מאמר מרתק בנושא הזמן מדצמבר 2015 (ממש חדש)

pynokyo

New member
על סמך המאמר - בניתי תיאוריה על הידיעה, הזמן והמרחב

קיים מרחב אינסופי
במרחב האינסופי קיימות אינספור נקודות מרחב (תוכל לקרוא להם מימדים - או מימדי מרחב).
&nbsp
בכל נקודת מרחב רואים ותופסים את המציאות והקיים באופן שונה.
&nbsp
השינויים במרחבים השונים ותחושת הזמן היא שונה בין המרחבים - לעולם לא נוכל להגיע מחוץ למרחב האינסופי - ככל שנגביה בנקודות המרחב השונות כך נבין ונתפוס באופן שונה את המציאות של אותו מרחב והמרחבים הנמוכים יותר.
&nbsp
נקודות המרחב השונות הן לא פיסיות - אלא תודעתיות (תפיסתיות) ומקורן באותה ידיעה ראשונית שמכילה הכל שהיא בעצם ידיעה אינסופית והיא למעשה גם המרחב האינסופי.
&nbsp
אין ידיעה טבעית כי כל הידיעות הן טבעיות, תחושת צבירת הידע תלוייה בנקודת המרחב בה כל אחד מאיתנו נמצא. אין רעיון נכון או לא נכון - כל הרעיונות והתיאוריות נכונות באותה מידה הן רק חלקיק מתוך הידיעה האינסופית כל רעיון או ידיעה בהתאם לנקודת המרחב בה היא נמצאת.
&nbsp
אלוהים קיים גם מחוץ למרחב האינסופי וגם מחוץ לידיעה האינסופית וכל המרחב האינסופי והידיעה האינסופית מכילה בתוכה את אלוהים - בתורה כתוב אלוהים הוא יהוה - היה הוה יהיה וזה במילה אחת שמכילה את המרחב והזמן והידיעה.

pynokyo

New member
רציתי להוסיף הבהרה שהאותיות יהוה לא מתארות זמן

אלא הוויה/מהות של זמן מהות של הכלה וידיעה - לא הדבר עצמו.
הבהרה נוספת - נקודות במרחב (מימדי מרחב) - תפיסה ותובנות - הן לא רק פיסיות אלא גם פיסיות וגם מטפיסיות - הן בתוך הגוף ומחוצה לו ובנפרד ממנו. התפיסה בנקודות המרחב השונות יכולות להתקיים גם בתוך הגוף וגם מחוץ לגוף - גם כעיבוד של המוח וגם כתודעה נפרדת מהמוח.

aetzbarr

Member
המאמר אינו מקיים את כלל מספר 1 לגבי הזמן.

כלל מספר 1 אומר:
אסור לדבר על זמן בנפרד, אלא על כמות של זמן הצמודה לפעולה פיזיקלית.

כמות של זמן נתפסת אך ורק בצמוד לפעולה פיזיקלית.
צעד היא פעולה פיזיקלית.
לצעד יש רגע של התחלה, משך זמן, ורגע סיום.

האם אפשר להגיד ...הזמן עובר ? ( זה מלל חסר פשר )

כאשר מדברים על זמן בנפרד, הבלבול מתחיל לחגוג.
בתורת היחסות מדברים על זמן בנפרד.

בלי פעולה פיזיקלית, אין כמות של זמן
הזמן הזה הוא זמן פעולתי או זמן דינמי.
יכול מאוד להיות, שהאדם הוא זה שהמציא את הזמן הדינמי.
כדי להמציא , האדם היה זקוק לפעולה פיזיקלית, כמו פעימת לב.

לעומת זאת, הזמן הסטטי נברא אחרי הידיעה.

