לקח אולימפי

trilliane

Well-known member
מנהל
ראיתי עכשיו את רוני דניאל באולפן ערוץ 5 (ש"ח)

והוא דיבר בדיוק על זה: לא להתרכז בשפיץ אלא בבסיס, לא ללכת לספורט איזוטרי אלא לשנות את כל הגישה. הוא אמר שלי קורזיץ לא בוואקום ולו אישית חשוב יותר שיהיו עוד הרבה בנות בעקבותיה הרבה יותר ממדליות ולא יכולתי שלא להסכים איתו (וכמובן, סביר להניח שכשיהיו עוד הרבה ילדים שייכנסו לספורט יהיו גם כאלה שיישארו ובסופו של דבר יהיו גם מדליות).

הם גם דיברו בדיוק על זה שקורזיץ הייתה שנייה לפני השיוט האחרון וזינוק אחד לא טוב אמנם הרס לה את הסיכוי למדליה אבל זה לא מה שהופך אותה לפחות מוכשרת ומשנה את התמונה מהצלחה לכישלון.

ברוכי2

New member
מבולבל, זה המזל של הספורטאים האולימפיים

רק חסר שהיו טוחנים אותם כמו שטחנו את לואיס פרננדס ואז בכלל היו מתפרקים. האם לוזון היה יכול להשתיק חשד ששחקן נבחרת נחשד בגנבה בגרמניה?? - אין סיכוי. אבל סמדג'ה יכול!!
עדיף שלא נדע מה קורה באיגוד הסייף (וקורה, תאמינו לי) מאשר יסקרו אותו כמו שמסקרים את לוזון.
גב' ורד בוסקילה היתה מוכנה לעמוד מול שאלות קשות ונוקבות אחרי כל טורניר לא מוצלח כמו שעומד ליאור אליהו?? עדיף ככה ומה שלא יודעים - כואב פחות

a221

New member
אתה לוקח גם בחשבון את ההשפעה שיש לתקשורת

על מידת החשיפה של הענפים השונים? יכול באמת להיות שהיו כמה ספורטאים שלא היו יכולים להתמודד עם הלחצים וכו', אבל הסבירות שמישהו ישלח את הילד שלו להתאמן בספורט מסויים גדלה אם לספורט עצמו יש יותר חשיפה.

ברוכי2

New member
אם היו מפסיקים להתבכיין הייתי שולח את הילדה

שלי, אבל הם רק מתבכיינים כמה קשה להם

doron62

New member
ברוכי הבעיה היא לא ספורטאי זה או אחר

האם הוא מתבכיין כן או לא.אן כאן תרבות ספורט אמיתיית .אן פה אהבת ספורט בסיסית כל מה שמעניין את האנשים זה כן מדליה או לא מדליה באולמפיאדה.אן שום הכרות או הבנה של ענפי הספורט ההשגי השונים.בלי תשתית אנושית של אוהבי ספורט שמתוכם תצמח תשתית של ספורטאים ברמה הבסיסית ומתוכם אלופי הארץ ומתוכם אלופי עולם ואלופים אולמפים.

רק כך יש סיכוי למשהו ,אבל זה מצריך חריש עמוק ותוכניות לטווח ארוך ומי מתכננן פה בכלל לטוחים ארוכים...הרי זה לא מביא קולות בקלפי כי לא רואים את ההשגים מידית ולאף אחד אן פה סבלנות.

אם עכשיו יקימו וועדות חקירה שכל מטרתן לבדוק למה הרוח לו נשבה טוב ולמה היד של שלזינגר התעקמה ולמה אנדי ויוני נצחו את פדרר ואחרי זה הפסידו לאחים בראין או למה שטילוב מעד בפס האקרובטיקה השלישי בגמר אז לא עשינו כלום ואפשר לוותר על זה מראש

