מבזקי ספורט לתאריך ה-31/07/09

אם יש לך בעיה עם קיום יחסים עשר

דקות אחרי שמכירים, זה בסדר גמור, אבל זה לא קשור לכדורגל או להרגלי הבילוי של הכדורגלנים. זה עניין חברתי כללי. מה זה משנה אם שחקן הולך הביתה אחרי משחק לאשתו ועושה את מה שהוא עושה, או פוגש בחורה חדשה ועושה את זה? זה אולי נראה פחות טוב, אבל אין לי ציפיות מכדורגלנים צעירים שיהוו זרקור חברתי ויגרמו לשינוי בצורה שהחיים נראים.

אבל הם במסגרת קבוצתית../images/Emo122.gif

מרגע שהשחקן הולך הבייתה הוא לא צריך להתנהג יפה במסגרת המועדון,משהו לא יאה שיקרה שם יהיה על אחריותו בלבד,אם שכטר היה מתעסק עם מישהי בבית שלו אחרי המשחק שניח והיה בבית זה היה מזעזע ככה את הקבוצה? כל בנאדם שאתה מכיר רק 10 דקות ואתה בוחר להתעסק איתו יכול לדפוק אותך,בטח ובטח אם אתה שווה משהו ויש לך מה להפסיד.אסור להשאיר פתחים לפשלות כאלה,כי אתה פשוט מסכן את כל הקבוצה.

יש גם קשרים ארוכי טווח עם חברות ועם

נשים שמסתיימים בצורה רעה. החיים הם סיכון, זה לא אומר שצריך להפסיק לחיות אותם. אם שכטר לא היה נופל על מישהי בעייתית, אף אחד לא היה שומע על הסיפור ולאף אחד לא היתה בעיה עם כך. אם כל החטא הגדול שלו לא מסתכם באונס אלא בסטוץ בזמן שהוא קיבל חופש להשתחרר קצת אחרי משחק, אז הוא לא עשה שום דבר רע.

אתה ממשיך לראות שחור או לבן

מישהו אמר לו לא להתעסק עם אף אחת?מישהו אמר שהאקט המיני כשלעצמו הוא הבעיה כדי שתיתן את הדוגמא של שחקן שהולך לאישתו?איך קשר ארך טווח שמסתיים רע יכול להשפיע במצב כזה?הבחורה מתלווה אליו למסע?אולי ריב בטלפון? אם לא נתנו לו להתעסק עם אף אחת במשך 3 שעות חופשיות בשבדיה אז הוא מפספס משהו מהחיים?כשהם מתכנסים כדי לבצע משימה הם צריכים להישמר מצרות כי הם בעבודה.בבית שלהם שיקחו איזה סיכונים שבא להם,לייף איז אה רולרקוסטר. אני סבור שברוב המקרים כן שומעים על הדברים האלה והם יוצאים החוצה,ושזה כן משפיע לרעה.

אולי זה מראה את הבעייתיות בחברה שלנו

שקשר - גם אם חולף של שעה - עם בחורה זה משהו בעייתי כי צריך "להישמר מצרות". הוא לא גנב, הוא לא רצח, הוא לא אנס (כנראה). כולה סטוץ, זה הכל, שום דבר רציני. העובדה שיעשו מזה סיפור הוא סתם חוסר מזל. ב-99 מ-100 מקרים זה מסתיים בלא כלום.

