לשחרר.. מי, מה, למה??

ebi83

New member
לשחרר.. מי, מה, למה??

לאחרונה יצא לי לחשוב קצת על מה גורם לי ובכלל לכולם לשחרר אנשים, להשאיר אותם מאחור ולהתקדם.

אז- מה יגרום לכם לוותר על מישהו בחייכם?

מה יגרום לכם להשקיע להשאיר מישהו?

ובכלל התייחסות לכל עניין השחרור, התהליך, ההחלטה וכל מה שבא לכם

מבטיח לתת התייחסות, אבל אני לא הראשון

ואם כבר לשחרר אז- http://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA

זו הזמנה לחשבון נפש לא קטן, השאלה הזו

בין השאר מפני שבעקבותיה תבוא גם השאלה מה גורם לאנשים לשחרר אותנו בעצמנו ולהתקדם בלעדנו.

מה יגרום לי - או כבר גרם - לוותר על מישהו בחיי?

נדמה לי שיותר מכל, העובדה שאותו אדם לא מקבל את העובדה שאני כבר לא באותו מקום והתקדמתי ממנו, או לפחות השתניתי, ומשתדל להחזיר אותי למקום שבו היה לו יותר נוח איתי. אני לא אוהב כשמתחילים למחזר סיפורים ישנים עלי, במיוחד כשזה בנוכחות אנשים שלא הכירו אותנו באותן שנים.

ככלל, אני לא אוהב אנשים שנתקעו בעבר.

אפשר להוסיף כאן עוד שורה ארוכה של דברים שונים שיכולים להרחיק אותי מאנשים - דעות פוליטיות וחברתיות קיצוניות, רכלנות, קולניות, נטיה להתפרץ לתוך דברי אחרים, שתיינות ועוד ועוד - אבל אלה כבר לא בהכרח רלוונטיים לאנשים שבעבר כן היה איתם קשר קרוב.

זו רק תשובה חלקית, הדברים הראשונים שעלו על דעתי. המשך הדיון ודאי יעלה בדעתי נקודות נוספות.

אגב, למה הכוונה ב''מה יגרום לכם להשקיע להשאיר מישהו?''

ebi83

New member
קודם כל, תשובה מעניינת

ההבנה שאנחנו משתנים, אבל מה שעשינו נשאר... ההחלטה אם להתכחש אליו או פשוט לקטלג אותו כ-אני הישן.

והכוונה היא האם יש אנשים שהם חשובים לך ואתה רוצה שישארו איתך בקשר ובכלל אתה רואה צורך בתחזוק הקשר איתם. אז הלמה הוא מה שמעניין

nataly36

New member
הגדרה מעניינת שלא תמיד תופסת

כי אם ניקח כדוגמא את המשפחה המורחבת שלנו -

אצלי, לשם הדוגמא, יש כמה אחים/גיסים שמתייחסים אליי... כמו המתבגרת שהייתי לפני שלושים שנה! מבחינתם - אני אותה הנערה... זה מרגיז אותי, ולדעתי משקף את העובדה שהם בעצם לא מכירים אותי, אבל האם בשל כך אני נפרדת מהם לגמרי?! - לא . אלה כאמור בני משפחה מורחבת שלי. וישארו כאלה.... אבל זה בהחלט מסביר שיהיה לי מאד קשה להיות בקשר צמוד איתם. אם בכלל.

לגבי חברים - זה בהחלט נכון.
מאד קשה עם חברים שהם "עוד שם" - ולא משנה היכן זה..... אני כבר התקדמתי, וגם לא משנה לאן. .... עצם השינוי שהם לא תופסים/מקבלים/רואים גורם לי להתרחק. אכן.

אצלי אחד הגורמים הוא אם אנשים פוגעים (או מנסים לפגוע. ) מעבירים ביקורת.... מתייחסים לא יפה.... למה אני צריכה את זה??!! כיום, אנשים כאלה - אני פשוט מתרחקת מהם. אומרת יפה שלום , מסתובבת והולכת מבלי להביט אחורה....

האם? כן, למה? לא יודע...

אני שמח שאתה שואל, כמו שאומרים לפעמים בטלויזיה.