זה רק ספורט וכך זה צריך להישאר

לא צריך להגזים. היעדר מדליה איננה אסון לאומי.
דרך אגב , לדעתי, מדינת ישראל משקיעה אף מעל ומעבר בהתחשב ביכולתה ובזללני התקציב המרובים שלה.
כאשר מדינה קטנה מוקפת מליארדי אויבים אכזריים, הביטחון זולל את כל התקציבים. כאשר יותר מאחד מכל שני ילדים מסיים כיתה י"ב ללא תעודת בגרות (ידיעה מהחדשות של היום) החינוך צריך להיות בראש סדר עדיפויות לתקציב אחרי הביטחון. אחרי ככלות הכול - קודם כל צריך לחיות (ובשביל זה חובה להשקיע בביטחון) אחר כך צריך שכולם יצליחו בחיים ולא רק קומץ ספורטאים סלבריטאים ורק בסוף אפשר להתחיל לחשוב על קבוצות מסוימות וביניהן ספורטאים. גם כאן הנקודה שבה צריך להתמקד לדעתי היא ניתוב הכוח החברתי של הספורטאים הידועים לצורך קידום תרבות ספורט כללית בעם, הרחבת והנגשת אימונים בכל ענפי הספורט כדרך קבע לאוכלוסייה כולה. במקום ריצה חסרת תוחלת אחרי חתיכות מתכת העשויות מחומרים שונים (מדליות).

יאללה שתיגמר כבר האולימפיאדה

ויעזבו אותנו כל המצטרפים הזמניים עם הגיגי ה'מי בכלל צריך מדליה' שלהם ויחזרו לכתוב כאן רק הכותבים הקבועים. מה לאדם שחושב שאין שום חשיבות בהשגים אולימפיים (כלומר מדליה) בפורום אולימפיאדה וספורט הישגי? 'ריצה חסרת תוחלת אחרי חתיכת מתכת?' למה שלא תיכנס לפורום כדורגל ותשאל גם אותם מה הם מתלהבים מאחד עשר עשר חוליגנים שרצים אחרי כדור ולמה במקום זה הם לא עושים יותר שכיבות שמיכה או יוצאים לרוץ בפארק או סתם מתגייסים למילואים כדי להלחם במליארדי האויבים האכזריים (למה רק מליארדים למה לא טריליוניים)? ואחר כך לפורום כדורסל ותטיף גם שם נגד הליגה ובעד תרבות ספורט כללית בעם.

זה כמו שאני אכנס לפורום אופניים ואגיד לאנשים שם שלא כדאי לבזבז את הזמן ברכיבה על אופניים ובמלחמות על שבילי אופניים כי במקום לרכב ולשבור להם את הגב הזה הם יכולים לעזור לזקנות לחצות את הכביש ולצאת למילואים ובמקום לסלול שבילים לאופניים כדי שלאנשים יהיה יותר נחמד בשבת אחרי הצהריים כשהם רוכבים המדינה צריכה להשקיע בעוד חדרי מיון בבתי חולים. הפורום הזה היה לפחות הפורום של האנשים שחושבים שזה שמדליה אולימפית היא עניין חשוב וראוי ולא היה על כך מעולם ויכוח. אגב זה גם היה הפורום של אנשים שבו כולם צפו מדליות בכמויות אני ואורביניאק היינו היחידים שצפינו רק מדליה אחת מארד כל השאר צפו שתיים ושלוש וארבע אבל פתאום מאשימים את התקשורת על רמת הציפיות שהיא פיתחה ומספרים סיפורים על מגרשי גרוטאות ופרחים. אף אחד כאן לא אמר לפני האולימפיאדה שעם ההכנות שלנו ועם היחס בארץ לספורט ועם חוסר התקצוב לא נביא אפילו מדלייה אחת כולם חכמים בדיעבד. רק אחרי שלא הבאנו מדליה פתאום כולם התחילו עם למי בכלל אכפת ממדלייה, לא מגיע לנו מדלייה, מדליות ממילא הן רק עניין של מזל, עדיף שלא נזכה במדליות, באולימפיאדה מי שזוכה במדלייה הצליח בדיוק כמו מי שלא, אנחנו מדינה מפגרת, חסרת אונים וחסרת יכולת ועוד ועוד חוכמות בדיעבד.

אני כאמור הייתי הסמן הימני של הפסימיזם כאן והסתבר שאפילו אני הייתי אופטימיסט ועדיין במקום להגיד אמרתי לכם אני אומר שאפילו אני לא חשבתי שהמצב הוא כל כך גרוע ושיש מה לעשות ושקידמנו כמדינה נושאים הרבה יותר קשים לקידום ושמצב הספורט בארץ לא נופל ממצבן של מדינות רבות שמביאות מדליה או שתיים או שלוש. אבל בשביל זה צריך להבין שלמדליות אולימפיות יש חשיבות רבה ושלא זוכים בהן במזל ושאי זכייה במדליות היא כשלון. מפוריקט חיבוק הספורטאים ומפרויקט אנחנו מדינת גרוטאות לא ייצאו מדליות גם בעוד חמש אולימפיאדות.

