מאמר מעניין של מנפרד גרסטנפלד

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
זה מה שאני חושב

למה יהודים שחיים במדינות אחרות בעולם צריכים להיות אחראים ולהסביר את האינטרסים של ישראל<?>\מדוע הם תמיד מזוהים עם ישראל וצריכים להסביר את כל המעשים שלה? יהודי בריטניה למשל חייבים להסביר את המדיניות של ישראל?

a e q u i t a s

New member
כי יהודים זה גם אומה וגם דת

מה שמייחד את העם היהודי שזה גם אומה וגם דת, ולכן יהודים שאינם אזרחים ישראלים מרגישים קשורים רוחנית לארץ ישראל, מה גם שהם שייכים על העם היהודי... זה באמת ערך מאוד מיוחד ביהדות העניין של גם דת מקשר אותנו לשאר הקהילות היהודיות וגם אומה שמרכזה יושבת בארץ ישראל.

ne ro

New member
אני דווקא לא הייתי נסחף לכאלה

הכללות.. אני מכיר לא מעט יהודים אתאיסטים חסרי דת מתבוללים. וחוץ מזה יש לי מכר, שהוא ניצול שואה אבל לאחר המלחמה עבר לגור במזרח גרמניה כי היה קומוניסט אדוק ואנטי ציוני. וכל פעם שהוא רואה בטלוויזיה את צבא ישראל , הוא מתחיל לצעוק " נאצים !" "פאשיסטים".

ne ro

New member
אז הם לא נאמנים למדינה שלהם..

מה הפלא שיש אנשים שחושבים שיהודי בריטניה למשל לא נאמנים למדינה שלהם?? הם צריכים להיות נאמנים למדינה שלהם ולא למדינה אחרת.. הפקיסטנים בבריטניה נאמנים לבריטניה ולא לפקיסטן... .

Lilac Wine

New member
אל תשווה את פקיסטן לישראל

ונוצרה השוואה כזאת חוץ מזה שדייב הסבר למה יש אנשים שכן קשורים לישראל בעודם בגלות או מחוצה לה. אף אחד לא מכריח את מי שלא רוצה:]

ne ro

New member
זה לא הכי נכון..

בצרפת יש הרבה מאוד יהודים מתבוללים אתאיסטים שמחזיקים בדעות מאוד אבל מאוד מאוד מאוד אנטי-ישראליות.

Lilac Wine

New member
נכון

אבל אין קשר:] יש כאלו ויש כאלו ממתי כל היהודים אותו דבר?

ne ro

New member
יש אנשים שחושבים שכל היהודים

אותו דבר, בדיוק כמו שיש אנשים שחושבים שכל הערבים אותו דבר.

a e q u i t a s

New member
אתה יודע כמה זרמים יש ביהודות

אתה יודע כמה זרמים יש ביהדות ובאיסלאם? בו נספור ביחד (לפחות מה שאני זוכר כרגע) יהדות 1. דרדעים - דרדעים הינו פלג קטן בעיקר מתוך יהדות תימן הדוחה בתוקף את הקבלה, והולך בכל עניין בעקבות משנתו של הרמב"ם. פלג זה, יש קבוצה קטנה שגרה באזור יהודה ושומרון. 2. דתיים לאומיים - א כינויים של אנשים שומרי מצוות בני זמננו, המשלבים או מחזיקים במקביל בערכים דתיים מסורתיים עם ערכים יהודיים לאומיים כמו הציונות. 3. העדה החרדית - שאנשיה הם ממשיכי דרכם של הקיצוניים ביישוב הישן ומקיימים אורח חיים חרדי מחמיר, מתייחדת בהתנגדותה החריפה לציונות. יש פה גם תת זרמים כמו - נוטרי קרתא, חסידות סאמטר. 4. יש גם זרם חדש יחסית בשם חבקו"ק" - הוא כינויה של תופעה חברתית שהופיעה בציבור הדתי-לאומי במהלך שנות ה-90. לא מדובר בתנועה מאורגנת, אלא בזרם המאופיין בהשקפת עולם ובהתנהגות שלא הייתה מקובלת עד אז בחוגי הציונות הדתית. 5. לא שכחנו את החילוניים ואתיסטאים - כל מילה נוספת מיותרת (כולם מכירים). 6. חרדים לאומיים - זרם יחסית חדש (שנות 90) שרואה במדינת ישראל ערך עליון ולא חטא אלוהי,אם זאת שמרני מבחינת אורח החיים הדתי... אני יכול להמשיך עוד ועוד, כנ"ל גם האיסלאם, יש הרבה מאוד עדות וזרמים וקבוצות, ולכן יהודי, מוסלאמי ונוצרי זה רק כינוי לאמונה ולא לאורח חיים או אידואלוגיה. 7. חסידות

ne ro

New member
זו הצביעות של המערב.

בית הדין הבינלאומי בהאג מיועד לארה"ב ולמערב. לכן אין סיכוי שישפטו את בלייר,בוש, ברלוסקוני וכו' על פשעי מלחמה ועל הפרת זכויות אדם של העם העיראקי.

נראה שהיום עושים שימוש קל מידי

/רב מידי בהגדרה "פושע מלחמה", בכלל כל מה שנחשב פעם חמור, היום עושים בו שימוש וזה נראה כמו בשביל להשיג את "אפקט ההלם" ולמען הפרובוקציה. לגבי בוש ובלייר: היום לא חוכמה לדבר, אם כן היה נמצא נשק להשמדה המונית אף אחד לא היה מצייץ! הרי הצדקנים של היום לא היה להם שום מידע לפני הכניסה שלא היה נשק שכזה, לא היה להם שום מידע משום כיוון, הם לא אנשי מודעין, אלא סתם יפי נפש שקפצו על הזדמנות להתלונן על משהו שיודעים רק בדיעבד, באמת חוכמה גדולה. הם היו מתבכיינים גם אם היה "אישור בינלאומי" ולא היה מוצאים כלום, כאילו הם ידעו שזה מה שיקרה.

שונא ישראל על גבול האנטישמיות

(המיוחד ההערה שבחר להעיר לעיתונאי היהודי, הוא הכיר את העיתונאי, הוא ידע שהוא יהודי ועדיין בחר לקרוא לו שומר נאצי). נכון שהוא עושה את זה במסווה של אינטלקטואל ולוחם צדק, מסווה לא מוצלח במיוחד. אין לו זכות לשלוט אף אחד ולקרוא לו "פושע מלחמה" האם שרון או כל חייל אחר ירה באופן מכוון על אזרחים?, לא, אנחנו לא עושים דברים כאלה, והעובדה שאזרחים פלשתינים נהרגו לא מעידה על כלום, המקרה הזה היא מעידה שהאזרחים והטרוריסטים מעורבבים היטב ונמצאים אחד בתוך השני על תא שטח קטן.

למעלה