מבקש הסבר...

../images/Emo19.gif קצת על Cable... ../images/Emo19.gif

דמותו של Cable או ניית´ן כריסטופר דייספרינג אסקאניסאן סאמרס היא בעייתית משום חוסר העקביות שבסיפור שלה אולם אני אנסה לכתוב את זה בסדר הכרונולוגי... Nate הקטן נולד לאקס-מן הקרוי סייקלופס ולשיבוט של ג´ין גריי שנקראה מדליין פריור. הילד נולד עם ייעוד אחד בלבד והוא לחסל את המוטאנט הרודן ורב העוצמה אפוקאליפס. אפוקאליפס שחשש מפני נייט הפעוט הדביק אותו בוירוס טכנו-אורגני שהספיק לשנות כבר חצי מגופו לפני שהאקס מן הצילו אותו בקרב בירח. הוא נשלח לעתיד שם חשב סייקלופס שימצא מרפא. נייט גודל בעתיד הרחוק (כ-2000 שנה קדימה) כמשיח, כנבחר. שתי דמויות ההורים שליוו אותו, Red ו- Slim היו למעשה ג´ין וסייקלופס בגופים חדשים שעברו קדימה בזמן. נייט למד להשתמש בכח הטלקינטי העצום שלו על מנת לדכא את התפשטותו של הוירוס בגופו. אולם, האסקאני, אותה כת שגידלה אותו לא הייתה בטוחה שהוא ישרוד את הוירוס ולכן יצרו שיבוט שלו (clone). הילד המשובט נתפס על ידי אפוקאליפס שחשב שהוא נייט האמיתי, גידל אותו כבנו וקרא לו Stryfe. לשיבוט היו אותם כוחות עצומים כמו לקייבל והוא לא היה צריך לנצל חלק גדול מהם על מנת לעצור את התפשטות הוירוס (שובט בלעדיו) במיגוד לקייבל שעושה זאת 24/7. המשך בקרוב השעה מאוחרת ומחר עבודה...

זה באמת הצ´אנס שלי לשאול.

זו שאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן- התגלגלה לי ליד החוברת הראשונה שבה מופיע כייבל, בתור תינוק (Uncanny X-Men #201), ורציתי לדעת אם העובדה הזאת הופכת את החוברת הספציפית הזאת ליותר יקרה, נניח, מחוברת מס´ 200 או חוברת מס´ 202? באופן כללי, השאלה שלי היא- האם חוברות קומיקס שאינן מספר 1 בסידרה, אך מכילות פרט חיוני כלשהו להיסטוריה של היקום בו הן פועלות (כמו בדוגמא הנ"ל. דוגמא אחרת יכולה להיות הופעתו של נבל מסוים בפעם הראשונה, או מוות של דמות מרכזית כלשהי), שוות יותר מהחוברות שבאות אחריהן או לפניהן? האם האספנים הכבדים/ספקי הקומיקס מחשיבים פרטים שכאלו בתמחור של חוברת?

