מגדלים של 26 קומות בירושלים!!

אין לזה שום קשר...

דמשק הייתה שייכת לארמים בכלל האיסלאם קיים קצת יותר מ1000 שנה סה"כ ככה שזה לא העיניין.

Amit Avigour

New member
לא.

יפו היא הייתה העיר הגדולה הראשונה בעולם. ויריחו מעל 7000 שנה? אין עדות לאדם כפי שהוא היום, לפני יותר מ5000 שנה.

ירושלים אולי לא הכי עתיקה

אבל היא עתיקה מאד מאד ויש הרבה יותר משרידים מבית שני ישנם גם שרידים מבית ראשון וישנם מחילות ותעלות שנחפרו לפני אלפי שנים ככה . חוץ מזה שירושלים היא העיר הכי יפה בעולם רק הורסים אותה בשיטתיות יהודים וערבים כאחד.

AdonAsda

New member
תלוי מה זה הרבה אצלך,

הרבה יחסית לשרידים מהתקופה העותומנית? ואין שירידים מבית ראשון מעל האדמה עד כמה שידוע לי.

67AMIT

New member
טעות

1. יש שרידים מימי בית ראשון מעל האדמה והמון כאלה- עיר דוד כולה היא מימי בית ראשון והיא מעל לפני האדמה, אתר ייחודי שאין לו אחר ורע בעולם. בכתף הינום שרידים משמעותיים מימי בית ראשון וכן שרידים רבים שנמצאו בתחומי הרובע היהודי לאחר שהוא הוחרב בעת הכיבוש הידני. 2. שרידים רבים נמצאו והם מתייחסים לזמן שבין התקופה העות'מאנית לימי בית ראשון: ימי בית שני, בנייה ממלוכית חשובה לאין שיעור, בנייה צלבנית ועוד. 3. השרידים מהתק' העות'מאנית הם דווקא לא רבים כשלעשה אנחנו מדברים על שריד אחד מרכזי: החומה. חומה זו היא ייחודית בעולם וזכתה להכרה של אונסק"ו כאתר מורשת עולמי.

AdonAsda

New member
השרידם מתקופת בית ראשון נמצאים בשימוש?

לא, הם אתר אריכיאולגי ולא חלק אינטגרלי מהעיר וברור שלא יבנו עליהם או לידם גורדי שחקים. ואם העותמנים בנו רק את החומות אז מי בנה את כל המבנים בתוך החומות?

לא רק שהם חלק אינטגרלי מהעיר...

תדע לך ששרידים כאלה אפילו משמשים כקירות לחלק מהבתים שברובע המוסלמי ממש ככה ...

67AMIT

New member
לא כ"כ ברור שלא יבנו לידם גורד שחקים

עיר דוד האתר המרכזי מימי בית ראשון קרוב מאוד לרכס ארמון הנציב עליו מתוכננים עשרות רבי קומות.

AdonAsda

New member
כאשר בונים משהו חדש עושים לפני זה חפירה אריכי

אולגית, במידה ויש שם משהו חשוב אני מניח שיבטלו את הפרויקט.

67AMIT

New member
לא בונים על שרידים מהבית הראשון

אלא בסמוך להם. חוץ מזה בכל ירושלים בונים מעל אתרים ארכיאולוגים והרבה פעמים מחוסר ברירה. החובה היא רק על חפירות הצלה.

עוד משהו נכון הר הבית...

אז עכשיו זה בעייה להיכנס לשם לכולם כל מי שהוא לא מוסלמי לא יכול להיכנס לשם אבל ע"פ עדויות של כאלה שהיו חוקרים וכו" מה שבנוי מתחת להר זה פשוט אוצר ארכיאולוגי(שהולך ונהרס בעקבות בנייה לא חוקית להרחבת ההר) שרידים חיים מבית מקדש הראשון.

