מאגיה שחורה.. מאגיה לבנה...

מיכל328

New member
מאגיה שחורה.. מאגיה לבנה...

מה זה השטויות האלה? אני כל פעם נתקלת באנשים שמדברים על מאגיה לבנה ומאגיה שחורה.. ואפילו אפורה! זה כל כך מעצבן אותי לפעמים.. יש מאגיה - נקודה. התוצאות של המאגיה תלויות במכשף/מכשפה עצמם ואיך הוא/היא משתמשים באנרגיות ובכישוף, ולאיזו מטרה. לא יודעת פשוט עברתי בכל מיני פורומים והנושא הזה עלה כל פעם מחדש והייתי חייבת להביע את דעתי - בפורום שנראה לי עד כה הכי רציני מתוך שאר הפורומים הישראלים. מה דעתכם על כל הנושא? מיכל

בכוונה נוצרה הפרדה

בין הפורום הזה, כשהוקם, לבין פורום "מאגיה וכישוף". כאן, לא דנים באספקטים המאגיים.

gwizard

New member
לא מדוייק

למוסורסקי: מכוון שאני רואה במאגיה סוג של תפילה, אז זה עושה אותה לנושא לגיטימי לדיון בפורום שעוסק בפאגאניזם. למיכל: כעיקרון ההפרדה בין "צבעים" של מאגיה נוצרה כדי שאנשים יבינו את ההבדלים ויוכלו להבדיל בשיחה בין פעולה כזו מול אחרת. זה די שימושי כאשר מדובר במתחילים, אך ממש לא מעניין כאשר מדובר באנשים שכבר התקדמו מעבר לבסיס.

מיכל328

New member
אני מבינה...

זה מוזר כי לא נתקלתי בהפרדה הזאת בעבר כשלמדתי (וגם כיום כשאני עדיין לומדת למרות שיש לי מס' שנות לימוד לא מבוטלות).. יש את החוק - An Ye Harm None, Do What Ye Will וזה צריך להיות ברור מאליו, כלומר נכון שיש אזורים קצת יותר אפורים שצריך קצת יותר לחשוב על התוצאות - ולדעתי ככה צריך ללמוד. במיוחד מתחילים - לפני שהם מתחילים בכישוף ובטקסים עצמם - הם צריכים ללמוד לעשות את האבחנה הזו בין מה מותר ומה אסור או מה יפגע בך או מישהו אחר וכ"ו... כשנותנים את המושגים "מאגיה שחורה" או "מאגיה לבנה" זה קצת מאבד מאופן רכישת הידע והאבחנה... חוץ מזה, שאז אתה מגיע לשלב שאנשים טיפשים מייד מיחסים מאגיה שחורה למכשפים, וויקאנים ופאגאנים... או שמגיע אליך מישהו ששואל אותך במה אתה עוסק - מאגיה שחורה או לבנה.. ויש את אלה שעונים להם באיזה הם עוסקים, לדוגמא - :אני עוסק בעיקר במאגיה לבנה ואפורה אבל תמיד התעניינתי בשחורה גם" (מה זה לעזאזל מאגיה אפורה בכלל... כשפים או טקסים שיש לך סיכוי של 50/50?!)... והכי אני אוהבת את החבר'ה שבאים אליך ומבקשים שתלמד אותם מאגיה שחורה כדי להטיל קללה על איזה מישהו שהם שונאים... (ואז אם אתה מסרב הם קוראים לך בשמות). ולמוסורסקי - מאגיה היא חלק בלתי נפרד - לדעתי - מפאגניזם ווויקה.. וכוויקאנית החלטתי להציג את השאלה בפורום הזה דווקא.. אולי באמת זה גם מתאים לפורום של מאגיה וכישוף אבל בינתיים אני מסתפקת בפורום הזה... מיכל

gwizard

New member
חהחה

LOL, את שוכחת שלא כולם וויקאנים ולא כולם למדו מספר שנות לימוד בחידוד השאלות האלו. האנשים שתיארת זה ילדים שאין להם שמץ של מושג בתחום המאגיה, אך הם בכל זאת עושים מעצמם. במג'יק לא חסר כאלה. גם בפורום מאגיה וכישוף בתפוז, בגלל זה אני לא שם :) פשוט תתעלמי.

