לקהל של קפלטון - אל תהיו מטומטמים...

xXx Shiraz xXx

New member
ואחרי כל זה אתה מתקלט בהופעה של קייפלטון...

נו באמת, אל תטען לצביעות של אנשים אם הפוסל במומו פוסל.. אני חלילה לא מצדדת בו אבל אתם חייבים להבדיל מין מוזיקה לבין דרך חיים כמו שאמרו פה בשרשור בראפ יש זלזול מחריד כלפי נשים שזה מחריד לכשעצמו... אישה היא לא אישה אלא BITCH. כולם זה פימפס אנד הואוס והעולם מקסים. ואנשים הולכים להופעות של פיפטי סנט או וואט אבר... העניין הוא כזה אחרי הופעה של פיפטי סנט אני לא ראיתי אף אחד שהלך לבחורה ואמר yo hoe!! ill let ya lick my lolipop... ואחרי הופעה של קייפלטון אני לא אצא לנמל תל אביב לשרוף הומואים..... מוזיקה היא הדרך הנפלאה ביותר של האדם להביע את עצמו אבל היא עדיין מוזיקה!! תלחץ פליי, תלחץ סטופ. בחירה שלך. יום טוב

xXx Shiraz xXx

New member
אז שאר רודבוי...מה ההבדל

בקיצור... איך אבא שלי אומר? "לא מערבבים סוכר ומלח"... אתם מערבבים פה 2 דברים שלא בהכרח קשורים האחד לשני אני מתייחסת לזה כמוזיקה ואני לא שומעת את השירים נגד ההומואים. כמובן וכמובן שלא שורפת אותם. יום טוב כשף

oberon25

New member
למילים יש כוח

לא רוצה לתת לגיטימציה לאמן שישיר על שריפה של הומואים. לא רוצה שכדור השלג הזה יתחיל להתגלגל. אז אולי לא מיד אחרי ההופעה ואולי לא את תלכי לשרוף הומואים... בתחילת השנה במקום אחר רחוק רחוק מתל אביב דווקא היציעו את עניין השריפה הזה, ואת לא אמרת כלום... כנראה שגם הקיץ את לא תגידי כלום....ואז אולי חס וחלילה ישרפו הומו אחד, או שניים... גם אז לא תגידי כלום , אלוי תצקצקי ותגידי שזה לא יפה... אני רוצה להפסיק את זה כאן! לפני שזה יהפוך ללגיטימי. אז עשי לך טובה. רוצה לחיות בחברה שמקדמת סובלנות ואהבה תתחילי בסביבה שלך. באמנות שאת בוחרת להקיף את עצמך בה, בביטויים שאת בוחרת להשתמש בהם, ותראי איך גם צורת המחשבה משתנה. כפי שאמרתי למילים יש כוח סרט מומלץ: what the blip do we know

MedhopZ

New member
לא נכון

את תתפלאי כמה אנשים (בעיקר ילדים קטנים) אמרו את המשפט הזה אחרי ההופעה לפיפטי סנט, אז אולי הם לא באמת יודעים מה הם אומרים או שהם לא התכוונו לזה, אבל בסוף לפחות לאחד או שניים זה יחדור לראש.

או לדוגמא יותר מוחשית ומציאותית...

אני נזהר מאוד כשאני מדבר מהכללות או מהתבטאויות גזעניות, כי אני נמנע מלעשות את שתיהן, אבל שימי לב לנוער האתיופי, שמושפע בצורה חזקה מזו שתוכלי לתאר מההיפ-הופ המיינסטרימי ואף מהדאנסהול. הם שואבים את השראתם מזרמים אלו, מהם לוקחים למאבק היומיומי שלהם. כך יכולת לראות מקרי אלימות חמורים במועדונים המיועדים לקהילה זו לעתים תכופות. והם לא היחידים. בני מיעוטים ויוצאי העדה זו רק דוגמא, כמוה יש רבות מתחת לאף ממש. להתעלם מכך זו עצימת עיניים. למילים בהחלט יש השפעות, גם על אנשים מאוד אינטיליגנטים ובעלי שיקול דעת מופתי.

