marabo
Well-known member
זאת לא הלכה יהודיתלמי שרוצה מדינת הלכה יש את אירן ואפגניסטן.
צאתכם לשלום.
אם תמצא מדינת הלכה יהודית נשקול
לעומת זאת אני מצאתי לכם מדינות חילוניות לחלוטין
זאת לא הלכה יהודיתלמי שרוצה מדינת הלכה יש את אירן ואפגניסטן.
צאתכם לשלום.
אין הבדל.זאת לא הלכה יהודית
אין לך מושג ביהדותאין הבדל.
לך אין.אין לך מושג ביהדות
אתה שומר שבת?לך אין.
קשור למשהו?אתה שומר שבת?
בשביל כל דת החתונה היא בין הזוג לבין האלוהים ולא רק בין בני הזוג, ולכן כל אדם מאמין שמעדיף טקס אזרחי על טקס דתי יורק על האמונה שלו, ולכן ברוב העולם הנוצרי מצאו פשרה לקיים את שני הטקסים!!!אין לך מושג ביהדות
נכון אפילו במדינות שבהן אסור לאישה לחשוף את פניה יש תחבורה ציבורית 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה וגם הטלוויזיה משדרת 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה בכל הערוצים המקומיים.זאת לא הלכה יהודית
רק למען הדיוק, לא קיימת מדינה בה לאישה אסור לחשוף את פניה. גם באיראן, סעודיה ואפגניסטאן אישה לא חייבת לכסות את פניה, מכריחים אותה ללבוש חיג'אב, לא בורקה. סתם שתדע, באיראן הבורקה אסורה, בסעודיה הבורקה בתהליך היעלמות, ובאפגניסטאן רק נשותיהם של אנשי הטליבאן לובשות בורקה.נכון אפילו במדינות שבהן אסור לאישה לחשוף את פניה יש תחבורה ציבורית 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה וגם הטלוויזיה משדרת 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה בכל הערוצים המקומיים.
מנהג המחנה, כשאין משהו ענייני להגיד, מתחילים לשנות מציאות ואת הגדרות היריב (למה הוא צריך להיחשב יריב בכלל?), כי לתקוף את אותן הגדרות מומצאות יותר קל ויותר נוח וניתן לגייס להתקפה כזאת יותר אנשים מתוך פופוליזם זול.למי שרוצה מדינת הלכה יש את אירן ואפגניסטן.
צאתכם לשלום.
אין הרבה מדינות דמוקרטיות . במדינות הדמוקרטיות יש הפרדה בין הדת למדינה.מנהג המחנה, כשאין משהו ענייני להגיד, מתחילים לשנות מציאות ואת הגדרות היריב (למה הוא צריך להיחשב יריב בכלל?), כי לתקוף את אותן הגדרות מומצאות יותר קל ויותר נוח וניתן לגייס להתקפה כזאת יותר אנשים מתוך פופוליזם זול.
קודמך לדיון לא טען בשום מקום ל"מדינת הלכה". הוא טען ובצדק, שאין מדינות רבות בעולם בהן יש הפרדה מלאה בין דת ומדינה ושברוב מדינות העולם גם אם רשמית הן מצהירות על הפרדה, מדובר על נקודה כלשהי על הסקאלה הרחבה מאוד שמתאפשרת בנושא. אתה בחרת להפוך את דבריו ל'אתה רוצה מדינת הלכה', משהו שאף אזרח ישראלי לא רוצה בכלל, לא חובש כיפה ולא גלוי ראש (אם כי צריך כמובן לבחון מה זה אומר בכלל ומה המונח הזה בא להביע מעבר לסיסמא היפה שבו) ואז תוקף את המצאתך שלך.
זה מצחיק כל פעם מחדש .
איש גם לא טען כך. שחר טען (ואישית כתבתי זאת גם לפני כמה ימים), שברוב מדינות העולם אין הפרדה מלאה אלא חלקית בלבד, נקודות על הסקאלה הרחבה שבין "מונופול של אנשי דת על עניינים אזרחיים" לבין "הפרדה מלאה בין דת למדינה".אין הרבה מדינות דמוקרטיות . במדינות הדמוקרטיות יש הפרדה בין הדת למדינה.
אין אף מדינה דמוקרטית בה יש מונופול של אנשי דת על עניינים אזרחיים.
