ל-Berethor, Xylophone ושאר חובבי המאטל...

inbardaf

New member
ל-Berethor, Xylophone ושאר חובבי המאטל...

פתחתי שרשור חדש, פשוט כי אחד כבר נעלם לו והשני בדרך... פניתי למנהלת הפורום בנושא, בנתיים זה לא הולך להשתנות.
אז אני עונה במרוכז לכל ההודעות בנושא כולל המסרים ש-Xylophone שלחה לי לתיבת המסרים בעקבות דחיקתו של השרשור אי שם לסוף.. קודם כל ילדים: לא לריב. בטח לא בגללי
אכן אהבתי את הקליפ החדש (כבר ישן..
) ש-Berethor צרף בהודעה על המלאכים. את שאר הדברים שהבאתם (כולל אלו ששלחת לי Xylophone לתיבה), לא אהבתי. אני מניחה שזה המטאל שדמיינתי כשאמרתי שאני לא אוהבת מאטל. רועש מדי, צומרני מדי ואפל בצורה שעושה לי בחילה
את ה'קל', אהבתי ואפילו מאוד! במיוחד את הקול של טאריה מ-NigthWish עד כדי כך שברגע שהבנתי שהיא הוציאה דיסק סולו, הלכתי לחפש אותו בחנויות כדי לקנות. (בנתיים ללא הצלחה
) Berethor - מורה רוחנית? אני?
אני מסמיקה...
עושה רושם ש-Xylophone עקשנית ולא מוותרת בקלות לאף אחד!
שידוך לא יהיה פה. לפחות לא רומנטי. אם כי אני אשמח בהחלט להכיר באופן אישי. לצערי אני ממש לא מזמן גליתי את הפורום ופספסתי את המפגש. במפגש הבא - אני בטוח יעשה מאמצים להגיע. מקווה שיהיה כזה ושאני אוכל להגיע. עד אז נמשיך להפגש בפורום.
האזנה נעימה (כל אחד והמוזיקה שלו..
)

מקמיקא

New member
את שומעת את המוזיקה שאני הייתי שומע ../images/Emo13.gif

בתקופת המטאל שלי. היום אני סוטה יותר לכיוון של טראנסים (שגם הם נשמעים כמו משהו וולגרי ורועש בצורה לא נחוצה, אבל יש להם צד מדהים), אבל הנה כמה מהשירים שאני אהבתי (אוהב) מהז'אנר הזה: (תתעלמי מהקליפים
) http://www.youtube.com/watch?v=7YHs-BABAfc http://www.youtube.com/watch?v=636546BAt0U&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=whplzcMp3P8 http://www.youtube.com/watch?v=rakukwAX-Bw מקווה שתהני

snoopytush

New member
../images/Emo9.gif

סורי על הריבוי הודעות פשוט לא שמעתי אותם רצוף היו כמה שלא ממש נשמעו כמו טראנסים לפחות לא כמו הדימוי טראנסים שיש לי בראש... חלק נשמעו כמו שירי פופ או משהו כזה אני לא ממש מבינה בהגדרות של מוזיקה ובכל מקרה המורה שלי לסוציולוגיה מתעקש שכול הסגנונות מוזיקה צמחו בהשפעת שירי עבדות שחורים

מקמיקא

New member
השירים האלה הם לא שירי טרנסים ../images/Emo13.gif

זה שירי מטאל מלודי, מהסוג שהייתי שומע ~לפני~ שעברתי לטרנסים
וכן, הבעיה עם השירים שאני אוהב היא שאין להם קליפים רשמיים, אז יש רק כל מיני דברים מונפצים כאלה
הנה כמה שירי טראנסים נחמדים אם בא לך לנסות: http://www.youtube.com/watch?v=qFXhpW5AnEc&feature=related (תתעלמי מהשטויות שיש לפני ואחרי השיר... ומהקליפ
) http://www.youtube.com/watch?v=7uqm891_egE http://www.youtube.com/watch?v=nfFnU0FUGno http://www.youtube.com/watch?v=vByRXJjpWuE http://www.youtube.com/watch?v=Mdq5ogkOnQg (זה טראנס קצת יותר כבד, אמביינט פסיכודלי כזה) אולי מישהו ייתפס פה

