לקראת החורף – סיפורו של וירוס

א ו ר בת

New member
לקראת החורף – סיפורו של וירוס

מזמן לא הבאתי את פינת "חוויות מערוצי ה"קודש"". אז הנה סיפור קצר. לפני כמה ימים, בשעות הצהריים, התקשרה אמא צעירה לרדיו כל האמת, בתכנית בה הופנו שאלות לרב (נדמה לי ששמו דוד בר ששת). הבחורה סיפרה שכבר יומיים הבן שלה לא מרגיש טוב ולא רוצה לאכול והבדיקות שעשו לו לא הצביעו על בעייה. "נכון שאמרו לך שזה וירוס" ? שאל הרב. האם הנהנה. "בחמש השנים האחרונות כל דבר שהם, הרופאים, לא יודעים – הם אומרים שזה וירוס. אבל מה זה וירוס ? זה למעשה היפוך אותיות של ייסור ! אלו הם ייסורים הבאים על התינוק בגלל משהו לא בסדר שעשו ההורים. סתם ככה וירוס – שזה ייסור – לא נכנס הביתה. תבדקי, את, בעלך, אולי איך את מתנהגת איתו או הוא איתך, תעשו תשובה שלמה ולא ייכנסו לכם יסורים הביתה". האם הודתה לו בשקט במשהו שנשמע לי כמו מבוכה והשיחה הסתיימה. דברי הרב נרשמו במרכאות אבל לא צוטטו מילה במילה. בעיני זה סיפור עצוב. שערו בנפשכם מה עובר על אותה צעירה אחרי שהיא מניחה את השפופרת. הרי הרב אמר ללא כחל ושרק שהיא או בעלה או שניהם אשמים בכך שהתינוק שלהם סובל ! לא מזעזע ? ולמאמינים שבכם, שאלה: האם גם אתם מחפשים איפה טעיתם או סטיתם כשקורה לכם משהו שלכאורה נראה שהוא לא כתוצאה מאשמה או רשלנות שלכם ? ושנהיה כולנו, שומרי מצוות ושאינם, רק בריאים.

sarav55

New member
אני למשל כל דבר שאני מקבלת ישר

אני מפשפשת במעשי למשל בסוכות נפלתי למשכב וקיבלתי ייסורי כליות קשים ביותר ואז אמרתי לעצמי שרה מוסר כליות מדוע הכאבים ואז אני מתבוננת על עצמי ואומרת אני צריכה לחזור בתשובה כי מוסר כליות זה שאתה מדבר ואתה צריך לעשות מה אתה מדבר אולי שגיתי טעיתי צריך תשובה לכל דבר וכו'..

איתמר770

New member
סיפור עצוב, אבל...

בודאי שיש דבר כזה שנקרא "יסורים ממרקין", כלומר שהייסורים שאדם מקבל באים לכפר על עוונותיו. וכתוב בגמרא שגם אדם שרוצה להוציא מהארנק מטבע של שקל ויצא לו חצי שקל, וזה מצריך אותו לחפש את המטבע הנכון- זהו גם סוג של ייסור, שמכפר על העוונות שלנו. אבל, אני לא מאמין שכל דבר תלוי באמונה ובשכר ועונש. ועובדה היא שיש אנשים שיש להם מחלות תורשתיות- האם זה בגלל שהם עושי עבירות תורשתיים ? הרי לא יתכן שכל דבר נגרם כתוצאה מעבירה, יש מקרים של ניסיונות של האדם. איך הוא מתמודד מול קושי כזה או אחר. ולכן, לדעתי, זה לא אחראי לזרוק את הכל על העבירות שהאדם עושה.

dean4

New member
יש לך גם דעה עצמאית?

או שכל מילה שניה שלך התנ"ך נותן את הטון?

sarav55

New member
כל מלה שלי ה' יתברך נותן את הטון

אני בעולם הזה חיה על פי ה' יתברך והוא נותן את הטון בחיים שלי בלעדיו אני אפס מאופסת יש לי דעה משלי לכן בחרתי לחיות ולנשום את ה' יתברך שלי ושל כל העולם כולו

vizini

New member
האם את מדברת איתו ישירות?