לא יודע מה זה אומר או על מה אתה מדבר.כששר האוצר מנסה לתקן את הכלכלה הישראלית בעזרת "בחוקותי תלכו" אז בהחלט יש חשש מהעניין.
כאמור.אותי זה לא מצחיק.
רוב מדינות העולם לא דמוקרטיות. אני מדבר על דמוקרטיה.איש גם לא טען כך. שחר טען (ואישית כתבתי זאת גם לפני כמה ימים), שברוב מדינות העולם אין הפרדה מלאה אלא חלקית בלבד, נקודות על הסקאלה הרחבה שבין "מונופול של אנשי דת על עניינים אזרחיים" לבין "הפרדה מלאה בין דת למדינה".
אני מצטט את סמוטריץ שר אוצרנו היקר.לא יודע מה זה אומר או על מה אתה מדבר.
כאמור.
נו טוב. יש גבול להזיות שבא לי לרדת אליהן בשעה מוקדמת זו של היום. עמך הסליחה.רוב מדינות העולם לא דמוקרטיות. אני מדבר על דמוקרטיה.
לא אתה לא. אתה אולי עושה את עצמך עושה זאת, אבל אתה לא. בכל מקרה, זכותך כמובן להפגין את בורותך ואת אי-הבנתך את דברי השר הבכיר. אבל עלי לא מוטלת חובה לשתף איתך פעולה בהגחכת עצמך. אשאיר לעצמך להמשיך עם זה כאוות נפשך.אני מצטט את סמוטריץ שר אוצרנו היקר.
תפרש את זה כרצונך.נו טוב. יש גבול להזיות שבא לי לרדת אליהן בשעה מוקדמת זו של היום. עמך הסליחה.
לא אתה לא. אתה אולי עושה את עצמך עושה זאת, אבל אתה לא. בכל מקרה, זכותך כמובן להפגין את בורותך ואת אי-הבנתך את דברי השר הבכיר. אבל עלי לא מוטלת חובה לשתף איתך פעולה בהגחכת עצמך. אשאיר לעצמך להמשיך עם זה כאוות נפשך.
מיצינו
ראית פעם שטר של דולר לאחרונה? מה כתוב שם?אין הרבה מדינות דמוקרטיות . במדינות הדמוקרטיות יש הפרדה בין הדת למדינה.
אין אף מדינה דמוקרטית בה יש מונופול של אנשי דת על עניינים אזרחיים.
כששר האוצר מנסה לתקן את הכלכלה הישראלית בעזרת "בחוקותי תלכו" אז בהחלט יש חשש מהעניין.
אותי זה לא מצחיק.
קשור למשהו? יש לך בעיה כשאתה מקבל דולר?ראית פעם שטר של דולר לאחרונה? מה כתוב שם?
על שטר של דולר ארה"ב מודפס In God we trust אבל זה לא מחייב את הנותן או המקבל לבטוח באלוהים או להאמין בו, זה לא מגביל את הנותן או המקבל בשום דבר! על השקל הישראלי לא מוזכר אלוהים, אך בהתנהלות המדינה יש הרבה מגבלות דתיות, כמו למשל היעדר תחב"ץ בשבת ברוב הערים, לימודי דת גם בבתי ספר ממלכתיים שאינם דתיים, דיני אישות דתיים בלבד, וכו'. במודל האמריקאי מופרדת הדת מהמדינה, ומשפט לא מחייב שמודפס על המטבע האמריקאי לא משנה זאת, במודל הישראלי יש כפייה דתית, וזה ההבדל הגדול והעצום. אין שום הצדקה לחיבור בין דת למדינה בישראל וגם לא בשום מקום אחר.ראית פעם שטר של דולר לאחרונה? מה כתוב שם?
מה כל כך מפריע לכם בכל דבר יהודי ??, לימודי דת גם בבתי ספר ממלכתיים שאינם דתיים,
אין לי בעיה עקרונית עם לימודי יהדות בבית ספר ממלכתי, יש לי בעיה עם העמדה הלא נייטרלית, שמנסה להטיף ליהדות אורתודוקסית בבית ספר ממלכתי במקום ללמד את התוכן כמידע בלבד.מה כל כך מפריע לכם בכל דבר יהודי ??
יש דברים שאני מסכים איתך למשל, נסיעות בשבת .
אבל למה שלא יהיו לימודי יהדות בבית ספר ?
זאת המורשת שלנו .
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.