מאמר מעניין של מנפרד גרסטנפלד

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

a e q u i t a s

New member
מאוד מעניין

אני מאמין שהוא צודק, זה תופעה מתרחבת באירופה, מתפשטת גם לאזורים שידעו מקרי אנטישמיות ספורים. יש הרבה דברים שאפשר לעשות, אך זה דורש את התגייסות הממשלה הבריטית להלחם כנגד מקרי אנטישמיות ובראש בראשונה את ראש עיריית לונדון הגזען קן ליווינגסטון. גם הקהילה היהודית צריכה להיות יצירתית, מצד אחד הבריטים והצרפתים לא מבינים מדוע מהגרים כדוגמת המוסלאמים לא מתערבבים בהחיי המדינה אך מצד שני כדוגמה נגדית - יהודים שכן מתערבבים בקהילה ובחיי המדינה זוכים לכותרות כאילו הם משתלטים על המדינה והממשלה... יש פה הרבה צביעות, גם יש פה הדגשה לגבי גרידאן הבריטי, אך עיתונאי לא צריך לעבוד!!! העולם שלנו מלא באינטרסים אשר נוגדים אחד את השני..

ne ro

New member
קודם כל

רוב מקרי האנטישמיות האלו מבוצעים בראש ובראשונה ע"י מהגרים ערבים. (או נאו-נאצים). ומקרי האנטישמיות בצרפת מכוונים יותר כלפי הערבים הצפון אפריקאים בעיקר מצד הימין הקיצוני מאשר כל קהילה אתנית מינורית אחרת ( כולל היהודים) , כאשר מקרים אלו הם תוצאה של אנטישמיות נטו ולא תוצאה של חיכוכים על רקע דומה.

ne ro

New member
קן לווינגסטון הוא גדול הלוחמים

באנטישמיות: הוא הצהיר שהוא רואה בשואה את "הפשע הנורא ביותר שנעשה במאה ה-20" - הוא מעריץ את התרומה היהודית לאנושות, כמו במקרים של איינשטיין, מארכס ופרויד - כראש עיר הוא לחץ להגברת המאבק המשטרתי נגד פעולות אנטישמיות - הוא אחראי לאירוח תערוכת "אנה פרנק" בבניין עיריית לונדון וחשוב לציין שעם כל הביקורת הנוקבת שלו על ישראל, הוא הצהיר בפירוש ש"מדיניות ממשלות ישראל אינן בנות השוואה לנאציזם".

a e q u i t a s

New member
חחחחחחחחחחחח

איש יקר, קן ליווינגסטון הוא בין הגרועים שבאנטישמים המודרנים בברטיניה, אפילו ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר האיץ בליוונגסטון להתנצל והוא סירב. הוא השווה עיתונאי יהודי לשומר במחנה השמדה של הנאצים, הוא קרא לראש ממשלת ישראל לשעבר, אריאל שרון פושע מלחמה ורוצח, הוא גם עורר את זעמם של ארגונים יהודיים בבריטניה, לאחר שהופיע באירוע פומבי של הקהילה המוסלמית בלונדון לצד השייח יוסוף אל-קרדאווי, חלק לו שבחים והתחבק עמו בחום. קרדאווי, שהתבטא בעבר נגד יהודים והומוסקסואלים, הביע בנאומו באירוע תמיכה בפיגועי התאבדות נגד ישראלים.

ne ro

New member
ואני עדיין לא מאמין שהוא אנטישמי.

גם אם יש לו דעות פרובוקטיביות מדי.

a e q u i t a s

New member
אז בטח גם אני כחייל לשעבר בצה"ל?

אז בטח גם אני כחייל בצה"ל וכמו שרון וכמוני, גם כל קציני וחיילי צה"ל בעבר ובהווה הם פושעי מלחמה, שביצעו גם פשעים נגד האנושות?! איזה כיף התא בהאג מחכה לי... (אתה יודע שזה לא רציני מה שאתה אומר?) ומה עם הנשיא בוש? טוני בלייר? ברקלוסקני (לשעבר מאיטליה)? וכל הצבאות שנכנסו בכוח רב-לאומי בעיראק ואפיגנסטן?! גם מנהיגי המדינות וכל חייליהם הם פושעי מלחמה נבזים?!

enzim

New member
../images/Emo36.gif

כיתה א', שיעור בהבנת הנקרא: "טבח זה היה רחוק מלהיות הראשון במהלך מלחמת האזרחים בלבנון - קדמו לו מעשי הטבח בקרנטינה, דאמור והטבח במחנה תל-אל-זעתר וכן מעשי טבח רבים קטנים יותר, ובניגוד לקודמיו - גרם לתגובה בינלאומית משמעותית." כשהפלסטינים מבצעים טבח, זה בסדר, אבל כשהפלנגות מחזירים באותו המטבע, זה כבר אסור. מדובר בטבח, אחד מיני רבים, שהשמאל תפס עליו טרמפ לקידום מטרותיו, תוך התעלמות מהפגיעה בתדמית ישראל בעולם וכו' (כהרגלו).

