סע לשלום, המפתחות בפנים.
ואגב, מענק קליטה שקיבלת - תשקול להחזיר ביציאה מהארץ - הוא מומן מכספי משלם המיסים הישראל.
וואוו, אתה כול-כך קרתני ועלוב, אתה לא מבין שאתה רק מחזק את אנשים כמוני בהחלטה שלהם לעזוב(ואני מכיר כאלה כבר לא עשרות, אלה מאות, כבר לא נדבר על אלה שעזבו בשנה-שנתיים האחרונות)!
על מה מתבססים דבריך, מי אתה?
קודם אשלים מעט על עצמי ואענה לך, בזה נסיים את הטירלול האוטופיסטי.
שים לב, כי אני לא מעליב ולא משפיל כאן אף אחד. כל אחד ילך בדרכו.
עליתי לכאן ב-1993.
התחלתי לעבוד בעבודה הקבועה החל מ-1994.
ב-8 שנים הראשונות לא לקחתי אפילו יום חופש אחד, רק עבדתי ולמדתי אחרי העבודה, על-מנת להתקדם ליעדים שהצבתי לעצמי.
11 שנים האחרונות -- אני מנהל מחלקה בחברה ענקית, אשתי מעצבת אופנה,-- אנו שילמנו ומשלמים מיסים בסדר גודל מעל הממוצע.
(על מה אתה מפנטז, על איזה "החזרים", עבור מי???)
שירתתי בצה"ל, לא משהו מיוחד, השתחררתי כרב-סמל.
למה נתקלת בי בפורום הזה, דווקא???
החל מ-1996 התחלתי להשקיע, החל מ-2001 התחלתי לסחור בשוק ההון באופן אקטיבי וכך עושה עד היום.
25% מס שאני משלם מרווחי ההון, 15-25% מהריבית של אג"חים -- כל זה מעבר ובנוסף לניכוי המס מהמשכורת.
אני חושב ויודע שהחזרתי את ה"חוב" למדינה(אם בכלל הייתי חייב משהו) בריבית דה ריבית וכבר לפני שלשום.
עכשיו, אני אפרט לך דבר "קטן", על-מנת שלא תראה כזה טיפש ועלוב כזה בעתיד,-- בהקשר ל"מענקים" של שנות ה-90 עבור עולים חדשים מרוסיה.
(כ-15 אלף שקל למשפחה במשך שנה ראשונה -- שמיום הראשון נזלו יום-יום למכולת של דודו וחודש בחודשו עבור דמי שכירות לאיזה פיני או חזי)
אתה, בוודאי לא יודע על זה, אז תדע.
העלייה לישראל
בלבד החלה משנת 1988 -- זה היה ממש פרי פיתוח(קומבינה) ישראלי -- מר' יעקוב קדמי(מנכ"ל של סוכנות הביון "נתיב" דאז) בנה תכנית "מהפכנית" עבור רה"מ דאז בשם יצחק שמיר(מקווה שאתה מכיר את השמות).
שמיר בהתלהבות רבה קיבל את התכנית ועל בסיסה הציג דרישות לרונלד רייגן.
במה היה המדובר???
1)ע"י דרישת ממשלת ישראל אל ממשל אמריקאי, ארה"ב הפסיקה באופן מוחלט הגירה של יהודי ברה"מ לארה"ב(עם ויזה מישראל)
(עד 1988 כל יהודי מברה"מ שקיבל ויזה מישראל היה מקבל אישור הגירה לארה"ב בווינה[אוסטריה] או בלדיספולי[איטליה])
2)כתוצאה מכך הוחלט, כי המהגרים, החל מספטמבר 1989, יקלטו בישראל בלבד ואין להם יותר זכות להתקבל כמהגרים בארה"ב.
3)בתמורה(!!!) -- ישראל תקבל כל שנה מארה"ב כ-4 מיליארד דולר עבור תכנית ההגירה, עד שנת 1993.
4)כול ה-"מענקים" שולמו מהכסף אמריקאי בלבד, לישראל לא הייתה דאז יכולת פיננסית לקלוט את העלייה.
אם סעיף (1) לא היה מתקבל ע"י נשיא רייגן, 95-98% מן היהודים מברה"מ היו עוברים לארה"ב לאחר הנפילה הסופית של מסך הברזל,--
מה אתה היית עושה, מה הייתם עושים כולכם כאן משנות ה-90 בלעדינו, בלי העלייה הרוסית שהתחוללה וגרמה לכזאת תנופה והנפה לישראל החל מ-1989???
על המשיחיות הקומוניסטית והציונית; על עוינות הקומוניזם לציונות; על התלהבותו של בן-גוריון מברית המועצות; על מאמציהן של רוסיה וברית המועצות לחדור למזרח התיכון; על תרומתו של סטלין להקמתה של מדינת ישראל, שבלעדיה ספק אם המדינה הייתה קמה
www.news1.co.il
כיצד סייעה ברית המועצות של סטלין ליצור את ישראל
נ.ב.
היה גם "סיפור" קנדי.
קנדה הייתה מקבלת את כולם, כול מי רק חצה את גבולותיה מישראל וביקש מקלט כמהגר עד 1996.
ישראל עשתה רעש אדיר דיפלומטי והדלת הקנדית נסגרה למהגרים המבקשים מקלט.
היה גם "סיפור" גרמני.
במקביל לעלייה לישראל באמצע שנות ה-90, גרמניה פתחה תכנית הגירה ליהודים מברה"מ בלבד.
מה התכנית?
להגדיל כמות היהודים בגרמניה לפחות עד לכמות שהייתה במדינה לפני השואה.
ישראל גרמה לסכסוך דיפלומטי עם גרמניה ושלחה נוטה ההתנגדות למשרד החוץ וממשלת גרמניה.
למה?
כי היהודים מברה"מ, בהמוניהם, החלו לחזור לרוסיה מישראל ולהיכנס לתכנית ההגירה הגרמנית.
הסכסוך הסתיים רק לאחר שגרמניה אסרה על כול יהודי שרק ביקר בישראל
(ישראל מסרה את כול הנתונים למשרד הפנים הגרמני ודאגה להקים בסיס נתונים משותף עם הגרמנים), -- להיכנס לתכנית ההגירה שלה...