א.עצבר

pynokyo

New member
אם אי אפשר להפריד בין פעולה למצב פיסי אז אי אפשר להפריד

בין ידיעה לזמן (סטטי או אחר).
הזמן הוא כמותי בתפיסה הפיסיקלית שלנו - מהות הזמן אין לה סוף ואין לה התחלה היא אינסופית ואינה מוגבלת להיות או לא להיות והידיעה של האינסופיות אין לה התחלה ואין לה סוף ואינה מוגבלת להיות או לא להיות - פיסית או אחרת.
כמובן שאנחנו מוגבלים לכן מסוגלים לתפוס רק מצבי הצבירה הפיסיקליים השונים.

pynokyo

New member
לא נוכל להגיע למרחב האינסופי (תשובה ל- hnc)

גם בתוך המרחב האינסופי אנחנו מוגבלים - ולא נוכל להגיע לכל אינספור נקודות המרחב הקיימות - לא בתוך בגוך, בתוך התודעה - זאת שקיימת מחוץ לגוף - שהיא עוד נקודה במרחב האינסופי בנקודת המרחב של התודעה נוכל להגיע רחוק אבל לא נוכל להבין את מהות האינסופיות ולכן לא נוכל להבין מה קיים מחוץ לה. לכל היותר נוכל לקבל על עצמנו שקיים משהו מחוץ לה.

hnc

New member
אם זכור לי נכון

דיברתי על שלא נוכל (לא אנחנו ולא אף אחד אחר יהיה מי שיהיה...) להגיע מחוץ למרחב האינסופי מאחר ואין מעבר לאינסוף, אלא אם אותו אינסוף לא משתרע לכל הכיוונים ואז הסיפור שונה...
בנוסף, בניגוד למה שכתבת אני חושב שדווקא אפשר להבין את מהות האינסופיות בשכלנו, ומצד שני אני מסכים איתך שלא נוכל להבין קטע מציאות שמעבר למרחב האינסופי אלא רק שיכול להיות קיים קטע מציאות כזה (כמובן אם אינסופיות המרחב אינה לכל הכיוונים...)

pynokyo

New member
יש הבדל בין מרחב אינסופי - לבין האינסוף שעומד בפני עצמו

שהוא מעבר לזמן מעבר למרחב - נתנו לו שם, אלהים - שהוא חסר צורה ובלתי נתפס
הוא יכול להחליף מרחב אינסופי אחד במשהו אחר לגמרי שאין ביכולתנו להעלות אפילו בדמיוננו.

hnc

New member
ההבדל הזה לא חייב להיות

אם מדובר על מרחב אינסופי לכל הכיוונים ללא חלק מציאות נוסף שמעבר לחלק מציאות החלל החיצון כי אז אין מעבר לו...

pynokyo

New member
נכון, לא חייב - השאלה כשאומרים מרחב אינסופי למה מתכוונים

היכולת שלנו לראות את גודל המרחב מוגבל והאם מדובר במרחב פיסי או במרחב תודעתי.
בכל אופן אם מתכוונים למרחב פיסי אינסופי - קשה לתפוס שקיים משהו מחוץ לו - אלא לדבר שיצר אותו

במילים אחרות אנחנו בעיקר עסוקים בניחושים או בתיאוריות - תבחר מה שמתאים

המעט שאנחנו יודעים בתוספת השערות ותיאוריות למיניהן מספיק עצום גם בלי לדעת מה יש מעבר לו-למרחב.

hnc

New member
במרחב אינסופי אני מתכוון

לשתי האפשרויות שבעיניי יכולות להיות באותה המידה:
1. מרחב אינסופי שמשתרע לכל הכיוונים ומכאן שבאפשרות זו אין חלק מציאות שמעבר לחלק המציאות שהוא החלל החיצון וכל מה שיש בו.
2. מרחב אינסופי לכיוון אחד או מספר כיוונים אבל לא לכל הכיוונים, כשלפחות בכיוון אחד יש חלק מציאות שמעבר לחלק המציאות שהוא החלל החיצון, ושחלק זה וכל מה שיש בו היה ויהיה מעבר לכל דימיון אנושי.

אחת משתי אפשרויות אלה היא הנכונה אולם לעולם לא נהיה בטוחים איזו מהן,והאמת שזה גם לא משנה כי משתי האפשרויות עולות אותן מסקנות מדהימות ומרחיקות לכת שאני לא רוצה כרגע לכתוב כאן מגילה על כך.

ואני לא עוסק בניחושים אלא רק כשמדובר בלוטו...

