...
האם הטיפול של המתפללים היה ראוי בעיני? תאורטית באמת לא. תאורטית הניצולים של הטבח היו צריכים לזחול אל המחבל, להחזיק אותו בידים וברגלים ולקרוא לכוחות הכיבוש שהם כל-כך אוהבים, על מנת שיקחו אותו למעצר. למה הם לא עשו את זה? אולי כי המתנחלים בחברון תוקפים באלימות במשך שנים את תושבי חברון, משליטים בהם טרור, כמו שרואים מדי פעם בקטעי וידאו, ואנשי הצבא עומדים מנגד (כי הם יהודים, ותפקידם בחברון הוא לשמור על שלום המתנחלים היהודים), ולכן לא היה להם אמון שהפעם יעזרו להם משום מה. יכול להיות שיש להם זיכרון ארוך, והם זוכרים שכשיהודים רצחו ערבים בקופר קאסם הם קיבלו קנס 10 פרוטות או חנינה אחרי מעצר לשלוש שנים בתנאי אכסניה, או כשאנשי שב"כ רוצצו באבן את גולגלתו של הערבי שחטף את האוטובוס בקו 300 הם אפילו לא נשפטו אלא ניחונו עוד לפני המשפט. ואולי פשוט קשה לשפוט מהחדר השקט ליד המחשב ניצולים שהורגים בלהט הרגע מחבל משתולל שזה עתה רצח עשרות ופצע עשרות אחרים, למרות שנגמרה לו המחסנית. אני בכלל לא בטוח כמה סיכונים אתה לוקח כשהמחבל מולך מפסיק לרגע לירות. אני בכלל לא יודע אם אתה מתחיל לשקול האם יש לו מעצור בנשק, האם נגמרו לו הכדורים והוא הולך לשלוף עוד מחסנית, או שהוא רק לוקח אוויר. אני כן יכול לומר לך, שאילו הוא היה כפות ותחת שמירה במקום אחר, הייתי כבר מדבר אחרת. לגבי חברי הכנסת ממפלגות השמאל, אני לא יודע אם מישהו מהם בא בטענות למאבטחים שירו במחבלים משתוללים. במקרה האחרון שהזכרתי שקרה לפני כמה שבועות בעיר העתיקה, אחד מבכירי התנועה האסלאמית (לא יודע אפילו אם הוא חבר כנסת) גינה את המאבטחים שהרגו את המחבל הפוטנציאלי, וזו היתה בעיני באמת תגובה צבועה ודוחה.