לראשונה: תהלוכה לציון יום האדמה תיערך ביפו

THE WIZARD 55

New member
טוב

אני לא מעורה ממש בנושא, אני כתבתי ממה ששמעתי מאנשים.. הם אומרים שלא נותנים להם לשפץ, ומציעים להם לקנות מהם את הבתים. אני יכולה קצת לחקור בנושא עבורך, וגם בשבילי ואז להעלות תשובות מדוייקות יותר.

Mishkafofer

New member
תבדקי

אני מציע שתבדקי את הנושא, כי זה נשאר בחלל האוויר ואיזה בדיוק מסקנות נסיק? פה זה לא סוריה, לא צריך אישור פקיד מפלגת בעת' כדי לנשום. אני חושב שיש בעיה של מודעות לחוקים ולזכויות, קרוב לוודאי האנשים שם בבעיה משפטית אמיתית. כמובן שהחוקים במדינת ישראל כתובים בעברית וכך גם הרבה ניירת, בגלל זה יש עניין חשוב בתרגום אתרי אינטרנט של הממשלה לערבית וכו', אבל להסיק שהאנשים לא יכולים לשפץ כי מישהו אמר להם שזה אסור בלי בסיס חוקי, זה נשמע שיטת מצליח.

THE WIZARD 55

New member
בוא נגיד שהאמנתי

להם כי אני יודעת שכשהממשלה רוצה להערים קשיים היא מצליחה. מנסיון שלנו. אנחנו כבר שנים במשפטים בגלל חלקות אדמה, שלא אכנס לזה.. אז כן, הם יכולים להערים קשיים, ויש אנשים שאין להם את הזמן, הכוחות והכסף למשפטים והתרוצצויוץ

shm490

New member
הבעיה כמו תמיד , במקום מאבק צודק על האופי

המיוחד של הנמל העתיק בעולם ושיפוץ השכונות ושימורן הופכים את זה למאבק פוליטי עדתי , ופה במקום לאחד את הכוחות עם ערבים ויהודים (למען מטרה ראויה של שימור ותיקון ) יש הפגנה פוליטית שלא תביא דבר רק לקיצוניות בשני הצדדים .

jwin

New member
שגעון של מדינה!

רק כוח הזרוע! הרסו גם חלקים לא קטנים של תל אביב - מה שנחשב בעולם "העיר הלבנה". לישראל זה הגיע באחור של כמעט עשרים שנים. בכל המקומות שאני מטייל בהם - בכל מקום משמרים. רק אצלינו השגעון של "נלבישך שמלת בטון ומלט"! בליסבון ראיתי דברים מטים ליפול, מעץ, שהיה בהם יופי ופולקלור נהדרים והיה מדהים (ומרגש) לראות איך צובעים ומטפלים כל שנה ומתקנים את מה שצריך. רחובות של בתי עץ. אבל אנחנו נהיה אמריקה. גם נסיכות מונטה קרלו היא אמריקה ונעלמו לעד מבנים של ליברטי יפיפיים! ויגיע הזמן שבמקום נוזל המוח יהיה גם לנו נוזל קוקה קולה בשכל. אני מקווה שלא תתחולל כאן סופה משוגעת של "עלייהום" מזרח ים תיכוני אלא שהכוחות יתאחדו לאמור "לא" להרס, לאמור "כן" לשימור בלי קשר לגוונים של אוכלוסיה! אנחנו צריכים לדבר על שימור עיר - על עזרה לדיירים מכל צבע מין ודת שהיא! פסחא נעימה. יהודה.