יש לי חבר אחד מנתניה עוד מהתקופה שאחרי הצבא - למעשה היינו חבורה של ארבעה, עד ששניים מאיתנו נסעו למרחקים ונשארנו שנינו ואיכשהו עמדה החברות הזו במבחן הזמן והשינויים ששנינו עברנו. ברבות הזמן נעשינו אנשים שונים כל כך ואנחנו תמיד מתפלאים מחדש איך עומדת החברות היפה הזו בשיני הזמן, גם כשעברו כמה שנים טובות בהן לא ממש שמרנו על קשר.

אחד נוסף מהרביעיה חזר ארצה לפני כמה שנים והשתדלנו לחדש ולחזק את הקשר המשולש אבל דווקא איתו, שאיתו לפחות לי יש הרבה יותר מהמשותף, זה לגמרי לא עבד והוא נסע מהארץ חזרה בלי להגיד לנו שלום.

eyalcohen2

New member
על רגל אחת

אני כמעט ולא משחרר אנשים מעברי, אבל זה בעיקר שלי ופחות שלהם.
באופן עקרוני קשה לאנשים להיכנס לחיי ברמה המשמעותית, זאת אומרת שיהיה אנשים ברי משמעות בחיי. ולכן, אלו שכבר נכנסו - צריכים ממש להתאמץ כדי לצאת :)

ebi83

New member
ברוך הבא לקפה הקטן שלנו

איך היית מגדיר את הכניסה והיציאה?

אתה חש קרבה אליהם או שאתה מתחזק פיזית את הקשר עימם?

חצי דקה

New member
אני משחררת מחיי אנשים שמושכים אותי למטה

משתדלת להתחבר רק עם אנשים שדוחפים אותי קדימה.

חצי דקה

New member
האמת שהתחכמתי

האנשים שנשארים בחיים שלי, אלו שאמרתי עליהם שהם מקדמים, הם פשוט לא סטטיים הם כל הזמן משתנים.

shayCn

New member
לשחרר אנשים

מן הסתם,האנשים הלא נכונים כבר ישתחררו ממך בעצמם כך שלא תצטרך לעבוד קשה מדי. :)
תשאיר אנשים באופן טיבעי שהקשר שלך איתם זורם וטוב.
אל תשרוף גשרים,אתה אף פעם לא יודע מתי החברות איתם תסייע לך.

ebi83

New member
ברוך הבא

כאדם שהרבה פעמים עובד על פי חוויה אני מסכים עם האמירה שלך..

אבל יצא לי להחליט לקרר יחסים עם מישהו שלא עשה לי טוב ויצא לי גם להחליט להשקיע בתחזוקת קשר שאמנם עושה לי טוב, אבל היה בסכנת הכחדה..

לא תמיד הקשר מתנתק כי הוא לא טוב או לא מועיל\יעיל. אבל גם לא תמיד קשר רע מתנתק ללא פעולה כזו או אחרת שלך..

ebi83

New member
עכשיו תורי.. כי ההוא- הלך

אז ככה- אני אוותר על מי שפוגע בי או מי שמונע ממני להתקדם. שאר האנשים נוטים לדעוך אלא אם יש סיבה כלשהי לקשר..

אני שומר ואשמור על שלושה סוגים של אנשים- כאלו שפשוט עושים לי טוב וחבל לי לאבד, כאלו שמאתגרים ומעניינים אותי ואת דרך החשיבה שלי ואנשים שנתנו ותרמו לי הרבה ואני חש מחויבות לתחזק את הקשר איתם.

ככלל יש לי נטייה לאבד קשר עם אנשים מתקופות בעברי, ששמתי לב לזה החלטתי לשמר לי קשר עם אנשים המתוארים לעיל. מסתבר שלא באמת מסובך לשמור על קשר.. יותר מסובך להפגש לטובת זה

ebi83

New member
זו לא בושה שיש חברים מיוחדים

גם אם הם לא אמיתיים, או שונים ומשונים

ebi83

New member
והא גם זז רק איתך...

בעייתי שהתנועה היא מקבילה ולא מורכבת יותר

למעלה