לשמחת כל הטראנסג'נדרים/יות

אבא גאה

New member
בעלי הארנב ../images/Emo28.gif

הלך לעבוד היום רחוק רחוק בביניני משרדי הבריאות הקנדיים בקומה ה-26 ואני? הלכתי לעזור לסבא וסבתא במשהו יש לציין שלא נרשמה כל תגובה עויינת, הם היו נחמדים אלי (בגבולות הרגיל) ושאושר הלך לגן (במכנסיים - אבל עם משקפי שמש וורודות
) לגבי הסבא - לי יש הרגשה שהסבא בכלל לא יתרצה לכשנאמר לו :"בסדר, מתוך כבוד אנחנו לא נבוא לכאן עם שמלה" זה לא מה שהוא רוצה לשמוע - הוא רוצה ש שלא נאשר לילד ללבוש שמלה ...... לעשות את הסבא "מאושר" זה לומר לו שחזרנו לחוק הישן (תחפושות רק בבית) ובעצם לשקר לו....מה שאני לא מתכוון לעשות.................. אז מה כן? לאיודע ויש לי ילד שממתין לי בגן. מיד אשוב (כמה שעות)

אבא'לה יקר!

קודם כל, לפי איך שאתה מתאר את ההחלטה החדשה, שהתקבלה במבט עיניים עם מיילס, נראה שהשתחררתם מהחלטה קודמת שאיתה לא הייתם שלמים. האם יכול להיות? ומחשבה נוספת - האם ייתכן שאתה חושש לשאול אותה שאלה בפורום הורים סטרייטי (פחות או יותר)? כי אני מכירה פורום אחד שישמח לחשוב איתך ביחד על העניין, ויש לי הרגשה ששם התשובות יהיו יותר שונות ומגוונות שמרניות (יחסית) עסוקות בגבולות מעמתות. בא לך לקפוץ לשם? אני אשמח.

חברה שלי

שהיא סטרייטית ושמרנית מאוד בדר"כ סיפרה לי בדיוק אתמול שבנה הקטן (בן 4) מבקש הרבה פעמים לשים אודם. והוא כבר אמר לה שבפורים הוא רוצה להתחפש למלכת אסתר. שאלתי אותה מה היא עושה עם זה, והיא ענתה שכאשר הוא מבקש היא שמה לו אודם והיא גם לא תמנע ממנו כל תחפושת שירצה. היא אמרה לי "אני לא יודעת אם זה אומר משהו לגבי ההעדפות שלו כשיהיה גדול, אבל אם כן- הרי אין לי השפעה על זה" היא הוסיפה שאבא של בעלה מתפלץ מזה (הוא אדם דתי), אבל היא הסבירה לו שככה היא נוהגת עם הילד ולא בשמחה רבה הוא קבל את זה, והאוירה הנעימה של המשפחה נשמרת. אין לי מושג איך מגיעים לזה עם אבא של מיילס, אבל אולי אפשר...

אורי 0

New member
המצחיק

שאני לא בטוח שהייתי מרשה לבת שלי לשים אודם (בגיל הזה, ביומיום, ללכת לגן וכאלה). בגיל 3.5 אמא שלה עשתה לה חורים לבקשתה כשלא הייתי איתם, למרות שידעה שאני אתנגד. התפלצתי ובצדק (כי לרוץ אחרי ילדה כזאת עם צמר גפן ואלכוהול זה לא לענין).

האמת?

גם אני מאד מתקשה עם תאוות האיפור והלק של בת ה-כמעט-שש שלי, אז למה אם היא היתה בן, הייתי אמורה לקבל זאת כמו מלאך(אבא)-גאה?

DarlingAdam

New member
my point of view

איפור מזיק לעור הפנים. חורים באוזניים זה בלתי הפיך ויכול להזיק. שמלה זה דבר אחר. שמלה לא מכאיבה לאף אחד. אם הבת שלך תרצה לשים שמלה, לא נראה לי שתתנגדי. אז למה שתתנגדי אם זה בן?

סתויT

New member
בדיוק בגלל שהוא בן - כדאי שתקבלי

אני לא אומרת שגם אצל בנות גנטיות אין צורך בביטויי נשיות לגיבוש זהותן, אבל אצל טרנסג'נדרים - יחס אוהד למגדר המתגבש שלהם כבר בגיל הזה - זו מתנה לכל החיים.