ne ro

New member
../images/Emo31.gif

זה לא כל כך מצחיק כפי שנדמה לך

לא כל חיילי צה"ל הם פושעי מלחמה, אבל חלקם בהחלט. והפושעות העיקריות הן הממשלות ששלחו אותן לבצע את הפשעים. והפשע החמור ביותר הוא ההתנחלות בשטחים הכבושים. ואריאל שרון הוא בהחלט פושע מלחמה (צברה ושתילה), למרות שבית המשפט האמריקני זיכה אותו (אבל לא ועדת החקירה הישראלית!) בנוגע לפלישה לעירק, הגדרת זאת מצוין! אכן מדובר בפושעי מלחמה - בוש, בלייר וכל האחרים הם בפירוש פושעי מלחמה. אלא מה? באיזו זכות הם באים למדינה זרה, כובשים אותה, וזורעים בה הרס, מוות ותוהו-ובוהו?! כנ"ל גם היתה הפלישה הנפשעת ליוגוסלביה. בנוגע לאפגניסטן, המצב מורכב יותר: הטליבן נתנו חסות לארגון טרור שביצע תקיפה רצחנית נגד ארה"ב, ולכן: א. היתה לה זכות מוסרית מסוימת לפעול נגדם. ב. פעולתם זכתה לתמיכה בינלאומית מקיר אל קיר. וגם... ג. משטר הטליבן היה מלכתחילה לא חוקי. אלה היו פקיסטן וארה"ב שהמליכו באופן מלאכותי את המשטר הזה בסיוע צבאי ישיר. ואם הכלב פתאום נשך את בעליו, אז שלא יבוא בטענות שמענישים אותו! ה"ברית הצפונית" שחזרה לשלטון באפגניסטן, אינה אלא הממשלה הנבחרת והלגיטימית, אשר הודחה קודם לכן ע"י פקיסטן וארה"ב! כנ"ל, היתה הצדקה למלחמת המפרץ הראשונה, כי צדאם חוסיין הוא זה שפתח בה, עם כיבוש כווית השכנה, והמטרה המוצהרת של המלחמה נגדו היתה שחרור כווית, וגם היא נתמכה מקיר אל קיר, למרות שהיו מספר תהיות כגון: 1. איך אפשר להסביר החלטיות זו בהשוואה לאדישות המוחלטת נוכח המשכת הכיבוש במקומות אחרים בעולם, כמו בפלסטין, סהרה המערבית וצפון קפריסין? 2. האם היתה נכונה ההתעקשות לפתוח במלחמה ההיא, כשצדאם כבר הסכים לשגת מכווית? האם התעקשות זו לא העידה על חוסר-כינות מסוים באשר לעילה לפתיחה במלחמה מצד ארה"ב?

CajU9

New member
איי איי! כמה רעש! בחייאת..

הסיבה למלחמות ארה"ב במפרץ הן ברורות.. שום שחרור כווית ושם גאולת העם העיראקי.. בולשיט, הכל אינטרסים, וטוב שכך. הממשל האמריקאי, ובוש (שניהם) בפרט, שונאים ערבים. הסיבות לפלישה? הגנה על ישראל היא סיבה שולית, הרוב טמון בנפט, ובדולר כמובן. הכל כסף. ולי, מהערבים האלה ממש לא אכפת. ממילא הם שונאים אותי. האמריקאים יודעים להלחם ולעמוד על עקרונותיהם, לפחות לפי היצר האנושי (אצלם זה נראה כמו האדם הקדמון, פראי למדי..), ואתם יודעים מה? עובדה! הם המעצמה מספר אחת, והם יכולים להחזיק את כל העולם בביצים. מזל. תמשיכו לשנוא את האמריקאים, בלעדיהם מציאות הטרור העולמית הייתה מחרידה. ישראל? ספק אם הייתה קיימת! ולגבינו.. צהל הוא צבא שמזמן נלחם בצורה לא ראויה מבחינת אופי התגובות שלנו. טבח? אעלק. זו מלחמה, ואין בה חוקים (כי זו מלחמה נגד טרור). אצלנו חפים מפשע נהרגים ונהרגו, אז גם אצלם ימותו! הרי מניסיוננו העשיר ראינו שהם מבינים רק כוח. עד שילמדו יום אחד לקח, לפחות לא נצא פראיירים. אריאל שרון פושע מלחמה? כל ישראלי/יהודי שאומר זאת, אני רואה בו כבוגד, או אדם נתעב. ציוני? בוודאי שלא. צבוע? במלוא מובן המילה! אדם שהקריב את כל חייו למען המדינה. נכון שהוא אבי ההתנחלויות עוד מהתקופה האימפריאליסטית הזו (תגידו תודה גם לדיין!), אבל הוא גם זה שפירק אותן, ועשה ויתורים שהיו חייבים להעשות. בינתיים באמת נראה כי ההתנתקות הזו התפוצצה לנו בפנים. ובכל זאת, אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל אחורה, לא הייתי משנה דבר. אל תקחו את האופי הקשוח בסגנון הכתיבה כאני עצמי, פשוט אני עייף, ולא ישנתי אפילו בלילה. וראוי לציין שבעבר הייתי בשמאל, עד שפקחתי את העיניים שלי סוף סוף!

CajU9

New member
אם כי התרחש טבח אחד או שניים

שלא היה מוצדק. בטעות. קרה.

ne ro

New member
שאלה קטנה

למה יהודים בשאר העולם צריכים להיות קשורים לישראל? למה הכתם הזה שרובץ לאורך כל חייהם להיות קשורים לישראל ובמיוחד למעשיה???????

Lilac Wine

New member
הם לא

זה כל העניין. ואני לא חושבת שיש לאנשים שנמצאים מחוץ לארץ ולא חווים את המציאות המסוימת ביום יום את הזכות לבקר את מעשיה. אין לי בעיה עם אנשים שעוזבים לחו"ל,לפעמים זה סיבות השכלתיות וכלכליות ומשפחתיות ובריאות וכו' וגם אם זה מסיבות אנטי-ישראליות לא ממש איכפת,אבל שלפחות לא יבקרו את ישראל או יקראו לה פושעת,זה לא הוגן(עד כמה קטנוני שזה נשמע). ואין שום כתם,הכל בראש המתבונן.

למעלה