Xylophone

New member
דרגון בול Z../images/Emo5.gif

איך נותנים לילדים קטנים לראות את זה
כול שניה הורגים שם מישהו
ופעם ראשונה ששמעתי מגאדת'. עכשיו רק נשאר לי לשמוע איירון מיידן ומטאליקה בפעם הראשונה

inbardaf

New member
בעולמנו העכשווי, כבר אין דבר כזה ילדות..

יש אפילו ספר בנושא של פסיכולוג שניקרא: אובדן הילדות. לשמחתי, הבנות שלי הולכות למערכת חינוך שמשכילה עדיין לשמר את הילדות למרות הקשיים שהחברה סביבנו מציבה. אני רואה את ההבדל המשמעותי בינן לבין ילדים בחינוך הרגיל. ולבנות שלי אני לא מרשה לראות הערוץ הילדים. הסברתי להן שזה לא ערוץ ילדים, גם אם קוראים לו ככה. זה ערוץ נוער במקרה הטוב, אם לא יותר מבוגרים.
בכלל טלויזיה זה כימעט לגמרי מחוץ לתחום, וזה ככה בחינוך שלהם, כך שגם ההשפעה הסביבתית קטנה. עד שהתגרשתי לא היתה לי בכלל טלויזיה בבית והם ראו רק אצל סבא וסבתא וגם שם עם הקפדה על תוכן וכמות. היום הם רואות לפעמים בשבת בבוקר את התוכניות בערוץ 1. - שזה בערך מה שאני ראיתי כשהייתי קטנה. דווקא נחמד לראות שוב - שלוש ארבע חמש וחצי, ולא להבין איך העולם השתנה כ"כ מהר... מה ראו פעם, ומה היום..

Xylophone

New member
כול הכבוד לך

שאת לא נותנת להן לראות ערוץ הילדים. זה נורא מה שמראים שם

Berethor

New member
אני תמיד בעד חינוך ספרטני ../images/Emo195.gif

הנה כמה דברים שבטח לא ידעתם, על החינוך, תרבות ונשים בספרטה. בתקופת יוון העתיקה. Unlike the women of Athens, Spartan women were taught reading and writing. They were also expected to be able to protect themselves. Where in Athens, the education of a girl involved spinning, weaving, and other domestic arts, for a Spartan woman such tasks were relegated to the helots or perioeci. A girl's education was equally as brutal as the men's; many athletic events such as javelin, discus, foot races, and staged battles were also for both sexes. In many such events, Spartan women would run naked in the presence of their male counterparts and were respected for their athletic feats. Though women in Sparta were not subject to the same training as given by Lycurgus, Spartan women were expected and driven to produce strong and healthy children, and to be loyal to their state. Spartan girls were better fed their Athenian counterparts, and were taught writing, something which Menander, an Athenian said, "Teaching a woman to read and write? What a terrible thing to do! Like feeding a vile snake on more poison." Women's roles in Sparta were not limited to marriage and procreation. Spartan women had many rights that other Greek women did not have. Namely, they could own and control their own property. They could also take another husband if their first had been away at war for too long. A woman was expected in times of war to overtake her husband's property, and to guard it against invaders and revolts until her husband returned; hence many Spartan women are pictured as warriors. הנה עוד מידע על נשים ספרטניות, למי שרוצה לקרוא. בהחלט מומלץ, בעיקר לפמניסטיות שכאן. כי ספרטה הייתה החברה הפמנסטית הראשונה בעולם. משהו שמתעלמים ממנו בכוונה.
Scandalous Spartan Women cited the freedom of Spartan women as one of two reasons why the Spartan Constitution was reprehensible. In a frequently quoted incident, the wife of King Leonidas was allegedly asked why Spartan women were the only women in Greece who "ruled" their husbands. Gorgo replied, "because we are the only women who give birth to men." In other words, only men with the self-confidence to accept women as equals were men at all. ולסיום כמה סצנות מ300
Only the hard and strong may call themselves Spartans Queen Gorgo "Clearly you don’t know our women! I might as well have marched them up here judging by what I’ve seen."