Benedictus2

New member
לדון את שכטר לכף זכות

זה להמשיך לגרום לו עוול. כתבתי כבר למעלה שהילד לא ניחן באנטיליגנציה גבוהה במיוחד - ויעידו על כך הראיונות האינפנטילייים שהוא מעניק לתקשורת (שרוב מקישי המקלדת שבה לא הרבה יותר אינטליגנטים ממנו) והעדויות שלו על עצמו ועל הרצינות שבה התייחס עד עכשיו למשחק... הארוע הנוכחי הוא עוד ביטוי לחומר שממנו עשויים התאים האפורים של שכטר, אבל יותר מכך הוא גם ביטוי לעליבות שלנו כחברה ולערכים שאנחנו מנסים לייחס לעצמנו, על לא עוול בכפנו. מה ששכטר עשה הוא דבר לא נכון מוסרית. זה שהוא לא היחיד וזה שזה לא פלילי עדיין לא הופך אותו לאיזה ילד שובב שצריך לקרוץ לו ולחבק אותו בדרך לסטוץ הבא. שכטר הוא מראה שבורה שלנו. הוא התוצר של הקלות הבלתי נסבלת שבה אנחנו סולחים לשחקנים שלנו, הדרך שבה אנחנו מחבקים אותם ואת הרכילות שסביבם ומתייחסים אליהם כאל צדיקים גמורים (פליקס חלפון, חיים רביבו, שחקני אחרים שמבקירם קבוע באולמות קזינו בחו"ל כדי לבזבז את מה שהם הרוויחו בעמל לא רב מהמשחק שהם אוהבים אבל לא ממש יודעים לשחק אותו). אנחנו גם מתלהבים מהחברות שלהם ומהנשים שלהם, קוראים בשקיקה את השטויות שכותבת הקוסמטיקאית המדופלמת על בילוייהם באתר הסמי-פורנוגרפי שלה, ומחפשים כף זכות עבורם בכל הזדמנות. איתי שכטר גם מתהדר באיזו אדיקות דתית (כיפות ותפילות - מתוקשרות כמובן- ושהייה אצל "רבנים" ידעונים העוסקים במגיה במסווה של יהדות) ומעניין איך זה מתיישב עם הבילוי שלו עם שיקסע טהורה (אלא אם כן זו בת ישראל כשרה משוודיה...)??? אין צורך לא לרחם, לא להבין ולא להצדיק. אנחנו לא שופטים ולא אוכפי חוק כדי שנכריע את גורלם הפלילי אבל אנחנו בהחלט יכולי (ולדעתי חייבים) להוקיע את היצורים היהירים והטפשים האלה חברתית, ויפה שעה אחת קודם.

שכטר הוא מראה של החברה

הוא לא עשה שום דבר שצעירים רבים שאינם קשורים לספורט או לכדורגל אינם נוהגים לעשות. צודק, אנחנו חיים בחברה עלובה. אשמח מאוד להוקיע הרבה מאוד מהאנשים העלובים שמהווים חלק מהחברה הזו, אבל אני לא מתכוון לסמן דווקא כדורגלן צעיר, ולא מאמין ברעיון הזה שספורטאים אמורים להוות דוגמה ומופת. עדיין יש הבדל גדול בין סמים, למשל, לבין אמות מוסר שמשתנות ולא לטובה, אבל מהוות חלק משינוי חברתי כולל. תוקיע אותו, אז מה? זה ישנה משהו? זה ישנה את החברה? לא, עולם כמנהגו ינהג. כן, הוא צעיר והוא אידיוט. האמת, זו בעיה שלו, לא שלנו. אם הוא רוצה ללכת לז**ן, שייהנה. זה לא ענייננו, וב-999 מתוך 1000 מקרים גם לא היינו שומעים על זה.

Benedictus2

New member
יותר משאני דן אותו

אני דן את אלה שמעודדים אותו, מבינים אותו וטופחים על שכמו. וחוץ מזה, כשחברים צעירים מוותרים מראש על כל ביקורת חברתית ומוסרית ומאבדים רצון לשנות, זה מאד מעציב. בדור אחר, שבו אני הייתי בגילך ובגיל מנהל הפורום, גם אם לא הצליחו לשנות, לפחות האמינו בתמימות שהם מסוגלים. חבל שהתמימות שנשארה לנו היא תמימות של טוקבקיסטים, ושביקורת חברתית או מוסרית הופכת להיות סמן למישהו, שכלשון אחד המנהלים בפורום הזה, "מדבר שטויות".

אני לא חושב שצריך לטפוח על שכמו או לעודד

אותו, אבל גם לא צריך לשחוט אותו. והאמת היא שעצם העובדה שאני מוצא את עצמי מגן עליו - אני? מגן על כדורגלן ישראלי טיפוסי? אני?!?! - מפתיעה אותי, אבל אני לא אוהב את זה שמטילים עליו את האשמה כאשר הוא לא עשה משהו שנאסר עליו על ידי המועדון או בלתי חוקי, אלא דבר שנחשב לגיטימי במסגרת הנורמות החברתיות הנהוגות כיום בקרב צעירים. אם הוא היה חי בחברה אחרת, אולי גם הוא היה מתנהג אחרת. הוא בסך הכל מתנהג כמו שרבים בגילו מתנהגים, וכל עוד הדבר לא מתנגש עם היותו כדורגלן - והוא לא - אז כל העליהום מוגזם. הוא לא צדיק, אבל זה לא מצדיק את מה שעשו ממנו, ולא צריך להפיל עליו את הפגמים של חברה שלמה.

