ל-Berethor, Xylophone ושאר חובבי המאטל...

מקמיקא

New member
את לא שמעת איירון מיידן ומטאליקה? ../images/Emo2.gif

http://www.youtube.com/watch?v=Xx8HwFpxv54 http://www.youtube.com/watch?v=jRYDetbwegs http://www.youtube.com/watch?v=YzK_EVul6dQ אני גדלתי על מטאליקה
קשה לי להאמין שיש אנשים שלא שמעו אותם

Xylophone

New member
תודה על הקישורים../images/Emo13.gif

שמעתי את כולם ותיקנתי חור בהשכלה
כן, אכן מצב קשה. אני מכירה להקות מטאל הכי נידחות בעולם ואת הלהקות הכי גדולות לא מכירה

Xylophone

New member
אני לא חושבת שרבנו../images/Emo12.gif

באמת, אנשים, אני לא רבה, אף פעם לא רבתי ואני לא אוהבת בכלל לריב. אני חושבת שהיה אפשר לעשות את כול זה במסרים. נראה לי שהנושא הזה ממש סוטה מנושא הפורום
גם אני אשמח להכיר באופן אישי, אבל בלי שידוכים בבקשה! האזנה נעימה של טאריה (כשתקני אותה
) שתהיה לך

inbardaf

New member
הדברים נאמרו בהומור ורוח טובה ../images/Emo13.gif

פשוט הצחיק אותי שתחלתם לנהל "דיון" כזה או אחר סביבי. לא צריך לקחת כל דבר שנאמר בצורה כבדה כ"כ. לא הכל זה מטאל כבד..
נכון, זה לא קשור באופן ישיר לנושא הפורום, אבל זה התגלגל לשם (כמו עוד כמה נושאים שעלו פה) ובסה"כ רציתי לאחד את כל השיחות למקום אחד. בסופו של דבר זו שיחה מעניינת ואני לפחות למדתי והכרתי הרבה דברים שלפני כן לא ידעתי בכלל על קיומם. גם נושא השידוכים נאמר בהומור (לפחות מבחינתי
). עכשיו אני אנסה לסכם כמה דברים שהבנתי מהנושא ותגיבו אם כן או לא: א. בגדול, אני לא אוהבת מוזיקה רועשת שזה אומר גיטרות חשמליות בצלילים מטורפים במיוחד סולויים
וזמרים עם קול של צפרדע
או שבעצם קול של עורב
(כמו שהיה כאן באחד הקליפים, כבר לא זוכרת איזה ואולי ביותר מאחד). הדבר הזה נכון לכל סוגי המוזיקה. לא רק למטאל ולטראנס. פשוט בעבר חשבתי שבסוגים האלה כ-ל השירים הם כאלה. ב. אני אוהבת שירים מלודיים שקטים ועמוקים כמו חלק מהדברים שהצגתם (טאריה למשל) ואני מאוד אוהבת שיש ברקע תזמורות (כינורות וכו') לא ידעתי שיש דברים כאלה תחת השם מאטל. שמחתי לגלות
ג. אני מנסה להבין מה הופך מוזיקה למאטל, מאחר והצגתם דברים כ"כ שונים ולכולם קראתם מטאל רק עם תתי שמות שונים (שאין סיכוי שאני אזכור אותם, כי אין לי מושג אפילו איך הוגים אותם נכון
). מה שאני אצלחתי לראות במשותף זה את האווירה הכללית: התעסקות בצדדים היותר אפלים של החיים. מוות, מלחמות וכד' כשהכל מלווה ב'תפאורה' המתאימה של שחור ואגרסיבי (כל הקוצים התנועות והצרחות שמלוות את רוב השירים) ד. אני בהחלט חושבת שחבל שלא משמיעים את המאטל המלודי (או איך שקוראים לזה) ברדיו. יש הרבה שירים הרבה הרבה יותר רועשים ומזעזעים ברדיו.
חבל, ככה אנשים כמוני לא יודעים שיש דבר כזה.
ואם יש נושא שמעניין את רוב באי הפורום - אז למה לא לדבר עליו? אם אנחנו א-מיניים אנחנו לא יכולים לדבר על סקס כל הזמן, אז צריך לדבר על נושאים אחרים. הנה דוגמא איך לאנשים כמונו מתרחבים האופקים