asparagos

New member
../images/Emo45.gif סבבה, לך להפגנה

ותצעד כתף אל כתף עם אנשים שמניפים דגלי אש"פ וצועקים "ברוח בדם ..." המטרה של ההפגנה היא לא שימור אתרים ולא בתיח

jwin

New member
אני מבין

אני מבין מתוך הקישור ("יום האדמה") שהכוונה היא "גם" שונה. למה אתם לא קוראים לפני שאתם עונים באגרסיה? כתבתי בדברי "אדמה"- "שמדמה" - לא?! כלומר אני מעלה על נס את הצורך להתרכז בבעיה של שימור, לעזרה לתושבים ואני מתריע משימוש לצרכים "נציונאליסטיים או של טראנספר" למינו. כתבתי ככה! אני לא רוצה לצעוד עם מי שמניף דגל אשף או ברוח ודם. בדיוק כמו שאני לא ליברמן או רחבעם זאבי. אני משתדל להיות ההגיון ולהיות מעורה בפורום שאולי, תוך כדי שיחה, אפשר לפחות להשמיע את הדעות השונות ואולי לשפר את הקומוניקציה בין הקצבות. תשובה כמו שלך אלי - מה גם ששנינו, כמו שאני מבין - שייכים לחברה הישראלית יהודית, אינה מעודדת את הפוטנציאל הטמון בפורום משולב (ואנונימי...) מסוג זה. וחבל. אז אל תשלח אותי להפגין בעד דברים שלא אמרתי. זה יכול להעליב אותי. אני אומר - להפגין ביחד בעבור דברים אחרים בנושא בלא קשר ליום אדמה של זה או אחר. לא זה צריך להיות הנושא. נדמה לי שהייתי ברור. פורים שמח לך. יהודה.

asparagos

New member
אני תומך בשימור שכונות עם אופי ומורשת

ייחודיים, ויש כמה שכונות כאלה בת"א שהעיריה דוקא כן שיפצה והכריזה עליהם בניינים שאסור לשנות את אופיים (טיילתי בשכונות כאלה). הבעיה היא שזה בכלל לא מה שמי שעומד מאחורי יום האדמה רוצה. זה בכלל לא מעניין אותם, ורצוי שתבין ותפנים את זה, "שימור אתרים" מנוצל באופן ציני ע"י מי שעומד מאחורי ההפגנה. כל מה שהם רוצים זה עוד קצת הון פוליטי, לעשות קצת רעש, לצעוק "גזענות" וללכת הביתה מבסוטים.

shm490

New member
אם זה לא היה מפגן פוליטי

כל מה שאתה אומר נכון . ראיתי מה עשו בורשה בפולין , עיר שהנרסה עד יסוד ע"י הגרמנים והקימו שם שיחזור אמיתי של כל העיר העתיקה, יפיפה . יפו ונמל והשכונות סביב יכלו להיות אתר תירות ומגורים יפה אם היו משמרים אותו ואת אופיו אך זה צריך להעשות בהסכמת כל הנוגעים בדבר ולא כמפגן פוליטי נגד המדינה כי בו אני למשל לא אשתתף וגם לא יהודים רבים . יש לעירית ת"א הרבה מה להגיד בדבר

ינשוף4

New member
../images/Emo45.gif צודק

שלטון מושחת (במקרה זה- בעלי-תפקידים בעיריה) מסייע לבעלי-הון מקורבים להשתלט על נכסי ציבור. ובדיוק מה שהוא צריך- הפגנה אנטי-ישראלית של ועדת המעקב. לסייע לו להכשיר השחיתות בעיני מרבית הציבור...

