מאנדרק או רדהט (למתחילים) ולמה

Rul3R

New member
עוד יגיע הרגע

שתצטרך עזרה מהיורמים עם המשקפיים שחושבים את עצמם, ואין שום דבר רע ב RTFM, וכמו שמישהו אמר באחד הפורמים (אני חושב שזה היה דורון), זה אפילו ברכה.

cmand

New member
אתה מעצבן אותי החלטתי כבר להתקין RH

ואתה חייב להרוס ולהגיד דברים רעים על המשתמשים שלה כל מי שלא בוחר בהוצאה שלך אתה מזלזל בו... מעניין שלא ממש שמעתי עליה לפני שהתחלת לדבר עליה בפורום ולמה אתה כל כך נדבק ל ELX.. מיילא אתה אוהב את ההוצאה הזאת תשתמש בה ותהנה אל תדחוף את כולם עליה ותרד על כל המשתמשים שלא מעוניינים לבחור בה הפורום הזה בא לעזור... יש לך מה לתרום, סבבה אבל אל תציק לכל אלה שלא מעוניינים בהוצאה היפה הזאת שלך cmand.

matam haifa

New member
אתה יודע מה מצחיק בעצם? ../images/Emo92.gif

שאני הרי מדבר באויר! למה?! כי אף אחד לא התקין את ELX ולא יודע על מה אני מדבר. לכן, אני מכין מצגת power point , כולל כל שלבי ההתקנה, עם תמונות והכל! ואחרי זה נראה מי ידבר....

mavor

New member
אני התקנתי

לא משהו !! בכלל לא אפילו די בעיתי נדב

matam haifa

New member
הכנסת את עצמך למלכודת.. ../images/Emo93.gif

איזה קטע, אתה יודע, כשאין בעיות אתה צריך להתחיל לחפש ולהסביר לאחרים למה זה טוב. כשיש בעיות - אתה יכול בדיוק לפרט! איפה הבעיות? מה ? מי? מו? למה זה לא משהו? תפרט, הרי אמרת שהתקנת!

maCr0T

New member
חודש רצוף??? לא נראה לי...

אני עם קומפאק אלפאסרבר GS160 ו12 מעבדים וטרו64 הגעתי לשיא של 28 יום בין אתחול לאתחול... maCr0T

תמר,

New member
שיא שלילי או חיובי?

זה הרי אמור לרוץ בלי צורך באיתחול כמעט

תלוי מאיזה כיוון מסתכלים על זה ומה

... המכונה אמורה לעשות. יש לי מחשבים שעובדים ללא שום הפסקה 24X7 בלי שום בעיות כבר טונות של זמן, רק הפסקות חשמל למינהם או צורך בשידרוג רציני מאלצות לעשות reboot מכונה כזו יכולה לעבוד חודשים ללא שום בעיה .. מצד שני , תחנת עבודה שמלבד משחקים גרפיים כאלו ואחרים לא עושים עליה שום דבר מיוחד גם כן עשויה לעבוד לא מעט זמן - בלי שום בעיה .. אבל אם ניקח מכונה ונשחק עם קונפיגורציות בתוכה ונשחק עם טעינה ופריקה של מודולים , די סביר שפרקי הזמן בין אתחול לאיתחול יירדו .. כך שכשבאים לתאר פקר זמן בו המכונה עובדת צריך למעשה גם להתייחס לתיפקוד שלה ..

maCr0T

New member
חיובי.

אני עושה את זה כי מצטברים המון דברים זמניים שמאטים את הסיסיטם. maAC

אוטומציה של העיניין ..

כתבת שאתה נכנס בגלל דברים זמניים שמאיטים את העבודה. אני רוצה להפנות את תשומת ליבך ל-2 אלמנטים שמתקיימים ב cron . אם תסתכל על התיקיה /etc/cron.daily תראה שיש שם שני קבצים שנכנסים לפעילות באופן רוטיני. tmpwatch - אשר תפקידו לבצע ניקיון לקבצים זמניים במקומות שונים במערכת על פי הגדרת זמן הגישה אליהם - כלומר אם קיים קובץ זמני ולא ניגשו אליו זמן מסויים הוא יימחק. logrotat - מבצע כיווץ, ניקיון ושמירה של קבצי log על מנת שהם לא יתנפחו להם . אתה יכול להשתמש ב2 סקריפטים אלו בכדי לטפל בכל מיני קבצים שמתקיימים במערכת אלצך ולמעשה להימנע מהצורך לטפל בהם ידנית. כל זה טוב ויפה על שרת שהוא פעיל כל הזמן , מה קורה על מחשב שלא דולק כל הזמן ולמעשה זמן ביצוע הפעילות של ה cron עבר כשהמחשב היה מכובה ? בשביל זה יש את anacron אשר נכנס לפעילות עם איתחול המערכת ומפעיל את כל הפעילויות שאמורות היו לקרות כשהמחשב היה מכובה - בגלל זה אם תכבה את הלינוקס לפרק זמן של מעל יום יומיים ותפעיל אותו , לאחר ההפעלה שלו בערך ב 20 דקות הראשונות אתה תראה שקיימת פעילות בדיסק ובמערכת (פשוט שומעים את הדיסק) מה שקורה זה כל אותם פעילויות ש"פוספסו" נכנסות לפעילות ע,י anacron ..

beitar

New member
למרות התגובות הנכונות של דורון

ושאר החברים, חשוב לציין שמערכות לינוקס ויוניקס יכולות לעבוד גם שנים ללא איתחול, אם הם מתוחזקים נכון... ונחזור לפתגם הישן: לינוקס א מאתחלים עד שלא משדרגים ת הקרנל... וכפי שלמדתי מעז אתון, החברה במועדון הלינוקס החיפאי דיברו על אפשרות לשדרג קרנל בלי לאתחל... אבל לא ניהיה קטנונים, אפשר לשדרג פעם בכמה חודשים את המחשב, ולסבול מ downtime של דקה או שתיים...

Rul3R

New member
סליחה שאני נדחף

אבל נקתלתי באתר של פרוייקט שרץ על מגוון פלטפורמות שבעצם המטרה שלו היא לבדוק uptime של אנשים שמפיעלים אצלם את התוכנה ולעדכן את השרת בנוגע למידע, ואז השרת מכין מזה סטיסטיקות.. יש שם מכונות ב TOP10 שרצות כבר יותר משנה וחצי.. המחשב המוביל שם רץ כבר במשך 567 ימים. פשוט מדהים.

beitar

New member
יש את הסיפור של ידידינו דורון

שדיבר על מחשב שעבד חמש וחצי שנים, זה היה ראד האט 4.2 אם אני זוכר נכון את הסיפור שלו... בזמן הזה הביוס הספיק לגמור את חייו, אבל הלינוקס המשיך לרוץ כאילו כלום.

למעלה