Xylophone

New member
מסכנה בטח הייתה

אשתו של Menander אם ככה הוא חושב על נשים בטח החיים איתו היו ממש

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif אני הייתי עוברת לגור שם..

איך הפכתי להיות בעלת התואר פמינסטית.. אני?!? בסה"כ רציתי שיזכרו שאני גם, אם לא לפני הכל, בן-אדם ולא רק אישה.

Xylophone

New member
ואם היית מתחתנת שם

והיה נמאס לך מהבעל- אל דאגה! היית מתאלמנת מהר עם קצב המלחמות שם

inbardaf

New member
הייתי עושה את זה הרבה יותר בטוח

כמו דוד המלך שחשק בבת-שבע ושלח את אוריה החיתי (בעלה של בת-שבע) לחזית בתקווה שימות, הייתי שולחת אותו לחזית הכי חמה.
עזבי אותך, כל מקום והפאקים שלו...

Berethor

New member
איזה נשים רעות!

אחרי הכול נראה שMenander צדק
. בעל מסכן עובד ונלחם ואשה חושבת איך להרוג , לקחת תירושה ולהיות עם אחר
, אין גבול לרשע אין לרוע!. על מה ולמה !? ומעניין שאף אחת לא קראה שהיה לאשה אפשרות לתגרש אם הבעל היה במלחמה הרבה זמן(אם היא רוצה), אבל כנראה שזה פשוט לא מעניין, כי יותר כיף להרוג תבעל לא ?.
בנוגע למלחמות זה לא לגמרי נכון, בספרטה הייתה חברה לוחמת, לא חברה שמחפשת מלחמות. לספרטה אפילו לא היה שעיפות אימפריאליסטיות, בזמנים של שלום הם עסקו בספורט, בתחריות, אימונים וכול מיני דברים אזרחיים ולא מלחמתיים. אפשר לחשוב, בכול העולם היה מלחמות, כן אפילו בישראל
. למה זה פאק ספרטני ?. וחוץ מיזה איך זה תורם או גורע מכך שזאת הייתה חברה פמיניסטית. הם סך הכול נלחמו כדי לשרוד.

inbardaf

New member
אין קשר לפמינזים

אני לפחות, סתם משתעשעת באפשרות שיש עולם שבו לבנות יש כוח יותר מבנים. זה היה בהומור. אני לא צריכה להרוג אף אחד כדי להתגרש ממנו. וגם בהלכה היהודית, שהיא מאוד שובימסטית, יש מה שנקרא: גט כריתות. אם היו מקיימים את זה היום, תמי ארד לא היתה עגונה. ואני אומרת, למה בכלל צורת הנישואין הזו?