SouLion

New member
גיל אני מכבד אותך נשמה, אבל

העדה האתיופית זה הרבה מעבר להשפעות של היפ-הופ ודאנסהול וזה סתם לא קשור פה לעניין לדעתי אבל חפיף כבוד סול-ג'יי

ברור שזה הרבה מעבר

זה לא מובן מאליו, אבל בעצמי ראיתי את ההשפעות... עוד דוגמא שגיל ראסטה סיפר לי היא ליריקס נגד באטי מאן שהוא שמע אם סיז שרים באתיופיה, ולא הבין מה להם ולזה, כאשר זה כה רחוק מהם. והתשובה היא ההשפעה של הדאנסהול הג'מייקני. כן, למילים יש כוח. לא, זה לא גורם לי להעריך פחות את קפלטון ופועלו.

xXx Shiraz xXx

New member
ודאי שלמילים יש משמעות

אבל מילים משפיעות בצורה כל חזקה על אנשים שבאו מאיזורי מגורים מסוימים. ואני לא אומרת שכולם, אבל זה הכל עניין של סביבה. בענייני האתיופים... אני אישית יכולה להעיד רק על החבר'ה פה ביקנעם שרובם המוחלט גר באיזור שנקרא "הואדי". יש שמות לשכונות שם, אבל לאור העוני המחריד שיש שם, והתושבים שהם כולם משפחות מרובות ילדים ומחוסרות פרנסה (וכמעט כולם רוסים או אתיופים)... הפשע מגיע מהסביבה בה אתה חי. המוזיקה שאני שומעת לא גורמת לי ללכת לשרוף הומואים. רגאיי זה לא רק לגבי זה. אבל, אני מוכרחה להגיד שאם הייתי גרה באיזור יחסית יותר מסוכן, יותר עני, פחות בבועה הקיבוצית שלי, יש מצב שהייתי נסחפת אחרי דברים שנאמרים בשירים. כן. בקיצור המוזיקה היא מקסימום הקש ששבר את גב הגמל הגורם העיקרי הוא הסביבה בה אתה חי, החינוך שאתה מקבל (בבית, בבית הספר, בשכונה).....

אבל הרי אין אתיופים רק ביוקנעם

לפיכך, כל המדינה שלנו מהווה עבורם מקום שדחף אותם בעל כורחם לשולי החברה, כאשר הם סופגים השפעה רבה מאוד מהמאבק החברתי שמתנהל זה שנים בעיקר בקרב האפרו-אמריקאים בארה"ב, מאבק שסובב סביב מוזיקה יחודית ותרבות חיים עצמאית ואינדיווידואלית. זה באמת נושא שאני קצת מצטער שנכנסתי אליו, אין לי כוונות לפתוח פה דיון חדש. זה נושא הרבה יותר עמוק מכל דיון שייפתח פה.

SouLion

New member
כן

כל מי שעני וגר בשכונה אוטומטית המילים של שירים משפיעים עליו ומי שחי לו טוב לא מושפע ממילים כי הוא יותר בסדר וכל האתיופים עבריינים מושפעים בשוליים של החברה מאיפה הבאתם את זה???? אני די בטוח שזה לא מה שרציתם להגיד בהודעות שלכם אבל וואלה זה די נשמע ככה לא משנה כבוד

בשביל זה כתבתי מראש שאני נמנע מהכללות

ממש לא הכוונה שלי להגיד שכולם ככה ואחרים לא, זה ברבדים יותר עמוקים מזה.

xXx Shiraz xXx

New member
לא

אני אומרת שמי שחונך (מהחבר'ה שאיתם הוא מסתובב, מבית הספר, מהבית) באופן לקוי למשל, שחצי מהחברים שלו עבריינים יש יותר אפשרות שיגרר אחרי מוזיקה, כמו שהוא נגרר אחרי עבריינים. אמור לי מי חברייך ואומר לך מי אתה וכמובן שיש יוצאים מהכלל, שלא תבין אותי לא נכון. כמובן שישנם הרבה מאוד מממ "עבריינים" שבאו ממשפחות "טובות" כביכול אבל זה מעבר למשפחה. זה האנשים שאיתם אתה מסתובב. קיצר בהחלט קשה לדבר על הנושא מבלי להכנס למילים כוללניות אז אני אדגיש שוב!!! כל עוד יש כלל, יש גם יוצא מהכלל. יום טוב חברלייצים

MedhopZ

New member
זה לא משנה

זה באמת לא משנה מאיזה מצב סוציו אקומנומי מגיעים, אנשים מכול רמות ההכנסה מושפעים ממוזיקה באותה מידה. אפשר פשוט להסתכל על המעמד העליון בארה"ב שבהקבות כניסת ההיפ הופ למיינסטרים התחיל לחקות את אופן ההתנהגות. וגם בישראל לא קשה למצוא אנשים קוראים אחד לשני ניגר בגלל שהם שמעו את זה באיזה שיר או ראו את זה בסרט.

למעלה