מליארדי אויבים אכזריים.

trilliane

Well-known member
מנהל
"הישגים אולימפיים" הם לא רק מדליה.

זו הראייה הצרה שלך ולשמחתי לא כולם שותפים לה וזה ממש לא אומר שהם לא מעריכים ספורט הישגי. עם כל הכבוד, גם להיות שישי או עשירי או אפילו חמישה-עשר בעולם זה חת'כת הישג בן זונה (אף שהוא אינו מזכה במדליה, נכון).

אגב, לפי הגישה של "או מדליה או כלום" / כל מי שמגיע למקום רביעי ומטה סתם מבזבז את הזמן אני מבינה שהאצנים האולימפיים ב-100 ו-200 שלא רצים במדי ג'מייקה הם אסופת כישלונות, לוזרים עלובים שמכלים את זמנם לחינם וסיכויים היחיד הוא אם מישהו מהג'מייקנים ייפשל.

זו הייתה הראייה הצרה של כולם כאן

עד לפני שבועיים. אם לפני שבועיים היית כותבת כאן שסביר מאוד שלא תהייה מדלייה וזה ממש לא ביג דיל כולם כאן היו מסבירים לך שאלף, בטוח שתהיה ויותר מאחת, ובית שזה מאוד ביג דיל. אבל אנשים מתאימים את עצמם מהר למציאות. פתאום כולם מסכימים שמדלייה זו בכלל לא המטרה, שזה לא ביג דיל, שזה היה ברור שלא נזכה, שבהכל אשמה המדינה הדפוקה או שזה סתם חוסר מזל. אני חושב שאי אפשר להכנס לתחרות כשלפני התחרות ל ברור שמדלייה זה מה שחשוב וזה הצפי וזו המטרה ואחרי שלא מצליחים להגיד לא, בעצם זה לא מה שחשוב. בעצם חשוב הספורט העממי או מליארדי האויבים שמסביב כמו שמישהו אמר כאן. זה כמו שתיכנסי לפורום של אוהדי הפועל באר שבע שירדו ליגה נניח (סליחה באר שבע) ותתחילי להסביר להם למה בעצם גם להיות מקום שש עשרה בליגה הראשונה זה די מכובד, למה בהכל אשמים השופטים או חוסר המזל, למה מראש היה צפוי שהם יירדו (למרות שבשיחות בפורום בתחילת הליגה אנשים שם דיברו על אליפות או לפחות מקום 1-5) או למה זה שהם הגיעו לחצי גמר גביע הטוטו הוא הישג שמחפה על העובדה שהם ירדו ליגה.

אי זכייה במדלייה אחרי שש אולימפיאדות שבהן זכינו במדלייה היא ירידת ליגה וחזרה עשרים וארבע שנים אחורה - נכון זו הליגה הישראלית המצ'וקמקת של מדינות שזוכות במדליית ארד במקצוע אולימפי שאף אחד לא שמע עליו. אבל זו הייתה כבשת הרש שלנו או אם תרצי זנב זנבה של כבשת הרש ועכשיו הלך גם הזנב. עכשיו כשכל מה שיש לך הוא זנב זה נהייה עניין די חשוב והנסיונות להסביר לנו למה גם חצי גמר גביע הטוט הוא הישג לא משכנעים אותי מה לעשות

אגב אני חייב לציין לזכות אנשי הוועד האולימפי, היחידה לספורט הישגי והספורטאים שהם רואים את הדברים כמוני. הם כן חושבים שזו אכזבה וזה כשלון (אישי ומשלחתי) ולא מתרצים את זה בחוסר מזל.

aaa123

Member
אני לא מסכים איתך

לא הבעתי דעה בנושא לפני שבועיים.
לעצם הנושא הערכתי שיש יותר מ50 אחוז סיכוי שתהיה מדליה אבל לא הייתי אומר שבטוח שתהיה, וקשה לי להאמין שכולם כאן היו אומרים שבטוח שתהיה.

