לקראת פשרה ברפורמה המשפטית?

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

tby1

Active member
אני חושב שהשוק מתחיל להפנים שהממשלה עושה הצגה בעניין עילת הסבירות.

הנוסח שהקואליציה מבקשת להעביר לא זכה לתמיכה של משפטן רציני אחד שהגיע לוועדה.

לדעתי אפילו רוטמן לא חושב שהממשלה והשרים בממשלת מעבר צרכים להיות מוגנים בהחלטותיהם מבית המשפט בעניין סבירות החלטותיהם, לא מאפשרים ליועץ המשפטי של משרד הביטחון ולפצ"ר להביע דעה בוועדת חוק ומשפט , מסרבים להכניס את החובה של הממשלה / שרים לנהוג בסבירות ועוד ועוד.

נראה הממשלה רוצה להעביר חוק מופרח לחלוטין כך שבוודאות יפסל בבג"ץ ואז יבכו לבייס "אכלו לי שתו לי" הבג"צ הנוראי הזה.

השוק רואה זאת ומבין שהכל רעש וצילצולים למען שמירת הקואליציה

חבל שבדרך החברה והצבא נקרעים.

tby1

Active member
אני לא "סוחר". אני משקיע.

אם הכל הצגה לשמירת הקואליציה, הטרלול ימשיך עד נפילת הממשלה. זה אומר עד אז המשך מאניה דיפרסיה בשווקים עפ"י כותרות העיתונים עד שהציבור יבין שהכל הצגה - מאות אלפי המפגינים חושבים בינתיים אחרת אך נראה לי שבלי ההפגנות הממשלה הייתה עושה מאמץ להעביר משהו שיעבור בבג"צ כך שאנו במילכוד 22 - כל זמן שיש התנגדות ציבורית רחבה, הממשלה עושה הצגה לבייס, ההתנגדות תחדל כי יבינו שמדובר בהצגה, המשלה תנסה להעביר חוקים קצת פחות מטורללים אז תחזור ההתנגדות

לי נוח באג"ח בסיכון לקבל תשואה של 1% לחודש ויותר ומניות שלדעתי זולות ולאט לאט אגדיל את מרכיב המניות, קשה להתחרות עם +12% בשנה באג"ח . הפריצה במניות תבוא כנראה רק בנפול הממשלה

deltaZer0

Active member
אני לא "סוחר". אני משקיע.

לי נוח באג"ח בסיכון לקבל תשואה של 1% לחודש ויותר ומניות שלדעתי זולות ולאט לאט אגדיל את מרכיב המניות, קשה להתחרות עם +12% בשנה באג"ח . הפריצה במניות תבוא כנראה רק בנפול הממשלה

לטעמי, אתה מאוד אופטימי, מבחינת אקלים הפיננסי, סביבת המאקרו הישראלית וכול מה שמשתמע מכך בנוגע לסיכוני שוק החוב המקומי ושוק ההון.
הנזק שכבר נגרם הינו בלתי-הפיך ו"עוד ידו נטויה".

בכול אופן, בהצלחה שיהיה.

Reem88

Well-known member
לי נוח באג"ח בסיכון לקבל תשואה של 1% לחודש ויותר ומניות שלדעתי זולות ולאט לאט אגדיל את מרכיב המניות, קשה להתחרות עם +12% בשנה באג"ח
נשמח לקבל דוגמאות לאגחים כאלה היום :)

dw

Well-known member
מנהל
אני חושב שהשוק מתחיל להפנים שהממשלה עושה הצגה בעניין עילת הסבירות.

הנוסח שהקואליציה מבקשת להעביר לא זכה לתמיכה של משפטן רציני אחד שהגיע לוועדה.

לדעתי אפילו רוטמן לא חושב שהממשלה והשרים בממשלת מעבר צרכים להיות מוגנים בהחלטותיהם מבית המשפט בעניין סבירות החלטותיהם, לא מאפשרים ליועץ המשפטי של משרד הביטחון ולפצ"ר להביע דעה בוועדת חוק ומשפט , מסרבים להכניס את החובה של הממשלה / שרים לנהוג בסבירות ועוד ועוד.

נראה הממשלה רוצה להעביר חוק מופרח לחלוטין כך שבוודאות יפסל בבג"ץ ואז יבכו לבייס "אכלו לי שתו לי" הבג"צ הנוראי הזה.