JML

New member
השפעת פרטים חיוניים על ערך קומיקס

ראשית, השאלה שלך היא בהחלט טובה וחשובה. התשובהת לצערי, אינה פשוטה. ניקח את הדוגמא הספציפית שבחרת, ההופעה הראשונה של הדמות Cable. צריך לשאול 2 שאלות:1. האם ההופעה הראשונה של התינוק Nathan Summers נחשבת להופעה הראשונה של דמות זו, או שמה הופעתו הראשונה של Cable כמבוגר ב- New Mutants #87 (אם אני לא טועה)? 2. האם מדובר בדמות שמספיק קוראים מעוניינים בה בכדי לגרום לעליה בדרישה לחוברות המכילות את הופעתה? הת´ובה לשאלה הראשונה כרוחה בתשובה לשאלה השניה. אם הדמות מספיק אהודה, כל הופעה ולו הקטנה ביותר, עשויה לגרום לעליה בערכה. יתר על כן, עליה או ירידה בפופולאריות של דמות משפיעה אף היא על ערך חוברת מסוג זה. לדוגמא, הופעתו הראשונה של ה- Punisher היתה ב- Amazing Spider-Man (Vol. 1) #129. דמות זו עולה ויורדת בפופולאריות שלה מדי פעם וכמו כן עולה ויורדת ערכה של חוברת זו. Nה הן הסיבות לעליה או ירידה בפופולאריות של דמות זו או אחרת? יכולים להיות כל מיני סיבות. סרט חדש על הדמות, סידרה חדשה או צירוף של כותב ו/או צייר פופולארי לסידרה קיימת של אותה דמות. על מנת לעקוב אחרי שינויים בערך החבורות שברשותך, אני ממליץ לרכוש חוברת Wizard, the guide to comics מדי פעם. חשוב לזכור שמחירים שמופעים בחוברת זו הן בגדר המלצות. יש מקורות נוספים (כגון The Overstreet price guide) אם מחירים שונים. אני מקווה שעזרתי לך

ויאגרה

New member
דרדוויל, בקצרה -

נישחף לאיזשהו סוג של כימיקל רדיואקטיבי שפגע בראייה שלו אבל חידד את שאר החושים שלו עוד כשהיה ילד. מותו של אביו, המתאגרף, גרם לו לרצות להקדיש את חייו למלחמה בפשע - בימים, כעורך דין לבוש בחליפה, ובלילות - כגיבור על לבוש בטייטס אדומים וקרניים קטנות על הראש. את אומנויות הלחימה למד דרדוויל מבחור בשם Stick (מקל). האויב הגדול ביותר של דרדוויל, גם בלי המסכה, התלבושת האדומה הצמודה וכוחות העל, הוא ווילסון פיסק, "הקינגפין", שעשה הכל כדי להרוס את חייו הפרטיים בעבר. בין השאר, אם אני לא טועה, שכר הקינגפין את שירותיו של רוצח סדרתי בשם בולסאיי (שמפורסם ביכולת הדיוק המדהימה שלו ובעובדה שהוא מסוגל להפוך כל דבר לכלי נשק קטלני), והשניים נאבקו פעמים רבות. זה בודאי מפתיע, אבל דרדוויל הוא אחד מהגברים היותר מוצלחים ביקום מארוול, והיו לו מערכות יחסים עם הבאלק ווידו ועם אלקטרה (אותה רצח בולסאיי, והיא גם הוחזרה לחיים)...לא רע בשביל בחור עיוור
. לא יודע יותר. מצטער.

Bajoran Preist

New member
דרך אגב...

עם כל הכבוד לפורום הזה, ובאמת שכולם פה כותבים נפלא(?) אבל יש לי הצעה! אם אנגלית לא מהווה בעיה מבחינתך, ואם אתה קורא קומיקס אז היא לא אמורה להיות בעיה, פשוט חפש קצת באינטרנט ותמצא הרבה אתרים שמספקים ביוגרפיות לכל מיני דמויות. הייתה תקופה, בזמן שאני הייתי חדש בעסק, שהייתי משקיע שעות בקריאת הביוגרפיות האלו. לא שאני זוכר הכל...
אני מתערב שחלק מאלו ששפכו פה את ידיעותיהם הראויות לכל שבח גם הם קראו את הביוגרפיות הללו... אני אנדב לך מספר כתובות!

The Flash

New member
תאמין לי קראתי הכל במרוול ואני רוצה

עוד מידע! כי במרוול מטמצתים את הכל לקצת

Bajoran Preist

New member
נכון. בגלל זה תלך לאתרים שציינתי

ותחפש גם עוד. יש למשל את האתר של ספיידרמן ויש בט מלא ביוגרפיות על דמויות שקשורות אליו. בהצלחה! נכנסת לאתרים שהבאתי? מה אתה אומר?

The Flash

New member
נחמד, תודה אבל ...

אני מחפש יותר על הגיבורים ורוב הגיבורים שמעניינים אותי הם גברים ולכן אין אותם באתרים שנתת

למעלה