מאמר מעניין על פולין

Y. Welis

New member
לא דמגוגית - רק אמצעי לחץ דומה

והנחה שמי שחף מפשע, זכאי להגנה מוסרית, לא משנה מה עוללה ממשלתו.

מי 'חף מפשע'?

עובדי הרכבת הגרמניים חפים מפשע? עובדי הנמלים? עובדי תעשיית החימוש? ההמונים שהריעו להיטלר על נצחונותיו? אלה ששדדו את רכוש היהודים שנשלחו למחנות ההשמדה? על איזה 'חפים מפשע' בדיוק אתה מדבר ולפי מה קבעת את 'חפותם'?

Y. Welis

New member
כל מי שלא עסק או סייע. החוק הבינלאומי מאוד

ברור בנושא הזה, וכדאי לבדוק מה נאמר בו.

אמנם אלפרד דימון איננו נאצי, אבל.......

הוא עשה כל שביכולתו כדי לטשטש את האמת על פעילותו של אביו ושל הקונצרן שלו בשרות מכונת התעמולה של גבלס. הוא ניהל עד לאחרונה משפטים בגרמניה נגד עיתונאים וסופרים שחשפו את העובדות המביכות. זה לא בדיוק הטיפוס של 'הגרמני החדש' המתמודד עם העבר הנאצי של ארצו ומשפחתו.

קוכולין

New member
אני מגנה את ההדחקה והטשטוש

אבל טבעי והגיוני שבן ינסה להגן על כבודו של אביו, גם במחיר טשטוש העובדות ההיסטוריות. לכן יש לנו מספיק חוקרים שיכולים לעבור מסכי עשן כאלו ולגלות את האמת על כל מי ששיתף פעולה עם הנאצים. בכל מקרה, אני חושב שאין מניעה שיכנס לעסקים בארץ, כל עוד הוא אינו מחזיק בדיעות נאציות בעצמו. ודרך אגב, כל העיתונאים הפעילים בגרמניה שיתפו פעולה עם גבלס ומשרד התעמולה, כולל עיתונים רבים שפועלים היום. במה מתייחד דימון מהשאר?

יש דוגמאות הפוכות

למשל ניקלאס פראנק, בנו של הנס פראנק, או קטרין הימלר, בת משפחתו של היינריך הימלר, או גם בנו של אייכמן. בתאגידים אחרים התנהגו אחרת: למשל בדיימלר או אפילו בסימנס. לא ניהלו משפטים נגד עיתונאים, אלא הסכימו לפתיחת הארכיונים ולפרסום העובדות. בדיימלר זה נעשה הודות לאצארד רויטר, יו"ר מועצת המנהלים ובנו של ארנסט רויטר, מי שהיה ראש העיר הסוציאל-דמוקרטי היהודי של ברלין אחרי המלחמה, שנולד וגדל בטורקיה שבה משפחתו מצאה מקלט מהנאצים, והוא אנטי-פאשיסט מהבית. רויטר דאג לחשוף את העבר הנאצי של דיימלר ופעל לתשלום פיצויים לעובדי כפייה.

טשאפק

New member
ישנו גם השגריר

שנשלח לרומניה והתברר שהוא נטוע כל כך טוב, עד שהחליט להישאר שם ונעשה חבר פרלמנט. ציונות במיטבה. את שמו שכחתי.

Y. Welis

New member
לא בטוח שהוא היה שגריר

אם זה אותו אחד שהוזכר בכתבה שהיתה באחד מסופי השבוע האחרונים (בערוץ 2). כי זה שהוזכר היה איש עסקים שהורשע בארץ, בילה זמן בכלא, ועזב לרומניה ושם נהיה חבר פרלמנט.

טשאפק

New member
צודק, ערבבתי שניים

השגריר היה סנדו מזור, שאחרי כהונתו ביקש וקיבל אזרחות רומנית והשתקע שם.

שינובי5

New member
האיש הזה - מזור

היה בצוות החקירה , ואם איננו טועה, עמד בראש הצוות ש""הוכיח"" את אשמתה של כנופיית מע"צ, באמצעות - בעיטות ומכות רצח. אתה יודע מה? שישתקע שם ויחנק שם. לפחות כאן בישראל שיהיה נקי.

קוכולין

New member
נתי מאיר?

הוא לא היה שגריר, חס וחלילה. פושע נאלח, עלוב ומטונף, שמבייש את יהודי רומניה ומדינת ישראל במעשי הנוכלות שלו ברומניה. בושה וחרפה. האדם הזה צריך להיות בכלא.

טשאפק

New member
הבנתי שאלי בר-נביא

היסטוריון שהיה השגריר בצרפת, היה ועודנו פופולרי ביותר שם.

Y. Welis

New member
נראה לי שהכתבת לא היתה אוהדת במיוחד

ולנרי ליבנה יש ציניות ידועה (שלפי כתביה האוטוביוגרפיים באה ממקום פנימי). אני חושב שוייס עושה שירות חשוב ביותר ליהודים ולישראל בפרט, וכמובן רק מוכיח להם מה הם הפסידו מאז שנות השישים. אולי בזכותו הפולקלור האנטישמי (שהזכיר החוקר *הפולני* גרוס) יחלש עד שיגווע סופית.

למעלה