אלעד נכנס לתא...
...הוריד את המכנסיים והתיישב על האסלה.
"מי נכנס עכשיו?", עלה קול מהתא הסמוך.
"אלעד"
"אה, אלעד! זה יוסף, מה קורה?"
"..."
"מה איתך? אף פעם לא עשית שיחה במהלך בילוי ארוך בשירותים?"
"לא, זה פשוט לא עושים דברים כאלה"
"מה? למה נראה לך?"
"לא, זה לא שאנשים לא עושים דברים כאלה, אנחנו לא עושים דברים כאלה"
"אני לא קולט"
"אנחנו דמויות", הכריז אלעד, "אנחנו לא מחרבנות אף פעם, בטח שלא מדברות במהלך החירבון"
"על מה אתה מדבר? מאז תחילת הספר חירבנתי אינספור פעמים"
"כן, אבל זה אף פעם לא קרה כשהקוראים הסתכלו, נכון?"
"אני לא עוקב"
"מתי בפעם האחרונה שמעת על ספר או סיפור, או כל דבר בעצם, שתיאר את מעשיה של אחת הדמויות בהטלת צרכיהן?"
"דווקא שמעתי על כמה סיפורים שבהן ראו את הדמויות מבלות בנעימים על האסלה", היתמם יוסף.
"כן אבל זה תמיד בא בתור איזה חלק מבדיחה, נכון? או סאטירה על אנשים בעלי מעמד או משהו, נכון?"
יוסף שקל את הדבר מספר רגעים.
"היו עוד כמה"
"חוץ מספרי ילדים"
"היו עוד כמה"
"חוץ מפורנוגרפיה כתובה"
יוסף החמיץ פנים. "הייתה חייב להזכיר את זה דווקא אחרי ספרי ילדים?"
"הנקודה שלי היא שאנחנו חלק מסיפור עלילתי בנוסח דרמטי - ובסיפורים עלילתיים אף פעם לא תקרא על הגיבורים שהם אוכלים או שותים, או מחרבנים בשירותים רחמנא ליצלן, אלא אם זה משרת מטרה כלשהי של פיתוח דמות או איזו שטות. בחיי, יש סיפורים שאפשר לחשוב שלדמויות אין בכלל מטאבוליזם"
יוסף שקל את הדברים מספר רגעים. שוב.
"וואלה צודק", אמר לבסוף.
"רואה? בגלל זה אנחנו לא יכולים לדבר במהלך עיסוקנו הנוכחי, כי הקורא יפספס כל מני דברים חשובים"
ואז הם ישבו ושתקו מספר רגעים.
"אלעד"
"כן?"
"משמעם לי נורא"
"אמרתי לך, אי אפשר לדבר, מה אם בטעות נריב ונהייה ברוגז או משהו ואז בפרק הבא שיקרא הקורא פתאום לא נדבר אחד עם השני"
"תמיד אפשר לדווח על זה בקצרה. משהו כמו 'שבוע שעבר יוסף רב עם אלעד וכבר חמישה ימים שהם לא דיברו ביניהם'. זה תופס, לא?"
"אבל אנחנו לא יכולים פתאום לריב בשירותים. יש לנו קרב ענק נגד הקריאונאקים מחר בבוקר. איך זה יסתדר בדיוק? מה, אני לא אסכים לשלוח את הפלוגה שלי לחפות עליך כי רבנו על נייר טואלט?"
אלעד שמע את יוסף מהרהר שנית.
"אבל אנחנו כן חלק שהקורא רואה", הגיב יוסף.
"מה?"
"אנחנו כן נמצאים בחלק מהסיפור כרגע. אתה לא רואה?"
אלעד הביט סביבו. "לא", אמר. הוא נשמע מבולבל.
"הנה, הרגע קראו לך מבולבל"
"אני באמת מבולבל"
"כן, אבל כתבו עליך שאתה מבולבל"
"איפה אתה רואה את מה שכתוב"
"הנה, פה"
אלעד צמצם את עיניו והסתכל סביב.
"לא יא טמבל, זה לא נמצא בשום מקום סביבך. זה נמצא פה"
"איפה?"
"פה"
"אני לא רואה"
"זה ממש פה"
אלעד פער את עיניו. "אה אוקיי, כשזה מודגש רואים את זה יותר טוב".
יוסף חייך.
