מאמר מעניין של מנפרד גרסטנפלד

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
המפלגה של השמרנים בבריטניה

שהיא מפלגת ימין רואה אותה יותר פרו-ישראלית.

nizanm

New member
הקונפליקט היהודי גויי בעולם,

ובמילים אחרות האנטי-יהודיות או האנטישמיות כפי שמקובל לכנות את הקונפליקט, לדעתי מתקדם לרעת היהודים, לפחות בהיבט אחד שלו. העליתה היהודית העולמית מתבססת על עושר כלכלי פרטי. יש לה השפעה על מרכזי כח פוליטיים, כלכליים ועוד. נראה לי - ובהחלט ייתכן שטעות בהערכתי - שהאנטוישמים לעומת היהודים שהזכרתי, מתבססים על כוחם של ההמונים. אם המשוואה ששרטטתי נכונה, הרי שבסוף התהליך מובטחת התבוסה ליהדות. כי ההמון, כי לכשהזירה תבשיל יהיה כבר קדר ההנהגות ההמוניות שיניעו את ההמונים אל הרחוב ובמהומות כלליות יערערו את היתרון ממנו נהנית היהדות.

ne ro

New member
???????????

תגידי, את יודעת להתנסח כראוי?? תאמיני לי שאת מדברת כמו איזו פילוסופית או משהו..

nizanm

New member
מי אמר שקל להתנסח כמו פילוסוף?

ומה רע בפילוסופיה או בהתנסחות ארוכה ? אנסה להסביר את דעתי בפשטות: האנטישמיות, לדעתי מתקדמת בציר הזמן לרעת היהודים, לפחות בהיבט אחד שלו, היבט ההנהגה הגלובלית. יסוד הכח של העליתה היהודית מתבסס על עושר פרטי ודרך זה השפעה על מרכזי כח כלכליים פוליטיים ועוד. עליתת האנטוישמיות לעומת העליתה היהודית, מתבססת על שנאת ההמונים. אם המשוואה נכונה, ואם יחסי הכוחות יורעו לטובת האנטישמיות, בתהליך ארוך טווח ההמון ינצח. כי לכשהזירה תבשיל יהיה כבר קדר ההנהגות ההמוניות שיניעו את ההמונים אל מימוש מסוכן ומחריד של רגש האנטישמיות המבעבע בעיקרו מתחת לפני השטח.

CajU9

New member
כמה דברים.

בכל הקשור לפילוסופיה, זה דבר מקסים. את זה אני ארצה ללמוד בעתיד! דבר שני, אני מתנצל, רושמים "אליטה", ולא עליתה. אבל מה שרשמת אחרי זה, נכון ומוצק! אני לא מאמין שהעם היהודי אך יגנז או יעלם. מח יהודי, זה באמת אוצר.

a e q u i t a s

New member
מסכים איתך לגבי פילוספיה

מסכים איתך לגבי פילוספיה... שאסיים את התואר באונ' (שעוד לא התחלתי
) אני ארצה ללמוד בתוך ידע אישי פילוספיה ומחשבת יהודית... ובהחלט המוח היהודי הוא האוצר הגדול ביותר שיש לנו.

nizanm

New member
זהירות, כאן בונים

מגדלים באויר. והבונים הם אנחנו - הבונים החופשיים היהודים. אותו מוח יהודי היה קיים לכל אורך הסטוריית העם היהודי בעולם ובאירופה. המוח היהודי לא העניק את השלטון בבריה"מ ליהודי(כזכור 4 מתוך המתמודדים היו יהודים), ומאוחר יותר לא מנע פוגרומים באירופה ובישוב היהודי בא"י. אותו מוח מהולל לא רק שלא מנע את רצח העם היהודי באירופה, אלא שהוא אף לא הקטין את מימדי הרצח. אז רבותיי, אנא מכם : לא לתפוח על השמרים. ערב טוב חברים.

CajU9

New member
המח היהודי לא נבחר בברה"מ בגלל

סיבה פשוטה- סטאלין, שהיה מטורף יותר מהיטלר, ודאג לטפל בטרוצקי, היורש היהודי הטבעי לראשות השלטון. למה בעבר נטבחנו? כי לא היה לנו כוח, לא היה לנו צבא או מדינה. אני לא חושב שזה יקרה שוב. כשהחלטנו לבנות מדינה, עשינו את זה. יותר מ-110 זוכי פרס נובל הם יהודים. ביחס למספר היהודים בעולם, זה בהחלט מכובד. בברה"מ היהודים היוו יותר מ-60 אחוזים מכלל הסטודנטים, כאשר מכלל האוכלוסיה, היהודים היוו פחות מ-2 אחוז. זה לא הישג? איינשטין, פרויד ועוד רבים, הם מאבות המדע, הפיזיקה, הפסיכולוגיה וכיוב'. מדינת ישראל מייצאת רק ידע, והיא משגשגת, למרות משאביה הטבעיים הנמוכים כלכך. אנחנו באמת עד כדי כך מפגרים? וחשוב לציין, שעם רמת החינוך בארץ והמנטליות הישראלית, ההישגים הללו יעלמו.

ne ro

New member
מה הקשר למנטליות הישראלית?

סלח לי, אבל הפעם דיברת שטויות.

למעלה