השוק רואה זאת ומבין שהכל רעש וצילצולים למען שמירת הקואליציה

חבל שבדרך החברה והצבא נקרעים.
ראה גם פוסט על האגחים הארוכים. 3.8% שיקלי בלבד על אגח ל 20 שנה???
מה זה האופטימיות הזו? נתניהו, לפיד וגנץ הולכים לשיר קומביה סביב המדורה? :p

deltaZer0

Active member

deltaZer0

Active member
1689616387235.png

זה יהיה ZOO אמיתי.
מקווה כי השב"כ ידע לאלף אותו(את כול ה-ZOO).

1692720711224.png

נערך לאחרונה ב:

tby1

Active member
מידיעות אחרונות:
יובל אלבשן, פרופ' למשפטים שהיה מעורב בניסוח פשרה סביב החקיקה כבר מתחילתה ציין כי המגעים מתקיימים "בדרגים הגבוהים", והוסיף: "המגעים נמשכו גם אתמול בערב. אין לי כלים להגיד אם אפשר להיות אופטימיים או לא. ההצעה הנוכחית היא לא טובה נקודה. היא יצאה קיצונית מאוד. אני יודע שרוטמן ולוין חושבים שהיא הצעה טובה, אבל נדמה לי שהם בודדים. אני אומר את זה באחריות - הם היו מוכנים לסגת מהנוסח לו הייתה הסכמה עם הצד השני. הם מוכנים לפשרות, ועכשיו השאלה אם הצד השני ירים תרומה קטנה בעצם הלגיטימציה לשינוי".

המטורללים רוצים להעביר משהו שחוץ מהם אף אחד לא מסכים שזה סביר. יש הבנה שכך זה יפסל בבג"צ. אז עכשיו צריך סולם לרדת . במקום לקיים דיון נורמלי, מקצועי , רציני עם טובי המומחים באופן שקוף לציבור בוועדת חוקה חוק ומשפט (הדיונים משודרים) ולהגיע להסכמה אפילו של חלק מהאופזיציה רוטמן ניהל "וועדת ראווה" לתוצאה ידועה מראש. עכשיו עושים "מגעים" בחושך.

כתבתי ביום ראשון כי אפילו רוטמן לא חושב שהממשלה והשרים בממשלת מעבר צרכים להיות מוגנים בהחלטותיהם מבית המשפט בעניין סבירות החלטותיהם וביום שני הוא כבר היה מוכן להכניס מגבלה זו תמורת "וויתור" על הדיון בהסתייגויות. פשוט התנהלות מופקרת של שוק ע"ח אזרחי ישראל.

ככה לא משנים מערכת משפט במדינה נורמלית, ככה לא מחוקקים , ככה לא מנהלים מדינה.

dw

Well-known member
מנהל
מידיעות אחרונות:
יובל אלבשן, פרופ' למשפטים שהיה מעורב בניסוח פשרה סביב החקיקה כבר מתחילתה ציין כי המגעים מתקיימים "בדרגים הגבוהים", והוסיף: "המגעים נמשכו גם אתמול בערב. אין לי כלים להגיד אם אפשר להיות אופטימיים או לא. ההצעה הנוכחית היא לא טובה נקודה. היא יצאה קיצונית מאוד. אני יודע שרוטמן ולוין חושבים שהיא הצעה טובה, אבל נדמה לי שהם בודדים. אני אומר את זה באחריות - הם היו מוכנים לסגת מהנוסח לו הייתה הסכמה עם הצד השני. הם מוכנים לפשרות, ועכשיו השאלה אם הצד השני ירים תרומה קטנה בעצם הלגיטימציה לשינוי".

המטורללים רוצים להעביר משהו שחוץ מהם אף אחד לא מסכים שזה סביר. יש הבנה שכך זה יפסל בבג"צ. אז עכשיו צריך סולם לרדת . במקום לקיים דיון נורמלי, מקצועי , רציני עם טובי המומחים באופן שקוף לציבור בוועדת חוקה חוק ומשפט (הדיונים משודרים) ולהגיע להסכמה אפילו של חלק מהאופזיציה רוטמן ניהל "וועדת ראווה" לתוצאה ידועה מראש. עכשיו עושים "מגעים" בחושך.