"אתה מבין? יכול להיות שאנחנו למעשה חלק..."
"גנן גידל דגן בגן דגן גדול דֶגֵן דֶגָן"
"אלעד, מה אתה עושה? ולמה אתה מדבר כל כך חזק?"
"אני מנסה לראות את מה שכתוב עליי. גנן גידל דגן..."
"חלאס אלעד, זה צד של הדמות שלך שהקוראים לא אמורים לראות"
"הו? אז למה..."
"חלאס!"
"אז למה הוא נכתב, אם הקוראים לא אמורים לראות אותו?"
"לא יודע", אמר יוסף במשיכת כתפיים. הוא לא יודע למה הוא עשה משיכת כתפיים, הוא ואלעד בתאים נפרדים ואין שום ערך לשפת גוף, אבל זה כנראה שירת איזו מטרה בשביל הכותב.
"יכול להיות שאנחנו חלק מאיזושהי יצירת מופת בסגנון של צ'כוב. אתה יודע, שמספרת על אנשים שעושים דברים ביומיום שלהם"
"כן, אבל אנחנו לא אנשים רגילים, אנחנו מפקדים רמי דרג בצבא שאמור להכחיד עם שלם של חיזרים אוכלי אדם מחר בבוקר, זה לא נשמע לי מאוד צ'כובי. אנחנו גם בכלל לא אמורים לדבר על צ'כוב, אין אותו בעולם שלנו, זוכר?"
יוסף לעס את שפתו התחתונה. "אבל הוא כותב ממש יפה", אמר בשקט.
"אבל עכשיו אתה זה ששובר את הדמות"
"טוב בסדר", נאנח יוסף.
הם ישבו בתאיהם עוד מספר דקות. כשאלעד סיים הוא החל לנגב את התחת שלו.
"מה אתה עושה אלעד?"
"מנקה את החרא שלי. מה זה עניינך?"
"זה חייב לקרות עכשיו? הקוראים עדיין מסתכלים"
"מה אכפת לי? רק בגלל שהם צופים בנו בסיטואציה של אמורה להיות קיימת זה אומר שאיני רשאי לדאוג להיגיינה האישית שלי?"
"שמת לב שעד עכשיו לא הוזכר אפילו בנקל מה אנחנו עושים על האסלות שלנו בעשר דקות האחרונות. לא סתם לא תיארו את פעולות המעיים שלנו, זה לא נעים לקוראים"
ואז, כפי שקורה כאשר מטוס מגיע אל מהירות הקול, כשכל גלי הקול שמקים המטוס מתלכדים יחדיו לכדי קול פיצוץ רב עוצמה, כך כל קולות הפצפוץ, החרפלוץ, הטבילה ואנחות ההקלה של יוסף ואלעד הגיחו בוות אחת מהמתנתן בסבלנות מאז תחילת סיפור זה ויצרו מעין צליל אנחת רקטום על-קולי.
אלעד ויוסף נותרו בוהים באוויר בחוסר אמון, ועל פניו של כל אחד הבעת גועל מלאת חלחלה יותר משל חברו.
"אני כל כך מבין למה זה לא היה עד עכשיו", אמר אלעד, הוא חש צורך להקיא. במקום תשובה הוא שמע את יוסף מוריד את המים בתאו ויוצא.
טוב, כנראה שזה הסימן שלי לחזור לעלילה, חשב אלעד. ואז הוא צמצם את עיניו.
טוב, כנראה שזה הסימן שלי לחזור לעלילה, חשב אלעד בהיסטריה. הוא חייך בשביעות רצון כשראה את הכתב המודגש, סיים את ענייניו ויצא מהשירותים. בחוץ אלפי החיילים הכינו את רחפות הקרב שלהם לקראת התקיפה מחר בבוקר, מתרוצצים הנה והנה, מדי פעם מישהו עצר להצדיע לו, והוא היה משיב הצדעה בהיסח דעת.
כשהגיע לחדרו הוא שלף צנצנת כדורי הרגעה מאחת המגירות. הוא בלע שתיים, לא, שלוש ונשכב במיטה. לא ברור לו אם יצליח לישון הלילה.
וכן, זה עוד אחד מהדברים האלה שאפשר לפרסם בפורום כסיפור בפניי עצמו, אבל זה נכתב ללא עריכה ופיתח את עצמו תוך-כדי, אז אני משאיר את זה פה.