מקמיקא

New member
מצטער על החפירה אבל ../images/Emo6.gif

פשוט כשאמרת מה את אוהבת בשיר, ישר עלה לי השיר הזה: http://www.youtube.com/watch?v=erPnyi90cIc ועכשיו אני אפסיק לשלוח אותך לקליפים מפוקפקים ביוטיוב
אבל אני חייב להסכים בקשר לד'. מה שמושמע ברדיו תלוי באיזה וועדה של מופלצים שמחליטים מה פופ ומה לא... יש פתרונות, להגמל מגלגל"צ הפתרון הכי טוב. אני ממש נהנה מ88FM, יש להם שעות של רוק, ושעות של ג'אז (שלדעתי הן ממש מדהימות ומוציאות את המקסימום בג'אז), ואין להם יותר מדי זבל מסחרי.

inbardaf

New member
גלגל"צ הוא סוג של חמצן בשבילי ../images/Emo73.gif

אני המון על הכביש וגומעת מרחקים גדולים ביום. אני מקשיבה כל הזמן, כדי לשמוע איפה יש פקקים ובעיקר איפה חסום, יש תאונת דרכים ושאר דברים לא צפויים. את הפקקים הרגלים אני כבר מכירה יותר מידי טוב ויודעת איך לתמרן בהם. גלגל"צ הצילו
אותי יותר מפעם...
כך שלמרות שהם טוחנים (ואוף! כמה שהם טוחנים...
) אני עדיין מאזינה להם..
אני מחזיקה דיסקים ברדיו לרגעים שאני יודעת שאני לא חייבת ומדי פעם מזפזפת בין לבין לתחנות אחרות. ובלי להעליב: לא אוהבת ג'אז
יש משהו מעצבן במוזיקה הזו. היא כאילו חסרת קצב או משהו כזה..
לגבי הקליפ - נחמד.

Xylophone

New member
את יכולה גם לשים דיסקים

שלך במקום לטחון גלגלצ. תצרבי את כול השירים שאת אוהבת לדיסק ושימי בדרך. תוכלי לשמוע גם את טאריה בדרך

inbardaf

New member
כמו שאמרתי - אני גם שמה דיסקים

רק שבסופו של דבר אני רוב הזמן מקשיבה לגלג"צ 'בגלל הדיווחים'. וכשיהיה לי את הדיסק של טאריה היא תקבל מקום של כבוד
למרות שחשבתי על זה, שיש לה קול שמזמין לעצום עיניים ולא כדאי לעשות את זה כשנוהגים..

Xylophone

New member
זמרים עם קול של צפרדע../images/Emo6.gif

גדול
אבל זה מצחיק לשמוע זמרים עם קול של צפרדע
צודקת, אני פשוט תמיד פוחדת להפר פה את הסדר של הפורום ולסטות מנושאים שחלילה לא יעירו לי לעביר את השיחה למסרים

inbardaf

New member
אם זה מעניין מספיק אנשים ויוצר תגובות

אז למה לא? תראי אישה יופי של שרשור יצא
וככה זכינו ועוד אנשים הצטרפו הביעו את דעתם ותרמו מידיעותם. נחמד, לא?