Berethor

New member
תמיד לא היה, ילדות זה במלא שקר

קודם כול אני לגמרי לא מסכים אתכם. עם כול מה שהעולם הזה איבד בתקופה העכשווית הילדות זה הדבר האחרון שצריך. שאת מדברת על ה"עולם של פעם" את מדברת על התקופה שהיית ילדה, בכול תקופת השקר, הצביעות והצנזורה של אותה תקופה. "שנות השמונים העליזות". זה לא מה שחסר לילדים, ילדות זאת תקופה שאנשים צריכים לתכונן לבגרות, לקבל תחינוך ותכלים לתמודד עם העתיד, במקום לגדל ילדים בשקר ורוד וללמד אשליות ודברים לא נחוצים, למה שלא ללמד ילדים לתמודד עם החיים, לדעת תסכנות, להיות מוכן עלהם, למנע כמה שאפשר מהם, ולתמודד אתם, איך לחיות נכון וכו. למה להתייחס לילד כמו לטפש ולא כבן אדם צעיר. אז באמת יפה שיש פסיכולוג שכותב על "אובדן הילדות", אבל יש גם הרבה פסיכולוגים שכותבים על כמה שהדור היום לא בוגר נפשית ביחס לעבר. בעבר הקצת יותר רחוק, בן נוער היה כבר בוגר בתחילת דרכו, לא ילד מתבגר, וילד היה ילד, לא תינוק. הפרדוקס המסוכן ביותר בחברה המערבית(של ימנו) זה שבעוד שכפי שציינתי הבגרות הנפשית והשכלית היא נמוכה, ה"בגרות המינית" היא גבוהה, בעקבות החברה במופקרת וחסרת התרבות. ואז קורה מצב שבני נוער(שהם ילדים למעשה בימנו) מסתכנים ונכנסים למצבים מיניים אלה ואחרים עם ראש של ילד. בלי לדעת מה נכון ומה הסכנות. אני הייתי כותב ספר על אובדן הבגרות, אובדן התרבות, אובדן החוק ואובדן העם. ערוץ הילדים זה ערוץ המבוגרים, טוב שלא הגזמת, ולא שאני בא להגן על הערוץ או על דרקון בול הזה. אבל הסדרה ההזויה הזאת זה לא מה שיגרום לילדות שלך לירות כדורי אנרגיה על אנשים ולעוף באוויר, למה לא לאסור גם על סופרמן. גם מוות זה לא טאבו, אז משהו מת שם ביג דיל, כול יום מתים אנשים. זה לא שאני מצפה שהילדים(הקטנים) יראו סרטי אימה או פעולה בשלב הזה, אבל לאט לאט לטפטף תאמת על העולם זה לא דבר רע, מוות, פשע ומלחמות זה חלק מהקיום. ובסדרות ילדים וסרטים פשוטים זה מעודן ומצונזר במלא. משהו שצריך לשמור ממנו זה כול המין המופקר, סמים, אלכוהול ולסתובב עם כול מיני יצורים. כול הכבוד לאמרקאים שהצנזורה וההגבלה על תכנים מיניים גבוהה בהרבה מתכנים אלימים. הנזק וסכנות שבאלימות, פגיעות ומוות כזה ברור ומוחשי לכולם, בעוד שהסכנות שבמין מופקר כמו הנזק, ההשלכות ותוצאות של מין לא כאלה ברורות ומוחשיות. זה רעל איטי. אגב מה הקשר בין מערכת חינוך משכילה לבין שמירה על הילדות ?. נראה לי יותר כשמירה כללית ממה שהולך בבתי ספר רגילים בארץ. ערוץ אחד ? למה לא BBC וCartoon Network ?. גם קצת נשיונל גאוגרפיק וערוץ המדע..