גם עכשיו לא בטוח שלא תהיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
סליחה?!
אתה בעל הראייה הצרה מכולם!

ראייה שבה מדליה היא חזות הכול ואין בלתה היא הראייה הכי צרה ושטחית שיש, בלי שום הבנה של מצב קצת יותר מורכב ולהבין ש"הישג" אינו מילה נרדפת ל"מדליה". גם עצם העובדה שאתה מדבר על "כולם כאן" כאילו רק אתה אינדיבידואל וכולנו מקשה אחת מגוחך. אני לא "כולם" ואני מדברת בשם עצמי בלבד. קראתי כאן גם לפני שבועיים ולא נתקלתי בתחזיות לארבע מדליות (ואם היו כאלה הן לא היו ראליות). יש הבדל בין תחזית לבין סיכוי. סיכויים היו, אבל כל אחד מהם הוא סיכוי נפרד ובלתי תלוי, כל תחרות היא מהתחלה. זה לא שאם ספורטאי עם סיכוי לא הצליח אז עכשיו סיכוייו של ספורטאי אחר גדלים כדי "לקזז".

מדליה היא ללא ספק ביג דיל. מדליה היא הישג כביר. אני בעד מדליות ואני רוצה מדליות ושמחה בהן לא פחות ממך. אבל גם הישג פחות כביר הוא עדיין הישג ואני מסוגלת להעריך ספורטאי גם בלי מדליה. ודאי שהתקווה היא מדליה ואין ספק שכל ספורטאי רוצה אחת. מצד שני רוב הספורטאים יודעים מה הרמה שלהם ואיפה הם ממוקמים ומה הסיכויים שלהם, ולא לכולם יש סיכוי ממשי למדליה. בישראל המצב שלנו גבולי ואנחנו צריכים הופעה מושלמת או קרובה לכך כדי להצליח. יש תותחים שגם הופעה פחות מושלמת משאירה אותם על הפודיום כי הם ברמה כ"כ גבוהה שיש להם יותר מרווח לטעות והיא פוגעת בהם פחות.

בולט ראשון גם כשהוא לא מגיע לשיאו (הוא פשוט הרבה יותר טוב מכולם; מי שטוב מכולם אבל לא בהרבה לא בהכרח ינצח אם לא יהיה בשיאו). איסנבייבה זכתה בארד אף שהיא כבר רחוקה משיאה (אבל היא עדיין ברמה גבוהה). פלפס גם הוא לא בשיאו ולכן לא תמיד הגיע לזהב או לפודיום ועדיין זה הוא. מרוני, המתעמלת האמריקנית, פגשה את המזרן עם העכוז בקפיצה השנייה אבל מכיוון שהיא קופצת מעולה והקפיצה הראשונה שלה הייתה מושלמת וגם השנייה הייתה נהדרת (עד לנפילה אחרי הנחיתה
) זה איזן אותה ולכן היא זכתה בכסף. אוצ'ימורה, המתעמל היפני, נפל לא מעט במוקדמות ועלה רק תשיעי לקרב רב, אבל זה הספיק לו כדי להגיע לקרב רב ואז הוא פתח תחרות חדשה והיה הרבה יותר טוב; הוא גם נפל קלות בקרקע אבל הציונים הגבוהים בשאר המכשירים חיפו על כך.

אז כן, כשיש לך עליונות ברורה ואתה באמת בשיא של השיא אתה יכול לפעמים להרשות לעצמך גם טעויות. אבל אין לנו אף ספורטאי כזה. הספורטאים שלנו גבוליים, ויש להם סיכוי, אפילו סיכוי ממשי, אבל אין להם מרווח טעות. שטילוב היה צריך לעשות תרגיל מושלם כדי לעלות על הפודיום. אז האפשרות הייתה קיימת, אבל בפועל הוא עשה רק תרגיל טוב, אפילו טוב מאוד, אבל לא מושלם. אז הוא "רק" שישי. גם לקורזיץ היה מרווח מסוים לטעות ואכן היו לה גם שיוטים פחות מוצלחים (שהיא איזנה עם מוצלחים מאוד) אבל בשיוט המכריע התנאים לא היו אידאליים עבורה, היא זינקה לא טוב ולכן גם היא "רק" שישית.

