מאגיה שחורה.. מאגיה לבנה...

מורגיין

New member
זה לא מה שאני למדתי

תפילה זה מחשבה ללא מעשה, כישוף או טקס זה מחשבה + מעשה. בעולם הוויקאני מחשבות לא מזיקות ולא עושות טוב, הן פשוט מחשבות, מעשים הם המשפיעים ולזה נועד הטקס. וויקאני יכול גם להתפלל אם הוא רוצה, וגם לערוך טקס ושניהם שונים במהותם.

לגבי תפילה

אני מבדיל בין תפילה ומאגיה, כאשר לשניהם יש כמה אלמנטים משותפים. תפילה היא לא "סתם מחשבה", מאידך, בעיני גם אין "סתם מחשבה".

מיכל328

New member
אני...

לא מסכימה איתך... כלומר נכון - האקט של התפילה הוא ברובו מחשבה - אבל כשאת עושה מדיטציה - לאו דווקא בטקס או בכישוף - את יוצרת קשר עם האלים ועם העולם האחר ואת יכולה לשאת תפילה באותו הזמן - ע"י המדיטציה - התפילה נושאת איתה אנרגיות מסויימות שנשלחות החוצה, כלומר מהגוף שלך ומהמחשבה שלך... כך שיש קשר בין תפילה למאגיה... לחש בעת טקס הוא גם מעין סוג של תפילה... זו הדעה שלי לפחות... מיכל

Vendetta

New member
לתפילה יכולים להתלוות מעשים

היא לא בהכרח בתחום המחשבה בלבד, יכולים להתלוות אליה אי אלו טקסים.

gwizard

New member
אני רואה בתפילה טקס בפני עצמו

ולא משנה איזה תפילה, באיזה דת ולאיזה מטרה.

כאשר הקמתי את הפורום

היה זה באופן ברור שכאן לא ידונו עניינים של מאגיה, מתוך הסיבה הפשוטה - שכבר ישנם מספיק מקומות לדון בהם על מאגיה, כאשר לא היה מקום לדון באמונות פר-סה. מאגיה זה נחמד ויפה, אך גם בוויקה, המאגיה היא דבר משני. קודם בא ה-Devotion, האמונות, התפיסה הפילוסופית, התפילה והטקס, כאשר המאגיה והכישוף, בעוד הם perk נחמד, רק שואבים מאלו, במקרה של הוויקה.

איפה?

ראשית אציֵּן שאני תומך בדעתך לגבי מאגיה ותפלה: הן נפרדות אם כי לעתים קרובות תפלה היא מאגית. שנית: הייתי שמח לממש את צפיותיך מהפורום, אך איפה נתן לדון במאגיה חוץ מבשיחות אישיות?

gwizard

New member
וזה נאמר בלשון המעטה

רמתו בזיון לכל דבר, כמו שמוסורסקי יודע ללא ספק.

מיכל328

New member
כן....

שמתי לב לצערי.... פתאום יש גם משהו חדש שגיליתי - מכשפים שלא מאמינים בחוק החזרה ומנסים לעקוף אותו... מיכל

יש איזשהי סתירה פנימית בדבריך -

אם הם לא מאמינים בחוק החזרה, אז את מה בדיוק הם מנסים לעקוף?! החוק פשוט לא קיים מבחינתם, וכך הם פועלים.

מיכל328

New member
היי

התכוונתי שהם לא מאמינים במוחלטיות של החוק - ומנסים למצוא דרכים לעקוף או "להגן על עצמם" ממנו... זה כמו שמישהו שמתעסק בבודהיזם ינסה לעקוף את חוק הקארמה... מיכל

L e s t a t

New member
אנשים שלא מאמינים בחוק ההחזרה

לא מנסים לעקוף אותו. זה כמו חילוני שמנסה לעקוף מצוות בתורה...

suki da yo

New member
הסיכוי הגדול הוא

שלא תמצאי נושא אחד שקשור למאגיה (או לפאגאניות בכלל, אבל זה נושא שכבר לעסנו קשות) שכול חברי הפורום יסכימו עליו. גם על המשמעות של חוק השילוש יש הרבה דיונים והרבה דעות, והשאלה אם הא בכלל קיים היא שאלה מאוד טפשית להרבה אנשים, בין אם כי ברור להם שכן, או אם ברור להם שלא.

gwizard

New member
השמיים כחולים

אבל את כמובן יכולה לא להסכים איתי ולהגיד שהם שחורים כי עכשיו לילה

suki da yo

New member
למעשה- כרגע הם אפורים

ואם כבר מדברים על זה, הם לא באמת כחולים, או אפורים, או משהו. :)

gwizard

New member
ההבדל בגישה

אני באתי בגישה - מה שאני רואה זה מה שיש וזה נכון (בשבילי). את באת בגישה - שום דבר לא נכון, אנו לא יודעים מה באמת יש, אם בכלל. ומה אם קצת אמונה ?

suki da yo

New member
אמממ, מה?

השמיים לא באמת כחולים מהסיבה הפשוטה שאין להם צבע, זה רק הדרך שהאור של השמש שנבר על האטמוספירה שגורם להם להראות כחולים. או משהו בסגנון הזה. זה לא האמונה שלי, זה פיסיקה:)

למעלה