../images/Emo9.gif
הערכות מספריות מעניינות - אך לא מדויקות. לא מדובר בערבים בארץ, מדובר אך ורק בשמאל יהודי. מצביעי מר"צ אינם ערבים, לפחות לא ערבים שנתקלתי בהם עד כה... (אגב, למרות שההגדרה ציוני אינה תקפה לגבי ערבים, רוב ערביי ישראל כיום מאמינים בשתי מדינות לשני עמים ולא רק בפלסטין ובלי ישראל - משמע - הם בעד מדינה לעם היהודי. הייתי אומרת שזו מדיניות פרו-ציונית למדי, לא אתה?). השמאל היהודי, מצידו, ברובו ציוני. יש מיעוט נרדף של שמאל קיצוני וקצת תלוש מהמציאות שמאמין שעל כל עם ישראל לרדת מהארץ (שירדו מצידי), ויש עוד מספר מועט של אנשים כמוני שישמחו לשתי מדינות לשני עמים, אבל גם יסתדרו מצויין גם עם מדינה אחת לשני עמים שלא מתערבת בדת (אבל ברור הם שזה לעולם לא יקרה). כל שאר השמאל, כולל אותי ואת השקפת שתי המדינות שלי, הוא ציוני בהחלט. אני באופן אישי חובבת גדולה של להקת הנח"ל וסיפורי פלמ"ח... וכן, זאת ציונות, ואהבת הארץ זו ציונות, והנכונות להקריב למען המדינה זו ציונות, ויש בי את כל אילה. אבל - מבחינתי, הנכונות הקריב למען המדינה היא גם, ולפעמים בעיקר, הנכונות לוותר על שטחים, אם זה התנאי לחיים בטוחים ושלווים קצת יותר לתושבי מדינתי. למה? כי הציונות שלי לא מדברת אך ורק על להגן על השטחים - אלא גם ובעיקר על להגן על האנשים שחיים פה. אז אנשים מסויימים שהתיישבו בשטחים שגם ככה לא מגיעים להם יצטרכו לעבור דירה. שיתמודדו עם זה - יש אנשים שהקריבו הרבה יותר. אגב - כן, סרבנות שירות כוללת היא עבריינות, אבל זה לא אומרת שהיא חוסר מוכנות להגן על השירות הציוני. זוהי השקפת עולם, לפיה הצבא לא עוזר לנו. אתה יכול לגנות את הסרבנות, אך אינך יכול להגיד שזו אינה ציונות. השקפת העולם היא אותה השקפה לפיה מדינת ישראל לעם ישראל - אבל חילוקי דעות בנוגע לגבולות ישראל, ולגבי איך אמורים להגן עליהם כרגע. אגב - השמאל היהודי יותר ברובו יותר ציוני מחלק מהימין, כי רוב השמאל כן הולך לצבא ושומר על חוקי המדינה ומשלם מיסים, בעוד שחלק חרדי ודווקא ימני - לא. אז בבקשה קחו את גינוי השמאל שלכם למקום אחר, כי יש באנשים כמוני לא פחות אהבת ארץ מלכם.