מאמר שלילי בוואללה

amitais

New member
A4 זה פחות תפוצה מאתר בגיאוסיטיז

סקאם - אתה אומר שאתה לא חושב שהקומיקס בA4 ראוי לדפוס. ובכן - הוא לא מודפס בצורה המונית. זירוקס ביתי במאה עותקים הוא המקבילה הלא וירטואלית של אתר קטן לחברה. אני חושב שזה יפה שכל אחד יכול להתנסות ביצירה ובפרסום של קומיקס על נייר, ולא איכפת לי איזה תדמית זה עושה לקומיקס. בכלל, לי נמאס ממסע הצלב לשיפור תדמית הקומיקס. בראיונות של דימונה החברה שלי שוב אמרו שהם רוצים שיבינו בארץ ש"קומיקס יכול להיות רציני" וכל החרא הזה, אבל לי באמת כבר לא איכפת! אני עושה כל מיני סוגים של קומיקס, גבוהים יותר וגבוהים פחות, ואני עושה כל שביכולתי כדי שאנשים ישמעו על זה וינסו את זה. אני צועק על זה, מוכר את זה, משווק את זה בראיונות ובאינטרנט ובכל חור שרק אפשר. אני דוחף את זה לאנשים מכל כיוון. אם אחרי כל המאמצים שלי הם לא רוצים לאכול את זה - שיזדיינו, ההפסד כולו שלהם.

illustrator

New member
אז צעקת ושיווקת ומכרת חוברת...

ואז מה? אם החוברת הזו תגרום לאותו קונה לקבל דעה שלילית כלפי קומיקס בכלל וקומיקס ישראלי בפרט, יהיה הרבה יותר קשה למכור לו חוברת אחרת, אפילו שתהיה ברמה הגבוהה ביותר. כשאני יוצר קומיקס כיום, אני יוצר אותו בכוונה למכור אותו למישהו שאף פעם לא קרא קומיקס בתקווה לראות אותו חוזר לקנות גם את הגיליון השני והשלישי.

amitais

New member
הכוונות יכולות להיות טובות

גם אני מקווה שהוא יחזור, אבל אני לא יכול לערוב לכך. אני רק יכול לעשות את הקומיקס הכי טוב שאני יכול. אם מישהו קנה ארינאה, חשב שהקומיקס מחורבן, ובעקבות זאת החליט שכל הקומיקס הישראלי מחורבן ואין טעם לחפש קומיקס אחר, אז האדיוט זה הוא ולא אתה, נכון?

ailag

New member
אבל מה הסיכוי

שזה יקרה עם ארינאה (לעומת הסיכוי שזה יקרה עם רוב A4), כשבארינאה יש סיפור שבנוי בצורה טובה בהרבה מסיפורים שטחיים ו"מחתרתיים" על דף A4 מצולם, ויש בו ציורים טובים בהרבה מציורי ה"פיפיקקי" (ופה אפילו לא נגעתי בשאלת האם הוא טוב או לא, שזה תמיד עניין סובייקטיבי) בוא נגיד ככה, שני האנשים שהלכו איתי לA4 (לא קוראי קומיקס) ממש לא הבינו על מה הרעש ולא ממש נהנו. (גם אני לא נהניתי, חוץ משלפגוש את מושיק היה כיף
) לאחד מהם השאלתי את ארינאה 1 ו-2, והוא גם מתכוון ורוצה לקרוא אותם (לכשיסתדרו בעיות טכניות). עוד "תמימת-קומיקס" שאני מכירה היא ילדה בחט"ב, היא לא תקנה A4 כי ברור לי שזה לא יעניין אותה חוץ משתי השניות של "יוו, רואים לה!". את ארינאה, לעומת זאת, היא חוטפת לי בכל פעם שיש לי חוברת חדשה. אז אם יצא קומיקס חדש בעברית, האם ארינאה הוא זה שישכנע את אותםאנשים שהקומיקס החדש יהיה טוב? או A4? ואפילו השתדלתי לא להתייחס לקומיקסים עצמם (רק למאפיינים הכלליים).

ailag

New member
לא לגמרי..

יש בזה עניין של טעם, אבל ניסיתי לא להתייחס לפרטים אלא לכוון לכיוון דעת הקהל הכללית. עניין של טעם, אבל אם רק שני אנשים יאהבו את הקומיקסים האלה והשאר לא יקראו יותר קומיקס בעברית ...

sherban

New member
למה אתה מרגיש את הצורך לסחוב את

הקומיקס הישראלי על גבך. כרגע החוברת שלך היא טיפה קטנה בים של זבל. אותו קונה ש'נשרף' ואינו רוצה לקנות עוד קומיקס ישראלי אינו אידיוט. הוא כבר ראה למה אנחנו מסוגלים והחליט שזה לא בשבילו. אני גם לא היתי ממשיך להוציא כסף בשביל הסיכוי שהפעם זה יראה אחרת. עד שאחרים יתחילו להפיץ קומיקס ברמה גבוהה גם כן, כל מאמציך לשנות את התפיסה של אנשים לגבי קומיקס ישראלי יהיו לשווא. כרגע הספר שלך הוא היוצא מן הכלל ואינו משליך על הכלל. אולי הוא רק מראה למה אפשר לשאוף להגיע. ------------------ sherban v2.0

אבל אין ולא יהיו אחרים מבלעדי אלו..

