מגדי עלאם: שורש הרע מצוי באיסלאם

mike00

New member
זה ממש תלוי אתה יודע.....

אתה מתכוון לפלסטינים אזרחי ישראל האלה----->>> או אולי אתה מתכוון לאלה??1....2.....3......בום
ואולי בכלל אתה מדבר על אלה??4......5.....6........טראח
או אולי אתה סתם מדבר בצורה כללית......

רוע קיים בכל דת, השאלה היא כמה הוא דומיננטי

כמה הוא אקטיבי, קולני, וכמה הצד המתון אקטיבי וקולני נגדו, המספר עצמו פחות רלוונטי מאחר ורוב דומם, גם אם הוא רוב, אם הוא דומם אז בעצם הוא חסר קול וכוח. אצל האיסלאם, הקול והכוח של המיעוט הקיצוני עולה על הכוח והקול של הרוב הדומם, במקום להלחם בקיצוניות הפנימית נפוצות יותר הטענות של הם "הם לא באמת מוסלמים...", או "מה אתם רוצים שאני אעשה?, מה כבר אני יכול לעשות?", "זה בגלל א', ב' או ג'...", בקיצור תירוצים תירוצים תירוצים... בכל מקרה, מי שהוציא את הפאטווה נגדו רק משחק לידי מי שטוען שהאיסלם היא דת אלימה וגורם לדתו להיראות רע יותר.

מישהו מכיר עוד דת כיום שמוציאה פתווה לשחיטה

נגד 'עריקים' שהמירו את דתם? אני מכיר רק אחת, אבל לא אזכיר את השם.
............... רק מפחד מפני הפתווה הבאה.

אמריקה שלך, עם דת או בלי דת,

זורעת הרס בלי אבחנה, גם בלי פתוות. אבל היא מוציאה פתוות על ימין ועל שמאל, מחלקת לאחרים ציונים שקריים, שרירותיים ושערורייתיים. וה"חיסולים" שמבצעת ישראל? עם או בלי פתוות?

shm490

New member
השטן הגדול והשטן הקטן

הן אכן מדינות הרשע המוחלט (כל כך רע בהן שיש אליהן הגירה בלתי נפסקת ) אך פה לא דובר על מדינות הרשע אלה על דת ועל דתיים שמוצאים פסקי הלכה שמצוים להרוג כופר בדת .אז נכון שהיו תקופות בהיסטוריה שגם דתות אחרות נהגו כך , אך במאה העשרים ואחת רק דת אחת מוציאה פסקי הלכה נגד כופרים או פוגעים בדת ומצווה לפגוע בהם .

בטח ש"לא מדובר" ../images/Emo6.gif

בטח שאתה לא רוצה לדבר על שורש הרוע האמיתי. מי אמר ש"כל כך רע" להיות בצד של הפושע הגדול? בטח שכל הנמושות רוצות להיות חברות שלו. גם דתיים יהודיים גזרו דין רודף וקראו לרצח ולמרד. מה זה קשור לדת בכללה? מה אתם מציעים לפלשתינאים אזרחי ישראל - להתנצר כמו אותו החבר של האפיפיור? [מעניין, האם האפיפיור מטביל במו ידיו כל מוסלמי שיחליט להתנצר?]

shm490

New member
תגיד לי משהו

אתה לא שם לב שכל הויכוח כאן הוא הזוי , ואתה עוד רוצה להוכיח משהו ?

mike00

New member
המוצאי פתווה על מוציא פתווה פטור../images/Emo6.gif

אמריקה היתה מאוד רגועה עד ששני מטוסים מלאים באזרחים התנגשו קלות באיזה שני מבנים קטנים ולא חשובים באיזה עיר נידחת בארצות הברית...... כל זה בגלל איזה פתווה של איזה אחד שקוראים לו בן לאדן,שניזון מארס ופתוות של אחד אחר שקוראים לו עבדאללה יוסף עזאם.. כבוד גדול שהמורה של בן לאדן הוא ישראלי אתה לא חושב??

THE WIZARD 55

New member
אני לא מבינה מדוע כל אמירה

חייבת לגרור פתוות והוצאות להורג.. הם רק משחקים לידיו..ומצדיקים כביכול את מה שהוא טוען.. למרות שזה קומץ טרוריסטים, זה בהחלט משפיע על הכלל וחבל!!

הם סוכנים סמויים של הפונדמנטליסטים הנוצריים

מסוגו של הטרוריסט בוש. הרי ידוע היטב, שאל-קאעידה נתמכה והודרכה ע"י ארה"ב, כבת-ברית במאבק הגלובלי נגד ברה"מ ז"ל. מי בעצם "הוציא את הפתווה"? זהותם ידועה? יש שמות?

jwin

New member
פלוראליזם.