Benedictus2

New member
שכטר הוא ילד טיפש

שהראה עד כמה טיפשותו תמנע ממנו להצליח. אין שום דבר לא חוקי בהתנהגותו. אני טוען שיש כאן פגם מוסרי, אבל אנשים מתעקשים להתייחס למושג "מוסר" באופן אובייקטיבי, ולכן הם שופטים אותו לפי אמות המידה המוסריות שלהם. מוסר הוא לא דבר אובייקטיבי, אין לו כללים ולא חוקים. הוא תלוי תרבות, זמן, מקום, חברה. במקרה שלנו, להזמין לחדר שנשכר על ידי הקבוצה שאותה אתה מייצג, בחורה שהיכרת שעה קודם כדי לשכב איתה, מתוך ידיעה שבשעה הבאה אתה כבר על המטוס בחזרה - אולי זה מוסרי על פי אמות מידה מסויימות אבל בנסיבות שבהן זה קרה זה היה מעשה מטופש לחלוטין. הגנה על הפישר הקטן הזה רק תיתן לו ולשכמותו (ולצערי הם רבים למדי) לגיטימציה להמשיך ולנהוג כך גם בעתיד, ולהוציא את דיבת החברה שלנו והכדורגל שלנו רעה. מאחר והתדמית הישראלית בכלל, ושל הכדורגל הישראלי בפרט, מצוייות בשפל - לא יזיק אם יבחושים כגון שכטר לא יזכו לעידוד אלא לסטירת לחי שאחריה הם יבקשו סליחה ויתקנו את דרכיהם. לטובתם הם ולטובת כולנו.

המועדון לא מסכים להביא בחורות למלון

על זה כל הזמן דיברתי-אתה הפלגת לי למחוזות אחרים לגמרי,דיבורים על החברה (
) שאני לרגע אחד לא נקטתי עמדה בכלל,זה לא קשור.דיברתי רק על התנהלות במסגרת קבוצתית. שייצאו לסרט,שישחקו סנוקר (אבל לא על כסף כי כאן עובר הגבול שאתה נכנס לצרות),שייצאו לפאב לשתות (אבל לא יותר מדי כי כאן עובר הגבול שאתה נכנס לצרות),שיעשו דברים בגבול הטעם הטוב.

ifa1111

New member
איזה שטויות!

למה להתערב בדת של שכטר? איש באמונתו יחיה, ושכטר חי את חייו באופן הדתי כפי שהוא רואה לנכון וכפי שזה מסתדר לו. אם הוא חושב שלהינות שם גויות בלילה ולהניח תפילין בבוקר מסתדר טוב, זו אמונתו ומותר לו להאמין בה ואין לאף אחד זכות להגיד שהיא דבילית. יש לך הוכחה חותכת אחרת שלא כך צריך לקיים את הדת? איזה דבר לא נכון מוסרית שכטר עשה? בחיי שאני לא מצליח להבין מה לא מוסרי להכיר בחורה בבר ולעלות איתה לחדר שלך במלון. לא רואה בכך שום בעיה. ביום שאחרי לא היה לשחקני הפועל תל אביב שום דבר מלבד טיסה חזרה לארץ, ככה שלא רואה שום בעיה שיבלו בערב, כן גם עם שבדיות. אם גוטמן משום מה, באופן שמרני ופחדני אסר עליהם לצאת ולבלות מגיע להם עונש על הפרת הוראות המאמן לא שום דבר מעבר לזה. אנחנו בישראל חברה מעולה, נהדרת, ויש לנו בעיות. אין דבר כזה חברה מושלמת (אלא אם תמצא לי חברה שמקיימת באופן שלם ובלעדי את הגישה הפונקציונליסטית).