Berethor

New member
אכן הדברים נאמרו באופן הזה

האמת שהדיון לא לגמרי מסביבך, סך הכול זה התחיל מכך שהתעלמת ממטאל ברשימה שלה, ואחרי זה האשמת את כול המטאל בתור רועש וחסר מוזיקה. היה מחובתי להראות לך כמה שאת טועה ושיש סוגים רבים של מטאל. הכן הבנתי מה שאת אוהבת עוד בתיאור הראשון של מוזיקה שאת שומעת. לא סתם שמתי תשיר של טאריה ראשון, ואז בסדר יורד ליותר קצוני ו'רועש'. המטרה גם הייתה להראות סוגים שונים, שחלילה גם לא תחשיבי שכול מטאל הוא סימפוני,מילודי או רגוע. מחשיבה קיצונית אחת לאחרת, את יודעת. נראה שלXylophone היה יותר קשה לקבל תהעדפה שלך, ולכן שלחה לך המון שירי בלאק מטאל בפרטי. אם טעית לעצמך זה אחד הסוגים הכי קיצוניים במטאל. לא סתם הוא נקרא בלאק.
בתור אחת שבקושי יכולה לשמוע פאוור וגותי, לא מסוגלת לשמוע הבי , אין בכלל מצב שתאזיני לבלאק או לדת ותקבלי מזה הנאה כל שהיא. אפילו אצלי הכי 'קיצוני' זה הבי(ואחרים באותה רמה), שאני יקשיב לזה מיוזמה אישית ויקבל הנאה מסויימת(כי להקשיב אני יכול ומקשיב שנותנים). תביני שאני עם ההבי אין לי סכוי נגד Xylophone ששומעת בלאק, מלא אם הייתי מאזין קבוע לדת היה לי סכוי אבל כרגע Xylophone קורעת אותי בלי מאמץ! ואת רואה כמה שאני מפחד ממנה. רואה זה שלמדת והכרת דברים חדשים כבר היה שווה. את צריכה להקשיב לסגנון שמתאים לך. למטאל סימפוני ואפילו לחלק מלהקות המטאל הגותי(שמתאימות לך) את יכולה להקשיב. Within Temptation לדוגמה, ששמעת מהשיר על המלאכים, ואשר אני יתן לך עוד קישור לשיר שלהם בהמשך. משתייכים למטאל גותי. שזה יותר הנושאים וגם מאפיינים מוזיקלים מיוחדים, אבל לא מדד לעוצמת השירה ועוצמת המוזיקה וכו. ככה שבניגוד לסימפוני לא הכול יתאים לך(אלה אם כן זה גם סימפוני למשל). דרך אגב טאריה שרה מטאל סימפוני כרגיל עכשיו וקלאסי(במקום פאוור כמו בנייטוויש). בשירים ניפרדים כמובן. אז כדאי כבר שלפחות תזכרי תסוג שאת מתחברת עליו, מטאל סימפוני, פעם הבאה אני רוצה לראות אותך משתמשת בשם הזה במקום לומר אני אוהבת מה ש"לא ממש מטאל". אם לא תזכרי Xylophone תרביץ לך.
אגב עוד משהו בקשר לטאריה, אם תקשבי אך ורק לטאריה אני לא בטוח שתהיא מוגדרת כאוהבת מטאל סימפוני, אני חושב שצריך לפחות שניים. אחרת את רק אוהבת את טאריה
. לא חושבת שזה קצת קיצוני מדיי בשביל מוזיקה..
"אני מנסה להבין מה הופך מוזיקה למטאל, מאחר והצגתם דברים כ"כ שונים ולכולם קראתם מטאל רק עם תתי שמות שונים (שאין סיכוי שאני אזכור אותם, כי אין לי מושג אפילו איך הוגים אותם נכון ). מה שאני הצלחתי לראות במשותף זה את האווירה הכללית: התעסקות בצדדים היותר אפלים של החיים. מוות, מלחמות וכד' כשהכל מלווה ב'תפאורה' המתאימה של שחור ואגרסיבי (כל הקוצים התנועות והצרחות שמלוות את רוב השירים)". פחות או יותר הבנת( וכל הכבוד על העין החדה). לא ענינו לך פעם קודמת על אותה שאלה, כי היא ממש לא פשוטה, אבל אני ינסה להסביר לך קצת יותר. קודם כול מטאל זה מוזיקה ותת תרבות. ולכן יש הרבה סוגים שונים ומתאימים לאנשים שונים. התעסקות בנושאים אפלים,רצניים וקשים של החיים זה בהחלט מאפיין מטאלי. צרחות ואגרסיבי זה כבר תלוי בתת סוג של המטאל!. לא כול מטאל זה צרחות ואגרסיבי, ובטח שלא באותה רמה. כול מטאל יש התמודדות בוגרת עם הנושא, לא דיכאון קליני והתבכיינות אינפנטילית. עצב בהחלט מותר ואפשר אבל עצב בוגר ושל אדם חזק. עוד דבר שלא מקובל במטאל זה הקיצוניות השניה, שהיא הבריחה מהנושא, לשמחות כאלה ואחרות, לסמים ולאלכוהול(גם רוב הלהקות נגד סמים), כול אותם דברים שעושים אנשים כדי לברוח מהאמת, מהמצב ומהרגש. מטאל זה להשלים ולקבל כמו שזה, לכאוב או לשמוח תלוי במקרה ובמטאל. אבל בהחלט שאין מקום לשברירים ופחדנים. בשביל זה יש מוזיקת אימו/ דיכאון(בכי) ומוזיקת ההיפים המסוממים והעליזים ושאר הפרות. מטאל יש התעסקות התמודדות וקבלה של הדברים שאנשים "רגילים" לא רוצים לקבל, לתמודד ולחשוב עליהם. הלבוש והתפאורה זה כבדיעבד, זה לא תמיד חובה. זה עניין של שייכות,לבוש שמתאים ואת לא מצפה שילבשו בגדים עליזים או בגדים "רגילים". לשחור יש לא מעט מאפיינים,חוץ מאשר שהוא אפל. לא סתם אנשי דת ועסקים לדוגמה מעדיפים תצבע הזה. הרבה פעמיים הוא גם צבע שמסמל הסתכלות מופשת וחכמה על הדברים. בלי כול הצבעים העליזים והלא נחוצים. מטאל זה כול הדברים שציינת והרבה יותר. אבל זה גם מאפיינים מוזיקאים שמתחלקים לתת סוגים שונים. מה שלא מטאל כבר יודעים. "ואם יש נושא שמעניין את רוב באי הפורום - אז למה לא לדבר עליו?" בדיוק למה לא, כולנו פה א-מיניים אבל אי אפשר לדבר על א-מיניות כול הזמן, ולריב עם אמסטפים לא שייכים כול היום. לענות לנשים של א-מיניים שלא רוצות להביא תבעלים שלהן לפה, וגורמות להם לרגשי אשמה וכו. סקס לא מעניין אותנו(ולא שאני חושב שזה תרוץ לדבר עליו) וכא-מיניים נדבר על נושאים מעניינים. טוב שהעלת תנושא inbardaf , וכבוד הוא לי שהכנוי שלי מופיע מראשו
הנה כמה קליפים שאוליי תרצו לראות. אוליי תאהבי. Memories Little Deaths Broken

