרים בין לילה זו משימה לא ראלית כדאי לעשות את זה בשלבים. ניתן למשל בכל פיקוד להתחיל בבסיס אחד ולגייס חלק מהחרדים לשם. כדוגמת הנחל החרדי אבל בשונה ממנו באוכלוסיה (לאו דוקא שבבניקים). כדי להקל עוד יותר ניתן לעשות זאת בבסיסים פתוחים (כמו הקריה) לבעלי פרופיל רפואי נמוך ובסיסים סגורים קרביים יחד עם בחורי ישיבות הסדר. ניתן להחליט שכל X זמן יוכשרו עוד Y בסיסים עד שנגיע לכך שכל צה"ל יהיה פתוח בפני כולם. אין צורך שח"כ של ש"ס יכריז על שביתת רעב אם לא יגייסו חרדים, מספיק שחברי הכנסת יפעילו לחץ זו משימה לא כל כך מסובכת, אם נערים בעלי נכות של 100% וללא לובי פוליטי החליטו שחשוב להם לתרום והצליחו לשכנע את צה"ל לגייס אותם אני בטוח שיהיה הרבה יותר קל לחרדים בריאים בגופם ונפשם לשכנע. יש כבר לחרדים ו/או לרבניהם עם מי לדבר ראש חטיבת התכנון באגף כוח האדם, תת אלוף אבי זמיר כשאשמע על פניות כאלה אני אדע שיש עם מי לדבר

masorti

New member
אתה לא מעונין להגיע לפתרונות...

אתה מעונין לשנות בשוליים משהו קוסמטי, לכפות על החרדים הר כגיגית להודות שבעיותיהם נפתרו, ולגייס אותם לצבא. אין לך שום פתרון אמיתי מקיף לסתירה בין אורח החיים הצבאי לאורח החיים החרדי.

פלסטיק

New member
בהחלט אין לי פתרון וגם לא יהיה לי

אם תהיה לי הסמכה לרבנות תפקידי יהיה לספק פתרונות עד אז הנסיון שלך למצוא בי פתרון ל"עשה לך רב" לא יצליח כי אני אינני רב ואינני סמכות הלכתית. אם היית רוצה פתרון היית עושה כמוני ומרים טלפון לרבנות הצבאית. אם אתה מחפש תירוצים אז אתה בא אל מילואימניקים חילונים ומבקש מהם מה שאתה קורא "פתרון אמיתי מקיף לסתירה בין אורח החיים הצבאי לאורח החיים החרדי" כשאתה תוקף כל נסיון שלהם באמת לתת לך פתרון נקודתי (ולא מקיף). זה לא "קצת" פאטתי לבקש פתרון הלכתי מקיף לבעיה לא פשוטה מאדם חילוני?

Vdrums

New member
נו איך אתם מצפים שחילונים ודתיים

יגיעו להבנה שבתוך הדת עצמה יש שני פלגים??? אשכנזי וספרדי... קודם כל שזה יגמר, אפילו תחת הדת יש מחלוקות...

masorti

New member
תודה לך כבוד הרב...

כשנהיה מעוניינים לבטל את מנהגי האשכנזים כדי שלאתיאיסטים יהיה נוח - אז נבקש ממך רשות.

א ו ר בת

New member
זה פשוט מצחיק

אתה נכנס לכל מיני דקדוקי כשרות ושעות ועדות כשהאמת הפשוטה והעגומה מונחת לך ממש מול העיניים: אפילו 14 יום בשנה במשמר האזרחי נידחו על ידם !

masorti

New member
מה בדיוק מצחיק פה?

אנשי המחנה שלך מיתממים בטענה שהצבא מותאם לשומרי מצוות. אני מוכיח באותות ובמופתים שאפילו דתיים "רגילים" מתקשים מאוד לשמור את מצוות הדת בצבא... לא כל שכן חרדים. והביטוי שלך "דקדוקי כשרות" הוא חלק מהזלזול שלכם בכל מה שחשוב לדתיים ולשומרי המסורת. לפני שאת תובעת מהחרדים להתגייס, תדאגי שהצבא יתאים גם למי שההלכה אינה עבורו אוסף של שטויות.

א ו ר בת

New member
מה שמצחיק הוא

שזאת לא הבעייה האמיתית שלהם. בכל אופן - בהחלט לא העיקרית. בלי להיכנס בכלל לכל השאלות של האם או לא הצבא רוצה ויכול וצריך להתאים את עצמו לדרישות של כל איזו חצר - זו עדיין לא הבעייה שלהם. הם עוד לא הגיעו לשם. זה רק אתה, בתור הפרקליט הבלתי נלאה שלהם, שמרפד להם פה את הדרך העתידית בכל מיני פילפולים.

masorti

New member
בודאי שזו הבעיה האמיתית שלהם...