Benedictus2

New member
הכל בסדר

נמשיך להניח תפילין ולדפוק גויות נמשיך לצאת למשחק רשמי במשלחת ספורטיבית, ונתהולל כאילו אין מחר נמשיך להתגאות בטיפשותנו האוהדים החביבים שלנו יאהבו אותנו גם כך, כי האמת שגם הם לא ממש שונים מאיתנו. הם בטוחים שאנחנו חברה מעולה. אתה אולי נהנה להיות חלק מחברה "מעולה" כזאת. אני חושב שאנחנו צריכים עוד כמה אוקיאנוסים של צניעות, ענווה וכיבוש היצר כדי להגיע למצב שנעניק לעצמנו את התואר הזה. אם בעיניך האידיוט הקטן הוא בחור מוסרי, אני כנראה צריך לחזור 48 שנים אחורה כדי ללמוד שוב מהו מוסר, כי אם לא אני אמשיך לדבר שטויות, כפי שאתה טוען...

ifa1111

New member
התנצלות

לא הייתי צריך לצאת בכזו כותרת כפי שיצאתי, בד"כ אני נוהג לרסן את עצמי ונדיר שתמצא תגובות כאלה שלי בפורום או בכלל. כנראה שדבריך נגעו אצלי בנקודה רגישה בנוגע לחברה הישראלית, שכדי לשמור על איזשהו הקשר לפורום לא ניכנס אליה. מקווה שתקבל את התנצלותי. וכמו כן שלא נעלבת מדבריי. חברה מעולה, או חברה טובה מאד אין זה אומר שאין בה פגמים, אין זה אומר שלא צריך לפעול ושלאוף כדי לשפר ולתקן אותם. אבל, וזו דעה סובייקטיבית לחלוטין החברה הישראלית היא חברה מתקונת שמתנהלת היטב בהתאם לשלל הסיבות והנסיבות. למקרה הפרטי של איתי שכטר, אם תצליח לשכנע אותי, או לכל הפחות להסביר לי מדוע הוא אינו מוסרי אני אודה לך מקרב לב.

Benedictus2

New member
אין כאן שום דבר אישי

כך שגם אין שום פגיעה או צורך להתנצל. בעניין המוסרי - בעיני, One night stand ולא משנה אם זה בהסכמה, ביוזמת הבחורה, בתשלום או בחינם - זה משהו שרחוק מערכי המוסר של התרבות המערבית - או מה שקוראים (ואל כל כך בצדק) המוסר היהודי-נוצרי. כמובן שיש המון צביעות בהגדרות האלה ולכן אני לא מחלק כאן תעודות כשרות. מה שבעיני הוא לא מוסרי זו המחשבה של איתי שכטר שהוא יכול לעשות חיים עם בחורה שפגש בבר, כשהוא יודע שבתוך שעתיים הוא עולה למטוס חזרה ארצה, זה בעיני משהו שבבסיסו הוא מכוער. ודאי שזה כשר משפטית אבל זה מכוער מוסרית. אני יודע שמאד קשה ליהודים להתייחס למוסר באופן אוניברסלי. יהודים משוכנעים שהמוסר ניתן להם כתורה מסיני ולכן הם היחידים שראויים לפרש אותו. אני חושב שמוסר הוא דבר יחסי/אוניברסלי, ולשכב עם בחורה שהיכרת שעה קודם בבר כשאתה יודע שבעוד שעה אתה על המטוס חזרה הביתה, זה לא מוסרי גם אם היא הסכימה או אפילו יזמה את העניין. והמקרה הפרטי של איתי שכטר - ההתנהגות הזו שלו מצטרפת לשורה של התנהגויות שלו מן העבר - וכנראה גם מהעתיד - שמצביעות על ילד חסר בינה. במקום לתת לו על הראש כדי שאולי הוא יצליח ללמוד מזה משהו, אנחנו מתווכחים עד כמה הוא היה בסדר. זה מרגיז אותי, בין אם זה מוסרי או לא. כשאתה לא עם הקבוצה, תעשה מה שבא לך. מוסריותך תשפט כעניין אינדיבידואלי שאיננו קשור לקבוצה שאתה חלק ממנה. אבל אם אתה מגיע עם קבוצה למשחק במסגרת רשמית, אתה מחוייב לקבוצה ולרוח הספורט. תנהג בהתאם ואל תזמין בחורות שהכרת לפני דקה אליך לחדר. ושוב, בעניין הדתי. אני אינני דתי. ההיפך הגמור - אני אתאיסט (ברוך השם
). דווקא בשל כך אני ביקורתי יותר כלפי אנשים שמתייחסים אל הדת כאל טרנד אופנתי שמחייב אותם רק באופן חלקי. אלוהים, אם אתה מאמין בקיומו, מצוי בכל. גם בשיקסע - זו שעל פי ההלכה שבשמה אתה מניח תפילין - אתה מחוייב בכרת אם אתה רק נוגע בה. אבל שכטר לא מספיק בוגר ולא מספיק חושב, כדי להבין את זה.

