בכייה לדורות!
בכייה לדורות מבחינת שימור אתרים ישנים - שכונה בהחלט יכולה להחשב לאתר. אולי לא כל מבנה מתפורר אבל באופן כללי חבל ששכונות כאלה נעלמות לעד. אני מוצא שזו התנהגות ישראלית אגרסיבית כלפי ההסטוריה של המקום, הנוף והאורבניסטיקה של יפו. אני לא משוחח כאן על ערבים או יהודים. חיו בה כאלה וכאלה. יש לי חבר שחי ביפו, יהודי, בבית מאוד ישן שבמקום להרוס אותו צריכים לעזור לו לשפץ אותו או לחלופין להכריח את היורשים או הקונים החדשים אחריו (שיבדל לחיים ארוכים) לשפץ אותו. הפתרון של זבנג וגמרנו ויש לנו עוד גורד שחקים - זה פתרון לארבעים שנים. למי שהרוויח. אחר כך מתחילה הבכיה לדורות. אני מבין שהחלק ההומאני לא פשוט. יש אנשים שיש להם ממש חירבה. יש אחרים שהם לא רוצים לשפץ. נוספים שלא יכולים. אחרים, פרטיים במדינה דמוקראטית שרוצים למכור בכסף טוב (יום "אדמה" יום "שמדמה") ועוד מינים ואחרים. כלומר הממסד נתקל בבעיות סבוכות. אני לא בטוח שהבעיה כאן היא נאציונאליסטית-גזענית של טראנספר או טיהור של מישהו. אם גברת גולדשטיין, רומניה שחיה ביפו מ 1949והיא היום בת כמעט שמונים ומציעים לה המון כסף עבור בית - אני מבין שהיא תמכור ותתקפל לבית אבות נוח או לדירה נאה בבנין חדש. אני חושב שצריך להמצא פיתרון אורבניסטי (!) למבנים שהם ההסטוריה, בסופו של כולנו! לא לאנשים. אני אומר דברים קשים. אני יודע. אבל פתרון לשכונה הוא גם פיתרון לאנשים שחיים בה. לעודד לא למכור. לא לעבור. לעודד לשפץ. להעביר חוק עירוני מהיר של "סליחה" על תוספות בנייה (אולי עם קנס קטן - כסף שישמש לשיפוץ!). להרוס רק מה שבאמת מט ליפול ואין בו ערך לשימור (לדאוג לאנשים שחיים בתוכו). תשתיות גינון, עידוד תיירות. לא!!!! לעשירים, חוליגאנים, נובו ריש למינם שמשתלטים על היופי הים תיכוני על המזרח תיכון והלבאנט שיש ביפו שהיא של כל תושביה, של אזרחיה על כל סוגי האני מאמין שלהם - ערבים מוסלמים או נוצרים. יהודים וכל האחרים המכובדים לא פחות. גישת ההגנה צריכה להיות של כולם ביחד. אחרת זה הפרד ומשול!! פסח שמח לנוצרים שבינינו.