ksimeroni

New member
ושוב הציונים

מביעים את גזענותם ויהירותם על גבי האדמה הזאת הם בסך הכל דבקים במשימה של הרצל - להוות חיץ של אירופה אל מול המזרח התיכון או משימתו של בן גוריון - "עלינו להלחם עד חורמה ברוח הלבנט.." זה רק עוד נדבך ב"לחימה" הזאת לא מתאים נוף ערבי מקומי כלשהו במדינה אירופאית "נאורה".... במדינה שלהם צריכים להיות גורדי שחקים, לא בתי קרקע יפיפיים שהאדריכלים המקובעים של המדינה הזאת כבר לא יודעים לבנות... אני לא מבינה על מה אנשים פה מתפלאים, תקראו את משנתם של הציונים ותראו שהייתם צריכים לחזות את העתיד כבר מזמן. המטרה של אלו היא להרוס פה כל חלקה ערבית ולהחדיר אירופיזציה לכל חור באיזור מגוריי קיימת גבעה מדהימה ביופייה, מיוערת, שבין כל פיתוליה קבור שייח', שייח' עלי, משחר ילדותנו היינו מגיעים אל אחוזת הקבר הזאת בלילות ובימים, ומכלים שם את זמננו הרב במילוי נשמותינו בשלווה הרבה השוררת שם בכל עת... עד שהגיעו לפה מפוני גוש קטיף. עכשיו, זה לא שיש לי בעיה עם מפוני הגוש, אבל למה להרוס לי את הילדות?! למה להחליט ביום אחד ששיח' עלי שינה את שמו ל"גד", ומהיום עלינו להגיד - "... בואו נלך להנפש ב"גבעת גד"...." - נראה להם?! מי זה גד בכלל? הרי עלי קבור שם שנים! אז אני אמשיך לקרוא למקום "שייח' עלי", סביר להניח שגם את ילדי אני אלמד ששם זה "שייח' עלי", למורת רוחם של קברניטי המדינה הציונית, אבל הנכדים שלי כבר לא יקראו לו ככה, מה שהם יכירו זה "גבעת גד", כאילו מישהו אחר, יהודי, קבור שם. ככה מעלימים הסטוריה ומחליפים אותה באחרת, זה תהליך של שנים, אבל בסוף זה מוטמע בחברה.

מה הקשר לציונות ולגזענות? זה קטע כלכלי נטו

אפשר לשנוא אותו, אני גם שונא אותו, אני שונא את בניית גורדי השחקים לא פחות ממך, גם אני מעדיף בתי קרקע יפייפיים אך אני יודע איפה אני חי ויודע שאי אפשר שהכל יהיה בתי קרקע יפייפיים, יהיו גם גורדי שחקים, השאלה היא רק כמה ואיפה. אבל אין כאן שום קשר לא ל"ציונים" ולא לגזענות. וזה שרוצים שישראל תהיה מדינה עם זיקה אירופאית, גם בזה אין שום גזענות, זה לגיטימי לחלוטין. צאי מזה, אנחנו לא רוצים ואנחנו גם לא מדינה מזרח תיכונית נכשלת, אנחנו מעצמת היי טק, מדינה מפותחת ומתקדמת, אין שום בעיה עם השפעות מזרח תיכוניות, הן כאן בין אם אנחנו רוצים או לא, אנחנו לא חיים בבועה, אך אין מה לעשות, אנחנו מדינה מערבית ואין שום דבר רע בזה ואם מישהו מרגיש שהתרבות שלו נפגעת מזה שזה הציביון שהמדינה אימצה לה ושואפת לה - הבעיה היא שלו.

ksimeroni

New member
אני מנסה להבין אותך

ולא מצליחה... מה לעזאזל לגיטימי ברצון הציוני שלישראל תהיה זיקה אירופאית?!? יעני, מה קשורה לפה אירופה? למה לרצות להיות חלק מהעולם שחיסל בהנאה 6 מליון יהודים ועוד עמים "נחותנים" ממנו? למה פשוט לא להיות מדינת ישראל, על כל המשתמע מכך, מדינה של יהודים, לא מדינה של אירופאים!

