מאמר שהופיע בידיעות אחרונות

פוטין אמר בראיון שמבקש להפסיק את כל האימוצים מרוסיה

ושבסופו של דבר לא יאפשר אימוצים כלל. זאת כיון שרואה בילדים "נכס לאומי".
ניסה להעביר את זה בשנה שעברה בהצבעה והתנגדו לו על חודו של קול.
להערכת הכתב בסוף יצליח בכך כמו מדינות מזרח אירופאיות אחרות שמהן האימוצים הבין לאומיים פסקו לחלוטין.
 

עמליה22

New member
אבל עכשיו באמת

איך זה יתכן שלנוכח המצוקה הזאת לא נפתחים אפיקי אימוץ חדישים??? הרי גם לעמותות ישאינטרס להגדיל את ההיצע, אז מה בעצם הבעיה? למה לאזרחי מדינות אחרים יש עוד אופצית אימוץ (סין, קמבודיה, מדינות אפריקה) ולנו אין? אשמח לקבל תשובה ממישהו מהעמותות אם יש כאן
 

adiavn

New member
ממה ששמעתי בעבר

1. ישראל היא לא מדינה עם מוניטין טובים במיוחד ברמה הבינלאומית (יחסית למדינות מערב).
2. ישראלים נוטים להיות שמרנים בהעדפות האימוץ שלהם מבחינת מראה.
 

עמליה22

New member
הנחה מיושנת

ההנחה שישראלים שמרנים ביחס למראה הילד לדעתי מוטעית - החברה הישראלית חשופה היום להרבה יותר סוגי מראה מבעבר וזה מחלחל. חוץ מזה כשתנאי האימוץ מרוסיה כל כך קשים - כשגיל הילדים עולה וכן, גם בגלל הפחד מתסמונת האלכוהול העוברי, אין ברירה אלא לפתוח את הראש.
 

KallaGLP

New member
אני מסכימה איתך שלעמותות יש אינטרס ברמה העקרונית,

אך בין אינטרס ליכולת ביצוע הפער עלול להיות עצום. כדי לפתוח אפיקי אימוץ חדשים צריכים להיות ידע וקשרים ממש טובים במקומות המדוברים, צריך לבנות מערכת יחסים לאורך זמן, צריך הרבה כסף להשקעה בתשתיות ובכוח אדם, תמיכה בבתי ילדים וכו', ובעיקר צריך רצון ושיתוף פעולה של המדינות המדוברות, שעליהם יקום ויפול דבר. צריך להבין שלהכשיר את הקרקע לאימוצים ממקום חדש זה תהליך ארוך, הכרוך בהשקעת מאמצים ואמצעים רבים, שאם הוא ייכשל, כל ההשקעה הזאת תירד לטמיון. למשל, תראי את הסיפור עם אל סלבדור - כל כך הרבה זמן ניסו ופעלו ובסופו של דבר לא יצא מזה כמעט כלום. כך שזה סיכון ויש לעמותות הרבה מה להפסיד כאן, האמצעים שלהן גם ככה מוגבלים, אין לי ספק בכך (אחרת הן לא היו קורסות אחת אחרי השנייה). ולכן אין פלא שהן לא מוכנות לקחת את הסיכון הזה, גם בהנחה שיש להן הזדמנות ואפשרות לכך, שגם זה לא בטוח, כי כאמור מדינות רבות אינן רוצות לעבוד עם ישראל או שקיימים בהן אי סדרים, שחיתויות ובעיות נוספות האופייניות למדינות עולם שלישי שלא ניתן להתעלם מהם (כמו שהיה ברומניה, למשל), כך שלנסות לפעול בתנאים כאלה זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.
 

עמליה22

New member
עוד שאלה

האם לפני שהחוק חייב אימוץ דרך עמותה, האימוץ היה קל יותר? האם כאדם פרטי שרוצה לאמץ מנפאל לדוגמא, היה מצבנו טוב יותר?
 

KallaGLP

New member
אי אפשר לדעת, אף פעם לא היה אימוץ מנפאל.

אימוץ בלי עמותות יכול להיות מצד אחד יותר קל ומצד שני - עלולים להיות שחיתות, סחר בילדים וכו'. אין לנו באמת דרך לדעת או להשוות. לדעתי כבר בכל מקרה לא נחזור למצב של אימוץ פרטי, גם בארצות נאורות אחרות, עד כמה שידוע לי, זה כבר לא מקובל.
 

eee60

New member
עמותת טף צימצמה את הצוות ב50%

לא עובדים שם כבר המנכלית לירון.אם תסתכלו באתר תראו שבצוות שלהם לא מוזכרים כבר שלושת הפסיכולוגים לא עירית עוס ראשית ועוד.הם גם לא פרסמו כמה ילדים. אומצו בעזרתה ב2014.בטח 10-15.נראה לי שהעמותה בימיה האחרונים.סתם התרשמות שלא מבוססת על עובדות
 
למעלה