לשמחת כל הטראנסג'נדרים/יות

אבא גאה

New member
../images/Emo123.gif כן? יש לך?

למה אין לי גם כזו תמונה? אולי בשתי החבילות שעדיין מחכות להישלח - תדחפי גם עותק של התמונה (ותשלחי כבר?) ולגבי השאר.....אנילאיודע - אני אחשוב מחר. תודה לכולם על כל העיצות - אתם נהדרותים.
ואם יש לכם עוד לגיד - תגידו כי אני לומד מכן המון.....

כל מה שנשמע על אושר זה שהוא פשוט

ילד מקסים,פתוח,בעל דמיון ויצירתי. זה לא שאושר קם בבוקר ואומר:אבא היום נלך לקנות שמלה בזארה,יש זארה אצלכם?. זה שהוא יודע ומכיר את גבולות החברה אבל אוהב גם מה שלא בקונזנזוס. המון בנים אוהבים להיות גם נסיכות ממש כמו שהמון בנות אוהבות להיות נסיכים,זה חלק מגיבוש הזהות של הילד היכולת להחליף תפקידים ולהכנס ולצאת מתפקיד מתי שבא לו. אז אם מעט נשמע שאתה דואג ,ממה יש לדאוג? וסבא? אנלא חושבת שצריך להימנע מלבוא לבוש בלבוש שימלתי ,אבל כן לא להגיב בחומרה לדברי הסבא,אושר נראה לי מסוגל להתמודד איתו נהדר,וסבא הוא הקול החברתי שמציב גבול מסויים. זה חשוב. ואיך שאתה נשמע אז אתם פשוט מקסימים

אבא גאה

New member
אילו נושאים אחרים?

על אילו שיקולים אתה מדבר? איך אני יכול לדעת אם "זה נורא חשוב לו" או ש"זה קריטי"???? הילד אוהב שמלות, אין בכך ספק, הוא מת על זה. הוא גם נורא נהנה ללבוש ג'ינס חדש וחולצה עם דובי עליה ואת הסוודר החדש והציבעוני..... מידי פעם הוא מבקש שמלה, אז מה? איך אני יכול להקריא לו מיליון ספרים שהמוטו שלהם הוא :"תהיה מי שאתה ושים זין על הסביבה" ומצד שני להגיד לו שהוא לא יכול לעשות מה שהוא רוצה? ואם אני אומר לילד של"סבא לא נוח עם זה ואנחנו רוצים שהוא ישמח כשאתה בא" האם זה לא מוסיף ערך שיפוטי מאוד??? מה זה אומר? למה לא נוח לו? מה לא בסדר בזה? ואם אבוא בשמלה אז הוא לא ישמח כשאני בא???? אם היו לי תשובות לכך אז אולי היה לי קל יותר להסביר את זה לילד שלי (אותו אני מנסה לגדל בהמון כבוד והערכה לצרכיו ולהחלטותיו).....אבל אין לי תשובות הגיוניות לכך. אין לי.
(איפה נורה גרינברג כשצריך אותה?)