אני לא ממש מכיר אותו באופן אישי, את מגדי, אבל אני עוקב בעירנות אחרי כל תוכנית טלוויזיה, מאמרים או ספרים שהוא כותב. באופן עקיף את מכיר טוב את העיתון - העיתון עוסק גם בעדוד פרוייקטים לעזרה באפריקה (אני מטפל בחלק של אונקולוגיה מונעת). אני מוכרח לומר שהאדם באמת משיכמו ומעלה, באופן כללי. לגבי דעותיו על האיסלם - הן שלו, והן הובאו כבר כאן למעלה. אני רוצה לומר שאיטליה (עיתונות, מערכות חדשות ועוד) מאוד כועסת על פסק ההלכה לחסלו - כאזרח איטלקי. הטענה היא שזו מדינה דמוקרטית וכל אחד יכול להביע את דעתו ולשנות את דתו כראות עינייו. איטליה כועסת מאוד על הענין ועל ספקי הלכה איסלמיים שאינם חוקיים באיטליה והודיעה חד משמעית שם יעונו לו רע או שאם יתפסו אנשים שיכולים להיות קשורים לכל הענין הם מיידית יגורשו מאיטליה גם אם הם בעלי משפחות או חיים בה גם עשרים שנים. יבחנו גם האספקטים הפלילים למי שמעודד את הכל! אני מחזק את ידיו של מגדי בכל הנוגע להחלטות האישיות שלו. לבי ההצהרות שלו - האיסלם לא מצטייר תמיד כשואף שלום - בכל מקרה זו זכות להביע דעה. אולי הייתי עושה את זה ביותר עדינות. מה שמפריע לי שעושים עליו פסק דין ואף אחד לא קם ואומר:רגע רגע. אולי יש משהו בדבריו. מה כולנו, כחברה מוסלמית (או ימניים קיצוניים של כל הדתות!!) - מה החברה יכולה לעשות על מנת לבודד אותם. זו הבעיה. לא מה שהוא אמר או עשה. הבעיה היא שאין כאן קרש קפיצה לבדיקה אמיתית של הדברים. אני מאחל קבלת החלטות של שלום. של כיבוד פלורליזם של דעות בלי להוציא פסקי דין חשוכים. יהודה

shm490

New member
כל קיצוני דתי ולא חשוב מאיזה דת

לא מאמין בפלורליזם , דתו \דעתו הם הנכונים ועל כולם להבין זאת ואם לא הוא כבר ישכנע אותם בטוב או ברע . הבעיה היא לא רק בקיצונים ימניים גם קיצונים שמאלנים ובכלל בכל קיצוניות כי הקיצוניים יודעים יותר טוב מאחרים מה טוב בשבילם .

THE WIZARD 55

New member
למה שתפריע?

בפורום הזה כל אחד יכול להביע את דעתו, או להביא ידיעה אקטואלית כל הנוכחים יכולים להביע דיעה נגדית או להסכים עם הנאמר.. ככה מתנהלים דיונים תרבותיים. אני לא מסווגת את מי שלא חושב כמוני כטרול, כולם בני אדם ואנשים חביבים מאוד. המטרה היא לשוחח או לנסות לשכנע.. מה המטרה בפורום שכולו דיעה אחת, וכולם מסכימים עם כולם.. בקיצור, ענן שביר הוא גם חבר שלי, הוא לא נכנס לכאן לעורר פרובוקציות.. שיהיה לך ערב טוב..

mike00

New member
למה שתפריע??מוסלמי לשעבר יודע יותר טוב

מאיתנו על מה הוא מדבר.....בטח ובטח שיותר טוב ממך,אתה מכיר רק צד אחד של הסיפור,הוא מכיר את שתי הצדדים ועשה את הבחירה שלו....

אין דבר כזה שורש הרוע

גם על יהודים אמרו שהם מקור כל רוע וצרה בעולם, זכותו להתנצר, ליותר ממיליארד מוסלמים לא מדובר באבידה קשה, וגם לא חסר נוצרים שמתאסלמים וגם מצהירים כל מיני דברים על הנצרות, אז?

האם המילים "שורש הרוע" בכותרת

הודעת ראש השרשור, אינן מהוות פרובוקציה? האם העובדה, שהאפיפיור בכבודו ובעצמו נרתם אישית למבצע הנ"ל, אינה אומרת דרשני? ומה בעצם רצה לומר/להוכיח/להציע כותב הודעת ראש השרשור על "שורש הרוע", ל...פלשתינאים אזרחי ישראל?

למעלה