לא בטוח איך להגיב להודעה שלך
אתה עושה סלט במושגים, ומביא טיעונים שגויים ומטעים.
קודם כל, השאלה המרכזית שאנחנו עוסקים בה כאן היא מה אומר החוק בעניין. יש הרבה דברים שאנשים עושים בניגוד לחוק ולא קורה להם כלום בגלל זה. אני לא מכיר אף מקרה בו מישהו נתבע בגלל שימוש בתמונה מויקיפדיה בניגוד לתנאי הרישיון, אבל תמיד יש פעם ראשונה. אם מישהו חושב שהסיכון הוא קטן ושזה בסדר כי רוב הסיכויים שאף אחד לא יתבע אותו, שיעשה מה שהוא מוצא לנכון. אבל נקודת המוצא צריכה להיות הבנה של החוק. והבנה של החוק זה משהו שחסר לי בהודעה שלך.
"ואני לא רואה בכך בעיה אם היא מציינת שזה נלקח מויקיפדיה." - אז זהו, שהשאלה היא לא אם אתה רואה בזה בעיה או לא, אלא מה אומר החוק בעניין.
"תמונות רבות בויקיפדיה הם "נחלת הכלל"" - אכן יש תמונות בויקיפדיה שהם אכן נחלת הכלל. אם אתה רוצה לדעת, מדובר בסביבות עשירית מהתמונות. אבל 90% מהתמונות בויקיפדיה הן לא נחלת הכלל, אלא תמונות שמתפרסמות ברישיונות שימוש אחרים.
"עצם פרסומם שם מאפשר זאת." - לא, לא ושוב פעם לא. כבר הסברתי לך בהודעה הקודמת. עצם הפרסום בויקיפדיה לא הופך תמונה לנחלת הכלל.תמונות שהן נחלת הכלל יכולות להיות תמונות ישנות שתוקף זכויות היוצרים שלהם פג, תמונות שהיוצר ויתר מלכתחילה על זכויות היוצרים באופן מפורש, או תמונות שהן נחלת הכלל על פי חוק (לדוגמה, בחלק מהמדינות פרסומים ממשלתיים הם כאלו). יש בויקיפדיה תמונות כאלו, אבל זה לא המצב לגבי רוב התמונות שם.
"אולי זה יהיה הוגן לציין את שם היוצר ואת הרישיון אבל מעשית מספיק יהיה לה לציין שהתמונה נלקחה מויקיפדיה" - השאלה היא לא מה "יהיה הוגן", אלא מה אתה צריך לעשות כך שבמידה ומישהו יחליט לתבוע אותך (מבלי להתיחס לשאלה מה הסיכויים שזה יקרה) תהיה בצד הנכון של החוק. ובכדי לענות על השאלה הזו אתה צריך לבחון באיזה רישיון מדובר לגבי התמונה הספציפית, ומה אומרים תנאי הרישיון לגבי מתן ייחוס ולגבי תנאים נוספים (כדוגמת share-alike).