מאז אוקטובר 2000- הסדק והניכור מתרחבים!!

זה דיי פשוט מה שקרה שם:

אינטפאדת אל אקצה התחילה, ערביי ישראל החליטו להביע הזדהות אל ידי מהומות אלימות בהם השתתפו אלפים, אבנים וסלעים נזרקו, בקבוקי תבערה נזרקו, כבישים נחסמו וצמיגים נשרפו, שוטרים שבאו להשתלט על המצב היו בסכנת חיים, ועקב הפחד שאחז בהם הם השתמשו במה שנראה להם הגיוני באותה הסיטואציה - נשק לפיזור הפגנות ונשק חם בחלק מהמקרים. מי שבוחן מבחוץ זה נראה לו כמו שימוש בכוח מוגזם, הבעיה היא שמי שבוחן מבחוץ לא מבין כלום!, רק מי שהיה שם בתוך הסיטואציה מבין מה קרה וגם זה לא בטוח. בסופו של דבר מה שקרה זו דיכוי אלים של מהומות אלימות עם תוצאות מצערות אך צפויות. שום וועדה לא באמת תעזור מאחר ואם ערביי ישראל יחזרו על אותה התנהגות התוצאות יהיו דומות, אם שוטרים יחשו פחד כתוצאה מאבנים וסלעים נזרקים לעברם ע"י אלפי אנשים הם ירו בשנית, לעיתים הם יפגעו בזורק עצמו, ולעיתים הם יפספסו ויפגעו במי שהיה לידו ולא זרק כלום, אין מה לעשות, ואם כל הצער שבתוצאה אני לא מאשים אותם ולא שופט אותם, ככל הנראה אם אני הייתי באותה סיטואציה קרוב לוודאי שמרוב פחד הייתי מרוקן מחסנית על כל מי שהיה עומד מלפני, רק מפחד.

aviadbarel

New member
לא כל כך מסכים איתך...

ראשית, הוקמה ועדת אור, וכפי שכבר אמרתי בעבר, בראייתי היא לא בדקה את הדברים מהצד הנכון. שוטרים ירו כי הם היו בסכנה, ועל כך אין טעם להתדיין, אלא אם רק כדי לרצות את הערבים. היה צריך לבדוק מה גרם לאותם אזרחי המדינה לצאת מבתיהם ולהתחיל אינטיפאדה משלהם, בה הם הצליחו להרוג יהודי אחד, ובטוח שפצעו עוד כמה. ואיך אפשר למנוע הישנות מקרים כאלו. יכול להיות שכדי למנוע צריך אכיפה רצינית יותר (למשל - איפה רוצחיו של הרוצח נתן-זאדה? האם מישהו עשה להם משהו? חקירה או משהו?) ויתכן שצריך לחזק את העם על ידי חינוך טוב יותר ואלוהים יודע מה. אבל מה שבטוח השוטרים היו שם כדי לשמור על הסדר, והם פעלו כראוי. כשאתה רואה המון זועם מתקרב אליך (ולכולנו זכורים המראות של החוליגנים) וזורק אבנים ובקבוקי תבערה מצופה ממך להגן על עצמך. בשום מדינה בעולם אתה לא יכול לזרוק אבנים על שוטר ולאצ מזה בלי נזק. אגב 13 הרוגים זה מספר נמוך מאוד מאוד, שמעיד על סובלנות יתר של השוטרים. איפה המדינה מתעלמת מאזרחיה הערבים? מה יהודי מקבל שערבי לא?

respecta1

New member
../images/Emo41.gif ואז מתפלאים שיש "ניכור"

http://news.walla.co.il/?w=//1188288 תקראו את הכתבה ולא את הכותרות השמאל קיצוני כמו תמיד חטפו שוטרת, ששוחררה בעד 5 עצורים שזה בעצם כל עצורי התקרית (עסקת חטופים ממש
) שוטרים נכנסו בשביל לעצור כמה אנשים שהציתו אנטנה (שזה מאבק צודק אגב שמנהלים אותו בכל הארץ.. אבל בכל מקרה עברו על החוק מקומם בכלא) איך שהשוטרים הגיעו התקהלו סביבהם מאות אנשים, והתחילו ליידות עליהם אבנים ואז הם מתפלאים שכשנכנסים לשם נכנסים "כאילו נכנסים לעזה".. מגעילה הרמת שנאה שיש שם

מוחמד5

New member
זה ישוב דרוזי

שכל בניו משרתים בכוחות הביטחון,ואף חלק מבניהם נהרגו במלחמות כדי שתוכל לשבת מול המחשב ולכתוב את מה שאתה כותב.

respecta1

New member
דיי לעוות ../images/Emo128.gif

יש הרבה דרוזים שצודק בהחלט ככה, אבל הישובים ברמת הגולן ובכללי בצפון הנאמנות שלהם למדינה אפסית ומהכתבה של וואלה עוד יש ספק מה קרה שם.. תקרא את כל הסיפור שהבאתי מהכתבה בYNET פשוט לא יאומן

mike00

New member
נדב,מוחמד צודק....

בפקיעין יש רוב למשרתים בכוחות הביטחון......וזה גם בגליל ולא בגולן..

mike00

New member
פפששש.....בזמן האחרון כולם רוצים נתון....

אתם עושים לי את החיים קשים... תקליד פקיעין בגוגל ותקרא קצת כתבות.....תקבל יותר מהוכחה אחת... דרך אגב,בפקיעין גרים גם מוסלמים,נוצרים ויהודים... אני דברתי על רוב באוכלוסיה הדרוזית..

respecta1

New member
ומynet

בכלל מסופר שם על דברים אחרים עוד יותר לא יאומנים שבוואלה השמאל הקיצוני לא סיפר "חובש מד"א ממוצא דרוזי מספר על ההתפרעויות: "ביציאה מהיישוב המתין לנו מארב של צעירים. הם יידו על האמבולנס סלעים ותקפו אותנו במוטות. בשלב מסוים הם פתחו את הדלת האחורית, והתחילו לשלוף את השוטר הפצוע. הבנתי שאני חייב לברוח" " "עשו השוטרים שימוש גם באש חיה. דובר המחוז, סגן-ניצב אבי אדרי, מסר כי הנושא עוד ייחקר, אולם מתחקיר ראשוני עלה שהשוטרים שביצעו את הירי היו בסכנת חיים. המתפרעים, כך אמרו במשטרה, השתמשו בנשק חם ואף יידו רימון רסס." "כי הכוחות הגיעו לכפר והתפצלו לצוותים, וכי הצוות בו היתה השוטרת נפגע בצורה הקשה ביותר - אחד מאנשי הצוות נפגע מבלוק שפגע בראשו " במהומות נפצעו 27 שוטרים ו10 אזרחים כולל אנשי מד"א "גם כתב ynet שנכנס לפקיעין הבוקר הותקף בידי אלמונים רעולי-פנים, שדרשו ממנו לצאת מהכפר. " http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3465656,00.html קיצר תקראו את הכתבה.. לא יאומן כיסופר.. להכניס לשם כוחות צה"ל להשתלט על העניינים

למעלה