בשאלות הרות גורל אני מעדיף לפחות היגיון אם אי-אפשר ממש ראיות והוכחות, כי איני יכול לדוגמה להתבסס על מה שכתבו אנשים מלפני אלפי שנים על מה שיקרה לי אחרי המוות, ולכן יש לי תיאוריה שלמה על כך שחצי ממנה כבר פורסמה במספר אתרים באינטרנט עם תגובות ממש טובות ואביא אותה גם לכאן בזמן המתאים, אפילו שהיא בעיקרה מדעית עם מעט מאוד נקודות פילוסופיות.

pynokyo

New member
מאוד אשמח לקרוא את התיאוריה שלך - מה קורה לנשמה אחרי המוות

אני בתקופה של אובדנים - וקרו חוויות לא שגרתיות סביב זה (לי, לאחיי ולאבי).
לגבי המרחב האינסופי ומחוצה לו - זה מעבר להיגיון -
והדבר שמחוצה לו הוא מעבר לכל תפיסה (הוא האינסוף הצרוף).

hnc

New member
מצטער, אבל הפרק שדן בנושא המוות

עדיין לא פורסם אפילו באתרים החשובים ביותר שבהם פורסמו שני הפרקים הראשונים, אולם אני מבטיח שברגע שפרק זה יפורסם אביא אותו גם לפה במיוחד בשבילך.
בינתיים אם את רוצה את יכולה להרחיב יותר בנושא האובדנים שלך שזה דבר שלא זר לי כמו גם לרבים אחרים שכולנו חווינו אובדנים של אנשים אהובים.
אגב, שם הפרק "בני תמותה נצחיים" שזה יכול להראות מה הכיוון שלו.

pynokyo

New member
האובדנים בדומה למה שקורה לאנשים - כל אחד בזמנו

חוויות שקרו לאחר מכן הן יותר בתחום המיסטיקה מאשר בתחום הפילוסופיה.
לאחר מות אמי (לפני כ- 4 חודשים) אבי בשעת התעוררות משינה ראה את אמי יוצאת מחדרה מנופפת לו בידה לשלום וממשיכה לכיוון הסלון (החוויה היתה מטושטשת אבל מוחשית).
אחי דקות לפני התעוררות ראה את אמי ניסה להתקרב אליה אבל משהו עצר אותו, הוא ביקש שהיא תיקח אותו והיא התפוגגה כמו גוף שהופך לטיפות ונמוגות לאיטן.
אני חלמתי על אמי כחודשיים לאחר מותה - ראיתי אותה בסלון ביתה בחלוק לבן עם קישוט פרחים אדומים, היא לא ראתה אותי הייתי במרחק כמה מטרים ממנה, סביבי דמויות לא מוכרות ולידה דמויות לא מוכרות היא הלכה קדימה ניגשתי לראות לאן הלכה - ראיתי שהיא נכנסת לגוף של מישהו גבוה ונעלמת לתוך גופו וכל הדמויות שהיו סביב התרוממו מעל הרצפה - ריחפו בין הרצפה לתקרה.
כשהכלבה שלי מתה קברתי אותה בחצר - באותו ערב מנורת פרוז'קטור בחצר התפוצצה.
שבוע לאחר מכן הבאתי כלבה חדשה - בלילה ליד הרגל של הכלבה החדשה ראיתי נקודת אור כחול קטנטנה, מיצמצתי בעיניים לא הייתי בטוחה שאני רואה מה שאני רואה, נקודת האור הקטנטנה הופיעה שוב ליד הרגל של הכלבה לאחר כמה שניות..
כשהכלב שלי מת (לפני שנה) אותה מנורת פרוז'קטור (שהוחלפה) נשרפה.
בנוסף קרה היום מקרה - תיאורו מצורף בשני קישורים אלה:
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1149/180798106/המומחים/מיסטיקה
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1149/180798580/המומחים/מיסטיקה
&nbsp

