מאמר שהופיע בידיעות אחרונות

Noga Lavie

New member
בתקופה בה הייתה פעילות רבה יותר

היו ישראלים שהתגוררו בחו"ל ונעזרו בשירותי עמותה ישראלית. טליה מספרד היא דוגמא לזה פה בפורום.
אבל מה שבדרך כלל לא ראו מי שנמצא בפורום ישראלי ושומע על ישראלי תושב חוץ שהשתמש בשירותי עמותה ישראלית, היא הבירוקרטיה המקומית. בבלגיה, למשל, אפשר לפנות לאימוץ ללא ארגון בלגי, אך מכיוון שהמדינה אינה יכולה לפקח על ארגון שאינו בלגי, רמת הבירוקרטיה בה נתקלים במצב כזה פשוט אדירה. וזו בירוקרטיה בה האדם הפרטי צריך להתמודד ללא שום עזרה, כי אין ארגון מקומי שעוזר לו, ואילו הארגון שעוזר לו אינו מכיר את המערכת בה הוא חי ומאמץ.
מכיוון שכשהתחלנו את הליכי האימוץ מעמדנו, כמו גם עתידנו, לא היה ברור בבלגיה, חשבנו על פניה לעמותות ישראליות. מעבר לבעייתיות של ארגון כל הפעולות ללא קשר ישיר עם האנשים הפועלים עבור האימוץ, קיימת הדרישה לקיום חוקיות בשלוש מדינות ולא לשתיים בלבד, וזה מסבך את הדברים עוד יותר. דברים פשוטים כמו הגשת אישרור לדרכון הן כה שונות בין מה שבלגיה וישראל מתירות, שרק זה היה יכול לעכב אותנו שבועות כאשר הרשויות הקזחיות היו מבקשות מה שלא יכולנו לספק בבלגיה ועמותה ישראלית לא הייתה מודעת לבעייתייות. גם כך, השגת אישרור לתעודת נישואים ישראלית שתהיה קבילה בקזחסטן כאשר לבלגיה לא היה אכפת מכיוון שזו מלתכתחילה תעודה לא-בלגית, הייתה בעיה שיצרה עיכוב. אני מפחדת לחשוב בכמה מהמורות וכמה זמן כל מהמורה בנפרד וכולן יחד היו יוצרות אם היינו נעזרים בארגון שאינו מכיר את דרישות המדינה בה אנו חיים.
אז כן, סביר להניח שאם החוק הישראלי יתיר פניה לארגונים שאינם עמותה ישראלית, זה יהיה אפשרי תיאורטית. אך כדי שזה יתרחש על מדינת ישראל להקים מנגנון פיקוח חדש על אנשים פרטיים, ואני חוששת שאם הוא יעשה תפקידו נאמנה במניעת סחר בילדים, התועלת הציבורית בו תהיה קטנה מאוד, ולא רבים יצליחו לאמץ בצורה שכזו.
 

Noga Lavie

New member
הדבר הקרוב ביותר, כנראה, הוא החוק הבלגי

חוק האימוץ הבלגי מכיר רישמית בשני ערוצי אימוץ בינלאומי, הערוץ העקרי מפנה את המאמצים לארגוני אימוץ מפוקחים על ידי המדינה, לצדו יש מסלול עצמאי, הנעשה ללא עזרת ארגון מקומי. לשני המסלולים אפשר להכנס אך ורק לאחר שבית משפט לענייני משפחה אישר את הכשירות ההורית ונתן היתר להחל בהליך האימוץ.
היה ואין האזרח פונה לארגון בלגי, אין זה משנה במי הוא נעזר ובאיזו מדינה. מבחינת בלגיה, אדם שאינו מאמץ במסלול הארגונים המפוקחים על ידי המדינה, נחשב כמי שמאמץ בצורה פרטית לבדו, ולגורם הזר ממדינה שלישית אין שום מעמד רישמי. כפי שניתן להבין, אין זה שיתוף פעולה בין שלוש מדינות. ארגון האימוץ אינו נחשב לגורם כלשהו בהליך, בדיוק מכיוון שהוא ממדינה שלישית ואינו כפוף לחוק הבלגי. ארגוני האימוץ הבלגיים נמצאים תחת ביקורת מתמדת של דרכי פעולתם בארצות האימוץ וחייבים להוכיח למחוקק הבלגי כי הם פועלים לא רק בצורה חוקית בארץ האימוץ, אלא גם בצורה המקובלת על בלגיה כחוקית. שום ארגון חיצוני לבלגיה לא יכול לעמוד בתנאים האלו, ולכן אינו נחשב כגורם רישמי. האדם הפרטי חייב לבצע את הפעולות לבדו מול הרשויות הבלגיות, חייב להוכיח את בקיאותו בחוק המקומי במדינת האימוץ וצריך להוכיח שהפעולות בארץ האימוץ נעשות על פי קריטריונים המקובלים על בלגיה. מכיוון שאין כמעט אנשים פרטיים המסוגלים לעמוד בכך, מספרם של הבוחרים במסלול זה בטל בשישים, ואלו ברובם בעלי אזרחות כפולה הנעזרים בארגון ממדינת המקור שלהם מסיבות שונות, שאינן כוללות התמהלות קלה יותר בבלגיה.
 