כתבתי ביום ראשון כי אפילו רוטמן לא חושב שהממשלה והשרים בממשלת מעבר צרכים להיות מוגנים בהחלטותיהם מבית המשפט בעניין סבירות החלטותיהם וביום שני הוא כבר היה מוכן להכניס מגבלה זו תמורת "וויתור" על הדיון בהסתייגויות. פשוט התנהלות מופקרת של שוק ע"ח אזרחי ישראל.

ככה לא משנים מערכת משפט במדינה נורמלית, ככה לא מחוקקים , ככה לא מנהלים מדינה.
הרפורמה במערכת המשפט: הפשרה המסתמנת בצמצום עילת הסבירות | חדשות מעריב (maariv.co.il)

tby1

Active member
נמצא פתרון לעניין הדמוגרפי.

תיקון חוק יסוד שיאפשר בבחירות 2 קולות למי ששרת בצבא ו- 3 למי שעדיין בשרות מילואים פעיל.

החקיקה תשוריין כך שלא ניתן יהיה לשנותה.

jsphs

Well-known member
נמצא פתרון לעניין הדמוגרפי.

תיקון חוק יסוד שיאפשר בבחירות 2 קולות למי ששרת בצבא ו- 3 למי שעדיין בשרות מילואים פעיל.

החקיקה תשוריין כך שלא ניתן יהיה לשנותה.
בבקשה תגיש הצעת חוק.

בשם המנדטים של מר"ץ שלא עברו את אחוז החסימה :) או בשם מפלגת "האבודה" ? וכבר 40 שנה על כל מת מצביע "מערך" נולדים שלושה מצביעי מח"ל

אל תשכח, שרב הצבא הלוחם הוא אנשי ימין.

גם אם יעשה את המעשה מאוד לא דמוקרטי שאתה מציע. הימין יביס אתכם.

אל תשכח שעל כל טיס שחלקם אנשי ימין יש כמה עשרות אנשי מג"ב וחי"ר - ואלא רב המשרתים במילואים לפעמים 20 שנה.

שירתתי קרוב ל- 20 שנים במילואים. ביחידות השדה, באופן מובהק יש רב לימין.

רבים מאוד מהלשעברים שכבר 30 שנים לא קוראים להם למלואים כי הם בני 60 ומעלה חיים את העולם של שנות ה- 60 בישראל. עולם שאינו עוד.

tby1

Active member
אה כנראה עוד מהאחרונים שלא מבין שזה בכלל לא עניין של שמאל ימין אלא של עובדים ומשרתים מול בטלנים ומשיחיים.

לבטלנים אין אג'נדה מדינית אלא אג'נדה כלכלית שמאלית קיצונית - מדינה סוציאליסטית המספקת רשת ביטחון רחבה ביותר למי שלא יכול / רוצה לעבוד. הדגש הוא על מי שלא רוצה לשרת או לעבוד. ולגבי האג'נדה המשפטית - הם עצמם אומרים שחוץ ממה שקשור אליהם, הם בכלל מעדיפים מדינת הלכה

המשיחיים רוצים מהפרת עד החידקל אבל שהעובדים והמשרתים ישלמו- בכסף ובדם, מה שנקרא - חמורו של משיח. ועל הדרך כמובן שמדינת הלכה עדיפה.

יכול להיות שאתה אחד מהם , אבל אם לא תשאל עצמך מה בדיוק מייצג "הימין" היום? מה המטרה שלו? היכן רואה המדינה עוד 30 שנה?

ומדוע המעשה לא דמוקרטי? הכנסת תשנה חוק יסוד , זכותה. יש לה רוב.

ואם המשאלים יראו שזה לא יספיק, יתנו עוד קול למי שמשלם מס הכנסה שנתי של לפחות 20 אש"ח ואם זה לא יעזור, שארץ המוצא של האב הוא אירופה .

אגב , יש לזה תקדים.

בבחירות הראשונות למוסדות הלאומיים החרדים לא הסכימו לתת זכות הצבעה לנשים. הדברים התגלגלו בסוף שהצבעת גבר חרדי תיחשב כשתי קולות. מזל שהם מאז התפתחו, אבל התקדים נוצר

נערך לאחרונה ב:
בצל הרפורמה המשפטית השוק הישראלי נסחר בירידות תקופה אל מול שאר בורסות אירופה וארה״ב, מתי לדעתכם יהיה הזמן הנכון להתבונן על השקעה בשוק הישראלי?
לאיזה אירוע אתם מחכים שיתן לך את האישור מבחינתכם שזה הזמן?

למעלה