לראשונה: תהלוכה לציון יום האדמה תיערך ביפו

לראשונה: תהלוכה לציון יום האדמה תיערך ביפו

כרישי הנדל"ן משתלטים על יפו שהופכת בשנים האחרונות לעיר חונקת יותר ויותר לעניים ומרווחת לעשירים שיושבים מול החוף ונהנים מהאווירה הכפרית שיפו משרה עליהם, את זה אני רואה במו עיניי מדיי יום ויום, וילות ובתי פאר מסביב בניינים מתפוררים, מראה מקומם, מקווה שמפוני כפר שלם יצטרפו למאבק, אולי גם מפוני גוש קטיף ירצו להצטרף,

jwin

New member
בכייה לדורות!

בכייה לדורות מבחינת שימור אתרים ישנים - שכונה בהחלט יכולה להחשב לאתר. אולי לא כל מבנה מתפורר אבל באופן כללי חבל ששכונות כאלה נעלמות לעד. אני מוצא שזו התנהגות ישראלית אגרסיבית כלפי ההסטוריה של המקום, הנוף והאורבניסטיקה של יפו. אני לא משוחח כאן על ערבים או יהודים. חיו בה כאלה וכאלה. יש לי חבר שחי ביפו, יהודי, בבית מאוד ישן שבמקום להרוס אותו צריכים לעזור לו לשפץ אותו או לחלופין להכריח את היורשים או הקונים החדשים אחריו (שיבדל לחיים ארוכים) לשפץ אותו. הפתרון של זבנג וגמרנו ויש לנו עוד גורד שחקים - זה פתרון לארבעים שנים. למי שהרוויח. אחר כך מתחילה הבכיה לדורות. אני מבין שהחלק ההומאני לא פשוט. יש אנשים שיש להם ממש חירבה. יש אחרים שהם לא רוצים לשפץ. נוספים שלא יכולים. אחרים, פרטיים במדינה דמוקראטית שרוצים למכור בכסף טוב (יום "אדמה" יום "שמדמה") ועוד מינים ואחרים. כלומר הממסד נתקל בבעיות סבוכות. אני לא בטוח שהבעיה כאן היא נאציונאליסטית-גזענית של טראנספר או טיהור של מישהו. אם גברת גולדשטיין, רומניה שחיה ביפו מ 1949והיא היום בת כמעט שמונים ומציעים לה המון כסף עבור בית - אני מבין שהיא תמכור ותתקפל לבית אבות נוח או לדירה נאה בבנין חדש. אני חושב שצריך להמצא פיתרון אורבניסטי (!) למבנים שהם ההסטוריה, בסופו של כולנו! לא לאנשים. אני אומר דברים קשים. אני יודע. אבל פתרון לשכונה הוא גם פיתרון לאנשים שחיים בה. לעודד לא למכור. לא לעבור. לעודד לשפץ. להעביר חוק עירוני מהיר של "סליחה" על תוספות בנייה (אולי עם קנס קטן - כסף שישמש לשיפוץ!). להרוס רק מה שבאמת מט ליפול ואין בו ערך לשימור (לדאוג לאנשים שחיים בתוכו). תשתיות גינון, עידוד תיירות. לא!!!! לעשירים, חוליגאנים, נובו ריש למינם שמשתלטים על היופי הים תיכוני על המזרח תיכון והלבאנט שיש ביפו שהיא של כל תושביה, של אזרחיה על כל סוגי האני מאמין שלהם - ערבים מוסלמים או נוצרים. יהודים וכל האחרים המכובדים לא פחות. גישת ההגנה צריכה להיות של כולם ביחד. אחרת זה הפרד ומשול!! פסח שמח לנוצרים שבינינו.

THE WIZARD 55

New member
גם עכו סובלת מאותה בעיה

בעירהעתיקה לא נותנים לאף אחד לשפץ כי הם מעוניינים שימכרו, אבל אף אחד לא ימכור. העיר העתיקה יפהפיה, וכל הכבוד לערבים שם שמסרבים למכור, שימשיכו בשלהם. למרות שלא נותנים להם לשפץ...בושה וחרפה. חגים שמחים לכולם

jwin

New member
חבל מאוד!

שוב, בלא קשר לאוכלוסיה. לו הייתי גר שם ולא היו מרשים לי לשפץ ( לשפץ על פי קריטריונים ולא לפתוח חלון חדש עם "סורגים" לכיוון הרחוב...) - אם לא היו מרשים לי ההיתי פונה לבג"ץ ואחר כך לבית המשפט הבינלאומי באג! חבל על העיר הזאת שבעוד שלושים שנה תראה כמו איזה ביץ' בארצות הברית. גורדי שחקים גורדי שחקים גורדי שחקים!

קשקוש, אף אחד לא מקים שם גורדי שחקים

אך לא מסכימים ל'שיפוץ' שמשמעותו בניית חדרים נוספים על הגג וסגירת מרפסות. חוץ מזה מערכת המושגים שלך על ארה"ב מעוותת ומשובשת לגמרי ונשמעת כמו תעמולה של איזה פראבדה שמאלני. בארה"ב יש המון ערים ועיירות משופצים באופן יפהפה, אם זה בניו אינגלנד או בווירג'יניה או בקליפורניה. השטויות שלך ממש מקוממות.