אורי 0

New member
אתה לא יכול לדעת

לזה בדיוק התכוונתי. (ואני לא ממש מכיר את הילד שלך -אולי התלהבתי יותר מדי ואני טועה). אתה גם לא יכול להגן על אושר מפני הביקורת של סבא שלו. הוא כבר מבין שסבא שלו לא אוהב את זה. אתה יכול להגיד לו את זה אולי - אני חושב, אני לא "יודע". פשוט ככה. ואתה גם יכול להגיד לסבא שלו שאושר אוהב שמלות וזהו ושלא יעשה מזה ענין. בענין הספרים - הרי עד עכשיו הגבלתם אותו עם השמלות, לא? אז עם כל הכבוד לספרים, ברור לו מאוד שהדעה של הסובבים חשובה לכם, ושזה לא שאתם חושבים באמת שהוא יכול לשים זין. מה שחשוב באמת (לעניות דעתי כמי שלא עמד אף פעם בסיטואציה כזאת) שהורדתם את ההגבלה הזאת. בקשר לנושאים האחרים - מה שכתבת על כיבוד הגבולות של הילד. - מה שאמא ברווזה כתבה, שיכול להיות נכון או לא, אבל בכל אופן שאולי מדובר כאן גם בענין בין מיילס לאבא שלו, ואולי אפילו בינכם לבין אבא שלו. מריבות כאלה הם בעצם הרבה פעמים מריבות בין הבנים/בנות הבוגרימות לבין הוריהם. ענין של סימון טריטוריה עצמאית וכולי. כשהנכדים הם הנושא של המריבה, לא הסיבה. אבל הכי חשוב שזה שאושר מתחפש לפיה, לא אומר שאתה צריך להתחפש למלאך. כתבתי לך פעם שאם לא צומחות לך כנפיים מהשכמות כנראה שאתה אדם (וטוב שכך, מלאכים לא יכולים לגדל ילדים), ולכן אתה עושה טעויות - ומותר לך. (רק תשים כל יום שקל לפסיכולוג). אבל כאמור, הכל ספקולציות ומחשבות שלי. וקשור קצת בנהמת ליבי. לא מבוסס על נסיון.
אורי

barak001

New member
תיקון מין

המחיר כבד, אבל לפעמים המחיר החלופי כבד יותר. זה עצוב מאד שהחברה לא מקבלת טרנסקסואלים שלא עברו ניתוחים לשינוי מין, לא כל כך חברתית ובעיקר לא משפטית. אם היו מקבלים שינוי מגדר, במקום שינוי מין (למרות שגם זה רק חצי הדרך), היתה פוחתת משמעותית כמות הניתוחים. אבל לפעמים הדיספוריה הגופנית היא זו שמאלצת אדם לבצע ניתוח.

זואיzoe

New member
אבל אפילו הילד הסביר

שזו רק תחפושת! אני לא מבינה למה עושים מזה עניין כל כך גדול! כל הקטע הזה היה בסמוך לחג. גם אנחנו ואחינו הגברים (של היום) ויהלדים (של פעם) הרבה פעמים התחפשו בפורים לאשה ולא רק שלא קיבלו את זה לא יפה מסביב, אלא גם החמיאו על המקוריות וזה היה ממש בסדר! גם בישראל ילדים מאד אוהבים ללכת עם התחפושת גם יום יומיים אחרי החג. אפשר לראות את זה הרבה. אני מאמינה שתחפושת המכשפה תימאס עליו תוך יום יומיים. למיטב הבנתי, הילדון הזה לא הולך לגן (גן?) יום יום מחופש לאשה

פרח7

New member
את יודעת מה?

את צודקת מהומה על שום מה? אם הילד רוצה להתחפש כי יש לו דימיון עשיר אם הילד רוצה ללבוש שמלה של מכשפה כי יש לו חוש דרמטי אם הוא רוצה להתלבש ככה כי הוא יהיה הומו אם הוא רוצה .... מה זה משנה? אני מבינה את הרצון לעטוף, לגונן, את הפחד פן יכאב לו אבל האם יתכן שאנו מנתחים את מה שעובר עליו מתוך ההיסטוריה/פארנויה הפרטית שלנו?

אבא גאה

New member
מי זה אנחנו?

שמנתחים את שעובר עליו מתוך פארנויה? בכלל לא, אני רק מנסה לתת לו את החופש שלו - לצערי אנחנו "סובלים" כאלו תגובות.... זו הפארנויה של הסבא שלו כנראה.