אם לא, אז את לא חיה על פי דבריו, אלא על פי דברי רבנים. הם אולי אנשים חכמים, אבל הם לא אלוהים.

sarav55

New member
מדברת אליו ישירות ומקבלת תשובות

ברוך ה' מתחברת אליו מתבודדת ופורשת לפניו שיחי והולכת בדרך התורה הקדושה ישתבח שמו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא האבא שלי ושל כולנו

vizini

New member
אם את מדברת איתו ישירות ומקבלת

תשובות, אז אחת מהשתיים: 1. את הנביאה של דורנו, המקבילה לנביאים של התנך, או 2. את צריכה לקחת תרופות.

sarav55

New member
מהתאומר

אולי אתה צריך לקחת תרופות אדוני כל אדם מדבר איתו יתברך ויש לו רשות לדבר איתו ולהתבודד ולשפוך שיחו לפני ה' יתברך וכן מקבלים בסוף עזרה בכל שאלה שמתקבלת תנסה ותווכח תשאל שאלה את ה' יתברך על איזה נושא ותראה את התשובה זה צריך להיות בהתבודדות ולבקש ממנו מבוקשך ה' הוא אבא של כולנו ואם שואלים את עזרתו אם יש זכות הוא מדבר דרך מסר אליך ביחידות

vizini

New member
זה לא אני אומר.

כבר אמרו את זה לפני: "If you talk to God, you are praying; if God talks to you, you have schizophrenia." - Thomas Szasz, Schizophrenia in The Second Sin, 1973 תנסי לברר לעצמך כמה אנשים באמת מדברים עם אלוהים ומקבלים תשובות. את יכולה לנסות אפילו כאן בפורום.

sarav55

New member
לא יודעת מהיכן אתה מביא את הציטטה

וזה גם לא משנה לי אני יודעת שיש לי קשר ישיר לבורא עולם ואני מקוה בעזרת ה' שגם אתה תהיה בקשר הזה מהר מאוד ותראה שיש דבר כזה כל אחד יכול להתחבר לה' יתברך אם הוא מתבודד ושופך לפני ה' שיחו ה' תמיד עונה על שאלות ובקשות ה' יתברך ממלא כל משאלות לב אם מבקשים מכל הלב (אפילו אם האדם מבקש משהו לא טוב הוא גם עונה למשאלות לב) לכן אמרתי תנסה לבקש משאלת לב מכל הלב. והרי פסוקים להוכחה: "קוראים אל ה' והוא יענם" "רצון יראיו יעשה ואל שוועתם ישמע ויושיעם" כל מי שעובד את ה' באמת ובתמים מקבל את משאלות ליבו ואת שיחו לפני הבורא אין לי מושג אילו אנשים נמצאים כאן בפורום אבל שיעשו נסיון ויראו שזה עובד אני מקווה שיהיה להם זכות.

dean4

New member
את ממש נביאה!.. ../images/Emo8.gif

שקלת לשנות את שמך ל.. אממ.. דבורה?

sarav55

New member
שרה זה שם יותר גדול לדעתי

"ככל אשר תאמר לך שרה אשתך שמע בקולה" ה' יתברך אומר לאברהם אבינו שרה אימנו היתה נביאה אני לא בדרגה שלה

dean4

New member
אמ, ואולי בריטני ספירס? ../images/Emo9.gif

זה שם ע-נ-ק!

sarav55

New member
לא מכירה לא יודעת

ברוך ה' את ישתבח שמו אני מכירה יותר טוב ה' הוא האלוקים זה שם ענק וגדול

dean4

New member
כנ"ל

אין לי מושג מי זה אלוהים, אז את מוכנה בבקשה ממך להפסיק לומר לי כמה הוא גדול ותורתו אדירה?..

sarav55

New member
לא נפסיק לשיר ה' הוא האלוקים

ה' מלך ה' מלך ה' ימלוך לעולם ועד ישתבח שמו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא היה הווה ויהיה מלך גדול ומהולל בתשבחות אבא שלי ושלך.

dean4

New member
בריטני ספירס היא תותחית!

היא אלילה!!! יופיה ושיריה הם כה אדירים עד ששמה מגיע לקצוות תבל.. אחחח... בריטני בריטני..

oldfield

New member
תשמעי זה פשוט נפלא

"ה' יתברך ממלא כל משאלות לב". פשוט מעולה. אם אני אבקש ממנו שיפסיק את כל המלחמות בעולם, ינקה את זיהום האוויר וידאג לאוכל לרעבים באפריקה, ניראה לך שזה יעבוד? אני יכול לבקש ממנו שיעשה אותי 188 ס"מ גובה ושישלח אליי את ג'וליה רוברטס? איזה משאלות לב שלך הוא כבר מילא?

lala897

New member
אכפת לך לבהיא לי מקור בגמרא, תנ"ך

שאומר שאם את מתבודדת את מקבל תשובה? זה ממש לא נכון. וחבל שיש אנשים שתופסים את זה כך. הקב"ה מתנהג איתנו בהסתר פנים עכשיו והוא לא מדבר ישירות עם אף אחד. לא עם אדמור"ים לא עם ר' נחמן מברסלב ולא עם ר' נתן. לא כל מה שרוצים ומבקשים מקבלים. אני מתפללת כבר איזה חודש המון על מישהי שתזכה לרפואה שלימה והיא נפטרה היום - יהי זכרה ברוך.

למעלה