מבקש המלצה למוסך בראשון לציון. תודה

שוב אני אסביר

אין לי בעיה עם המקצוענות, גבי באמת סבבה. אגב, גם לי עשו פדיחה בצביעה של מיכל דלק. מה שאני אומר שהוסיפו לי דברים מיותרים, וניפחו את המחירים, בעיקר דרך שעות העבודה שטענו שהיה על האופנוע. מי שיש לו נסיון, אני מאמין שיסתדר שם. אני אישית לא חוזר למקום שניצל אותי...

enigo

New member
בנושא שעות העבודה...

GS של חבר התחיל להשתעל ברגע שהיה מתחמם. הכניס את האופנוע לבדיקה במוטוטסט והאבחנה היא פיק אפ דפוק (ובאותה הזדמנות -האם הבנתי נכון שזו בעיה מוכרת ב-GS?). עד כאן הכל בסדר. חדש עולה 1000 ש"ח, מחיר שקצת גדול על החבר, ולכן הצעתי לו לשאול לגבי משומש. אין להם. החבר הציע שהוא יחפש אחד ויביא אליהם. גבי לא נשמע מרוצה, ובסוף סיכם "בסדר, אבל תדע שאני אקח על פעמיים עבודה"... ואני שואל למה? הרי זה לא שהוא מפרק ומרכיב את הפיק אפ פעמיים, הוא אפילו לא חייב לסגור את המכסה לחלוטין, אז על מה? רק כדי לתת פרופורציה - אותר חלק משומש במוסך אחר, כנשאל על עלות העבודה התשובה היתה - "אה, בקטנות. יודע מה, המחיר של החלק כולל את ההחלפה"... לא רמאות, לא גניבה, סתם, טעם רע.

ahboaz

New member
אישי-מו?

הלך לי הסטרטר ב-GS, מכיוון שהבעלים הקודמים טיפל בו באיש-עם-אוטו, החלטתי להמשיך ב"מסורת": גררתי את האופנוע מחיפה למוסך, וקיבלתי את ההמלצה להחליף לסטרטר משומש. התיקון היה מוצלח והאופנוע תפקד מעולה - הבעיה היתה כשגיליתי שהסטרטר (לפי סימן) הוא אותו הסטרטר ה"ישן," וכל מה שנעשה היה רק חיווט או סידור חיבורים בסטרטר. בקיצור, נדפקתי. לא חזרתי אליהם מאז.

tygger

New member
שאל את סקיד בקשר אליהם.

אני חושב שיש לה מה להוסיף. או שיותר טוב, חפש את הקישור לגבי הודעתה על אישימוטו.

ahboaz

New member
one-shot kind of a guy

למה לשאול? אני בחור כזה שאם דופקים אותו פעם אחת, מקבלים סימון X ונמחקים מרשימת האלטרנטיבות. זהו. אבל תודה על העניין.

Skid McMarks™

New member
טיגר רק ניסה להמחיש לך..

שמה שקרה לך הוא בכלל לא נורא ליד דברים אחרים שאישימוטו עושים...
לי אישית אגב באישימוטו היה קצת קשה לעמוד ליד המוסכניק כשהוא לא הפסיק לצחוק על זה שאני בחורה וש"את מסתכלת כאילו שאת אחר כך הולכת לעשות את זה בעצמך".

Wile Coyote

New member
וואלה לא יודע מה היה שם, אבל

למה לא השתמשת באפשרות לעמוד ליד המוסכניק באישימוטו ולראות מה הוא עושה? לא מנקה מהם כלום, אם אכן כך קרה, אבל אחת מהסיבות שבעיני מעלות את קרנו של אישימוטו, היא האפשרות להסתובב למוסכניק בין הרגליים ולראות בדיוק מה קורה שם. כשעושים את זה, נעלמות כל סוגיות "ההחליפו/לא החליפו לי חלקים", או סוגיות "לא עשו כלום אבל חייבו אותי בהחלפת מנוע"... וכן, גם אם אין לך מושג איך נראה פלאג או מה זו שרשרת, החלפה של חלק אחד באחר כל אחד יכול לזהות. כמו כן זה "מעודד" את המוסכניק לעבוד קצת יותר בזהירות וקפדנות. כל מוסך שמתיר לך לעמוד ליד המוסכניק (ויש כמה), עדיף בעיני על אלו של: "תשאיר את האופנוע, תחזור היום אחה"צ/ מחר/ מתי שיבוא לנו לטפל לך באופנוע" ושוב - אם אכן כך קרה, מאד לא תקין. אבל למה לא בדקת במקום/ חזרת למוסך? אני יודע שאני כבר חזרתי למוסכים ודרשתי החזר/פיצוי/השלמת עבודה מחק את המיותר השלם את החסר (בעיקר במוסכי ראשון לציון).

ahboaz

New member
צודק: הסבר פרטני וכללי...