67AMIT

New member
לגמרי לגמרי במקרה אני לומד היסטוריה

ככה שאני יודע על מה אני מדבר. ירושלים היא מהערים העתיקות בעולם וזה מה שהתכוונתי לכתוב. בכל מקרה בערך כל מה שכתבת לא נכון: בעיר יש שרידים רבים מימי בית שני, הרבה יותר מאשר אפשר למצוא בכל מקום אחר בעולם. הערבים לא בנו כלום בירושלים אלא העות'מאנים. הבנייה הערבית היחידה כמעט היא בהר הבית. בכל מקרה בירושלים יש שרידים רבים גם מלפני בית שני- מימי בית ראשון ומהתקופה היבוסית. קנה המידה של מבנים היסטוריים בירושלים והחשיבות שלהם הוא חסר תקדים... בעיר החדשה רוב המבנים הם מסוף המאה ה-19 ותחילת המאה העשרים אבל חשיבותם הארכיטקטונית רבה בשל כך שהם מבטאים השלכות מעניינות של הבאוהאוס (נפוץ בירושלים לא פחות מאשר בת"א), שילוב בין בנייה מזרחית לבנייה מערבית וסגנון מונומנטלי.

AdonAsda

New member
"וזה מה שהתכוונתי לכתוב"

מה שכתבת נובע מיהירות ולא מטעות, בעיה נפוצה בארצנו. "בעיר החדשה רוב המבנים הם מסוף המאה ה-19 ותחילת המאה העשרים אבל חשיבותם הארכיטקטונית רבה בשל כך שהם מבטאים השלכות מעניינות של הבאוהאוס (נפוץ בירושלים לא פחות מאשר בת"א), שילוב בין בנייה מזרחית לבנייה מערבית וסגנון מונומנטלי." בקיצור, כמו עוד אלפי ערים בעולם(חוץ מהחלק של הבאוהאוס), אין שום סיבה לא לבנות שם כמה "גורדי שחקים" קטנים, שבטח גם יהיו הרבה יותר יפים מבניני דירות בני 8 קומות משנות השבעים, אלא אם את רוצה להמשיך להרחיב את ירושליים עד הים.

67AMIT

New member
לא נכון ואני אסביר למה

בעת תכנון של כלך עיר יש להקפיד על תכנון אורבני. תחום שירושלים בימי המנדט הצטיינה בו כמו גם ערים אחרות בארץ. משמעותו של תכנון אורבני הוא התאמה בין המבנים הקיימים בשטח למבנים אחרי וזה פשוט לא קורה בירושלים, או בת"א או למעשה בכל מקום בארץ. אין לי שום בעייה עם בניית אזור של רבי קומות במיקום מסויים בירושלים זה לגיטימי לגמרי אבל בניית רבי קומות במרכז האורבני הצפוף ובעל האופי הנמוך יש כבר בעייה. מה גם שבערים אחרות באירופה באופן חד משמעי מקפידים שלא לבנות גורדי שחקים במרכז העיר. מעבר לכך לירושלים יש ייחוד אורבני שאין לכל עיר בעולם בגלל סגנונות הבנייה הייחודיים המופיעים למעשה רק בה. בעבר הקפידו מאוד לבנות בירושלים מבנים בעלי אופי מיוחד ואני לא מבין למה צריך להרוס אותם עם גורדי שחקים שהם שכפול של שכפול של שכפול. מעבר לכל זה גם אסור לשכוח את ההיסטוריה: ירושלים היא עיר רוויית היסטוריה ועד כה בנייתםפ של גורדי השחקים במרכז העיר מחקה חלק ממנה: בניין כלל מחק את בית הספר כי"ח שחשיבותו ההיסטורית רבה לאין שיעור, בניין המשביר מחק את תליתא קומי ולא חסרות דוגמאות נוספות.

Maayan A

New member
נכון

המצב בירושלים מכפיר, לראש העיר לא אפכת להרוס מבנים ישנים ועתיקים כדי לבנות בניינים מכוערים לחרדים, הרבה מבנים יפים ומיוחדים הם במצב מכפיר ואי אפשר לראות את היופי שבהם, ואני עוד לא מדברת על הלכלוך והעוני

67AMIT

New member
החרדים לא ממש אשמים

פשוט בונים בהיסטריה ורק הכסף מדבר...

AdonAsda

New member
למה העתקה?

אני לא מכיר אף גורד שחקים בארץ שניראה בדיוק כמו גורד שחקים בחו"ל, דווקא כולם יחודיים, אם אתה מדבר על הקונספט והסגנון הכללי, אז גם כל המבנים האלה בירושליים הם העתקה של סגנון אירופאי ומזרחי, ובטח גם לא תקרא לטחנת הרוח ההיא "העתקה".

למעלה