אז זה לא שלא רוצים מדליה וזה לא שלא מכוונים גבוה; הספורטאים ההישגיים שלנו טובים ורובם הגיעו לאולימפיאדה בזכות ולא בחסד בזכות הישגיהם. רובם גם הגיעו להישגים המצופים. האזנתי מוקדם יותר לגילי לוסטיג מתראיין ב"עושים ספורט" בגלי צה"ל והוא אמר שלמי שיש סיכוי למדליה בהחלט יש למה לצפות כדי לעודד ולדחוף אותו ומצד שני הוא תמיד מציין לא רק מה יהיה הישג מעולה אלא גם מה יהיה הישג סביר (אני לא בטוחה שזה התואר שהוא השתמש בו אבל זו רוח הדברים) וספורטאים ניגשו אליו והודו לו על כך כי זה הוריד מהם קצת את הלחץ, לדעת שיודעים לא רק מה הסיכויים שלהם אם יתעלו ובאמת יגיעו לשיא ומנגד מה יהיה רק הישג הגיוני אם זה לא יקרה. הוא הסביר בדיוק את הדברים שכתבתי (ולא רק עכשיו) – ספורטאי ישראלי צריך יום מושלם, חייב להיות בשיא; הוא גם ציין שבסה"כ רוב הספורטאים היו בטווח הציפיות מהם (אז לא, הוא לא ממש רואה את הדברים כמוך, לשמחתי).

אני לא חושבת ש"ירדנו" לשום מקום; למרבה הצער הספורט בישראל לא השתנה מהותית השנה לעומת שנים קודמות. גם בעשרים השנים האחרונות היו לנו קומץ ספורטאים בודדים שהיו בנגיעה ממדליה וחלקם גם נגעו בה. זה הכול. היחיד שהראה רמה אחידה וחזקה שהיא באמת מעל ומעבר היה גל פרידמן. אבל הספורט בישראל לא יכול להיות ספורטאי צמרת אחד וגם לא עוד קומץ ספורטאים מצוינים. זה לא ספורט, זה נקודות אור בודדות. הראייה הצרה היא להסתכל על השפיץ של הפירמידה בלי להבין שאין לנו בסיס, שבתווך יש ריק. "פעם ב" גדל כאן (ופעמים רבות לא ממש "כאן") ספורטאי מבריק שמצליח להתעלות למרות נתוני הפתיחה הבעייתיים.

ליאוניד קאופמן דיבר אתמול באולפן ערוץ 5 על כך שחייבים לאתר שחיינים בגילאים 7–8–9 כי אח"כ זה כבר מאוחר מדי, ובישראל לא עושים את זה, אין מסורת שחייה בבתי הספר, אין איתור של תלמידים בזמן. אז פה ושם יש קומץ שחיינים שמצליחים להתעלות, גם זה לא מעט בזכות מסורות ספורט מיובאות (קאופמן רוסי, טומרקין גם, גל נבו מתאמן בשנים האחרונות בארה"ב) אבל אין לנו שום בסיס. אנחנו מסתכלים על השפיץ ולא מבינים שאלופים כמו פלפס או אנייל לא צומחים בריק, אלא רק כשיש כמויות של שחיינים ויש מסורת שחייה ויש בסיס רחב. אם לשאול את האנלוגיה שניתנה כאן אתמול, אחרי שיש קרקע מתאימה, פורייה, מזובלת היטב, שותלים בה את הפרחים האיכותיים, מטפחים אותם ומשקיעים בהם אז יש אפשר לקטוף את הוורדים היפים והריחניים ביותר; אנחנו לא זיבלנו, לא שתלנו, לא זרענו... מצאנו כמה פרחי בר יפים וטיפחנו אותם עד כמה שאפשר ועכשיו אנחנו מצפים שהם יפרחו יפה כמו הוורדים שבגינה המטופחת ליד? באמת?

אני לא מבינה גדולה בספורט אבל אני עוקבת כבר שנים, אני קוראת, מקשיבה למומחים, מתעניינת. לא גיבשתי את הדעות האלה בריק ואני ממש לא היחידה שמחזיקה בהן; לשמחתי קראתי רק מעט דעות קיצוניות כמו שלך, ולא ממומחים בתחום, אז אני רגועה.