משתפרת

New member
מאמר שהופיע בידיעות אחרונות

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4657326,00.html[/URL]
"לאמץ ילד: כל מה שצריך לדעת על התהליך".
טוב, זה ממש לא כל מה שצריך לדעת, זה אולי קמצוץ. המספרים במאמר מדהימים:
"בשנת 2014 אומצו בישראל 372 תינוקות וילדים. על פי נתוני 'השירות למען הילד', 121 ילדים (33%) אומצו בישראל, 35 (9%) אומצו בחו"ל, 163 (44%) אומצו על ידי חד מיניים ו-53 (14%) הם במסגרת אימוץ קרובים."
רק 35 אימוצים מחו"ל ב- 2014. כל כך מעט! מייאש.
 

KallaGLP

New member
מעבר לבעייתיות שאת מתארת

בדוגמה שנתת יש אזרחי מדינה מסוימת שחיים בחו"ל אך מאפשרים להם לאמץ דרך ארגון השייך למדינתם - מדינה הדואגת לאזרחיה והדואגת שיסורו לחוקיה. טרם קיבלתי ולו דוגמה אחת של אזרחי מדינה זרה שפונים לאמץ דרך ארגון של מדינה אחרת שאין להם קשר של אזרחות/תושבות בה.
 

KallaGLP

New member
לפי מה שאת כותבת, יש רק שתי אפשרויות:

או לוותר על פיקוח לגמרי, שזה לא בא בחשבון כי בטוח יוביל לעבריינות, או להקשות על החיים בצורה כזו שזה כבר לא ישתלם או לא יהיה אפשרי כמעט לאף אחד. זה לא נראה לי פתרון מעשי ויעיל במיוחד, מה גם שישראל חוששת לתדמית הבינלאומית שלה עוד יותר ממדינות מפותחות אחרות ולכן ממאנת לקחת סיכונים לא הכרחיים. וזה בטח לא פתרון למאמץ הממוצע, שמשאביו, יכולותיו וכוחותיו מוגבלים.
 

Noga Lavie

New member
אכן, כך זה נראה לי

אבל אני מלכתחילה לא הייתי זו שבעד פניה לגורם במדינה שלישית. מעבר לבעיות החוקיות שאפשר לראות במה שכתבתי, יש גם את חוסר ההבנות על רקע שוני בתרבות ושפה, כמו גם תקשורת בלתי ישירה בין אנשים במדינות שונות. לא שזה בלתי אפשרי, אך זה קשה, ואני אומרת זאת מידע אישי.
- התחתנו בישראל, אך אימצנו בבלגיה מקזחסטן. עבור האימוץ בקזחסטן היינו צריכים להשיג תעודת נישואים מתורגמת ומאושררת חוקית. בבלגיה אין זו בעיה, הולכים לבית השלטון העירוני במקום מגוריך, מבקשים את הטופס ומקבלים באותו רגע טופס רישמי, אותו ניתן לתרגם ולפסטל עם שאר המסמכים. בישראל צריך קודם כל לבקש ברשות הרבנית במקום בו התחתנת, גם אם אינך מתגורר שם. ואז צריך לשלוח זאת לירושליים כדי שמחלקת הדתות במשרד הפנים תאשר שהרב המחתן אכן רשאי לחתן. רק אז ניתן להתחיל בהליכי תרגום ופיסטול.
למזלנו, ארגון האימוץ היה גמיש מספיק בנושא, כדי להסתפק בתרגום ישיר מעברית לרוסית, המפוסטל בישראל. אך גם כך, ועם זאת שבני משפחה בישראל טיפלו בכל עבורנו בישראל, זה היה המסמך האחרון שצורף לערמת המסמכים הנדרשת, והגיע ממש ימים ספורים לפני משלוח התיק. כל חריגה, ולו הקטנה ביותר, הייתה גוררת עיכובים בשליחת התיק.
וזהו רק מסמך אחד שעירב שלוש מדינות, אני מעדיפה לא לדמיין הכנת תיק מסמכים שלם כזה.
 

אבי351

New member
למעשה האימוצים מחול כבר די נפסקו לצערי הרב והשנה יהיה פחות י

יותר הרוב כבר עברו לפונדקאות
 

adiavn

New member
אשמח לדעת על מה אתה מבסס את הקביעה הפסקנית הזו

הרי נתונים "קשים" מראים שאומצו ב-2014 שלושים וארבעה ילדים מחו"ל.
אתה מכיר נתונים שונים?
 