בשל אותה סיבה, של אי-יכולת לצפות בתיקונים, המוסך של סוזוקי מחוק אצלי, גם כן. רציתי לראות מה הם עושים; אמרתי, "לא אפריע, לא אשאל שאלות, אני רק רוצה להתבונן." התשובה היתה: לא באופן מוחלט, קח את האופנוע ולך למקום אחר, פה לא תראה כלום. משום שנדמה היה לי שבדיקה במוסך היבואן תיתן לי ערך מוסף לגבי האופנוע (חשבתי, דאז, לקנות 1100F), נכנעתי. מנהל המוסך דווקא אדם מאוד נחמד שנתן לי יחס מעולה; אבל הבדיקה היתה פחות מסטנדרטית, המחירים שניתנו לגבי התיקונים היו שגויים (באלפי שקלים!!!), והמחיר היה גבוה. בקיצור - X. אבל לגבי אותו מקרה ספציפי, של הGS, או בכלל לגבי כיצד אני נוהג כלפי נותני-שירות: אם אין ביכולתי להוכיח מעל כל ספק (מה שכיום אני עושה - מצלם את האופנוע ואת החלקים לפני שאני מוסר לתיקון), אז ההפסד הוא שלי - לאותו מקרה - אבל אני מתרחק מאותו מוסך כמו מאש - לתמיד.

xfwind

New member
../images/Emo8.gifועכשיו בועז אספר לך למה

פגשת אותי אצל דובי. אני סומך על האנשים שם. בעיניים עצומות. פשוט הגונים כי יודעים שאני אמשיך לטפל ולתקן אצלהם בגלל היחס והמקצועיות. לפעמים אני יושב להם על הצואר ומנדנד תוך כדי התיקון - ועונים לי בסבלנות, ומסבירים ומלמדים. תמיד יקבלו את פני בסבר פנים יפות ותמיד יענו לכל בקשה באמצע היום - אם לבדוק/לשמן שרשרת, להחליף או לחזק בורג ללא תמורה, לנקות לבדוק ולתת הסברים. אני בטוח שיש עוד מוסכים כאלה בארץ.
גדול למוסך י.א.ב - חיפה

tygger

New member
הממ, טוב בקשר לזה

אני לא רואה שום הצדקה. אבל יש נטיה למוסכים שלא לאהוב את זה אם אתה מביא להם חלקים משלך היות ואז הם לא ממש שמחים לעבוד עם החלפים שהם לא מרוויחים עליהם. זה בעצם מוריד מאחוז הרווח שלהם בצורה די ניכרת. לא משנה כי הוצאת מכספך על זה. זה פשוט לא נכנס לכיסם. לא בסדר, אבל אין מה לעשות. חלק מהרווח במוסך מגיע מעלות החלפים.

JackR1

New member
באיזו צורה זה נותן לגיטימציה למוסך

בהתנהגות שהזכירו כאן? שתבין, אני לא בעד ולא נגד. אני אישית לא מתקרב למוטוטסט, אבל את הסיבות הכבדות מאוד שלי אני שומר לעצמי, כל אחד יעשה מה בראש שלו. ואחרי פירוק ראש מנוע והחלפת טיימינג, אני יכול להגיד לך דבר אחד - בהינתן ידיים טובות ואהבת אופנועים, אין מוסך כמו הבית. אבל לא את הכל אני יכול / רוצה לעשות בבית, ואני דווקא מעדיף אישימוטו. אה, וגם נשבר לי שמנסים להגן על מוסך ובדרך "משחילים" למוסך אחר, ברגע שניתנת ההזדמנות. בגלל זה ההודעה הזאת.. להכניס קצת איזון. אה, ועוד משהו - הענף בארץ מחורבן, ואם מישהו לא מבין שום דבר במכונאות וקונה אופנוע - שיכין את הכיס כי שואב אבק הוא כבר הכין וחיבר לכיס הזאת

enigo

New member
מכיר את הנושא, אפילו מקבל...

ולכן השאלה המקורית היתה אם הוא לא יכול להשיג חלק כזה (ואז להרוויח עמלה חלקית), והבחור ענה בשלילה. אבל לדרוש פעמיים עבודה על עבודה שעושים פעם אחת בעצם?

D a v i d o f f

New member
אההממ.... שלום ../images/Emo4.gif

זוכרים מאיפה התחיל כל השירשור הזה? משאלה מאד פשוטה, שאלה קלה. לא ביקשתי לדעת איזה חרא מוסכים יש בתל אביב, ולא כמה ישראלים\מוסכניקים יכולים להיות חרא. רציתי המלצה על מישהו של עונה על כל הקריטריונים האלו בראשון או בצמוד. תודה...

JackR1

New member
יש מוסכים בראשון? ../images/Emo8.gif

את האמת, אני מכיר רק 2 - סניף של מטרו, וטקסי. אבל מכיוון שאני לא מטופל באף אחד משניהם, לא יכול לתת לך חוות דעת מבוססת. יש הרבה אנשים, ואם כולם נסחפו לדבר על שאר הירקות ואף אחד לא הציע משהו מסויים, יש להניח שהרבה מידע לא תקבל כאן... נקווה שאני טועה.

D a v i d o f f

New member
../images/Emo13.gifיש מטרו בראשון?!?!?

מוסך? קצת יותר יקר, אבל בדרך כלל ראש יותר שקט

דודיFZR

New member
לא להתקרב ל"ריגל"

בעברי טיפלתי בריגל בER-5 החדש שלי(שנת 2000) שנמכר כבר והיו כמה מקרים לא נעימים ,לא החליפו שמן אחרי טיפול(השמן על המינימום)

למעלה