מיכל328

New member
נכון :)

גם אני הייתי "ילדה" כשהתחלתי להתעניין (בת 16)... אבל כנראה אתה צודק - וויקה ופאגאניזם ובעיקר כישוף זה לא לכולם... מיכל

gwizard

New member
../images/Emo13.gif

לא אמרתי שזה לא לכולם (למרות שזה באמת לא לכל אחד), אלא התכוונתי שכל אחד צועד בנתיב שלו וכתוצאה מכך בוחר לקרוא לדברים בשם שלו. יכול להיות שאותם החברה שעכשיו מתעניינים בזה ושרויים בהרבה בלבול ומבוכה כעבור כמה שנים ילמדו עוד ואולי יכנסו לעולם הוויקה או כל דת פאגאנית אחרת (ואז יהיו שרויים בעוד יותר מבוכה
). אני נזכר בעצמי כאשר התחלתי עם מאגיה (14) ואחר כך עברתי ללמוד את וויקה (18), ואז עוד לא היו פורומים ואתרים שאפשר היה ללמוד מהם ואנשים שהיה אפשר להתייעץ איתם. היו לי כל כך הרבה שאלות ולא היה את מי לשאול. טוב, האמת רק בזמן האחרון גיליתי שהיו קבוצות כבר ב-98, אבל אז לא ידעתי עליהם. כל אחד צועד בנתיב שלו ולומד לאט לאט :)

מורגיין

New member
לא כ"כ מדויק

בעיסוק במאגיה יש הרבה אפור ומעט מאוד שחור ולבן, אין משהו שהוא "לחלוטין טוב" או "לחלוטין רע", אפילו משהו טוב למישהו\ להרבה אנשים מסויימים, אומר הפרת האיזון ומשהו רע לאנשים אחרים, גשם בטיבט אומר בצורת בברזיל. כוויקאני ומכשף בכלל, מחובת האדם המבצע את המעשה להיות מודע, ולקחת אחריות לכל תוצאות מעשיו. אם הוא בוחר לעשות כישוף מסויים,עליו להיות מודע לאיזון הנ"ל ולקחת אותו בחשבון בעת עריכת הכישוף. אדם המודע לעוצמת ולתוצאות הכישוף, יכול לבחור לפעמים אפילו לבצע דברים שנחשבים "שחורים" או "אסורים", אם לדעתו ולאחריותו האישית זה משהו שבסה"כ הכללי יכול להועיל, והוא מוכן לשלם את המחיר. גם בכישופים "טובים" אנחנו לפעמים טועים, לפעמים מטרת הכישוף מתפספסת, משהו טוב קורה אבל מוביל למשהו רע\ שלא היה אמור לקרות. אנחנו כמו ילדים קטנים בעניין, עדיין לומדים ולומדים, ואף אחד מהדברים האלה לא מובן במלואו.

gwizard

New member
את צודקת, אבל

אני רוצה להוסיף לזה את הדברים שכתבתי במאמר על תאולוגיה וויקאנית. אין טוב ורע, אלו מושגים יחסיים למצב נתון, אתיקה חברתית רחבה ואתיקה אישית.

מיכל328

New member
נכון מאד.. אבל..

אי אפשר לתת הגדרות כמו "מאגיה שחורה" או "מאגיה לבנה"..מי שרציני בכישוף וויקה צריך לעשות את ההבדל לבד ולא שיגדירו לא מראש מה זה טוב ומה זה רע... העובדה שאת מוציאה מאיזון משהו - אפילו במובן הטוב - כבר תריך לגרום לך לחשוב על התוצאות לפני שאת מבצעת את הטקס - ככה לומדים. אם את טועה בכישוף - אבל ממש בכנות טועה - בדרך כלל מהניסיון שלי פשוט לא קורה כלום.. דברים בדרך כלל לא משתבשים... דוגמא טובה היא הסרט "הכישוף" (The Craft). נכון שהסרט היה בערך ההפך ממדויק בכל הקשון לכישוף (בעיקר לוויקה), אבל מה שהם עשו לא היה "מאגיה שחורה" וכ"ו... היה בידם הכוח של המאגיה - זה היה כוח נייטרלי. הם בחרו להשתמש בו בצורה רעה. זה לא הופך את זה למאגיה שחורה.המאגיה הייתה שם - האנרגיות, הלחשים, הטבע, האלים - היו שם. אבל המכשפות עצמן בחרו להשתמש בכוחות אלה בצורה לא טובה. זו הדעה שלי... אסור להגביל מאגיה וסוגי כישוף לצבעים שונים וכ"ו.. זה יותר מידי קל, וזה מעלה תמונה שגויה בעיקר בידי מתחילים. מיכל

נכון מאד!