עכו הערבית: "הרוב אימץ את תורת הבכיינות"

"יש תקציבים, יש אפשרויות ויש זכויות שצריך לקחת. אנחנו לא קורבן. מספיק עם 'דפקו אותי, עשו לי'. הרוב אימץ את תורת הבכיינות. כולם כאן יושבים על נרגילות. האפטיות היא אורח חיים. זה מפחיד אותי". http://www.masa.co.il/popup/save_pda.php?ctype_id=1&cid=1480 אף אחד לא אוסר שום דבר, אבל לא רוצים שכ"א 'ישפץ' באופן שעכו תיראה כמו ג'יבליה או כפר שלם. עכו היא אתר של מורשת תרבות עולמית וצריך לשפץ כך שיישמרו עתיקותיה בצורה מקצועית. אבל לא זה מה שמדריך את תושבי עכו העתיקה שהם בכלל לא עכואים אלא פליטים שבאו מכפרים ומקומות אחרים. יש פה ניגוד אינטרסים. אם בית מוכרז כ'שמור' אז אי אפשר 'לשפץ' אותו כמו שמתחשק לדייר, אלא בהתאם לתוכנית שימור.

THE WIZARD 55

New member
אהרן, לא כך העניין שם

הם מונעים מהם לשפץ, גם את האבן המקורית, או לחדש רק בגלל שהם רוצים לקנות את המקום, המקום הזה שווה הרבה לא תמיד הבכי הוא ללא סיבה

אולי הם לא הבעלים של המקום אלא רק דיירים

ואז זה מובן שלא נותנים להם לשפץ. צריך לבדוק כל מיקרה לגופו.

THE WIZARD 55

New member
אין כמו עכו בלילות..

עכשיו חזרתי מהעיר העתיקה...נסעתי לאכול תורמוס פול בטיילת.. כל קיץ, מידי שישי אני שם..מנהג קבוע, מתה על המקום הזה... ולמה אני מספרת לך את זה
כי בדיוק שוחחנו על זה שם, על כך שמוכנים לשלם לתושבים שם סכומים אגדיים רק בשביל לרכוש את המקום, והם לא מוכנים לעזוב...מקום מדהים... אסור להרוס מקומות כאלה יפים, לטובת בתי מלון או שאר השטויות...

גם אני הייתי מגיע לשם כמעט בכל יום שישי

על אופניים מהקריות... גם כשאני ואשתי היינו סטודנטים, היינו נוסעים לחומוסייה של סעיד ומטיילים בשוק של עכו העתיקה.. אחחחחחחחחחחח... איזה גל של נוסטלגיה הבאת לי עכשיו.. אין כמו המראה של הכרמל בלילה מהמסעדה שעל הטיילת של עכו.

THE WIZARD 55

New member
נו, אז תבואו בשישי

איזה אויר בפרט בלילה, לא אוהבת להסתובב שם בבוקר בשוק, כשהכל עמוס, והריח של הדגים הורג:) יש שם את הטיילת, מידי שישי, עם דוכנים של תורמוס פול, תירס חם,, לא יודעת, אוירה של פעם... אני בד"כ מטיילת אחר כך ליד הסירות, יושבת על הסלעים זה מרגיע, שלווה אמיתית

ויש גם את החומה עם התותחים מימי נפוליאון...

שהייתי מעלה עליה את האופניים ואח"כ מנסה לרדת מבלי לאבד בלמים (מאד תלול!) ווללה, בשישי הזה אני חייב לבקר שם כבר... אבל זה אחרת עכשיו, כשהחיים שלי כבר לא מתנהלים שם בסביבה.........
אני בקושי מספיק לראות את המשפחה שלי, וכבר צריך לחזור למרכז, לעבודה, למירוץ החיים.......... אבל מדי פעם קופצים לטיילת בת"א וליפו העתיקה - גם שם אוירה של פעם, בכיף...

THE WIZARD 55

New member
טיפסתי עליה פעם, מאוד מסוכן

תלול וקשה לרדת... המקום מלוכלך, ולא מטופח, כנראה שהפך לישיבות של סטלנים למינהם... מירוץ החיים, תמיד טוב לקחת חופש ולהנות...לא נקח איתנו שום דבר למעלה...לנוח להנות הכי חשוב עופר אל תשכח

Mishkafofer

New member
לא הבנתי

מה זאת אומרת לא נותנים לשפץ? יש חוק עזר עירוני בעניין?

THE WIZARD 55

New member
כלומר

ממה שאני שמעתי, לחלק אמרו שם שהבית לא מיועד למגורים, ולא נתנו להם לשפץ, אמרו להם למכור.. לחלק אחר, לא נתנים לשפץ את הבית מבחוץ... לא נותנים, רוצים לקנות את המקום מהם...

Mishkafofer

New member
בוא נעשה סדר

זה שיש בורות ואי הבנת חוקים זה דבר אחד, בארץ יש כאלה שפועלים בשיטת מצליח בכל מני שיטות וזה מצליח להם. מדינת ישראל זה לא רצועת עזה שצריך אישור של ראש חמולה כלשהי. אני משער שאם אנשים לא יכולים לשפץ יש מניעה חוקית, אני יכול לנחש שיתכן שהבתים מיועדים להריסה ואי אפשר לשפץ אותם. אין דבר כזה לא נותנים, בוא לא נדבר עם "הם" כאילו שיש קבוצה מסתורית כמו המאפיה, אם יש בעיה לשפץ מדובר במניע חוקית ואת זה אפשר להגן בבית משפט, לא צריך להרים ידיים באוויר ולאומר הכל מאללה ונגמר הסיפור.

למעלה