אבא גאה

New member
עוד לא הגענו לאיפור/לק ../images/Emo57.gif

הבעיה שלי עם איפור ולק היא שזה נורא לא בריא וגם זה משדר משהו קצת זול כזה.....אבל זה בראש שלנו של המבוגרים עבור הילדים זה רק משחק בצבעים זוהרים..... ותגידי נשמה שלי - מתקשה עם תאוות האיפור ולק של הבת שלך? ומה את עושה בנידון? יש ווטואים? ספרי ספרי כוככבת שלי

כמו שאדם כותב...

אני מרשה לבנות שלי ללבוש שמלות... אני גם מרשה לבן שלי, כבר שלושה חודשים, להסתובב כל היום עם זנב. (הוא אריה, עד שיוכח אחרת...). פעם גם הרשיתי לבת אחת ללכת לגן בפיג'מה, ולאחרת בבגד-ים... בכלל, אני מרשה כל דבר שלא חייבים לאסור. מאד לא נוח לי להגיד "לא" - אם אפשר להמנע מזה. מאידך, אני מרבה להגיד "לא" - כשהם רוצים לעשות דברים שמפריעים לזולת. ושוב - העיקרון שמנחה אותי הוא - שאני לא אחראית לחינוכם של הזולתים, אבל בהחלט אחראית ללמד את גוזליי התחשבות בזולת. לגבי עגילים - לא הייתי מרשה, כמו גם קעקועים. יש לי בעייה עם דברים בלתי-הפיכים... וגם "חולצות בטן" אני מרשה באופן מוגבל ביותר, כמו כפכפים ומסטיק. לא אכפת לי שיסתובבו ערומים בחצר.. אבל לבוש בעיני הוא גם שפה וגם הרגל. ואני משתדלת להקנות את מה שנראה לי הולם. אני גם לא מרשה לקלל ולצעוק...

אבא גאה

New member
אוקיי אני מגובש - "כבוד לזולת"

גם אני מרבה לומר לא לאושר כשהוא רוצה לעשות דברים שמפריעים לזולת אני לא מרשה לו להשפריץ על עוברים ושבים עם אקדח מים, אני לא מרשה לו לקפוץ על הרצפה בסלון כשדוד שלו ישן במרתף, אני לא מרשה לו להעיר את בן הדודה שלו גם כשנורא משעמם לו. (וגם אני נגד דברים בלתי הפכים ואני לא מרשה עגילים, קעקועים, וברית מילה) אבל גם אני כמוך מרשה לו ללבוש פיג'מות, בגדי ים, זנבות ו..שמלות. עכשיו ברצינות, אם אחת האמהות של אחד הילדים האחרים בגן של הילדה היתה אומרת לך "גיברת, לא נהוג להסתובב בשעות היום בפיג'מה וזה מפריע לי" האם ברצינות היית שוקלת לאסור על הבת שלך ללכת עם הפיג'מה? או שהיית אומרת לההיא שתתמודד עם הבעיות שלה כי לך יותר חשוב שהבת שלך תמצה את הפנטזיות שלה? ו.אני יודע שיש הבדל בין האמא של אלכס לבין סבא של הילד....אבל כבוד הוא כבוד הוא כבוד ולי נראה שסבא של מיילס צריך ללמוד לכבד את אושר הרבה יותר ממה שאושר צריך ללמוד לכבד אותו (כי כמו שראית אפילו אושר בגילו ידע שלסבא הוא הולך לומר "זו רק תחפושת"....) ולגבי הסבא הזה, כאן ביבשת הזו יש חוסר כבוד לילדים, באמת! לפני שבועיים כבר צעקתי עליו (על הסבא) שכשנגנסנו הביתה הודעתי להם שאושר לא במצב רוח טוב היום אז הסבא בא (עם כוונות טובות אני מודה) ובקול מתחנחן כזה ומאיים תוך כדי התקדמות איטית וידיים מוכנו לדיגדוג "מי במצב רוח לא טוב אני כבר אדגדג אותו" ואושר שבעיניו זה לא מצחיק, הסתכל לו בעיניים ואמר "די זיידי אני לא רוצה" והוא ממשיך ובא לדגדג אותו ו.............מדגדג אותו בעוד אושר בקול רם וברור צועק :"זיידי די אני לא רוצה....דדדדדדדייייייייייייי" ומתחיל ליבב.... בשלב הזה זיידי עוזב אבל בוחר ללעוג לקול היבבני של אושר... כאן כבר התפרצתי בכעס רב (אחרי שעמדתי בצד אוכל את עצמי וממתין שסבא יבין לבד) ואמרתי :"למה אתה לועג לא? הוא לא רוצה לשחק הוא במצב רוח רע, למה אתה לא מכבד את זה"? ומה הוא אומר לי הגאון:"הילד צריך לפתח חוש הומור" אז כבוד? גם ילדים צריך לכבד...וכנראה שכן - יש לי בעיה בלדרוש מאושר לא ללבוש מה שהוא רוצה בכדי לכבד אותו, את מיש לא מכבד את הגבולות של אושר כלל. ושוב אוסיף כי הסבא אוהב את אושר והבעיה המרכזית היא דרך ההיתייחסות לילדים כאן ופשוט לזה הוא רגיל.