החרדים מסרבים לשלוח את צעיריהם לצבא מתוך פחד שהדור הצעיר יתפקר ויהפוך לחילוני. זו הסיבה ולא משהו אחר. (בחוסר המוטיבציה שלהם להגן על המדינה הציונית הם לא שונים ממשתמט שינקינאי מצוי. מה שמבדיל אותם זה הנימוק שהבאתי לעיל.) והטענות שהעליתי (ואת מודה במשתמע בנכונותן) מוכיחות שיש מידה רבה של צדק בפחדם של החרדים. הטענות שלי אינן "פלפולים" אלא עיקר הענין. גם אם לא נוח לך להודות בכך.

א ו ר בת

New member
אז למה

הם לא הסכימו אפילו למשמר אזרחי ואפילו לשבועיים בלבד ? בודאי שהם מפחדים שהדור הצעיר יהפוך לחילוני אבל זה לא בהכרח בגלל תנאי הכשרות. זה נגד כל יציאה מהחממה שהם נמצאים בה תחת שליטה של הרבנים.

masorti

New member
מדוע התנגדו?

א. אף אחד לא מוותר סתם כך. ב. הסעיף על משמר אזרחי היה בנוסף לחוק טל. כלומר: גם גיוס לפי חוק טל וגם מילואים במשמר אזרחי לכולם. ג. וזה הכי חשוב... החרדים היו משוכנעים שמדובר ב"פעימה ראשונה" שתשמש בסיס לגיוס כל החרדים לתקופה ארוכה. לא מאמינה? תקראי בעצמך בכתבה שהבאת את הפיסקה הבאה: "החרדים הסבירו את התנגדותם בחשש שאם יאושר, הוא עלול להוות תקדים מסוכן עבורם: בשלב ראשון יחוייבו בחורי הישיבות להתייצב מדי שנה למשך שבועיים לשירות במשמר האזרחי, ולאחר מכן עלולים לתבוע מהם להתייצב לתקופות ממושכות יותר." חוץ מזה, אני לא מנסה להצדיק את התנהגות החרדים בהקשר לחוק טל או לשירות קצר במשמר האזרחי. הדיון הוא בשאלה האם מוצדק לדרוש מהחרדים לשרת בצה"ל שירות מלא, ואני הראיתי שהצבא לא מתאים להם. ואני אכתוב גם לך מה שכתבתי כבר לאחרים בפורום... המטרה של המחנה שלך (קרי: אנשי "שינוי") בגיוס החרדים אינו רצון לצדק בחלוקת הנטל או רצון להקלת נטל המילואים, אלא התקווה שהצבא ישמש כ"מטחנת בשר" שאליה ייכנסו חרדים בני 18 וממנה הם יצאו בגיל 21 כחילונים למהדרין. כל יתר המטרות הן תוצאי לואי של התהליך, ולא יותר.

Vdrums

New member
גם שבאין לקראתכם

אז פתאום אתם קופצים אוי אבל הוא אשכנזי ואני ספרדי, יופי! אולי שיחלקו את הגדודים בצבא לפי מוצא שלא תהיה בעיה בארוחת החג!!!!! עוד מעט יבוא חיל ויגיד שהוא רוצה קובה כי הוא עירקי ויבוא פולני וירצה גפילטע פיש כי הוא לא אוכל קוסקוס! לאן עוד זה יכול להדרדר???

masorti

New member
מי זה "באים לקראתכם"?

אתה כופר בטענתי שהצבא לא מאפשר מבחינה טכנית לחיילים אשכנזים להפריד בין בשר לחלב כמנהגם? זכותו של כל חייל לנהוג לפי המנהג הדתי של קהילתו גם אם זה לא ממש מוצא חן בעיניך. (קובה וגפילטע פיש אינם מנהג מחייב מבחינת ההלכה) לא אתה תקבע לחיילים הדתיים את ההלכה, והם לא יכופפו את תפישת עולמם כך שתתאים בול לצרכים שלך. נראה אותך גבר מציע לצמחונים לאכול בשר ולהפסיק לבלבל במוח. זה לא.. כי אותם אתה מכבד בניגוד לבוז העמוק שאתה רוחש לדוסים.

למעלה