גם אני שמתי לב לטעות הבסיסית שבחלוקה הנ"ל, שכן המגיה לא מחֻלקת אלא רק כוַנות המשתמשים בה. בדרך כלל ראיתי בשמוש בחלוקה הזאת פשוט אי הבנה בסיסית מאד לגבי מהות המגיה, ולכן לא ראיתי צֹרך להתלונן על כך, שכן כל מכשף מבין שהמגיה היא כח ניטרלי. ולכן לא פלא שבחרת דוקא בפורום הזה (עדיִן, מעמיק יותר) ותודתי נתונה להסחפות לדיון על מגיה על אף הערת מוסורסקי בדבר אי רלבנטיותו לפורום.

L e s t a t

New member
"מאגיה כסוג של תפילה"?

אולי זה בסדר לראות תפילה כאקט מאגי, אבל מאגיה כסוג של תפילה?!

gwizard

New member
מה יש לך נגד וויקאנים ?

כן, טקס כישוף וויקאני זה משול לתפילה. תחשוב על ההבדלים בין תפילה לטקס וויקאני ותבין לבד. ומה יש לך נגד וויקאנים ? אולי העובדה שהיית שטניסט לפי לה-ווי תורם לזה ? (קראתי את החומרים באתר כנסיית השטן)

L e s t a t

New member
שני אקמולים קוטביים וסירופ ספירלי

"כן, טקס כישוף וויקאני זה משול לתפילה. תחשוב על ההבדלים בין תפילה לטקס וויקאני ותבין לבד." כמו שאמרתי, אצל וויקאנים זה הגיוני. "ומה יש לך נגד וויקאנים?" כלום, יש אפילו כמה וויקאנים שאני מחבב. מבחינה דתית, אני רואה בדת הוויקה עצמה כלא יותר משגייה משעשעת. זו רק דעתי האישית, כמובן. אני פשוט לא אוהב לראות משפטים כמו "מאגיה היא האלטרנטיבה הפגנית לתפילה", כי זה פשוט לא נכון - או פשוט לא נכון בקרב אמונות קוממיות, שבד"כ רוב המאמינים שלהן לא קרובים במטר וחצי למאגיה או סתם לא חושבים שצריכה לבוא איזושהי אלטרנטיבה למשהו כמו תפילה. מצד שני, יש לך ולי מעט מדי במשותף בענייני אמונה (אנחנו בעצם דתות שונות לגמרי מקבוצת דתות שונה לגמרי, לא?), אז אפשר לצפות לדברים כאלה. "אולי העובדה שהיית שטניסט לפי לה-ווי תורם לזה? (קראתי את החומרים באתר כנסיית השטן)" יפה מאוד ואם גם קראת את הכתבים של לה-ויי אז בטח שמת לב ששטניזם היא דת בעלת תפיסה פונדמנטליסטית - כמו כמעט כל סוג אחר של אתאיסטים - ופשוט רואה בכל האמונות כשקר וכזב (וגם בודהיסטים זכו למנת גיחוך מצדו של לה-ויי, רק שלא תרגיש מקופח
). במקרה שראית משהו שמדבר ספיציפית על וויקנים אני בספק אם זה היה מעבר לשתיים וחצי פסקאות. המטרה העיקרית שלהם היא הכנסייה הקתולית הרומית - לא הקוון הגרדנרי הבריטי.

