אנחנו לא אירופאים אומנם אך יש כאן ציבור, מאד
גדול בקרב היהודים שהוא בתרבותו אירופאי הוא שואב מאירופה או בכלל מהמערב, המדינה כנ"ל, אנחנו גיאוגרפית במזרח התיכון אך אנחנו לא חלק ממנו, לפחות לא חלק אינטגרלי, אין לנו נפט, אצל רובינו הערבית אינה שפתינו הראשונה, אנחנו לא חלק מהעולם הערבי, הוא יגיד לך בעצמו, האינטרסים שלנו - במערב, אנחנו מעצמת היי טק, זה גם קשור למערב, אנחנו דמוקרטיה מערבית לכל דבר, העובדה שיש לנו לאומיות זה בהשפעה אירופאית מובהקת. כן, אנחנו מדינת ישראל, אנחנו עצמאיים ויש לנו זהות משלנו אך הזהות התרבותית שלנו היא סך כל המרכיבים, עוד לא גיבשנו משהו עצמאי לחלוטין, ככה זה אחרי 2000 שנות גלות, אנחנו כולה בבני 60, והציונות כאן היא בת פחות מ130, מדינה מאד מאד צעירה, אז קצת סבלנות. אירופה זה לא רק השואה וזו לא דוגמה מייצגת של האירופאיות, זה נאציזם, דרך אגב העולם הערבי הרג בתוך עצמו במהלך השנים יותר אנשים מאשר הנאצים, אז למה שאני ארצה להיות חלק ממנו, ניתן הרי לומר גם את זה. התרבות שלי היא אירופאית, זה לא שזה טוב יותר או רע יותר, זה מה שאני מכיר, לזה נולדתי, נולדתי לתוך ערכים מערביים, איתם אני מסכים, לא עם כולם, זה לא שאי אפשר ללמוד דברים טובים מתרבויות אחרות, אפשר אך הניסיון הזה להתאים אותנו לגיאוגרפיה הוא באמת ניסיון מעורר רחמים וחסר סיכוי, לא תמיד יש חפיפה הזהות התרבותית למיקום הגיאוגרפי ואנחנו ההוכחה.