מאמר מאלף של חבר מר"צ לשעבר

Zack DA

New member
לא.......

אבל אנחנו מדינה דמוקרטית, ואם כל אחד יתחיל בעצמו להחליט כי הוא "חושב" שמשהו שנעשה לא בסדר - המדינה לא תצליח לתפקד.

פריפטס

New member
רגע רגע...

לפי מה שלימדו אותי, וכנראה גם אותך (בטח לא נכחת בשיעור הזה)- חלק מהדמוקרטיה היא שהאזרחים מעורבים ומעבירים ביקורת... מדינה שלא מעבירים בה ביקורת על השלטון- השלטון יעשה כל מה שהוא רוצה, ואז זו לא דמוקרטיה.

פריפטס

New member
וכשהכנסת תשלול את חופש הביטוי

אז לא נוכל להעביר ביקורת בניגוד לחוק, מפני שזו עבירה על החוק?

Zack DA

New member
נו, באמת. איזו דמגוגיה

אם הכנסת תשלול העברת ביקורת, לא תהיה כאן דמוקרטיה. לעומת זאת, חוק לגיטימי כמו "חוק יסוד: צה"ל" הוא חוק שאתה צריך לכבד.

פריפטס

New member
זו לא דמגוגיה

אבל הקצנתי, כדי להבהיר לך את כוונתי. השאלה היא האם חוק יסוד צה"ל הוא חוק דמוקרטי או לא. וזה נושא שנוי במחלוקת.

Zack DA

New member
זה לא נושא שנוי במחלוקת.

זהו חוק לגיטימי ואין סיבה שהוא לא יהיה לגיטימי.

Zack DA

New member
מה ?????

מה בסיס הטענה שלך שחוק היסוד צה"ל הוא לא דמוקרטי ?

פריפטס

New member
אתה שוב משנה את נושא הדיון

הדיון הוא לא בקשר להאם החוק הזה דמוקרטי או לא, אלא בקשר לביקורת שמותר או אסור לאנשים להעביר על החוק. ולכן, לא אגיב עניינית עד שלא תחזור לנושא המקורי.

Zack DA

New member
../images/Emo6.gif אתה בכלל מקשיב לעצמך ??????

לאנשים מותר להעביר ביקורת. אבל הם לא יכולים למרוד. סוף. כבר אמרתי את זה עשר פעמים. -------------------- בית המשפט לא מצא משהו נגד חוק צה"ל הזה שאתה טוען שהוא לא דמוקרטי...

פריפטס

New member
אני מקשיב לעצמי

השאלה האמיתית היא- האם אתה מקשיב לי. וכנראה שהתשובה היא לא. או שיש לך בעיה רצינית ביכולת הסקת המסקנות שלך. העניין שדיברנו עליו, אני אזכיר לך כי כנראה הזכרון שלך קצר מהרגיל, הוא זה שאם יש חוק לא דמוקרטי מותר למרוד בו (דוגמת חופש הביטוי). יש אנשים שחושבים שחוק יסוד: צה"ל הוא לא דמוקרטי (והדעה שלי בעניין לא חשובה לנושא זה), ומכאן תסיק את המסקנה לבד. ובכך הסתכם השרשור, עד פה. חבל שאתה לא עוקב.

Zack DA

New member
לא הבנתי

באיזה חוק מותר למרוד ???? מה הדוגמה שנתת, חופש הביטוי ?!? לא הבנתי.

פריפטס

New member
קצת מתסכל...

מותר למרוד בחוק לא דמוקרטי, והדוגמה של חופש הביטוי היתה בקשר למה שיקרה אם הכנסת תשלול את חופש הביטוי. תחזור על השרשור.

Zack DA

New member
המממממממ

אבל כבר אמרתי, שאם הכנסת תעשה דבר לא דמוקרטי שכזה - אפשר יהיה לעתור לבג"צ ולעצור את זה - לא ? ובכל אופן - אף פעם לא יצא מצב שתצטרך למרוד באופן עצמאי בחוק, דמוקרטי או לא דמוקרטי.

Zack DA

New member
לכן אני אומר -

המצב היחיד שבו תצטרך למרוד הוא לא במצב של חוק לא דמוקרטי - אלא במצב של פגיעה במנגנונים הדמוקרטיים עצמם

למעלה