DarlingAdam

New member
אוי, כמה שזה מוכר לי...

הקטע הזה, שבו אם בנאדם הוא נמוך מאוד אז כנראה הוא לא גם בנאדם ומותר לעשות לו הכול, כי הוא "רק ילד" וזה "רק בצחוק". זה נוראי בעיניי, וזה עלול להשאיר צלקות נפשיות - לא כשזה קורה כמו שתיארת, אבל כשזה קורה לילד כל הזמן עם כל הסובבים. וזה, דרך אגב, לדעתי האישית, במרחק ממש קצר ממה שיש אנשים שקוראים "מכות חינוכיות" ויש אנשים שקוראים "להביא מכות לילדים קטנים שלא יכולים להחזיר לך". טוב, נסחפתי. פשוט יש דברים שהם ממש טריגרים וממש מכעיסים אותי. מצטער.

גם אצלנו זה ככה ,אז עניין יבשת?

אולי סוג של תרבות שעדיין נשמרת מאז ימי דיקנס,אבל אצלנו גם יש סבא וסבתא ודודות ודודים שלא ממש מתחשבים בקטינה ומתייחסים אליה כאל רכוש וצעצוע.אותי זה מרתיח את האבא זה .... רוצה לרצות ,אז כן אני
וממש לא נחמדה ומקלקלת את המסיבה
אוי כמה רבנו על זה לפני כמה ימים.

מה מתרחש פה?! ../images/Emo5.gif

מה פשר הקונצנזוס התמוה: 'איפור ולק זה לא בריא'? על שום מה ולמה?

אבא גאה

New member
זה לא בריא לחשבון בנק

וברצינות לק זה לא בדיוק חומר ידידותי לסביבה ובטח שלא הטרמפנטין הזה שמסיר את הלק..... אלו משחקים למבוגרים אבל אין שום מניעה לתת להם איפור ילדים וצבעי גוף שיתחרעו להם בשקט.

אורי 0

New member
רגע, רגע

גם אם זה לא בדיוק בריא, אני לא חושב שזו בעיה אם זה פעם-ב... פשוט ביום יום זה נראה לי "משהו של מבוגרים" כזה. לפורים או למשחקים אין בעיה. ובקשר לחורים באזניים - לא כי זה בלתי הפיך (רק חור באוזן מתקופה ארוכה נשאר, וגם אז רואים רק אם מסתכלים. זה לא קיעקוע). ואני הייתי מרשה ברגע שהילד/ה יכולה לטפל בזה לבד (וגם לעשות לבד). ולפי אותו עיקרון אני בעד שילד/ה שלא מסתרק/ת לבד - לא תגדל שער ארוך (אבל לא עמדתי בכך במציאות, כלומר את ההחלטות קיבלה מישהי אחרת). בעיקרון נראה לי לומר לילד/ה "אין לי כוח לסרק אותך כל יום ושתצרחי לי" (זה לא פחות גרוע מחורים באזניים, לדעתי - זה כואב כל יום מחדש). ואבאגאה, לאט לאט אני מבין שאדם צדק: אתה אדם (לא מלאך!) דגול ונפלא. יכול לעשות בית ספר לי ולעוד ערמה שלמה של הורים (וכדאי לך, לוקחים המון כסף ב"בית ספר להורים").

