מאכלים ספרדיים?

yair_bar

New member
מנהל
מה לא ברור במה שכתבתי לך במסר הפרטי?

אתה כל כך מתעקש אז אגיב גם כאן:
&nbsp
1. בתפוז מנהלי פורומים לא אמורים להגיב לגבי התנהלות מנהל פורום אחר (גם אם הם שותפים בו באופן פעיל).
&nbsp
2. בקשר לטענה שאמרת שמנהל פורום אמור להיות "שוטר" שממלא אחר החוקים שהוכתבו לו ואין לו Say - העתקתי לך את שני הסעיפים מהתקנון שמראים בדיוק ההפך.
&nbsp
אגב, אם לא שמת לב, לא מחקתי כאן שום ביקורת עליי. נהפוכו - אני נותן גמישות וחופש התבטאות מאד חריג בפורום. זאת מכיוון שבאופן אישי אני שונא מחיקות וחסימות.
&nbsp
&nbsp

TCHM

New member
לחידוד הנושא...

ציטוט מתקנון תפוז...
"...13.1.2 למנהל של קבוצת הדיון יש סמכויות ניהול מיוחדות והוא רשאי
(במקביל להרשאתה של תפוז) בין היתר, להגביל את אפשרות הכניסה לקבוצת
הדיון שהוא מנהל, וכן להרחיק ממנה משתמשים. כמו כן, לעתים יפרסם המנהל
כללי התנהגות החשובים לו באופן מיוחד בקבוצת הדיון שלו. אנא השמעי להוראות
אלה אך זכרי, כי הן אינן גוברות על הוראות תקנון זה אף במקרה של סתירה עמו...."

כללי התנהגות אינם כללי כתיבת תוכן או העלאת תוכן! כל אחד רשאי לכתוב
כל שעולה על דעתו גם אם אלו שטויות, כל זאת ללא ניבול פה וקללות להלן "התנהגות".

בכל מקרה, העו"ד שלי קרא את התקנון כולו אמר שהוא מכיל סתירות ומבולבל ולא
יעמוד במבחן של שום בית משפט.
בנוסף כתוב - כל תוכן ההודעות- מלל ותמונות, הם רכושו של תפוז והם רשאים
לעשות בהם כרצונם...זאת כבר סיבה מספקת לא להעלות לכאן מתכונים, טיפים,
עזרה ובטח לא תמונות.

yair_bar

New member
מנהל
אני חושש שלא קראת את כל התקנון

זכויות היוצרים הם של תפוז – למעט תכני גולשות כהגדרתו של מונח זה להלן (להלן בפסקה זו – "המידע
&nbsp
10.1 כל תוכן שגולשת העלתה ו/או תעלה לאתר (לרבות בכל אחד מהשירותים המוצעים באתר), ובכלל זה (בין היתר) מילים, תמונות, וידאו, תכני שמע (קול), תוכנה, שילוב של וידיאו ותכני שמע, עיצוב, דף אינטרנט אישי (כהגדרתו להלן), פרסומות, תכני כרטיסי עסקים (כהגדרתם להלן), דירוגי וחוות דעת עסקים (כהגדרתם להלן) או כל חומר אחר ("תכני גולשת" או "תוכן שגולשת מעלה לאתר" וכדומה), הינו בבעלותה ובאחריותה הבלעדיות של הגולשת שהעלתה אותו ו/או מסרה אותו לתפוז לצורך העלאה לאתר.
&nbsp
10.2 כל זכות (ככל שקיימת) בתכני גולשת (בין היתר זכויות קניין רוחני מכל סוג שהוא( שייכות לגולשת שהעלתה את התוכן לאתר (על פי הצהרתה בתקנון זה). לצורך השימוש בתכני הגולשת יש לקבל את רשותה. שימוש בתכני גולשת, ללא אישור ממנה, מהווה, בין היתר, עבירה על חוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007 ("חוק זכות יוצרים").
&nbsp
10.3 יחד עם זאת, כשאת מעלה תכנים לאתר, את נותנת בכך הסכמה כי כל עוד האתר פעיל ייעשה שימוש בתכני הגולשת, כפי שנפרט להלן, בלא שהשימוש יזכה אותך בתשלום, ולא יהיה בשימוש זה משום הפרה של תקנון זה ו/או עבירה על חוק זכות יוצרים או על כל חוק אחר.
&nbsp
10.4 תפוז רשאית לעשות כל שימוש בתכני הגולשת כמתואר בתקנון זה, לרבות השימושים הבאים: תפוז רשאית להציג את תכני הגולשות באתר ובאתרים עמם היא מצויה בשיתוף פעולה.
&nbsp
כלומר, התוכן, הבעלות עליו והזכויות עליו (אם אני מבין נכון את הכתוב בתקנון) הם של הגולשים שהעלו אותו.
&nbsp
כפי שהעתקת יפה, למנהל יש זכות לבקש בקשות בפורום, למעט אם הן מנוגדות בתקנון. בתקנון כתוב שתפוז (ומכאן שגם מנהל הפורום) רשאית להסיר, למחוק או לא להרשות פרסום של תכנים באתר, על פי שיקול דעתה הבלעדי. תפוז לא תהיה חייבת לעדכן את הגולשת קודם להסרת או מחיקת התכנים ולא תהיה חייבת במתן הסבר לסיבה להסרת התכנים.
&nbsp
לא מוצא את המשפט: "כללי התנהגות אינם כללי כתיבת תוכן או העלאת תוכן! כל אחד רשאי לכתוב כל שעולה על דעתו גם אם אלו שטויות, כל זאת ללא ניבול פה וקללות להלן "התנהגות".
&nbsp
באופן כללי אני קובע את כללי ההתנהגות בפורום כמנהל שלו. אם אני מחליט שגולש מסוים כותב בדיחות שיכולות לפגוע בגולשים אז זכותי לבקש ממנו להפסיק לכתוב בדיחות.
&nbsp
אם הסכמת לתקנון באתר, אני לא בטוח שתוכל אחר כך לטעון שהוא לא מקובל עליך כי גילית סתירות ושהוא "מבולבל"
&nbsp
&nbsp

TCHM

New member
אתה עושה מיש מש ממה שנכתב...

