מאמר שהופיע בידיעות אחרונות

KallaGLP

New member
הפתרון הוא לשחרר אותנו מפוטין.

אגב, זה גם פתרון לבעיות רבות אחרות, אך זה כבר עניין אחר לגמרי ולא קשור לפורום.
 

KallaGLP

New member
צריכים להיות.

אני מציעה להגיד זאת לממשלות של רומניה, אוקראינה, אל סלבדור ועוד כמה מדינות שכאלה.
לדעתי הבעיה הרבה יותר מורכבת ומסובכת ממה שנראה.
 

adiavn

New member
הסתכלתי במפה

היה מעניין לראות את הפער העצום בין בחירה ב"כל השנים" לבין בחירה ב-2013.
הצהוב הוא חסר משמעות, מדבר על מספר חד או דו ספרתיים זניחים ברמה העולמית.
מה שזה משאיר זה את רוסיה, אוקראינה, פולין, סין, קולומביה, הודו, תאילנד, פיליפינים ומדינות באפריקה. כנראה שסין והודו פתוחות רק לארה"ב.
&nbsp
אני אישית לא מאמין בקונספירציה על עמותות - יש להן את כל האינטרסים לפתוח אימוצים ממדינות אחרות, והיו מאמצים בנושא.
מה לעשות, אנחנו לא חיים במדינה עם המוניטין הטובים ביותר, וכל סיקור בינלאומי של מלחמה (או "מבצע") לא עוזר.
 

KallaGLP

New member
ואיזו שחיתות הייתה שם! ואיזה בלגן.

הסיפור של קרולינה ברונה הוא דוגמה קיצונית, אך היו הרבה דוגמאות אחרות של אימוצים בעייתיים או מפוקפקים מבחינה חוקית. אני מבינה שמה שחשוב להורים פוטנציאליים זו היכולת שלהם לאמץ בפועל, אך בכל זאת אסור להתעלם מההבטים האלה. יש סיבה שהסדירו את חוקי האימוץ והפעילו עמותות. זה לא נוצר על מקום ריק.
 

עמליה22

New member
איך מתאגדים?

מכל מה שנכתב כאן ברור שככה אי אפשר להמשיך. יצירת קשרי אימוץ עם מדינות נוספות היא הכרח וגם עולה בקנה אחד עם מדיניות הגבלת טיפולי הפוריות (המבורכת #אחתשעברה20ivf). האם הלחץ צריך להעשות על משרד החוץ?
 

adiavn

New member
ומה יעשו אותם חברי כנסת?

אני לא ממש יורד לעומק דעתך. חברי כנסת או בג"ץ לא יכולים ליצור הסכמים עם מדינות זרות.
נניח שישנו את הדרישה לעמותות בחוק - מה זה ישיג?
למה את חושבת שאנשים פרטיים כמו הכותבים כאן בפורום יצליחו ליצור תשתיות אימוץ והסכמים עם מדינות זרות במקום שהעמותות נכשלו?
 

עמליה22

New member
כל כך נכון

כרגע העמותות פוגעות למעשה בחופש הדמוקרטי הבסיסי להיות הורה. אימוץ פרטי אוטומטי מתקשר כאן עם אקטים פליליים בעולם האימוץ, אבל זה לא נכון. אם היו נותנים לנו לפנות ל"מתווכים" ממדינות אחרות ולבצע את האימוץ דרכם היו כאן הרבה יותר ילדים מאושרים והורים מאושרים בשורה התחתונה. כולם ישר שולפים את מקרה ברונה, אבל לצידה היו כאן הרבה אימוצים טובים מברזיל וויאטנאם.
 

adiavn

New member
אני לא בטוח שהבנתי

מי אלה האנשי קשר את מזכירה?
את מציעה שאנשים יפנו בצורה פרטית ועצמאית ל"מתווכים", כלומר מאכערים בחו"ל, בצורה עצמאית?
 

eee60

New member
הבנתי שאתה נציג טף.אפשר לדעת

כמה אימוצים הצלחתם להוציא לפועל בשנת 2014?
 

KallaGLP

New member
לדעתי סגירת היעדים לא קשורה לעמותות

וגם פנייה לגורמים פרטיים היא דרך בטוחה לשחיתות. לדעתי גם במחו"ל יש ארגונים רשמיים ולא נציגים פרטיים.
 

KallaGLP

New member
רק באשר לשימוש בגורמים של מדינות אחרות:

אין לי מספיק מידע כדי להביע דעה בעד או נגד, אך אני לא בטוחה בכלל שזה מקובל לנהוג כך בין מדינות. עד כמה שאני יודעת, כל מדינה מנהלת את האימוצים של אזרחיה דרכה, אבל אני באמת לא מתמצאת בתחום ואולי אני טועה. האם יש לך דוגמאות של מדינות שהאזרחים שלהן נעזרים בסוכנויות אימוץ של מדינות אחרות בצורה מסודרת ומוצלחת?
 

adiavn

New member
כמו?

אני מצטרף לקאלה. נראה לי שאם תספקי דוגמאות יהיה לנו קל יותר להבין את השינוי שאת מציעה.
 

KallaGLP

New member
עד כמה שידוע לי אוקראינה מאפשרת אימוץ החל מגיל 5 בלבד.

היו אימוצים מאוקראינה עד שהיא העבירה את החוק הזה. אני לא חושבת שהיא הייתה משנה אותו עבור גורמים פרטיים, ואם כן - הרי שזו התגלמות השחיתות.
 