ציטוט: "עד שאחרים יתחילו להפיץ קומיקס ברמה גבוהה גם כן, כל מאמציך לשנות את התפיסה של אנשים לגבי קומיקס ישראלי יהיו לשווא." SHERBAN מדבריך משתמע שאתה מבין שמישהו יצטרך להתחיל להוציא "את הדברים הטובים"... ערן ואביב הם כרגע די יחידים שמוציאים משהו איכותי וטוב יותר מהכלל (מבחינת הקומוניקטיביות של עבודתם אל כלל האוכלוסיה). מהלוגיקה הזו אפשר להבין שאם הם לא יוציאו את הדברים שהם עושים ברמה שבה הם עושים את זה, אז לא יהיו עוד כאלו. "עם האוכל בא התאבון"! אם יהיו יוזמות טובות ורציניות, עוד יוזמות טובות ורצניות יבואו בעקבותיהן. כשאנשים רואים את הסיפוק האישי שהחברה בקומיקום מצליחים לההשיג, הרצון שלהם לפרסם כאלה דברים גדל גם כן. הראשון תמיד הכי קשה, וגם לשני ולשלישי לווא דווקא יהיה קל, אבל התרבות הזו בארץ עדיין לא מושרשת, וכדי להכניס אותה לתודעה, צריך עוד כאלו יוזמות והרבה. חוצמזה, אם גם ערן יחליט לשבת על הגדר ולחכות שהמשיח וחבריו המלאכים יבואו וימציאו לנו בין לילה תרבות קוןמיקס ובנק טייטלים מקצועיים במחסן, אז כנראה שלנצח נחכה כולנו לגאולה. לפי הלוגיקה שלך, זה קשה מדי אז פשוט כדאי לוותר על זה. קראת את "מי הזיז את הגבינה שלי"? אם לא אז אולי תקרא את "מי הזיז את הגבינה שלי" ואז תחליט איזה עכבר אתה עכשיו ואיזה עכבר אתה רוצה להיות... זה שמשנה או זה שמפחד מהשינוי.

sherban

New member
זה בדיוק מה שניסיתי להגיד

עד שיוצרים אחרים לא יקחו יוזמה ויפרסמו דברים איכותים גם כן לא יהיה שינוי כלל. אני לא טוען שיש לשבת על הגדר. ההפך. מה שכתבתי היה בתגובה לכך שעמיתי כתב שנמאס לו ושהקורא הישראלי מטומטם. הפרוייקט של עמיתי, גיא ושות' מבורך אבל עדיין יושב בודד בים של זבל. נראה כאילו הוא ציפה לתוצאות מיידיות. אבל המציאות היא אותה מציאות. עד שאחרים לא יתחילו לכתוב דברים איכותיים גם כן ולסחוב גם הם את 'תרבות הקומיקס הישלאלית' על גבם, לא נראה שינוי של ממש. אני מבין את תסכולו אבל גם מבין שזה לא היה יכול להראות אחרת. אולי עוד כמה שנים נוכל להסתכל אחורה ולראות את דימונה כסנונית ראשונה של איכות. אבל עד אז הדרך ארוכה. אני שמח לשמוע שאתה ו-bunny עושים משהו יותר רציני. אני בעצמי התחלתי לפתח איזה רעיון בזמן האחרון (עדיין בשלבי concept מוקדמים מאוד). אבל עד שאיכות לא תהיה הנורמה אי אפשר להאשים אנשים כמו בן-משה על כך שהם מביעים את מורת רוחם. בקשר ל'מי הזיז את הגבינה שלי?' אין לי יותר מדי דברים טובים להגיד. לדעתי מדובר בספר שמקדם רעיונות קפיטליסטיים מכוערים ביותר. כרגע לא מדובר בגבינה שנעלמה כי הגבינה שהיתה לנו היתה רקובה ממילא ועדיף בלעדיה. בכל מקרה אני לא מפחד משינוי ואף חושב ששינוי כזה נחוץ. ------------------ sherban v2.0

עזוב קפיטליזם...

נתתי את הספר כדוגמא לאלו שיושבים ומחכים שהכל יגיע אליהם, ךעומת אלו שקמים ומחליטים להגיע אל הדבר שאותו הם רוצים.

למעלה