hnc

New member
כשהייתי רווק אבא שלי נפטר

ובגלל שאז הוא, אמי, אחי ואחותי, היו המשפחה הקרובה לי ביותר פשוט נשברתי, וכנראה הוסיף על על כך מותו הפתאומי
כל זה עד לחלום שמעולם לא חלמתי כמוהו, שבו אני מול המראה ואני מרגיש בהדרגה ולא בבת אחת ובצורה שתבהיל אותי את הנוכחות של אבי שעובר בפרוזדור שמאחריי, ואז אחרי שהרגשתי את נכוחותו בצורה העדינה הזאת אני הולך לחדר, מתיישב על המיטה, ושוב בשיא העדינות אני שומע צעדים שאני יודע של מי הם ואז אבי מופיע לפניי יפה, טהור, עם חולצה לבנה, ולי חשוב רק דבר לדעת ואני שואל:" אבא, איפה אתה עכשיו?", והוא בצורה הכי משכנעת עונה לי: "אני במקום טוב".
מאז אספתי את השברים. נכנס לי לראש שהמוות אינו סוף, גם אם עדיין לא ידעתי איך בדיוק המוות אינו סוף, עד שהתבגרתי יותר ונכנסתי לעניינים העמוקים האלה, והבנתי בדיוק איך הולדתנו אינה ההתחלה והמוות אינו הסוף, ואז כתבתי 3 מאמרים על כך ועל דברים נוספים שחשובים לנו ביותר כבני אנוש.

pynokyo

New member
חוויה מרתקת - מחכה לקרוא את המאמרים שלך

כשסבתא לי נפטרה לפני שנים רבות, לאחר זמן מסויים פניה הופיעו אצלי בחלום - שאלתי אותה: "סבתא מה שלומך?" היא ענתה לי: "בסדר"
זה היה כל החלום. היתה תחושה אמיתית וידעתי שהיא בסדר.

hnc

New member
כשחולמים חלומות כאלה

מבינים שזה הרבה יותר מחלום, וזה מנחם מאוד בזמנים הקשים של אבל על אדם אהוב.
&nbsp

aetzbarr

Member
אולי תנסה את הרעיונות הפשוטים שכבר העליתי

בראשית נבראה הידיעה והיא מילאה את המרחב האינסופי
אחריה נברא הזמן הסטטי, וגם הוא מילא את המרחב האינסופי
אחריו נבראה האנרגיה, וגם היא מילאה את המרחב האינסופי
ואז. החל הזמן הסטטי לרעוד, גלי זמן סטטי הופיעו בו, והם הביאו את האור.
והיצירה החלה
מצירוף כמויות של אנרגיה וזמן סטטי, נוצר חומר הכוכבים.
בחומר הכוכבים הוטבעה הידיעה של כוכבים, והם יודעים איך לנוע.
בחומר הופיעו הפעולות הפיזיקליות , ובהן הופיע הזמן הדינמי.
הפעולות הפיזיקליות מובילות את ההתחדשות, וכל רגע הוא חדש בהחלט .
תמונת רגע לא הייתה בעבר , וגם לא תהיה בעתיד
כל מה שמופיע עם ההתחדשות והיצירה, ספוג בידיעה.
כל עלה של עץ דומה רק לעצמו, וזוהי העדות להתחדשות הקיימת ביקום..
כל אדם דומה רק לעצמו, והוא נולד יודע.
האדם גם יודע שהוא יודע.
זה מקור אושרו, וגם מקור סבלו.
זה גם מקור שאיפתו אל סודות היקום והבריאה המופלאה.
זה גם מקור שירתו, געגועיו ואהבתו.
זה גם מקור כאביו, ונפתולי נשמתו.
זה גם מקור תקוותו,
זה גם מקור עולמו הפנימי הייחודי שלו.

וכנראה, שכאשר האדם מסיים את חייו, חוזרת ידיעתו אל מקורה.
הידיעה היא נצחית, והיא יודעת את עצמה.

תמיד היא יודעת את עצמה.

את זאת נדע ,

כאשר נדע.

א.עצבר

hnc

New member
הרבה שאלות עולות רק מהמשפטים הראשונים שכתבת.

מה היה לפני אותה בראשית?
מדוע נבראה הידיעה, ואיך ידיעה יכולה להיות ללא גוף פיזי שיכיל את הידיעה?
האם ברור לך שבדבריך על בריאת האנרגיה ולאחריה החומר אתה סותר את החוק הפיזיקלי החשוב "חוק שימור המסה-אנרגיה"?
ויש עוד הרבה...
&nbsp

למעלה