KallaGLP

New member
אני עדיין חושבת שהבעיה כאן הרבה יותר עמוקה מעמותות

כן או לא, ואף לא ממש קשורה. למשל, ביקשתי דוגמה כלשהי לשתי מדינות שבפועל ובאופן מתפקד מותר לאזרחי האחת לאמץ בעזרת גורמי האימוץ (בין אם סוכנויות או גורמים פרטיים) של השנייה (מבלי שהם נחשבים גם לאזרחי/תושבי המדינה השנייה), ולא ממש קיבלתי דוגמה רלוונטית להיום.
אני לא רואה איך גורם פרטי יכול להרים פרויקט שעמותה אינה מסוגלת להרים. הרי ניסו להסדיר אימוץ עם מדינות כמו אל סלבדור ועבדו קשה על זה במשך תקופה ארוכה וזה לא ממש צלח. אני לא רואה סיבה לחשוב שהבעיה הייתה בעמותה ושגורם פרטי היה מצליח יותר.
 

בשבילים

New member
התכוונתי למדינה שלישית.

ברור שבכל מקרה חייב להיות קשר עם מדינה שממנה מאמצים. אבל כאן את מדברת על שיתוף פעולה בין 3 מדינות: למשל, שישראל תאמץ ממדינת עולם שלישי דרך נציג אימוץ מארה"ב. מה שאת מתארת זה פשוט אימוץ ללא עמותות.
 

adiavn

New member
אימוץ מאוקראינה

האם ידוע על מקרים בשנה-שנתיים האחרונות בהם פנו מאמצים ישראלים לטף/עתיד וביקשו לאמץ ילד מעל גיל 5 מאוקראינה - וסורבו?
אני חושד שהנתיב של אוקראינה עדיין קיים, אבל אף אחד לא מעוניין בו, בגלל מגבלת הגיל.
 

Noga Lavie

New member
זהו, שלא

שינוי תחוקתי הוא הליך ארוך, מסורבל וקשה. היה ויעשה שינוי תחוקתי שלא יקל באמת על בעיה אובייקטיבית כלל עולמית, יחלוף זמן רב בטרם יעשה שינוי תחוקתי אחר.

הבעיה, דרך אגב, היא כללית ופוגעת לא רק בישראל. בבלגיה האימוץ הבינלאומי בשנים האחרונות התקזז לכחצי ממספר האימוצים עד לא לפני הרבה שנים, אך זה עדין דרמטי פחות מאשר בישראל.
מדוע?
לא, התשובה אינה נעוצה באפשרות לאימוץ פרטי דרך גורמים חיצוניים לבלגיה, מכיוון שתפקידו נשאר זניח כשהיה. הפתרון נמצא במקום אחר (מגוון רב יותר של ארצות אימוץ מהווה חלק עיקרי בזה, לעניות דעתי), וכדי להועיל למה שיותר אנשים, צריך לרכז את המאמצים שם, ולא לכיוונים שלא יועילו.
 

fatfat

New member
שנת החתול, כל המדינות שבעבר היה להן הסכם אימוץ עם ישראל

הן אלה שבחרו להפסיקו ולא מדינת ישראל. חלק מן כי בעקבות התגברות ההד התקשורתי של הפלסטינאים מצד אחד והתגברות האינטיפדה והפיגועים מצד שני, החלו לראות בישראל מדינת מלחמה שמסוכן לשלוח אליה ילדים, חלקן בגלל מדינויות פרו ערבית/מוסלמית/פלסטינאית. חלק בגלל מדיניות פנימית שלהם (למשל רומניה שבשל רצונה להצטרף לאיחוד האירופי הפסיקה לאשר אימוצים לחו"ל ממנה או כיום פוטין ששולל אימוצים למדינות שמאשרות אימוצים ליחידנים ויחידניות בגלל שידוע שחלק מהם הם הומוסקסואליים/לסביות אותם הוא שולל לחלוטין) או כי המדינות עצמן שינו את החוק והפכו את המשך האימוץ מהן לכמעט בלתי אפשרי (אוקראינה, גואטאמלה) ועוד סיבות שונות שכלל אינן קשורות בישראל או בעמותות.
וחלילה איני נגד פתיחת ערוצי אימוץ נוספים. נהפוך הוא.
 

KallaGLP

New member
רוסיה סגורה בפני ארה"ב (כי פוטין עוין אותה במיוחד).

מעבר לכך, מסכימה ברמה העקרונית עם הדברים שכתבת. ובכלל, אי אפשר להשוות את המעמד הבינלאומי ואת המצב הביטחוני של מדינה כארה"ב לאלה של ישראל. כמו כן, לא ניתן להשוות את כמות המאמצים הפוטנציאליים בין שתי המדינות בגלל ההפרש העצום בגודל האוכלוסיה. ישראל היא מדינה קטנטונת שיש בה יחסית מעט אנשים שירצו לאמץ, ולכן לטרוח להסדיר את כל העניין המסובך הזה של אימוץ עם מדינה בעלת מעמד בעייתי וכל כך קטנה מבחינה מספרית (כלומר מבחינת המספר המוחלט של מאמצים פוטנציאליים) בכלל לא בטוח שזה משתלם מנקודת המבט של המדינות המציעות ילדים לאימוץ. לדעתי לא ריאלי לצפות מישראל להגיע לאותם הישגים בזירה זו כמו ארה"ב וראינו איך מדינות נסגרות בפני ישראל אחת אחרי השנייה במשך הזמן.
 
למעלה