DarlingAdam

New member
כי אלו חומרים כימיים,

ששמים על הפנים, וליד העיניים, ועל השפתיים, והם אולי לא רעל אבל הם בטח לא בריאים. ומעבר לזה, רוב ההורים לא ייתנו לילד את האייליינר שעלה להם מאתיים שקל אלא איפור "פורימי" בחמישה שקלים הליפסטיק, וזה *באמת* לא בריא. ואת זה את שומעת מבחור שהייתה לו קופסה גדולה מלאה בסוגי איפור, החל מהיקרים וכלה בזבליים, ונפטר ממנה לפני כמה שבועות בגלל שהאיפור היה ישן, בין שלוש לשבע שנים, ורוב האנשים לא יודעים שבשלב הזה זה כבר ממש, *ממש* לא בריא. *מתגעגע לאיפור שלי*

אבא גאה

New member
אפשר שאלה לא כפותה?

אדם אתה MTF או FTM אתה זכר ביולוגי עם קופסאות איפור, או נקבה ביולוגית שמדבר בלשון זכר. ככה זה
אני צריך הגדרות

DarlingAdam

New member
הממ...

נקבה ביולוגית, לא בדיוק בחור אלא יותר ג'נדרקוויר, כלומר, נזיל ומשתנה ובאמצע. קופסאות האיפור היו בעיקר בשביל דראג - שבו אני, כבחור, מתאפר כאישה. וגם קצת בשביל אירועים משפחתיים שבהם אני, כאישה, מתאפרת כמו ילדה טובה. חיים מסובכים :)

אבא גאה

New member
../images/Emo24.gif

חיים מסובכים......אבל הכל ניתן להתרה. ומהזתומרת ג'נדרקוויר? ולמה לא בדיוק בחור? תסביר.... תסביר.....(אם בא לך כמובן)
רק אושר והרבה.
ועכשיו עוד שאלה: מאיזה גיל ידעת שאתה רוצה להיות בחור (שאתה בחור...) האם כשהיית קטן היית מעין טום-בוי כזה שרק היה לך כיף לשחק עם מכוניות ובוב הבנאי (טוב, זה חדש) או שבפנים יכולת לחוש שאתה בן ולא בת.

DarlingAdam

New member
אוי... הגדרות זה לא הצד החזק שלי..

קשה לי להסביר, למזלי, ליטל כבר הסבירה מה זה ג'נדרקוויר, בין מאמרי פורום 496. לא בדיוק בחור, כי לא בחור. כי אני לא "גבר", מה שזה לא אומר :) מאיזה גיל ידעתי? תראה, זה לא שאני "רוצה להיות בחור". או שאני "בן ולא בת". אני לא בן ולא בת. או יותר נכון, אני לא לגמרי מבין, מבחינה רגשית ומבחינה אישית, מה זה בן ומה זה בת. ואני מסרב להשתייך לאחת הקבוצות האלה, כי אני לא מרגיש שייך ובעיקר כי אני לא אוהב להשתייך לקבוצות עד שאני מבין אותן לגמרי. אף פעם לא הבנתי מה זה בן או מה זה בת או למה אסור לי נעלי ספורט שחורות גבוהות, ולפני בערך שנה, גיל עשרים וקצת, התחלתי לברר על מגדר בעקבות משהו שליטל אמרה. ואז הבנתי יותר, וגם נתנו למצב שלי שם שקל לבטא, "ג'נדרקוויר", במקום "תפסיקו להציק לי ואני לא מבינה מה אתם רוצים מחיי ומה אישה אמורה להיות". שזה ארוך ומייגע :) כשהייתי קטן היו לי GI JOES ואהבתי רובוטריקים ומכנסיים, אבל גם אהבתי פוני קטן וברביות.. טוב, אז בעיקר את קן בשמלה ואת הברביות זו עם זו... לא משנה כרגע... בכל מקרה. לא הבנתי מגדר גם אז, ושיחקתי בשני צדי המגרש. או אם להיות מדויקים, כי כבר נכנסנו לפרטים, למגרש אין רק שני צדדים אלא מאות צדדים, ואני אוהב לשחק כמעט בכולם :)

למעלה