נכון שכתוב שזכויות הקנין שייכות לגולש, עד כאן.
אבל כתוב בסעיף 10.3 שתפוז תהיה רשאית להשתמש בחומר הזה כרצונה וכפי שצוין בהמשך הסעיפים - מה מותר לה לעשות עם הזכויות.
אז זה מאד נחמד שתפוז מציינת שזכויות הקנין שייכות לבעלים אבל מוסיפה שהיא
רשאית לעשות בהם כרצונה. מעין מלטפת אבל לוקחת.
ובבקשה לא לקרוא סלקטיבית ולפי הנוחיות, זה נבדק ע"י עו"ד שטען שכל
התקנון משופע בסתירות וניגודים ולא יהיה קביל בבית משפט על אפם של משפטני
תפוז.

מה שכתבתי לגבי התנהגות זאת תוספת שלי, הבאתי גם את הכתוב בתקנון.

נכון שאני מחוייב לתקנון גם אם הוא לטעמי, לכן, ובכדי שלא יעשו כרצונם
במתכונים, תמונות, טיפים והסברים הם מבחינתי לפחות לא יועלו.
ומשכך לא לבוא בטענות על מענה במסרים כתחליף לטובת הגולשים,
הם לא אשמים ולא צריכים להפגע מההתנהלות הזאת. זכותם לקבל מענה
לבקשתם על גבי הפורום, במסר, בדוא"ל, יוני דואר אבל שיקבלו.

החלטת לשלא לענות פניות במסרים...לא חוקי בעליל, עבירה בוטה של חופש
הדיבור,

מה גם שלא קיבלת אישור על כך מתפוז כפי שציטטתי מהתקנון.
חוק הוא חוק ותקנון הוא חוק מקומי, אתה לא יכוללקפל או לעוות אותו אלא אם
קיבלת אישור מפורש על כך וכנראה גם לא תקבל אלא אם כן תפוז רוצה להסתבך
עום חוקי המדינה. ולא נראה לי שתעשה זאת, לכן עצתי...אל תסבך אותה.

ראוי שתהיה שימת לב ויותר אמפטיה לאלו שעושים מתפוז פורטל...הגולשים
שתורמים, כאן ובפורומים אחרים ולא שירשורים סתמיים שאינם תורמים לכלום.

ד"א, לא דיברתי ולא ציינתי כלל את נושא הבדיחות.

ובזאת סיימתי לחלוטין עם הנושא, עשה כרצונך אבל דע לשלכל תעלול יש מחיר
והוא לא תמיד צפוי ויכול להיות יקר, את המאצ'ו משחקים בקולנוע, לא בחיים.

יום טוב

yair_bar

New member
מנהל
מצחיק - נראה שאתה מאיים

האם זה גם כתוב בתקנון?
&nbsp
כתוב באופן ברור שזכויות היוצרים על התוכן הן של הגולשים. תפוז רשאית לעשות שימוש אינטרנטי מקובל ואף הדגישו "היות ואנחנו מאוד רגישים לנושא תכני הגולשות, לא נעשה בתכנים שימושים שאינם סבירים או מקובלים - כך למשל, תפוז לא תעשה שימוש בתכני הגולשת כפרסומת מסחרית או כחלק מפרסומת מסחרית שלה או של מישהו אחר (אלא אם תקבל הסכמה מפורשת של הגולשת) וכך גם לא תוציא לאור ספר מודפס של תכני גולשות בלא הסכמה מפורשת של הגולשות בעלות התוכן."
&nbsp
מי שקורא סלקטיבית זה אתה. חברת לכתוב שכל תוכן ההודעות... הם "רכושו" של תפוז והם רשאים לעשות בהם כרצונם. זה לא מתייחס לתוכן שהועלה ע"י גולשים, עליו כתוב במפורש אחרת.
&nbsp
ממליץ לך לקרוא שוב את התקנון. במידה ויש שאלות או נושאים פתוחים - אתה מוזמן לפנות לפורום משוב.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

TCHM

New member
מאיים? ממש ללא, שוב בעיה בהבנת הנקרא

ציינתי את הסיכונים שאתה ותפוז לוקחים.
קראתי וקראו טוב טוב את התקנון ואל תנסה לטמטם את כולם, מספיק!

אבל כתוב עוד תגובה מאצ'ואית, אתה הרי חייב לאמר את המילה האחרונה.

yair_bar

New member
מנהל
אתה משאיר אותי פעם אחר פעם חסר מילים

וזה לא נאמר לטובתך.
&nbsp
מבקש ממך לחדול עכשיו.
&nbsp
אם התנאים בתפוז לא נראים לך אתה לא חייב להיות חבר באתר ו/או בפורומים.
&nbsp
&nbsp

milch

New member
מאד מעריך ותומך בעמדתך...

גם יעקב ז"ל בחר להעלם בתקופת ניהולו הקודמת של המנהל הנוכחי...מענין למה

גםאני5

New member
בכל אופן, אם יש אפשרות להביא אמצעים להכנת האוכל בכיתה

יהיה מוצלח יותר מלהביא אוכל קר, או בטמפ' החדר (מנסיון). ואשמח מאד אם תפתח שרשור חדש . יש לי תחושה שהשרשור הזה עומד להמחק..

למעלה