s h l o m k e

New member
קראתי הכל ../images/Emo63.gif מאתגר

אפילו שוחחתי על כך עם הת'כשיט שלי. סוגייה מעניינת, אפילו אני יכול לומר ממש מאתגרת. בהתחלה לא ידעתי מה לומר, אנחנו שחורטים על כל זיז ונעל את הזכות שלנו לחופש ביטוי, הזכות לראות ולהראות, הזכות לאהוב והתבטא ולהרגיש נאהבים. אנחנו שמניפים את הדגל לכל עבר, ורק שלא יפגעו לנו בחופש. פתאום, מופיעה סוגיה כזו..... אממממ.... אני חושב שצריך להמשיך באותה מלחמת חופש ביטוי והתבטאות. אמאמה יש לי טיפה בעיה עם חופש הביטוי של ילד קטן, ואני לא יודע את גילו של אושר, אבל אני מניח שגג 10 +- ילדים בגיל הזה נוטים וזה ידוע, לראות דברים בשחור ולבן. טוב ורע, נכון ולא נכון. רוצה ולא רוצה. יכולת הניתוח שלהם מתפתחת במהלך שנות העשרה שלהם. לא הייתי מונע ממנו ללכת, הייתי מתנהג כמוך אבא גאה, אולם, הייתי שוקל אולי להתחיל איתו בשיחות עם איש מקצוע, ולו רק בשביל לבדוק שהוא לא מתחבא מאחורי איזה פחד או התמודדות בעייתית שהוא מסתיר, במסגרת השחור והלבן. אולי הוא הולך להתבטאות קיצונית, רק כסמפטום למשהו אחר שמטריד אותו. לטעמי ולטעמו של בן זוגי, שיחות פה יכולות לברר את הנושא. בלי לחץ, אבל כדאי להתחיל ולשים את הקלפים על השולחן, מבחינתכם ומבחינתו, והכי חשוב מבחינת החברה שבה הוא חי.

אבא גאה

New member
שלומקה, אושר בן 4

אנחנו מדברים איתו המון. אני לא חושב שיש משהו מתחת לפני השטח. יכול להיות שמקטרת היא רק מיקטרת? אושר נורא אוהב שמלות, ומשקפי שמש וורודות וברביות. אז מה? בעיני אין בכך דבר. זה החברה מסביב שגורמת לנו להתחבט בשאלות של לגונן עליו והאם זה בסדר ומה יגידו? הייתי בטוח שברגע שאושר יבין את חוקי חברה (זה של בנות וזה של בנים) הוא יפסיק לבקש דברים "של בנות" אבל זה שהוא ממשיך לרצות אותם רק מוכיחות לי שזהוא באמת באמת אוהב את זה ומוכן אפילו לשלם על כך מחיר חברתי..... אני מאמין (באמונה שלמה) ביכולתו של אושר לקבל את החלטה הזו, ואני יודע שככל שהוא יגדל החברה תהיה אכזרית יותר כלפיו ומתנחם בעובדה שהיכולת שלו לקבל את ההחלטה תגדל אף היא.

אוי אני ממש מתרגשת לשמוע את אבאגאה

איזה מזל לאושר שהוא נולד לך ולמיילס. איזו קבלה ואיזו אהבה. לפעמים אני שואלת את עצמי האם הייתי מתנהגת כך. מה שבטוח שהייתי רוצה.

s h l o m k e

New member
קודם כל ../images/Emo49.gif על החתימה ../images/Emo13.gif

ועכשיו לאושר, או קיי 4 זה באמת קצת מוקדם, אבל אם נפתח את הנושא תאורטית במבט לעתיד, שווה לטעמי להיות ערים להתנהגותו של העולל המופלא, ואולי אפילו שווה בלי קשר אולי בעתיד לקחת אותו לשוחח עם בעל מקצוע בנושא, רק בשביל שיקבל תמיכה ועזרה גם מהכיוון הזה בבואו להתמודד עם העולם שיגדל סביבו ועלול להפוך לרשע יותר, בעיקר ילדים, שהרי כולנו היינו כאלה. שמע אבאגאה, מה שממש חשוב לטעמי, ואני לא אומר את זה לך או כביקורת, אלא לכולם, וגם לעצמי (
) : חשוב מאוד שלא נמשיך להאבק את מאבקינו לקבלה חברתית על גבי ילדינו, ואפילו בתנ"ך כבר התייחסו אל זה באופן מסויים "אבות אכלו בוסר ושיניי בנים ..." (אני מקווה שזה לא אומר ההיפך.....). תגיד, סתם שאלה, מה יקרה אם בעתיד אושר יתבייש בכם, ירצה שתכנסו לארון מול סביבתו, מול חבריו , בבית ספרו
לא יעזור כלום הוא פשוט יתבייש בכם, מה תעשו אז
שיבואו אליו חברים הוא יתבייש שאתם יחד בבית. לאסות הורים הוא לא ירצה אתכם שם. הוא ירצה שתבוא "אמא" לאספת הורים. מה תעשו אז