ifa1111

New member
כנראה לא על אותו גל

אני עדיין לא מצליח להבין למה סטוץ זה לא מוסרי. ומה לא מוסרי בלהיות עם מישהי שהכרת מעט זמן קודם רק לשם המין שהיא עצמה יודעת שזה כל הסיפור ושאתה טס חזרה לישראל מייד אחרי זה.. נעזוב את זה כי לא נראה לי שנגיע לאנשהו... לגבי איתי שכטר עושה הרושם שהבעיה שלך איתו במקרה הספציפי היא שזה היה במסגרת הקבוצה, הקבוצה שכרה את החדר במלון עבורו ובעצם הוא טס על חשבונה לשבדיה כעובד של הפועל ת"א. אבל איתי שכטר לא הפריע בהרצאה של גוטמן, לא החסיר אימון, ושיחק טוב ואפילו הבקיע שער מול גטבורג. הוא מילא לדעתי את חובתו באופן מלא כלפי הקבוצה בשבדיה, זה שהוא הביא בחורה לחדר שהקבוצה מימנה לו לא פוגע בתרומתו לקבוצה ולכן איני רואה כיצד זה בעייתי עבורה...

Benedictus2

New member
אני לא אמשיך להתווכח

כי אני מרגיש די אידיוט כשאני צריך שוב ושוב להסביר מדוע אני חושב שההתנהגות של הילד הטיפש היא מבישה, ובעיני (וזה לא אובייקטיבי) היא לא מוסרית. אתה חושב שהוא חיפש אהבה ואני חושב שהוא חיפש זיון. זה שהוא היה יכול לקבל אותו בקלות, לא הופך את ההתנהגות שלו למשהו רומנטי. ההתנהגות היא שובניסטית ואינפנטילית, גם אם הבחורה אנסה אותו!!! אין לי מושג מה היה שם באמת אבל עובדה שראשי הקבוצה לא מרוצים מההתנהגות שלו, והם היו שם!! אם אתה רוצה להמשיך להחזיק בעמדה שלך שאיתי שכטר עשה מעשה נחמד וחביב, מין השתובבות חמדמדה עם איזה שוודית כוסית - שיהיה לבריאות. לי אין שום בעייה עם שכטר. שני רגעים אחרי ששמעתי אותו פותח את הפה בפעם הראשונה, הבנתי שיש כאן עסק עם עוד כלום ישראלי ממוצע, שימלא את טורי הרכילות יותר מאשר את הטורים המקצועיים. נעליים סגולות, קשקשנות מטופשת, מריבה עם מאמן שאת מה שהוא שכח, יבחושים עלובים מסוגו של שכטר לא ילמדו אף-פעם, סידור מקורבים ועיתונאים לקקנים (כל מני אופירות ופרימויים לימניהם), ויכוחים על חוזים בגיל 12... הכל מתחבר כל כך יפה עם ההתנהגות האידיוטית שלו בשבדיה - התנהגות שמסיבות לא ברורות לי, יש אנשים המוכנים לקבל באהבה ובהבנה. בוא לא נמשיך כי זה באמת עולה לי לי על העצבים... לא כל כך מה שהילד הטיפש הזה עשה כמו הנכונות הבלתי מובנת לסלוח לו ולהבין אותו. תמשיך בשלך אני בשלי זו החברה שלנו, גם אם זה לא מוצא חן בעיני... תמיד הייתי במיעוט ואני כנראה אשאר במיעוט גם בסוגייה השולית הזאת...

אין

נמאס כבר לראות עמוד 1 במוספים במקום לראות כותרת על מייקל פלפס שובר שיא עולם כל הזמן הם מתעסקים בחרא הזה

למעלה