הנה חלק ממה שלוסטיג אמר

'לא עמדנו במטרות, אין לי מילים לתאר את האכזבה, זו משלחת שהייתה ראויה למדליה. זה כישלון של כולם. של המערכת המקצועית, של המאמנים, של הספורטאים. כמו שלהצלחה יש אבות, כולנו יחד גם בכישלון.לגבי השיט, אני באמת לא מבין מה קרה שם. בסתר לבנו האמנו שיש לנו ארבעה מועמדים למדליה.במטרה העיקרית שלנו לא הצלחנו לעמוד. שני הענפים המרכזים, שייט וג'ודו, לא הביאו את מה שציפינו מהם.צריך לבדוק מה קרה, בחלומות השחורים שלי לא האמנתי שהצמדים של ה-470 יסיימו ככה.'

ראשית חלק גדול מהדברים שלי כיוונתי נגד מישהו(י) שזלזל(ה) בכל העניין הזה של המדליות (לא את) כאן בתחילת השרשור (ריצה חסרת תוחלת אחרי כמה ברזלים היה המינוח) וטענ(ה) שהעיקר צריך להיות הספורט העממי ולאור אתגריה הבטחוניים של ישראל לא מעניינות אותה בכלל מדליות. זו דיעה לגיטימית כמובן רק קצת מטופש בעיניי להביע אותה בפורום הזה שהוא פורום של אנשים שמאוד מעניינות אותם ריצתם חסרי התוחלת של אנשים אחרי חתיכות הברזל הללו (אני אגיע תיכף לשאלה אם זה הדבר היחיד החשוב אבל בוודאי שבעיני משתתפי הפורום הזה עד לפני שבועיים זה היה משהו מאוד חשוב). אפשר לטעון שהאירווזיון הוא תחרות מטופשת וקיטשית ובהתייחס לאתגריה האחרים של ישראל או בלי קשר אליהם שאלת מיקומו של השיר הישראלי באירוזיון היא שאלה שמטופש לעסוק בה - אבל נראה לי קצת תמוה להעלות טיעון כזה בפורום אירויזיון שברור שלאנשים שמשתתפים בו זה מאוד חשוב.

עכשיו לויכוח שלי איתך שמתנהל לו כאן כבר ימים מספר. תראי ברור שיש משהו שרירותי במדליה. הרי אפשר היה לחלק רק מדליית זהב. ואפשר היה לחלק רק מדליית זהב וכסף ואפשר היה לחלק חמש מדליות. החליטו שמחלקים שלוש. וברור שיש ספורטאים טובים שלא זוכים באף מדלייה ופה ושם יש ספורטאים שזוכים במדלייה בהרבה מזל או בזכות שיפוט שערורייתי. אבל כשאתה משתתף בפורמט מסוים אתה מקבל את החוקים שלו ואתה מקבל גם את הקריטריונים שלו לגבי מה שחשוב וגם את הסמליות שזה מביא איתו. ככה זה. הרי אם אריק זאבי היה מביא מדליית ארד כולם כאן היו מאוד שמחים, גם אתף למרות שבג'ודו בכלל מחלקים ארבע מדליות אז זה קצת כמו מקום רביעי וצקצקנים היו יכולים לטעון שלכן זו בכלל לא מדלייה אמיתית. אבל אף אחד לא היה אומר את זה כי מרגע שהאולימפיאדה הגדירה גם מקום רביעי (או קיי שלישי רביעי) בג'ודו כמדלייה מקובל על כולם שזה חשוב וזה סמלי וזה הסטורי. הרי יש גברים שבשביל מדלייה בג'ודו השנה היו צריכים לנצח חמישה קרבות ויש נשים שהספיקו להן שלוש - אז מה מישהו היה אומר שמדליית ג'ודו גברים שווה יותר משל נשים? לא, כי מדלייה זה איזשהו רף שרירותי שכולם מקבלים אותו כחשוב.