אבא גאה

New member
דווקא למען הילדים

יש להאבק מאבק חברתי - ילדים שגדלים על ברכי מי שנאבק חברתית הופכים להיות מודעים חברתית. שמעתי לא פעם את המונח "לא להאבק ע"ג הילדים" ואני לא כ"כ מבין אותו אמרו לי את זה כשהחלטנו לא למול את אושר "למה אתה נאבק ע"ג שלו"? , ואיך אפשר אחרת? מה? לי אני לא אעשה ברית מילה? ואם אני אעשה לו ברית מילה אז זה לא על הגב שלו? אז על הגב של מי זה? ולגבי השאלה השניה שלך, שווה לפתוח שרשור חדש בנושא - כי זה יכול לקרות לכולם כאן....

אבא גאה

New member
../images/Emo43.gif להנהלת תפוז ../images/Emo43.gif

אנא, אל תשימו הוודעה זו ב"עכשיו בפורומים". אין לי כוח לכל מיני מטיפים למינהם . תודה.

DarlingAdam

New member
אתה דגול ונפלא!

ותגיד לאושר שיש איזה בנאדם אחד באינטרנט שקוראים לו אדם שמוחא לו כפיים. :) ושגם כל החברים והחברות של אדם מאושרים בגללו.

אבא גאה

New member
תודה תודה

אבל אני לא כ"כ בטוח שההחלטות שלי נכונות בגלל זה אני כאן ושואל ומנסה להבין (את עצמי) ולמה אדם, אתה חושב שזה כ"כ נפלא? מה אתה חושב על הקשר עם הסבא וסבתא? מה עם "תגובות הרחוב"? האם חבריו שיצחקו עליו לא יכולים להיות קצת יותר טראומטיים מאיסור ללבוש שמלות? אתה רואה? זה לא כ"כ פשוט......

פרח7

New member
הי אבא'לה

לי זה נראה גדול שאתה מתנהג מעולה אתה נפלא שאתה מציג בפניו את הרצון שלו מול מה שמקובל ברחוב ומאפשר לו להחליט תוך מתן תמיכה ללא סייג חום ואהבה. (אתה מוכן לאמץ גם נשים קשישות כמוני?) יש רק דבר אחד שקצת אפשר לשפר אנחנו עושים "עבודת הכנה" לגננות, להורי הילדים שיבלו עם ילדינו, מכינים אותם (ע"מ למתן תגובה) לשונות ילדינו. גם פה אני בעד עבודת הכנה (ריפוד), צריך לדבר עם הסבא על הנושא בצורה הכי פתוחה (בלי עצבים ומשקעי עבר) לא לפני הילד ולהגיע להסכמות מה מקובל. מילא שירגיש שונה או לא מקובל ברחוב אבל בתוך משפחתו פנימה זה כבר לא נשמע לי בריא. הוא גם עלול לקחת אשמה על מריבה בין אבא לסבא וזה ממש לא לעניין. ומשהו אחרון אין צורך לקבל החלטות ש "הילד הוא..."הומו או קרוסדרסר (כתבתי נכון?) אין שום משמעות אופרטיבית לתוית כזו. הנטיה לתייג אותו או כל אחד מאיתנו בקבוצת שייכות מקוממת אותי.

אורי 0

New member
../images/Emo45.gif תנו לו להחליט עוד 10 שנים

ובמקום לכתוב נכון - תמצאי ביטוי עברי. יערה הציעה פעם "שמלתן". אם כך, ההיפך הוא "שמלה-קח!"

למעלה