מאז אוקטובר 2000- הסדק והניכור מתרחבים!!

mike00

New member
יש לך טעות קטנה...

הוא נרצח אחרי שנגמרה לו המחסנית......באותה מידה יכלו גם להשתלט עליו ולהביאו למשפט צדק כדת וכדין..

mike00

New member
כן.....תקרא בבקשה את התגובה שלי מלמעלה

בנוגע למקרה שלו....

mike00

New member
לא זה מה שרציתי לדעת...

מה דעתך על הלינץ' בגולדשטיין עכשיו? שים בצד את המעשה המזעזע שלו,האם הטיפול של המתפללים היה ראוי? אם לא אז למה לא נשמעו קולם של חברי הכנסת ממפלגות השמאל? יכול להיות שאצלהם בשקל בשתי הצדדים כתוב 1?

...

האם הטיפול של המתפללים היה ראוי בעיני? תאורטית באמת לא. תאורטית הניצולים של הטבח היו צריכים לזחול אל המחבל, להחזיק אותו בידים וברגלים ולקרוא לכוחות הכיבוש שהם כל-כך אוהבים, על מנת שיקחו אותו למעצר. למה הם לא עשו את זה? אולי כי המתנחלים בחברון תוקפים באלימות במשך שנים את תושבי חברון, משליטים בהם טרור, כמו שרואים מדי פעם בקטעי וידאו, ואנשי הצבא עומדים מנגד (כי הם יהודים, ותפקידם בחברון הוא לשמור על שלום המתנחלים היהודים), ולכן לא היה להם אמון שהפעם יעזרו להם משום מה. יכול להיות שיש להם זיכרון ארוך, והם זוכרים שכשיהודים רצחו ערבים בקופר קאסם הם קיבלו קנס 10 פרוטות או חנינה אחרי מעצר לשלוש שנים בתנאי אכסניה, או כשאנשי שב"כ רוצצו באבן את גולגלתו של הערבי שחטף את האוטובוס בקו 300 הם אפילו לא נשפטו אלא ניחונו עוד לפני המשפט. ואולי פשוט קשה לשפוט מהחדר השקט ליד המחשב ניצולים שהורגים בלהט הרגע מחבל משתולל שזה עתה רצח עשרות ופצע עשרות אחרים, למרות שנגמרה לו המחסנית. אני בכלל לא בטוח כמה סיכונים אתה לוקח כשהמחבל מולך מפסיק לרגע לירות. אני בכלל לא יודע אם אתה מתחיל לשקול האם יש לו מעצור בנשק, האם נגמרו לו הכדורים והוא הולך לשלוף עוד מחסנית, או שהוא רק לוקח אוויר. אני כן יכול לומר לך, שאילו הוא היה כפות ותחת שמירה במקום אחר, הייתי כבר מדבר אחרת. לגבי חברי הכנסת ממפלגות השמאל, אני לא יודע אם מישהו מהם בא בטענות למאבטחים שירו במחבלים משתוללים. במקרה האחרון שהזכרתי שקרה לפני כמה שבועות בעיר העתיקה, אחד מבכירי התנועה האסלאמית (לא יודע אפילו אם הוא חבר כנסת) גינה את המאבטחים שהרגו את המחבל הפוטנציאלי, וזו היתה בעיני באמת תגובה צבועה ודוחה.

mike00

New member
נעבור סעיף סעיף....

1.הם לא ידעו שהוא מתנחל.מבחינתם הוא היה יכול להיות מסביון... 2.אם הם זוכרים את כפר קאסם אז אפשר להצדיק את גולדשטיין שזוכר את מאורעות תרפ"ט.. 3.במקרה של קו 300 לא נשפטו האשמים,מזכיר לי את מה שקרה עם כמה אזרחים שומרי חוק בשפרעם לא מזמן.. 4.אם קשה לשפוט מהחדר ניצולים שהורגים מחבל למה לא קשה לשפוט חיילים שהורגים מחבל? 5.עזוב אותך מהסיכונים שאתה לוקח,הבן אדם על הרצפה חבול ומוכה,הנשק הורחק ממנו...למה לא לחכות למשטרה? בכל מקרה שמחתי להתכתב איתך בנושא
נקווה שלא יקרו מקרים מהסוג הזה לעולם ולא נצטרך להתכתב על שום דבר מהסוג הזה.

gogi000

New member
אז ככה

יש הבדל גדול בין מחבל שנתפס לפני שעת מעשה לבין מחבל שכבר ביצע את זממו. מחבל שכבר ביצע את פעולת הטרור, הקורבנות שניצלו האדרנלין שלהם באותה עת גבוה מאוד ופשוט מחמת זעם הם הורגים את המחבל, אומנם תיאורתית זה לא נכון להרוג את המחבל אך מעשית אין לקורבנות שליטה על עצמם ויש להם טראומה לאחר מעשה, וזה בדיוק המצב עם גולדשטיין ונתן זדה. במקרה של שקולניק המחבל נתפס לפני שעת מעשה, כלומר הוא נתפס לפני שהרג ויצר את הזעם אצל האנשים מסביב, זה אומר ששקולניק היה במודעות שלמה וללא שום טראומה לאחר מעשה. בקו 300 המקרה אפילו גרוע יותר, מכיוון שהמחבלים גם נתפסו לפני שעת מעשה אבל מי שרצח המחבלים היו השב"כ וזה היה לאחר שנלקחו לחקירה, ועוד הם קיבלו חנינה ולא ישבו בכלא. בקשר להריגת מחבלים לאחר מעש הרבה מחבלים נהרגו על ידי אזרחים לאחר פעולת הטרור אך אף פעם לא התעוררה השאלה האם מדובר ברצח, אני לא שמעתי על שום מחבל מפגע שנשאר בחיים על פעולת הטרור שעשה ואני חושב שבצדק.