מכיוון שבאולימפיאדה יש למדליות חשיבות עצומה בעיני המשתתפים והקהל (כפי שניתן לראות גם בטקסים) יש חשיבות סמלית עצומה גם לעובדה שבשש האולימפיאדות האחרונות הבאנו מדלייה. חשיבות גם לספורטאים שהיו שם וחזרו וגם לקהל בבית. ברור שזו חשיבות סמלית וברור שההבדל בין מדליית ארד בודדת לכלום הוא קטן וברור שזה לא מעיד על עוצמת הספורט שלנו. אני הייתי זה שכתב כאן כל השנה האחרונה שאנחנו חיים על הקצה וכשחיים על הקצה נופלים ממנו. אבל יש כאן חשיבות סמלית שאת מתעקשת להתעלם ממנה. כשיש מדלייה יש תמונה עם מדלייה ויש טקס ויש זכרון שמהווה השראה לספורטאים צעירים וזה אישזהו סוג של אמירה של אנחנו גם על המפה או לפחות במקרה שלנו על הקצה של הקצה של המפית - שם בקצה טבלת המדליות וזה משהו שאפשר לבנות עליו הלאה. כשיש מדלייה אפשר להגיד, או קיי, יש את זה, נחמד, זה לא מספיק איך עושים שיהיה עוד (כמו שהיה אגב אחרי הזהב באתונה כשזרם פתאום קצת כסף לספורט האולימפי). קשה מאוד לבנות השראה וזכרון לאולימפיאדות הבאות על המקום התשיעי בקליעה של שכטר שאף אחד לא יזכור בעוד עשר שנים וגם את ההפסד של לי לא יזכרו כמו שהרבה לא זוכרים את ההפסד של עמית ענבר אבל מדליות זוכרים גם שלושים שנה קדימהה. כשאתה מסיים בלי הרגע הסמלי ובלי התמונה הזה אתה נשאר רק עם הויכוחים שאנחנו מנהלים כאן כבר שבוע ושאני בטוח שמייגעים את כולם על מה זה הישג ומה זה לא הישג. נדמה לי שלפני המשחקים להרבה אנשים כאן הייתה ברורה החשיבות הסמלית העצומה של המדלייה הזאת אבל עכשיו אחרי שלא זכינו פתאום רבים אומרים שאין לכך בעצם חשיבות גדולה וזה מוזר בעיניי.

עכשיו לי אין כל עניין להתווכח אם כשפוגשים את חברי המשלחת שחוזרת בשדה התעופה צריך לראות בהם משיגנים או לא משיגנים. הם כולם אנשים חביבים ומוכשרים אף אחד לא מתווכח על כך. אני מחבב מאוד כמה מהם באופן אישי ומעריך את כולם. אבל אני אישית חושב שמעבר לכל בעיות היסוד של תרבות הספורט וההשקעה והליווי יש בעיות רציניות בהכנה ונוסף לזה יש קושי לעמוד בלחץ שבא לידי ביטוי בכך שביותר מאשר אצל נבחרות אחרות, הנציגים שלנו משיגים תוצאות יותר נמוכות מאשר באליפויות העולם שלהם למשל, ממעטים להגיע לשיאם או לשבור אותו באולימפיאדה וממעטים מאוד להפתיע יריבים חזקים מהם - דבר שמתרחש באולימפיאדה לא מעט אבל לעתים נדירות מתרחש אצלנו. אני גם חושב שבעיקרו של דבר הישגים או חוסר השגים נובע מיכולת ולא ממזל אבל את הויכוח הזה כבר מיצינו. אבל זה לא משהו שאני אומר כדי לקנטר או להעביר ביקורת או להמעיט בערכם של מי מהם ואגב הם ממילא בעלי ביקורת עצמית גבוהה יותר מכל ביקורת שלנו עליהם. אני אומר את זה רק כדי להבין מה אפשר ללמוד מזה כדי להשתפר בעתיד.

אשר למטפורת הגינה אני לא מצפה שהוורדים יפרחו כמו הוורדים שבגינה המטופחת שליד אם הגינה הזה היא נניח אמריקה או בריטניה. אלא בסך הכל כמו נניח הגינה הלא מטופחת בכלל שליד - הגינה המצרית או האיראנית או הטגי'קיסטנית ההונגקונגית הכוויתית האוזבקיסטנית או הגואטמלית. אנחנו שולחים משלחת די גדולה של ספורטאים (37) שחלק גדול מהם עברו קריטריונים מחמירים מאלו של הוועד האולימפי הבין לאומי, עם כל הבעיות ברמת הספורט שלנו הוא עדיין ברמה וברמת תגמול גבוהה בהרבה מאלה של מדינות קטנות ונחשלות מאיתנו שעדיין זוכות במדליות. ואני חשוב שאלה שאומרים אנחנו חרא של מדינה ובחיים לא נשתפר ממעיטים ביכולת שלנו לשנות דברים.

