מבטיח לא לכתוב חודש שלם הודעות על ירדן ועליי

yair_bar

New member
מנהל
לא לא לא. אל תסנגר עליו

הוא כתב במפורש שהקורס הוא:"בקורס שיטות מחקר כמותניות" ושהוא לומד סוציולוגיה

yair_bar

New member
מנהל
האמת, ממרום גילי, השכלתי והתעסוקה שלי

אני לא בטוח שהיום במדינת ישראל הייתי שולח את הילד שלי ללימודים אקדמאיים

udi102

New member
אני כרגע עושה את הקורס

הבעיה היא שאני מאמין שחקירת האדם זה אינו מדע מדויק ולכן גם אם אני ימלא את השאלון זה לא יעזור

yair_bar

New member
מנהל
תודה רבה

תוכל להסביר בבקשה את התיאוריה שלך. לא הצלחתי להבין אותה.

אולי זה יעזור לי בדוקטורט (שבעזרת השם יבוצע במדינה שיש בה אירועי UFC)

udi102

New member
זה לא ממש תיאוריה

אני רק מאמין שחוקר איננו יכול להיות אובייקטיבי כאשר הוא חוקר דברים שונים הקשורים באדם ובטיבעו ולכן הסוציולוגיה היא איננה מדע מדויק וכלל לא מדע לטעמי ... מצד שני רק שתדע שכשעניתי על השאלון לא ניסיתי לרצות את החוקר (אותך) ,ככה שמבחנת רציה חברתית אתה מסודר

yair_bar

New member
מנהל
סבבה אח שלי

RoyceGracie

New member
ומה אם הוא עושה שימוש בכלים כמותניים ?

כלומר, אם הוא עושה בדיקה סטטיסטית ממש שנותנת לו תמונה אמפירית על התנהלות האדם. למשל אם הוא בודק כמה מתאבדים יש בכל מדינה או באיזה סיטואציות חברתיות (למשל אי סדר, התחלפות משטר וכו) עולה רמת ההתאבדות.
בסופו של דבר הרי הוא מקבל תמונה אמפירית להתנהלות חברתית הלא כן ?

מעבר לכך, אני חושב שהאמפיריקה חשובה מאד וקריטית, לכן הרבה מאד מחקרים היום עושים בה שימוש ולא רק כותבים הגיגים כמו לפני 150 שנה. אבל מעבר לגראפים וסטטסיטיקה, יש צורך להכנס פנימה ולספק הסברי עומק אינדוקטיביים כדי לתת תמונה כוללת. כל עוד החוקר מסביר לך מאיפה הוא מגיע ומאיפה צמח למסקנותיו ולמחקר שלו, כך שאתה כקורא יכול לשפוט בצורה אובייקטיבית את מה שהוא מסביר לך - לטעמי מדובר במדע לכל דבר שהסטנדרטים שלו מאורגנים מאד ומתודולוגית המחקר שלו מעוגנת.

אני מבין מאיפה אתה מביא את הקו מחשבה הזה, ואתה צודק, כשמרקס או דירקהיים או הגל כתבו לפני 150 שנה באמת שום דבר מזה לא היה אמפירי. היום יש הרבה יותר דגש על אמינות ואמפיריקה.

yair_bar

New member
מנהל
גם לא עוזר כי הוא מנסח את השאלות ומכוון

בהן למסקנות שהוא רוצה או לכל הפחות על מנת להפריך או לאושש את הטענות שלו.

בכל אופן, זה קצת כמו אנשי סטטיסטיקה שיכוונו את הסקר על מנת להביא את התוצאות שמי שהזמין מהם את הסקר רוצה.

זה משחק, ישבתי במקומות שבהם לקחו מספרים והפכו אותם לרוגעלך.

הבעיה היא עם אנשים חכמים ומיומנים - הם יכולים לנצח בתחום שלהם כל בעיה שקיימת.

yair_bar

New member
מנהל
לגבי הדוקטורט - אתה מכיר את הבדיחה על השלשול

בראש?

מישהו בא לרופא ואומר לו - דוקטור, יש לי שלשול בראש.

הדוקטור אומר לו - אני יודע מה זה שלשול, אבל מה זה לכל הרוחות שלשול בראש?

אז הוא עונה לדוקטור - יש לי המון רעיונות בראש, אבל כולם חרא

moriarty

New member
יש לי פיתרון

A Rabbit's Thesis

One sunny day a rabbit came out of her hole in the ground to enjoy the fine weather. The day was so nice that she became careless and a fox snuck up behind her and caught her.

"I am going to eat you for lunch!", said the fox.

"Wait!", replied the rabbit, "You should at least wait a few days."

"Oh yeah? Why should I wait?"

"Well, I am just finishing my thesis on The Superiority of Rabbits over Foxes and Wolves."

"Are you crazy? I should eat you right now! Everybody knows that a fox will always win over a rabbit."

"Not really, not according to my research. If you like, you can come into my hole and read it for yourself. If you are not convinced, you can go ahead and have me for lunch."

"You really are crazy!" But since the fox was curious and had nothing to lose, it went with the rabbit. The fox never came out.

A few days later the rabbit was again taking a break from writing and sure enough, a wolf came out of the bushes and was ready to set upon her.

"Wait!" yelled the rabbit, "you can't eat me right now."

"And why might that be, my furry appetizer?"

"I am almost finished writing my thesis on The Superiority of Rabbits over Foxes and Wolves."

The wolf laughed so hard that it almost lost its grip on the rabbit.

"Maybe I shouldn't eat you. You really are sick...in the head. You might have something contagious."

"Come and read it for yourself. You can eat me afterward if you disagree with my conclusions."

So the wolf went down into the rabbit's hole...and never came out.

The rabbit finished her thesis and was out celebrating in the local lettuce patch. Another rabbit came along and asked, "What's up? You seem very happy."

"Yup, I just finished my thesis."

"Congratulations. What's it about?"

"The Superiority of Rabbits over Foxes and Wolves."

"Are you sure? That doesn't sound right."

"Oh yes. Come and read it for yourself."

So together they went down into the rabbit's hole. As they entered, the friend saw the typical graduate student abode, albeit a rather messy one after writing a thesis.

The computer with the controversial work was in one corner. To the right there was a pile of fox bones, to the left a pile of wolf bones. And in the middle was a large, well-fed lion.

The moral of the story:

The title of your thesis doesn't matter.
The subject doesn't matter.
The research doesn't matter.
All that matters is who your advisor is.

yair_bar

New member
מנהל
יפה. זו הפעם הראשונה שאני מבסוט מהודעה שלך

בפורום

אתה כנראה לא מבין משהו קטן - אותי דווקא יותר מעניין הנושא של המחקר מאשר המחקר עצמו. אני כל כך מרוצה מעצמי לפעמים מהרעיונות והנושאים שאני שוכח להמשיך.

הנושאים שאני כרגע חושק בהם לדוקטורט הם בניית השפעה ו/או איך משפטים מסויימים הופכים להיות קליטים/דביקים בהקשר של הטון ושל הטיית הקול של קריאת המילים במשפט.

למשל אני יכול להגיד את אותו משפט ופעם אחת להגות את אחת המילים המלרע והוא לא יהיה זכיר ופעם אחרת להגיד את אותו משפט ולהגיד את המילה במילעיל והוא יהפך קליט וזכיר ואנשים יתחילו לחזור עליו

למעלה