mike00

New member
אפשר בבקשה דוגמאות,אני יכול לתת לך דוגמאות

של מחבלים שנתפסו אחרי מעשה ואזרחים הגנו עליהם בגופם....... ואם אתה כבר מדבר על אדרנלין ידידי,מה מידת האדרנלין בגופם של חיילי צה"ל שיוצאים להגן על אזרחי ישראל? אני חושב שיש להם הרבה מאוד אדרנלין,מספיק בשביל לכסח את כל הכפר או הקסבה.... אם אדרנלין זה הדבר הכי טוב שהצלחת להביא אז רק שתדע שזה תירוץ עלוב[ללא כל כוונה לפגוע אישית בך,באמת שלא!!] אנחנו מנסים להסכים ביננו על מידת מוסריות שצריכה להיות לשני הצדדים,תירוץ כמו אדרנלין לא מתקבל על הדעת.. ולהביא דוגמא למקרה שקרה לפני 33 שנים זה קצת כמו לדבר על ארועים פרה-היסטוריים.... תסכים איתי שמאז השתנו הרבה מאוד דברים[לטובה ולרעה] במדיניות ישראל ובקודים של צה"ל... לדוגמא נוהל שכן שבוטל וחוקי פתיחה באש של חיילי צה"ל..ויש עוד הרבה.. אם אתם רוצים לדבר על מקרים שקרו לפני 30 שנה ויותר אנחנו באמת שלא נצא מהסיפור הזה בקרוב..

מילחמה

New member
../images/Emo45.gif

כמו שרשמתי למטה זה עדיין לא מדינה שהאזרחים הם השופטים והתליינים...

mike00

New member
יורד לאיזה רמה?אמרתי שזאת שאלה רטורית מכיוון

שעד היום לא נשפטו ערבים ישראלים שעשו לינץ' במחבלים יהודים,לא כמו במקרים ההפוכים שבהם יהודים היו אלה שטבחו.. בנוסף,בדוגמא שלך המחבל באמת חטף את נשקו של המאבטח וירה בו... מי יודע במי היה יורה הלאה,לא מדובר באדם כבול אלא במפגע חמוש...יש הבדל בין השניים..

מילחמה

New member
בשביל מה יש שומר אם לא למצבים כאלה?

שאלה קטנה סלטעון.... אתה נימצא בבנק. ניכנס שודד ולוקח אותך בתור בן ערובה. הוא מחזיק בך שאקדח מוצמד לראשך. פתאו הוא מקבל יריה לראש מהמאבטח. מה תגיד שהמאבטח רוצח וצריך להישפט? לא!!! אתה תגיד שהוא עשה את עבודתו נאמנה והציל את חייך. וזה בדיוק כמו המאבטח שירה במחבל. רק שפה אתה לא אובייקטבי ומנסה להציג את היהודים בתור איזה רוצחים

מילחמה

New member
לא אותו דבר בכלל...

שומר מתפקידו לעשות את זה... שלא כמו אזרחים...שאין להם שום זכות להיות השופטים והתליינים...

respecta1

New member
../images/Emo41.gif גם נהרג במהומות האלה יהודי מסכילת אבנים

אבן יכולה להרוג בדיוק כמו כדור, רק שהמוות מאבנים יהיה עם יותר סבל כשאתם מתנהגים כמו ברברים אל תטפלו כשנוהגים בכם כמו ברברים

respecta1

New member
ואגב הקטע על טיבי אמרת בציניות?

כי אם הוא עלה בכלל על הדוכן מראה שממש לא התעלמו מהח"כים הערבים עזוב את זה שמה הוא חושב יגידו קואליציה אופוזיציה וערבים?

צודק, הסדק הולך ומתרחב

דרך אגב, לא חסרים תיקים פתוחים של יהודים שנרצחו, אבל מה, זה לא מתאים לתיאוריה שלך שהמשטרה לא מתאמצת לפתור תיקים שבהם ערבים נרצחו. לגבי הליכוד, חכה, ביבי מוביל מתוך חוסר ברירה, זה לא בטוח שהוא ינצח בסופו של דבר.

מוחמד5

New member
לא רק סדק , אלא תהום

התהום נפערה , זאת עובדה. קמה לה ועדה על מנת לבחון את מה שאירע שם , הועדה בגיעה גם למסקנות. המסקנות הוגשו לממשלות ישראל שלא טרחה לישם אותן.

למעלה