לסיום אני מאוד מקווה שהאין מדלייה הזאת תביא לשיפור הספורט ההשיגי. זו הרי המטרה שלי כמו של כולם כאן, אני מקווה. אני רק סקפטי לגבי העניין הזה. אני חושש שמה שיקרה זה שלאולימפיאדה הבאה יגיעו בכלל בלי ציפיות כמו שקרה לנבחרת הכדורגל. אני חושב שהפוליטיקה עובדת ככה שכדי לקדם משהו, בדיוק כמו בעסקים, אתה רוצה להראות שיש כבר איזו הצלחה, משהו לבנות עליו משהו שאפשר לראות אותו בעין לא סתם הבטחות ושהעסק הולך קדימה ולא אחורה. ואני חושב שמדלייה הייתה יכולה לעזור בהקשר הזה. אבל מן הסתם ככה וככה לא יהיה שינוי. נחייה ונראה.

רק להבהיר

פיסקה ראשונה זה ציטוטים של לוסטיג מראיונות בווינט וואלה מהיום ואתמול. החל מהפיסקה השנייה ('ראשית') זה שלי.

natyh

New member
קצת הארכת .....החוכמה היא ללמוד את אומנות

הקיצור .

trilliane

Well-known member
מנהל
זה רק חלק קטן ממה שהוא אמר; היו עוד דברים

שאמר שנותנים לזה נופך שונה שהוא רואה עוד דברים חוץ ממדליה ומבין את המצב לאשורו. הוא מגיע מתוך המערכת ואין לי בעיה עם העובדה שהוא מדבר על כישלון (זו האחריות שלו) כפי שאין לי בעיה שספורטאי מעיד על כך עצמו. מנגד, הוא כן יודע לראות גם את ההישגים שאינם מדליות והוא בהחלט דיבר גם עליהם. זה שונה כשמישהו מבפנים (שגם לוקח אחריות) מבקר ומנתח וכשאנשים על הספה נזכרים להדליק טלוויזיה פעם בארבע שנים, רואה שאין מדליה וממהר לבקר ולהאשים את הספורטאים וכו'.

אני מסכימה איתך שמדליה היא דבר סמלי, אבל זו גם הבעיה: שהיא עלה תאנה. שאם כל ההבדל בין "הצלחה" ל"כישלון" הוא מדליה אחת, אז אנחנו בבעיה קשה מאוד ואולי טוב שאין מדליה לטשטש את המציאות ולחפות עליה. לגבי "מדינות קטנות ונחשלות מאיתנו שעדיין זוכות במדליות" אתה מוזמן לנקוב בכאלה ולבדוק כמה הן משקיעות ספורט. ישראל לא מדינה נחשלת בכללי, אבל בספורט כן. יש מדינות שבהן המצב הפוך, ואף שהן אינן מערביות ההשקעה בספורט יכולה להיות גבוהה משמעותית וזה מה שנספר בסופו של דבר.

לסיום אציין ששמחתי לקרוא את הודעתך האחרונה, זו הפעם הראשונה שאני מרגישה התייחסות קצת יותר מורכבת למצב אף שלא הסכמתי עם חלק מדבריך.

אפשר להסתובב עם עלה תאנה די הרבה זמן

ועדיין להשאר אטרקטיביים... או קיי במקרה שלי אולי יידרשו שניים שלושה עלים
: אבל בהחלט אפשר לעבוד עם זה (זה סתם בשביל לקלקל את הרושם הטוב שיצרתי - קשה לי עם מחמאות).

מכל מקום שמחתי ששמחת אז גם אני שמח בחזרה ונראה לי שעכשיו צריך לתת לאחרים להמשיך להתווכח. אני עדיין מנסה להסביר לעצמי למה זה כל כך מעצבן אותי ולא ממש מצליח. אולי בגלל שזה פעם בארבע שנים ויש עוד כל כך הרבה זמן לחכות, אולי בגלל שאני רואה איך הבריטים טובעים בזהב עד שהם לא יודעים מה לעשות עם זה וקצת מקנא ואולי בגלל שאני מתקשה להשלים עם העובדה שאפילו אני הפסימיסט יצאתי אופטימיסט. אבל אני אנסה לצמצם קצת מעכשיו ולתת לאחרים להגג.

למעלה