אנחנו לא אירופאים אומנם אך יש כאן ציבור, מאד

גדול בקרב היהודים שהוא בתרבותו אירופאי הוא שואב מאירופה או בכלל מהמערב, המדינה כנ"ל, אנחנו גיאוגרפית במזרח התיכון אך אנחנו לא חלק ממנו, לפחות לא חלק אינטגרלי, אין לנו נפט, אצל רובינו הערבית אינה שפתינו הראשונה, אנחנו לא חלק מהעולם הערבי, הוא יגיד לך בעצמו, האינטרסים שלנו - במערב, אנחנו מעצמת היי טק, זה גם קשור למערב, אנחנו דמוקרטיה מערבית לכל דבר, העובדה שיש לנו לאומיות זה בהשפעה אירופאית מובהקת. כן, אנחנו מדינת ישראל, אנחנו עצמאיים ויש לנו זהות משלנו אך הזהות התרבותית שלנו היא סך כל המרכיבים, עוד לא גיבשנו משהו עצמאי לחלוטין, ככה זה אחרי 2000 שנות גלות, אנחנו כולה בבני 60, והציונות כאן היא בת פחות מ130, מדינה מאד מאד צעירה, אז קצת סבלנות. אירופה זה לא רק השואה וזו לא דוגמה מייצגת של האירופאיות, זה נאציזם, דרך אגב העולם הערבי הרג בתוך עצמו במהלך השנים יותר אנשים מאשר הנאצים, אז למה שאני ארצה להיות חלק ממנו, ניתן הרי לומר גם את זה. התרבות שלי היא אירופאית, זה לא שזה טוב יותר או רע יותר, זה מה שאני מכיר, לזה נולדתי, נולדתי לתוך ערכים מערביים, איתם אני מסכים, לא עם כולם, זה לא שאי אפשר ללמוד דברים טובים מתרבויות אחרות, אפשר אך הניסיון הזה להתאים אותנו לגיאוגרפיה הוא באמת ניסיון מעורר רחמים וחסר סיכוי, לא תמיד יש חפיפה הזהות התרבותית למיקום הגיאוגרפי ואנחנו ההוכחה.

ksimeroni

New member
אתה כל הזמן שוכח דבר אחד

זה שאתה נולדת כאירופאי אל תוך תכנים אירופאיים, זה לא אומר שכל מי שחי פה גם נולד כמוך. אתה שוכח שרוב היהודים פה הם יהודי ערב והאיסלאם, ואם אתה מוסיף את יתר הערבים, אז זה בכלל רוב מוחץ! למה אתה חושב שמישהו המליך אותך או את העדה שלך להחליט בשביל היהודים איזה אופי מדיני הם רוצים כאן? מי שמכם לדובר היהודים? מי נתן לכם את היוהרה לכפות עלינו תרבות, מסורת, חיתוך דיבור או צורת מחשבה? אתם פה קומץ יובל, לא רוב! כמו שאמרתי גם קודם אין לאף אחד מאיתנו שום בעיה עם הדמוקרטיה המערבית, אבל מבחינת תרבותית מדינת היהודים לא יכולה להיות אירופה, גם כי רוב היהודים הם לא אירופאים, הם שאבו בדיוק כמוך תכנים מילדות, אבל שלא כמוך, הם שאבו תכנים ערביים, וגם האיזור הזה, על כל מי שחי בו, הוא לא אירופאי אלא ערבי! לאף אחד מהיהודים אין בעיה עם מיזוג או שילוב תרבויות. היחידים שיש להם בעיה עם זה אלו הציונים שלא רוצים להשתלב, אלא להשתלט.

לגבי החלוקה בין היהודים אני בכלל לא בטוח שיש

יותר יהודים ספרדים מיהודים אשכנזים, לגבי הערבים כאן, אומנם הם כאן אבל לא קשורים. דבר נוסף, זה לא עיניין דמוקרטי, המדינה הוקמה על ידי אנשים מסויימים ובהנהגתם והשפעתם נוצרה הזיקה, לכאן או לשם. התרבות כאן היא לא ערבית ומעולם לא היתה, אנחנו נטע זר כאן, גם מבחינה תרבותית ואם את רוצה להתחנף לשכנים שלך סבבה, אני לא רוצה להתחנף לאף אחד, ישראל היא מדינה מערבית, על כל ההשלכות ועם לך לאותו "רוב" יש בעיה עם זה, אתם יכולים לבכות על קיפוח'ח'ח'ח'

ksimeroni

New member
אתה באמת נטע זר

הרי על זה בדיוק הוויכוח אתם הזרים כופים את התרבות הזרה שלכם על בני המקום לנו, בני ערב והאיסלאם, יש תרבות עתיקה משותפת לבני המקום אנחנו לא זרים פה.

למעלה