inbardaf

New member
אני לא אוהבת רק טאריה...

אני מאוהבת בטאריה
או יותר נכון בקול שלה.. אהבתי גם את נייטוויש ואת Within Temptation, ומכל מה שאמרת על סוגי המאטל, הצלחתי להבין דבר אחד: אני אוהבת מאטל סימפוני. ואם הצלחתי להבין ממה שכתבת בסוגריים, גם מאטל פאוור (איך מבטאים את זה?!) שזה מה שטאריה שרה בנייטוויש.
ובהמשך אמרת שגם הסגנון הגותי מתאים לי. זה כבר 3! בסוף אני עוד יצא חובבת מאטל
"בתור אחת שבקושי יכולה לשמוע פאוור וגותי, לא מסוגלת לשמוע הבי , אין בכלל מצב שתאזיני לבלאק או לדת" - בהנחה שהצלחת להכניס את כל סוגי המאטל למשפט אחד, יש לי בקשה: אתה יכול לרשום לי את השמות באנגלית, כדי שאני יבין איך מבטאים אותם? ואם אתה יכול להסביר לי בכמה מילים, מה מיחד כל אחד מהם, אולי ככה אני יוכל לזכור מה אני אוהבת
"רואה זה שלמדת והכרת דברים חדשים כבר היה שווה." - ברור היה שווה!
מעבר לעובדה שהכרתי משהו חדש, שזה בפני עצמו שווה ונחמד, הכרתי משהו שאני ממש אוהבת ואיך עד עכשיו לא ידעתי על קיומו?!? שמעתי את הקליפים, ואכן אהבתי מאוד את כולם. את הראשון כבר ראיתי, אחרי שהראיתי את הקליפ של המלאכים של הלהקה הזו, שמעתי עוד כמה שירים להם ואהבתי. גם הבנתי לבד את כל מניעיך בשלושת הקליפים הראשונים שהצגת לי כולל הסדר שלהם - זה היה שקוף. מעצבן אותי אנשים שמעדיפים להתעלם במקום להתמודד. (הייתי נשואה לאחד כזה 8 שנים
בת יענה אמיתי) ולמרות שאני בעצמי התעלמתי באלגנטיות מכל נושא המאטל בהתחלה
מזל שעלית עלי..