inbardaf

New member
על ילדות ומציאות

שאת מדברת על ה"עולם של פעם" את מדברת על התקופה שהיית ילדה, בכול תקופת השקר, הצביעות והצנזורה של אותה תקופה. "שנות השמונים העליזות". - ילדות זה לא שנות השמונים העליזות או מה שהיה כשהייתי קטנה. ילדות זו ילדות בלי קשר לשנה. זו תקופה שבה הדברים הרבה יותר רכים, תמימים וטהורים. זו התקופה שבה הילד בונה את עצמו ואת מערכת המוסר שלו כדי שיהפוך לבוגר בריא נפשית ולא רק פיזית. זו תקופה שבה גדולים ובוגרים ממך צריכים להגן עליך ולשמור עליך ולמנוע ממך את המאוחר, עד שתגדל בעצמך. עד שתגדל ותהיה מספיק בשל ובוגר כדי להתמודד אם זה. ילד קטן שנחשף לכל האלימות, הרוע והמיניות שיש בעולם בגיל כ"כ רך וללא שום הגנות פנמיות לסנן את מה שהוא רואה וחווה, יצא בדיוק המבוגר שעליו כתבת: הדור היום לא בוגר נפשית ביחס לעבר אבל הסדרה ההזויה הזאת זה לא מה שיגרום לילדות שלך לירות כדורי אנרגיה על אנשים ולעוף באוויר, למה לא לאסור גם על סופרמן. - זה דווקא כן. ילדים עסוקים בחיקוי. זו צורת הלימוד שלהם. הם רואים קרבות בטלויזיה והם חוזרים עליהם. הם חוזרים על המשפטים ועל התנועות. היו כבר גם ילדים שקפצו אל מותם כמו סופרמן. למה אתה חושב התחילו לכתוב ולומר בתוכניות טלויזיה - ילדים, על תנסו את זה בבית. ?? פשוט, כי ילדים ניסו. וילדים ימשיכו לנסות. ככה ילדים לומדים. ילדים גם לא יודעים להפריד כמו מבוגר בין מציאות למשחק. עבורם המשחק הוא המציאות. הם באמת מבשלים, אוכלים נלחמים וכו'. זה הרבה יותר אמיתי ממה שנראה לך. לאט לאט הם עושים את ההפרדה. ועד אז... תן להם לגדול בשקט. ובסדרות ילדים וסרטים פשוטים זה מעודן ומצונזר במלא - פחחח הצחקת אותי. מתי פעם אחרונה ראית את ערוץ הילדים? שמעת על הסדרה "המורדים"? היא היתה מוקרנת בערוץ הזה. זו סדרה לילדים ביסודי?!?!? וזו רק דוגמא ממש ממש ממש קטנה.. רמת המיניות ואלימות בערוץ הזה לחלוטין לא מצונזרת. היא מתאימה במקרה הטוב לנוער. בטח לא פחות מזה. ואין שום סיבה לצנזר מין ולא אלימות. שניהם נובעים ממקומות דומים (נמוכים וחייתיים משהו) והקשר ביניהם ידוע ומוכר ונכתב עליו רבות בספרות הפסיכולוגית. בעיני, הצנזורה הלא שלמה הזו של ארה"ב היא סתם צביעות. אני שמחה שלפחות מצנזרים את המין, אבל זו עדיין צביעות. לעומת זאת, אם תבנה להם עולם שהוא באמת מודל לחיקוי בשנות חייהם הראשונות, כאשר הם יגדלו הם יהיו מספיק חזקים כדי להתמודד עם מה שמולם. הם יהיו מספיק מוסרים ובעלי ביטחון. מספיק סבלניים ובעלי חוזק פנימי שימנע מהם להגרר אחרי אחרים בצורה עיוורת. ככל שהעולם יותר מתקדם, כך תקופת הילדות יותר ויותר נפגעת. בימינו, כבר לא נשארה ילדות. אם ילדים רואים ומתחנכים על ברכי תוכניות כמו דרגון בול (ויש עוד הרבה תוכניות הרבה יותר גרועות) בגיל הגן וביה"ס היסודי, אם בנות בנות 3 משחקות בבובות בעלות מבנה גוף נשי וביגוד סקסיסטי (ברבי ובראץ') למה שיצא מהילדים האלו משהו אחר מאשר ילדים שטופי אלימות וסקס? ילדים חסרי גבולות ויכולת לראות את האחר? לגבי ערוצים כמו שיונל - כשהיה לי כבלים, הם היו רואות. הבעיה היתה שהן היו רואות יותר מידי טלויזיה באופן כללי (בעיקר ערוץ הופ) וטלויזיה באופן כללי היא לא כלי לילדים. אז היום אין לי כבלים בבית. ערוץ 1 בשבת בבוקר זה מה שנשאר להן לראות וזהו. שאר השבוע - שישחקו, כמו שילדים צריכים לשחק. שיזמינו חברות או ילכו אליהן. שיצרו, ידמיינו יפעלו. שלא ישבו כמו בטטות ויבהו במסך. מזה, גם אם התכנים טובים, לא יצא הרבה..

למעלה