אבי351

New member
לאחר שמדי שנה אומצו מעל 200 ילדים בשנה

ושנה שעברה זה ירד לכ-30 ילדים ולאחר שהיתה מפקחת על אימוציי חול והורידו את התפקיד הזה הוסיפו אותו לזאת שאחראית על אימוציי הארץ מה זה אומר...
תבדקי באתר משרד הרווחה ותראי כל שנה יש ירידה במספר האימוצים ובשנה הקודמת זה הגיע לשפל חדש.כמו כן אין יותר אימוציי חול לחד הוריות יותר שהן מהווים ומהוות כמחצית מהאימוצים אז מה זה אומר...
 

adiavn

New member
זה אומר שהמצב רע, אבל לא שאין אימוצים

הממוצע של אימוצים מרוסיה בלבד לאורך 5 שנים שקדמו ל-2014 הוא 80 בשנה. אז נכון ש-34 זו ירידה, אבל זה לא "נפסקו".
כפי שכתבו כאן, כנראה חלק מהירידה נובעת מהיחס לחד הוריות (כנראה כתוצאה מההומופוביה ברוסיה), אבל עדיין לא נסגר השער לזוגות הטרוסקסואלים.
 

KallaGLP

New member
מעבר למספר המוחלט של האימוצים

צריך להסתכל גם על המגמה לאורך שנים. לפני כמה שנים היו מאות אימוצים ובהדרגה המספר ירד לעשרות בודדות והוא יורד בעקביות בכל שנה. פרט לכך, אם מקשיבים להתבטאויותיהם החד משמעיות והחריפות של פוטין ותומכיו בעניין, ברור שהוא מעוניין מאוד להפסיק את האימוצים לחו"ל וכבר דאג לצמצום האימוצים בפועל, כולל סגירת האימוץ למדינות כמו ארה"ב והורים יחידניים. ופוטין נחשב ברוסיה לאלוהים, כך שקשה להאמין שהוא ייתקל בהתנגדות משמעותית או לפחות כזו שיש לה שיניים. אני חוששת מאוד שאלה צעדים במגמה הדרגתית להפסיק את האימוצים לגמרי. הלוואי ויקרה משהו שישנה את התמונה העגומה הזו, אך נכון להיום היא אכן עגומה ואינה מבשרת טובות.
 

אבי351

New member
מגואטמלה ניפסקו לחלוטין האימוצים וגם ואל סלבדור ואוקראינה

 

adiavn

New member
בגואטמלה יוניצ'ף עצרו את האימוצים, לא פוטין

יוניצ'ף לא ממש משפיעים ברוסיה.
להבנתי אל סלבדור הייתה יוזמה, אבל מעולם לא הבשילה למספר משמעותי של אימוצים.
מאוקראינה נפסקו בפועל האימוצים (למעט מקרים בודדים) כבר ב-2011.
ה-200 שהזכרת היה מספר חד פעמי ב-2007 ולא חזר על עצמו מאז.
בקיצור, כל מדינה והקשיים שלה, משלושת אלה לא ניתן להשליך על רוסיה.
 

אבי351

New member
בגואטמלה הממשלה הפסיקה האימוצים משם ולמעשה כיום כמעט

ואין אימוצים מחול בודדים ביותר
 

KallaGLP

New member
לדעתי מה שמשפיע על פוטין זה בעיקר

חוסר היוקרה הפוליטי/מדיני שבלמסור את ילדי מדינתך לאימוץ במדינות אחרות. זה כאילו להודות שהמדינה אינה מסוגלת למצוא פתרון לילדיה בתוך גבולותיה, שהיא למעשה מדינת עולם שלישי ברמה של מדינות נחשלות באפריקה, הודו וכו'. רק לחשוב איזו בושה זו למנהיג שאפתני כמו פוטין, ששואף להיות הראשון בעולם, המנהיג המוביל, ומבחינות רבות לצערנו זה באמת נכון כי הוא דורך על אובמה כמו על שטיח. ומסירת ילדים לאימוץ לזרים זה כתם על השאיפות המגלומניות שלו, ולכן חייבת להיפסק. למי אכפת שזה יהרוס את סיכוי הילדים האלה לזכות אי פעם בחיים נורמליים? בטוח שלא לפוטין.
 

KallaGLP

New member
ואגב סביר להניח שרוסיה אינה המדינה היחידה

ששיקולי תדמית בזירה הבינלאומית נמצאים אצלה בסדר עדיפויות גבוה הרבה יותר מאשר גורל ילדיה.
 

adiavn

New member
המגמה מדאיגה, לא מתווכח עם זה

אבל לכתוב "נפסקו אימוצים" זה מטעה, ומתעניינים יכולים להיכנס לפורום ולקבל רושם שגוי.
נכון לעכשיו, רוסיה היא החלופה היחידה, זה לא שמדינות אחרות עומדות בתור כדי לפתוח שעריהן לאימוץ מישראל.

כמובן שאם מישהו כאן מקבל מידע קונקרטי על עצירה מוחלטת של אימוצים חשוב לפרסם את זה, ולכן שאלתי, אבל זה לא המצב עדיין.
 

KallaGLP

New member
ואכן לא כתבתי שהם נפסקו, אבל אני חוששת שזה עלול לקרות בקרוב.

 
למעלה