Xylophone

New member
אתה טועה

אתה הרי לא יודע מה שלחתי לה מכיוון שלא קראת את מה ששלחתי לה. אני בשום פנים ואופן לא שלחתי לה שירי בלאק לפרטי! שלחתי לה קליפים של טאריה בכלל
ואת Walkin in the Air של נייטויש וזהו! מה בדיוק בלאק מטאל בזה? זה אפילו לא קרוב! הרי אני יודעת שהיא לא תאהב אז למה לפוצץ אותה בשירי בלאק. אני לא כזאת רעה
וגם אחרי שהיא שאלה אותי מה אני שומעת וביקשה לשלוח לא שלחתי אלא שמתי פה בפורום, כי אני יודעת שהיא לא תאהב. אז למה לאנוס אנשים לשמוע משהו שהם לא רוצים
בבקשה, להבא אל תכתוב על מה שאתה לא יודע! תקרא בעיון הודעות של אנשים אחרים לפני שאתה מגיב בכלל לא קשה לי לקבל את העדפה שלה. להפך אני שמחה שהיא אוהבת את מה שהיא אוהבת ובכלל לא אכפת לי שהיא לא אוהבת את מה שאני אוהבת. עשית ממני איזה רעה ובלתי מתחשבת מה שאני ממש לא ו INBARDAF יכולה להעיד לך על זה. זה שאני שומעת בלאק לא אומר שיש לי אישיות בלאק קיי. אתה כזה מתיימר לדעת הכול תמיד שלפעמים באמת בא לי להרביץ לך!

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif מה לעשות, צודקת...

היא אכן הפנת אותי לקליפים של שירים שהיה נראה לה שאוהב - ואהבתי. רק אל תתחילו לריב שוב..
מה איכפת לך Xylophone, מהשטויות שהוא כותב? את ואני יודעות בדיוק על מה דיברנו, וזה מה שחשוב. הוא גם הכניס קצת הומור בהודעה, אז תזהרי לא ליחס חשיבות גדולה מידי למה שלא צריך. ו-Berethor כדאי שתמתן את ההודעות שלך. אתה מפחיד ופוגע ביותר מידי אנשים שלא לצורך ואני מניחה שלא בכוונה. אנשים עוזבים בגללך את הפורום וחבל. אנחנו רוצים להנות ממך ומהם גם יחד.

Xylophone

New member
יו, את פה עכשיו!

סלחי לי אך הפעם לא יכולתי שלא לריב איתו. איך הוא יכול לדעת מה שאני שלחתי לך כשהוא לא קרא את זה בכלל

inbardaf

New member
כן, אני פה עכשיו!

אני פשוט מסננת את החלקים המעצבנים שלו. כמו שאמרתי: מתעלמת באלגנטיות
לא התיחסתי לזה בכלל. אם את מתיחסת, את נותנת לזה מקום. ברור שהוא לא יכל לדעת. הוא העריך, והציג את ההערכה שלו כידיעה ברורה. יום אחד הוא יתבגר
גבר... זה לוקח להם יותר זמן...
סה"כ הוא אדם חיובי. לפחות בעיני.

Xylophone

New member
זה פשוט הרתיח אותי

נראה שלXylophone היה יותר קשה לקבל תהעדפה שלך, ולכן שלחה לך המון שירי בלאק מטאל בפרטי. לי קשה לקבל את ההעדפה שלך
מאיפה לו לדעת את זה? המון שירי בלאק מטאל לפרטי! אני! סך הכול שלחתי לך את Walkin in the Air של נייטויש ו I walk alone של טאריה זה המון שירי בלאק מטאל???????????????????

למעלה