מחד גיסא

כמי שאמור מעט להבין בוויקה, אני תמה איך אתה כותב משפט שכזה "מבחינה דתית, אני רואה בדת הוויקה עצמה כלא יותר משגייה משעשעת". מאידך, כשמשפט זה בא ממך, כאדם, איני מתפלא.

gwizard

New member
אלו, עצור במקומך

ממתי מישהו אמר כי "מאגיה היא האלטרנטיבה הפגנית לתפילה" ?!!! אני דיברתי אך ורק על וויקה ואך ורק מנקודת מבט שלי, ככה שאל תכליל על כולם. זה שמבחינתך וויקה משעשעת רק מוכיח שאתה לא מבין אותה עד הסוף. כי אם היית מבין, לא היית חושב שכל הוויקאנים פציפיסטים רכרוכיים שלא מסוגלים לעשות כלום ורק מדברים. כן, זה הרושם שנוצר לי ממך על סמך כל ההתכתבות הקודמת בפורום. אגב, אם היית קורא מעבר לשתי השורות הראשונות בכנסיית השטן, היית רואה כי וויקה מגונה על ידם בכל צורה וצורה ותואמת להתרשמות שלי ממך. http://www.churchofsatan.com/Pages/Satfem.html, זו דוגמה.

L e s t a t

New member
מוסורסקי וgwizard

למוסורסקי: "כמי שאמור מעט להבין בוויקה, אני תמה איך אתה כותב משפט שכזה "מבחינה דתית, אני רואה בדת הוויקה עצמה כלא יותר משגייה משעשעת". " לגודל ההבנה שלי בוויקה אין קשר - זה קשור לאמונה האישית שלי, שיש בה גם מן הפונדמנטליזם. "מאידך, כשמשפט זה בא ממך, כאדם, איני מתפלא." אתה מכיר אותי כאדם באותה המידה שלטענתך אני מכיר את הוויקה. לאלון: "ממתי מישהו אמר כי "מאגיה היא האלטרנטיבה הפגנית לתפילה" ?!!! אני דיברתי אך ורק על וויקה ואך ורק מנקודת מבט שלי, ככה שאל תכליל על כולם." פשוט מאוד, אתה לא היחיד שאמר את המשפט הזה ובמקרה שלך אכן דיברת מנקודת מבט אישית וציינת זאת מקודם, אני פשוט הבעתי דעה במקום שנראה לי מתאים. "זה שמבחינתך וויקה משעשעת רק מוכיח שאתה לא מבין אותה עד הסוף." ראה תשובתי למוסורסקי. "כי אם היית מבין, לא היית חושב שכל הוויקאנים פציפיסטים רכרוכיים שלא מסוגלים לעשות כלום ורק מדברים. כן, זה הרושם שנוצר לי ממך על סמך כל ההתכתבות הקודמת בפורום." אלון היקר, קח מעט מן התרופה שרצית לתת לי בתחילת ההודעה הזו ורסן את היומרה שלך. מעולם לא אמרתי שאני חושב שכל הוויקנים "הם פציפיסטים רכרוכיים שלא מסוגלים לעשות כלום ורק מדברים", אני פשוט אמרתי שלדעתי האישית שהוויקה אינה נכונה. "אגב, אם היית קורא מעבר לשתי השורות הראשונות בכנסיית השטן, היית רואה כי וויקה מגונה על ידם בכל צורה וצורה ותואמת להתרשמות שלי ממך" ואם אתה היית טורח לקרוא באמת את הכתבים של לה-ויי היית רואה כי הוויקה לא מוזכרת יותר במשפט אחד או שניים, כחלק ממכלול דתות "האור הלבן" (דהיינו, רוחניות מכל סוג שהיא). למעשה, לא זכור לי שבSatanic Bible לה-ויי בכלל אמר יותר מכמה מילים על וויקה או וויקאנים מעבר להסבר על הגביע הטקסי בשיטת המאגיה השטניסטית, בו הוא מסביר שגביע שטני אסור שיהיה מזהב משם שזהו צבע שמזוהה עם דתות "אור לבן" כמו הוויקה. אצל כנסיית השטן הוויקה לא זוכה ליותר תשומת לב מהנצרות. ובקשר למאמר שהבאת - כותבת המאמר (בלאנש ברטון, לשעבר הכוהנת הגדולה ואהובתו של לה-ויי) אומנם "מגנה" את הוויקה פה ושם, אבל הגינוי הזה הוא לא עיקר המאמר. חוץ מזה, אתה מוזמן להביא עוד דוגמאות כרצונך. תתרשם ממני כרצונך, לטוב ולרע.

למעלה